Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Γιώργος Βλαχόπουλος Επιστολές

Ανοιχτή επιστολή στην Ντόρα Μπακογιάννη

Αγαπητή Ντόρα,

είμαι ένας θαυμαστής σου.

θαυμάζω τη χάρη του έξυπνα καλυμμένου λόγου σου που καταφέρνει να μη λέει τίποτε ουσιαστικό και μάλιστα χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό.

θαυμάζω τη δουλειά σου στο Δημο Αθηναίων, όπου σίγουρα καταπάτησες τον “χρηματισμό” που αποδιδεις σήμερα στους Βατοπεδινούς, όταν εμπόδισες αχρείους να “λαδώσουν” για την κατασκευή της ιστοσελίδας του Δήμου Αθηναίων….

θαυμάζω το τρόπο που χειρίστηκες ημέτερους και άλλους ως Υπουργός Εξωτερικών, εκποιώντας ( δηλ. πουλώντας) την Ελλαδα, το μακεδονικό και το Κυπριακό “τοις πάντων Αμερικανων ρήμασι πειθόμενη”, αν και δεν καταφερες να πιάσεις μια καλή τιμή……

θαυμάζω την ευθύτητα με την οποία……πριόνιζες πλαγίως τον νέο πρόεδρο της παράταξης η οποία σε εμπιστεύθηκε….

και θαυμάζω τέλος την απόφαση σου , απο εδώ και πέρα, να γίνεις έντιμη ελληνίδα βουλευτής. Αλλωστε ο δρόμος για την κόλαση είναι γεμάτος απο καλές προθέσεις…..

Και εξηγούμαι:

Τι εννοούσες καλό μου κορίτσι προχτές στο Βερολίνο, όταν διατράνωνες ότι ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;

Εννοείς ότι μέχρι σήμερα ψήφιζες και ενεργούσες ενάντια στο εθνικό συμφέρον;

Εννοείς ότι η παράταξη που σε τίμησε με το Υπουργείο Εξωτερικών σου είχε δώσει εντολές ενάντια στο εθνικό συμφέρον;

Εννοείς ότι εσύ εκτελούσες εντολές τρίτων ενάντια στο εθνικό συμφέρον;

Εννοείς ότι έγραφες τη λαϊκή εντολή, που ήταν σαφής υπέρ του εθνικού συμφέροντος, στα παλιά σου τα παπούτσια και όλα αυτά μέχρι τώρα
(διότι απο …εδώ και πέρα, είπαμε, θα ενεργείς εθνικότερα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον)……;

Η μήπως συγχέεις το εθνικό με το οικογενειακό συμφέρον, στα πλαίσια του ότι το έθνος είμαστε μια μεγάλη….οικογένεια;

Ντόρα μου, αν δεν γνώριζα την λαμπρή οικογενειακή σου παράδοση θα πίστευα ότι πραγματικά βρήκες νέες σταθερές για να στηρίξεις το πολιτικό σου μέλλον. Αλλά φαίνεται πως η αποστασία κυλά στις φλέβες.

Και να αποστατείς απο μια παράταξη, διότι δεν εκπληρώθηκε το όνειρο της αρχηγίας ή διότι η παράταξη δεν σου είναι πια βολική, αυτό έχει κάποια εξήγηση.

Αλλά το να αποστατείς απο την Ελλάδα, είναι λιποταξία και έγκλημα καθοσίωσης. Και δεν σε αναβαπτίζει το ότι ομολογείς, πως μέχρι σήμερα στη Βουλή ψήφιζες ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, μαζί με την υπόσχεση ότι …….απο εδώ και πέρα …θα αλλάξεις ρότα. Ο λύκος τρίχωμα μόνο αλλάζει.

Γι αυτό και η πρόθεση σου, απο δώ και πέρα …….., μάλλον απειλή μου φαίνεται.

Σου εύχομαι να βρείς το δρόμο σου και το μέτρο κρίσεως για αυτό που είναι πραγματικά εθνικό συμφέρον: Η Απομακρυνσή σου απο την Πολιτική.

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.