Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Θράκη Κωνσταντίνος Χολέβας

Η Θράκη και οι κατασκευαστές μειονοτήτων

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

sampixa-souleimanΤο είδαμε και αυτό! Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρομά από τη Θράκη, κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο, διότι εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για την πολιτική του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Άλλος υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την διακριτή ταυτότητα των Πομάκων και των Ρομά-Αθιγγάνων και τους βάζει όλους σε ένα τσουβάλι. Συγκλονιστική η κραυγή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, την οποία θυσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέοντας με τον τουρκικό εθνικισμό. Μίλησε για τον ρατσισμό των δήθεν προοδευτικών και στηλίτευσε τους επαγγελματίες των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επί δεκαετίες μία μειοψηφία Ελλήνων πολιτικών και διανοουμένων κατηγορεί τη χώρα μας ότι καταπιέζει μειονότητες. Χρησιμοποιούν τον όρο στον πληθυντικό, ενώ με τη Συνθήκη της Λωζάννης η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα στην Ελλάδα, τη μουσουλμανική της Θράκης. Οι κατασκευαστές μειονοτήτων χρεώνουν την Ελλάδα με ανύπαρκτες μειονότητες Βλάχων, Μακεδόνων κ.λπ, ενώ στη Θράκη βλέπουν Τούρκους και αρνούνται το δικαίωμα των Πομάκων και των Αθιγγάνων να αυτοπροσδιορισθούν. Περίεργη αντίληψη: Εμένα που κατάγομαι από Βλαχόφωνους της Δυτικής Μακεδονίας ίσως με θεωρούν «μειονοτικό», ενώ όλοι οι πρόγονοί μου αγωνίσθηκαν για την Ελλάδα, τη Μεγάλη Ιδέα, την Ορθοδοξία και την εθνική μας ταυτότητα. Στους Πομάκους και στους Ρομά της Θράκης μας δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα να έχουν τη γλώσσα τους και την πολιτιστική τους ταυτότητα. Διγλωσσία και υποκρισία στο όνομα των … Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ας σταματήσουν πλέον τα παιγνίδια με τη Θράκη και τη Μακεδονία. Ας σοβαρευτούν, αν μπορούν, οι δήθεν προοδευτικοί και ας διαβάσουν καλύτερα την Ιστορία μας και το Διεθνές Δίκαιο. Ας προσέξουν τις επιπολαιότητές τους εκείνοι που κατηγορούν τον λαό μας και την κυβέρνησή μας για … εθνικισμό, διότι με τα λάθη τους τροφοδοτούν τον εθνικισμό των Τούρκων και των Σκοπιανών. Ας μελετήσουν προσεκτικά τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος στο βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος»προειδοποίησε προ δέκα ετών ότι η Άγκυρα θα επιχειρήσει να κάνει στη Θράκη ό, τι έκανε και στην Κύπρο.

Οι ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπίων και της Τουρκίας τρέφονται από την ηττοπάθεια και τον εθνομηδενισμό μιας μικρής ομάδας που θορυβεί, αλλά πλέον δεν πείθει. Με δημοκρατικό τρόπο πρέπει να αποδείξουμε ότι τους απορρίπτουμε!

Κ.Χ. 23.4.2014

 

15 comments

Kakarelidis 28 April 2014 at 22:55

Ἀγαπητὲ Κώστα, Χριστὸς Ἀνέστη.
Νὰ μοῦ ἐπιτρέψῃς μιὰ προσθήκη φράσης, ποὺ μᾶλλον διέλαθε τῆς προσοχῆς σου:
Γράφεις ” Οι ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπίων και της Τουρκίας τρέφονται από την ηττοπάθεια και τον εθνομηδενισμό μιας μικρής ομάδας”. Νομίζω τὸ ὀρθὸν εἶναι:

” Οι ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπίων και της Τουρκίας τρέφονται από την ηττοπάθεια ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΩΝ και τον εθνομηδενισμό μιας μικρής ομάδας”
Φιλικά
Γιῶργος

Reply
Kyriakos Papadopoulos 28 April 2014 at 23:42

Τὸ μεγαλύτερο πρόβλημα εἶναι νὰ ἀποφασίζουν γιὰ τὴν Θράκη
ἄνθρωποι ποὺ οὔτε ἔχουν ζήσει σ’ αὐτήν, οὔτε συνδέονται κατὰ
κάποιον τρόπο μὲ αὐτή. Δυστυχῶς ὅμως ὁ κομματικὸς μηχανισμὸς
βρῆκε τοὺς ἐφιάλτες του, στὰ πρόσωπα ὑπουργῶν καὶ βουλευτῶν
ἀπὸ τὴν περιοχή, καὶ μὲ μεγάλη λύπη βλέπω τὶς ἴδιες δυνάμεις νὰ
ἀνακυκλώνονται καὶ νὰ μετασχηματίζονται. Ὁ κόσμος (Χριστιανοὶ
καὶ Μουσουλμάνοι) εἶναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ. Δὲν
ὑπάρχει σχηματισμὸς μὲ πρόσωπα ποὺ δὲν ἔχουν “λερωθεῖ”
ἀπὸ τὰ παλαιοκομματικὰ χρώματα…

Δὲν μπορῶ νὰ διαφωνήσω μὲ τὴν οὐσία τοῦ κειμένου τοῦ κ. Χολέβα.
Ἄλλωστε μελάει γιὰ αὐτονόητα πράγματα, τίποτα τὸ καινούργιο.
Ὅπως παραπάνω, ὁ κ. Κακαρελίδης, διαφωνῶ μὲ τὴν ἀπάντηση
στὸ ἐρώτημα “τίς πταίει”.

Ὁ κ. Σαμαρᾶς, τὸν ὁποῖο στηρίζει ὁ κ. Χολέβας πολιτικά, καὶ μὲ τὴν
ὑποψηφιότητά του ὡς Εὐρωβουλευτῆς, ἀκολούθησε καταστρεπτικὲς
πολιτικὲς ἀπέναντι στὸ Σκοπιανό, καὶ σήμερα καὶ στὴν Θράκη. Μόνον
ὅταν ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἔκανε φάουλ, μόνον τότε θυμήθηκαν τὰ προβλήματα
στὴν περιοχή: Σαμαρᾶς καὶ “πατριῶτες” σύμβουλοί του ἔχουν
ἀφήσει τὸν τόπο νὰ ῥημάξει. Νὰ ῥημάξει! Στὴν κυριολεξία! Ἔχει
ἐγκαταληφθεῖ ὁ τόπος ἀπὸ τὴν νεολαία. Ἄπαντες οἱ γνωστοί μου
βρίσκονται στὸ ἐξωτερικό, ἤ στὰ μεγαλύτερα ἀστικὰ κέντρα. Ἔχει ῥημάξει ἡ μικρὴ
ἐπιχείρηση, ἔχει μεταφερθεῖ ἡ κάποτε ἀκμαιότατη βιοτεχνία τῆς
περιοχῆς σὲ ἄλλες περιοχὲς στὰ Βαλκάνια!

Ἡ Ξάνθη εἶναι μιὰ ἔρημη πόλη!

Τί νὰ πρωτογράψει κανεῖς;!

Ποῦ βρίσκονταν τότε ὁ κ. Σαμαρᾶς; Δὲν ἔχω ὑπόψιν μου οὔτε ἕνα
καταγγελτικὸ ἄρθρο, ὅταν (ὁ κ. Σαμαρᾶς) βρισκόταν ἐκτὸς πολιτικῆς.

Σήμερα, στὰ λόγια ὅλα; Μέσω ἀρθρογραφίας καὶ ἐξαγγελιῶν ἀσκεῖται
πολιτική;

Τὰ πράγματα πάντως δὲν εἶναι καθόλου καλά, γιατὶ δὲν ὑπάρχει
νέο αἵμα.

Reply
Kyriakos Papadopoulos 29 April 2014 at 04:04

Πολὺ σημαντικὸ ὑστερόγραφο:

Θὰ ἤθελα τὴν ἄποψη τοῦ κ. Χολέβα γιὰ τὸν ἀγωγὸ ΤΑΠ, καὶ
τὶς ΕΟΖ: δὲν εἶναι ἀνεξάρτητα πράγματα μεταξῦ τους. Ἐνδέχεται
νὰ πρόκειται περὶ ἔμμεσου τρόπου ἀπόσχισης τῆς περιοχῆς, ἀπὸ
τὴν ἑλλαδικὴ Ἐπικράτεια.

Σὰν ὑποψήφιος Εὐρωβουλευτῆς, ποὺ ἀρθρογραφεῖ μὲ τέτοια
εὐαισθησία γιὰ τὴν περιοχή μου, θὰ πρέπει νὰ ξεκαθαρίσει
ἀπὸ τώρα τὶς θέσεις του. Καὶ τὰ δύο προωθοῦνται ἀπὸ τὴν
Κυβέρνηση, στὴν ὁποία πρωθυπουργεύει ὁ κ. Σαμαρᾶς.

Reply
ΒΑΣΙΛΗΣ Π. ΜΑΚΡΗΣ 29 April 2014 at 09:37

Χριστός Ανέστη. Προκαλεί μεγάλη κατάπληξη το πώς ελαφρά τη καρδία αποφαίνεται ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας για τα όντως μέγιστα εθνικά προβλήματα της Θράκης μας. Μάλιστα ή θα πρέπει να είναι τρομερά επιλήσμων ή συνειδητά αποκρύπτων την αλήθεια. Και ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός για τον εθνομηδενισμό του. Ο κ. Χολέβας όμως δεν στηρίζει την εθελόδουλη και εθνοκτόνο πολιτική του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησής του ; Ξεχνάει ή αποσιωπά ο κ. Χολέβας τους εναγκαλισμούς των στελεχών της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ με το μειονοτικό κόμμα DEB του κ. Σαδίκ ; Ξεχνάει ή αποσιωπά ο κ. Χολέβας την “πολιτική” της Ν.Δ. στη Θράκη ; Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ακολουθεί μιάν εθνοκτόνο πολιτική και στην Δυτική Θράκη. Αφήνει τους Πομάκους και τους Ρομά να υφίστανται την “παιδεία” του νεο-οθωμανσιμού και της Άγκυρας και μάλιστα όλα αυτά υπό τον απρόσκοπτο έλεγχο του Τουρκιού Προξενείου της Θράκης. Έλεος πια με την διγλωσσία. Μπερτόδουλοι έναντι του νεο-οθωμανισμού και “εθνο-κήρυκες” στο πόπολο.

Reply
Πατριώτης 29 April 2014 at 10:05

Κυριάκο,

Δεν υποστηρίζω τον Σαμαρά, αλλά νομίζω ότι το σωστό πρέπει να λέγεται.

α) Δεν γνωρίζω γιατί, κατ’ εσέ, «ἀκολούθησε καταστρεπτικὲς πολιτικὲς ἀπέναντι στὸ Σκοπιανό». Κατ’ αρχάς, η λέξη πολιτκή, όπως και άλλες, μπαίνει στον ενικό, διότι είναι μία. Μία πολιτική ακολούθησε. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Η πολιτική του ήταν αυτή της τήρησης της απόφασης των αρχηγών κομμάτων υπό τον τότε ΠτΔ, Κων/νο Καραμανλή: Ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγό του. Διεφώνησε με τον Μητσοτάκη και παραιτήθηκε [«Παραιτούμαι, επειδή αρνούμαι ν’ αναγνωρίσω στους Σκοπιανούς το δικαίωμα ν’ αποκαλούνται Μακεδόνες.» ~Αντώνης Σαμαράς, ΥΠΕΞ (21-10-1992)].

β) Όσον αφορά στην Θράκη και απ’ όσο θυμάμαι, είναι ο μόνος ΥπΕξ που απέλασε Τούρκο πρόξενο για υπέρβαση καθήκοντος. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 1990, διέταξε την απέλαση του Τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή Κεμάλ Γκιουρ, ο οποίος είχε ζητήσει να αναγνωριστούν οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα ως Τούρκοι πολίτες που απλά ζουν στη Θράκη.

Αν ο σημερινός Σαμαράς δεν έχει σχέση με το παλιό, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με.

Reply
Πατριώτης 29 April 2014 at 12:32

Κύριε Μακρή,

Όλα τα κόμματα, πλην ΧΑ και ΛαΟΣ, έως σήμερα (δεν θυμάμαι για το ΚΚΕ), προσπαθούν να έχουν στα ψηφοδέλτιά των για την Θράκη υποψηφίους που εγκρίνονται από το εκεί τουρκικό προξενείο, άλλως δεν έχουν πιθανότητα να ψηφισθούν από την μειονότητα, ιδίως την τουρκογενή. Γνωστό είναι αυτό, νομίζω, έστω κι αν κάποιοι θέλουν να το ξεχνούν δι ευνοήτους λόγους.

Το θέμα Σαμπιχά “σηκώθηκε” πολύ ψηλά από πλευράς ΝΔ για λόγους κομματικούς και όχι ασφαλώς από εθνική ευαισθησία. Διαφορετικά δεν θα βλέπαμε αυτά.

Reply
Beriev 29 April 2014 at 13:52

@Πατριώτης

(περί ΧΑ)

Η πολιτική ανικανότητα στη χώρα μας φαίνεται και στην περίπτωση της ΧΑ η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει καθαρτικό παράγοντα και καταλύτη στις όποιες πολιτικές εξελίξεις μετά το 2010.

Και λέμε θα μπορούσε εαν τα διάφορα επικοινωνιακά τζιμάνια της πολιτικο-οικονομικής ελιτ της χώρας αποφάσιζαν να την βάλουν στο πολιτικό παιχνίδι αντί να την βγάλουν πρακτικά εκτός νόμου όπως έκαναν τώρα.

Όλοι γνωρίζουν και γνώριζαν ότι η ΧΑ είναι ένα νεοναζιστικο κόμμα. Δεν ηθελε και πολύ μυαλό να το καταλάβει αυτό κανείς. Καθαρά λόγω κρίσης το κόμμα αυτό απέκτησε λαϊκή βάση.

Αντί λοιπόν οι “ξύπνιοι” υπάλληλοι των ΜΜΕ των νταβατζήδων να τους εκθέσουν αρνητικά και να τους μετασχηματίσουν μέσω της έκθεσης τους στον πολιτικό διάλογο, αυτοί διάλεξαν να τους εξαφανίσουν αρχικά και να τους φυλακίσουν στη συνέχεια.

Εαν τους είχαν βάλει μέσα στο πολιτικό παιχνίδι από την αρχή που ανέβηκαν τα ποσοστά τους σήμερα η ΧΑ θα ήταν κομμάτι της ΝΔ καθαρισμένο από τις ακραίες αντιλήψεις που αρχικά είχαν τα μέλη αυτής της οργάνωσης.

Δεν θα είχαν άλλη δυνατότητα άλλωστε. Τι θα έβγαινε να πει δηλαδή ο Μιχαλολιάκος εαν τον έβγαζαν στον Πρετεντέρη. Θα έλεγε μια φορά για τον Χίτλερ; Δυο φορές; Στην τρίτη που θα έβλεπε τα ποσοστά του να πέφτουν ή θα πήγαινε σπίτι του ή θα προσαρμοζόταν σε μια πιο politically correct θέση που θα τον έφερνε πιο κοντα σε πιο υγιείς πατριωτικές θέσεις. Μέγα σφάλμα έγινε λοιπόν και σε αυτό έχει και κάποιο δίκιο και ο Μπαλτάκος.

Το αποτέλεσμα της λογικής που ακολουθήθηκε; Να έχουμε σήμερα έναν λαό ο οποίος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και στο δημοκρατικό σύστημα αλλά και στην δικαιοσύνη εξαιτίας των ελεεινών πρακτικών που ακολουθήθηκαν για την φυλάκιση των μελών της ΧΑ και υποψήφιους αυτου του κόμματος που εξακολουθούν να δείχνουν με την πρώτη ευκαιρία τα παλιά εθνικοσοσιαλιστικά “κουσούρια” τους (βλέπε πρόσφατες δηλώσεις υποψηφίου περιφερειάρχη της ΧΑ σε ξένο κανάλι).

Η ΧΑ αρχικά είχε την δυναμική και τους “όρχεις” να φέρει κάποιες αλλαγές στην πολιτική ζωή της χώρας. Όπως ήρθαν όμως τα πράγματα το κόμμα αυτό δεν έχει απογαλακτιστεί από τα εθνικοσοσιαλιστικά του κουσούρια και δεν αποτελεί λύση,

έστω και εαν δεν επιλέγει υποψηφίους στην Θράκη που εγκρίνονται από το εκεί τουρκικό προξενείο…

ΥΓ
για το ΛΑΟΣ δεν μπορεί να προσθέσει κανείς τίποτε άλλο εκτός από τα πολιτικά πεπραγμένα του προέδρου του τα τελευταία χρόνια…

Reply
Kyriakos Papadopoulos 29 April 2014 at 14:11

Τὸ α), ἀγαπητὲ Πατριώτη, ἀπαιτεῖ μεγάλη συζήτηση καὶ ἀνάλυση, ποὺ
δὲν ἔχω τὸν χρόνο νὰ κάνω σήμερα. Θεωρῶ ὅτι ἡ διάλυση τῆς Κυβέρνησης,
ἐκείνη τὴν στιγμή, μᾶς ἄφησε εὐάλωτους καὶ μᾶς ὁδήγησε στὴν ἀπόλυτη
καταστροφή. Μὴν ξεχνᾶς τὴν πολιτικὴ ἀστάθεια, μέχρι τελικὰ νὰ ἐκλεγεῖ
ὁ Μητσοτάκης.

Ὅπως καὶ τὸ α), τὸ β) ἄπτεται καταστάσεων ποὺ ἀφοροῦν τὶς μυστικὲς
ὑπηρεσίες, ὁπότε ντε φάκτο δὲν μποροῦμε νὰ γνωρίζουμε τὰ παρασκήνια.
Προσωπικὰ δὲν θεωρῶ ὅτι ὁ κ. Σαμαρᾶς ἔδραση πατριωτικά.

Τὰ στερνὰ τιμοῦν τὰ πρώτα: ὁ κ. Σαμαρᾶς δὲν ἔχει κάνει καλὸ στὸν τόπο,
κι ἔχω κάθε δικαίωμα νὰ ἀμφιβάλλω γιὰ τὶς καλές του προθέσεις στὸ παρελθόν,
ἐξ ἀποτελέσματος.

Σὲ παρακαλῶ μεῖνε στὴν οὐσία τοῦ παραπάνω σχολίου μου: ὁ κ. Χολέβας
δὲν ἔχει χύσει σταγόνα μελάνης γιὰ τὰ πραγματικὰ προβλήματα στὴν Θράκη.
Τὴν κατάρρευση τῆς Βιομηχανίας (μόνο στὴν Ξάνθη εἴχαμε τὴν ζάχαρη, μὲ
τεῦτλα ποὺ παρήγαγαν ντόπιοι ἀγρότες, τὸ ἐργοστάσιο ἀλλαντικῶν, τὴν
DIANA, τὴν Venus Victoria, τὴν ΣΕΒΑΘ, τὴν ΣΕΠΕΚ, καὶ πολλὲς ἄλλες βιοτεχνίες,
ποὺ δίνανε ζωὴ στὸν τόπο), τῆς μικρομεσαίας ἐπιχείρησης καὶ τὴν μετανάστευση
μεγάλου μέρους τοῦ πληθυσμοῦ. Ἀπὸ πλευρᾶς νεολαίας, ἔχουν μείνει _ἐλάχιστοι_.
Ὁ κ. Σαμαρᾶς ἔχει συνεισφέρει σὲ αὐτό, τὰ τελευταῖα χρόνια, καὶ δὲν δείχνει
νὰ τὸν ἀπασχολεῖ τὸ ζήτημα. Δὲν ἔπρεπε νὰ δοθεῖ προτεραιότητα γιὰ τὴν
ἀνάπτυξη σὲ “εὐαίσθητες περιοχές”; …

Νὰ μὴν μιλήσω καὶ γιὰ τὴν ἐγκατάληψη ἀρχαιολογικῶν χώρων καὶ μεσαιωνικῶν κτιρίων
(Ἄβδηρα, Πολύστηλον, Ξάνθεια …), χωρὶς περίφραξη, χωρὶς φύλαξη, ἔρμαια ἀρχαιοκαπήλων
καὶ κυνηγῶν θησαυρῶν (ἔχουμε τέτοια φροῦτα στὴν Ἑλλάδα, καὶ προκαλοῦν μεγάλη
ζημιὰ στοὺς χώρους). Ποῦ ἡ εὐαισθησία τοῦ πολυγραφότατου κ. Χολέβα; Ἔχουμε τὴν
Ἐπισκοπὴ τοῦ μεσαιωνικοῦ Πολυστήλου ἐγκαταλελημμένη, μὲ σαρκοφάγους τρυπημμένες (συλημένες) και σκελετοὺς ἐκτεθιμένους. Μιὰ βόλτα στὸ χριστιανο-ῥωμαϊκὸ νεκροταφεῖο στὴν Ἀκρόπολη τοῦ Πολυστήλου: σκουπίδια καὶ ἀρχαίοι τάφοι… Ἡ Ξάνθεια, στὸν λόφο τοῦ ξωκκλησιοῦ τοῦ Προφήτου Ἡλία, στὴν Ξάνθη, ἐκ βάθρων σκαμμένη… ἀπὸ τοὺς “κυνηγούς”… Η Ξάνθεια θὰ μποροῦσε νὰ γίνει κορώνα τῆς Πόλης, ἀναδεικνύοντας τὴν ταυτότητά της. Θὰ φαινόταν, ἄν γινόταν ἐκκαθάριση ἀπὸ τὴν ἄγρια βλάστηση καὶ ἀναπαλαίωση, ἕνα σημαντικὸ κάστρο καὶ τουριστικὸ ἀξιοθέατο. Οἱ “χριστιανο-πατριῶτες” αὐτὰ δὲν τὰ γνωρίζουν… καὶ τὸ θεωρῶ παράξενο, εἰδικὰ ὅταν ἐπιδεικνύουν τέτοια “εὐαισθησία” γιὰ τὸν τόπο μου.

Ὅλα εἶναι κοπανιστὸς ἀέρας. Στὴν πράξη ἡ Θράκη ξεπουλιέται: ὁ κ. Σαμαρᾶς καὶ ἡ
σημερινὴ Κυβέρνηση προωθεῖ Ε.Ο.Ζ. καὶ τὴν ἀνάπτυξη τοῦ TAP. Ἡ ἀποστρατιωτικοποίηση
τῆς Θράκης εἶναι θέμα χρόνου, μὲ ὅτι αὐτὸ συνεπάγεται.

Υ.Γ.
Σ’ εὐχαριστῶ γιὰ τὴν διόρθωση γιὰ τὴν χρήση τοῦ ὅρου “πολιτικές”. Γενικὰ
γράφω ἐδῶ ἐν εἰδῃ προφορικοῦ λόγου, δὲν προσέχω πάρα πολὺ σύνταξη,
ὀρθογραφία κλ.π. Στόχος μου εἶναι νὰ πῶ τὴν ἄποψή μου σὲ μορφὴ σύντομου
σχολιασμοῦ. Πάντως σ’ εὐχαριστῶ καὶ νὰ διορθώνεις ὅταν βλέπεις χτυπητὰ
λάθη.

Reply
admin 29 April 2014 at 15:04

Μπορείς Κυριάκο να εξηγήσεις γιατί θεωρείς ότι ο αγωγός TAP και η ΕΟΖ στη Θράκη συνιστούν «έμμεσο τρόπο απόσχισης της Θράκης από την ελληνική επικράτεια»;

Πρέπει κάποτε να αφήνουμε τους χαρακτηρισμούς και τις αοριστίες και να μιλάμε συγκεκριμένα.

Ο αγωγός TAP είναι ένα τμήμα τεράστιου αγωγού, ο οποίος θα διακινεί φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία στην Ευρώπη και θα περνάει από την Ελλάδα. Γιατί αυτό συνιστά έμμεση απόσχιση; είναι ένα έργο το οποίο θα φέρει δουλειές (κατά το χτίσιμο, και κατά τη διατήρηση), θα φέρει τεχνογνωσία, θα φέρει εισοδήματα στη χώρα (transit fees) και θα φέρει σταθερότητα, διότι όλοι θέλουν να διασφαλίσουν ότι ο αγωγός είναι ασφαλής. Και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι.

Η ΕΟΖ τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς συμπεριλαμβάνει. Στη θεωρία μία ΕΟΖ αποσκοπεί στην γρήγορη ανάπτυξη μίας περιοχής, διότι αποκόπτεται από περιορισμούς και βαριά γραφειοκρατία. Έχουν χρονικό ορίζοντα ώστε να γίνει σύγκλιση. Θεωρώ την ΕΟΖ πολύ καλύτερη επιλογή από αυτό που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν, το οποίο ήταν να δίνουν επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις στη Θράκη. Και το σύνηθες φαινόμενο ήταν να αγοράζει κάποιος ένα οικόπεδο, να παίρνει την επιδότηση και να μην ξαναπατάει εκεί ποτέ. Τουλάχιστον με την ΕΟΖ θα υπάρχει μεγαλύτερος και καλύτερος έλεγχος. Αυτά στη θεωρία. Στην πράξη, δεν ξέρω τι ρήτρες συμπεριλαμβάνει η συγκεκριμένη ΕΟΖ στη Θράκη, ούτε και κατά πόσο έχει προχωρήσει. Πάντως επί της αρχής θα έλεγα ότι είναι θετική εξέλιξη.

Ποιες λοιπόν είναι οι συγκεκριμένες ενστάσεις σου και πού βασίζεις την κινδυνολογία για απόσχιση.

Ανδρέας.

Reply
Kyriakos Papadopoulos 29 April 2014 at 16:41

1)

Ὁ TAP θεωρεῖται στρατηγικῆς σημασίας ἀγωγός,
καὶ θὰ προστατεύεται ἀπὸ τὸ ΝΑΤΟ, καὶ ὅχι ἀπὸ τὸν
ἑλληνικὸ στρατό.

Ἀπὸ τὸν τελευταῖο ΕΜΘ καὶ ΕΠΟΠ ποὺ ὑπηρέτησε
στὸ ΝΑΤΟ, ὡς καὶ τὸν καριερίστα ἀνώτατο ἀξιωματικό,
εἶναι γνωστὸ τὸ μερίδιο συμμετοχής μας σὲ νατοϊκοὺς
σχηματισμούς, καὶ ποιός κάνει κουμάντο. Ἀπλὰ πράγματα,
γιὰ νὰ μὴν χρησιμοποιοῦμε δύσκολη γλώσσα: θὰ σταματήσει
νὰ ὑφίσταται ἐθνικὴ κυριαρχία στὰ μέρη ποὺ θὰ περνᾶ
ὁ ἀγωγός. Ἄν γνωρίζετε ποιός διοικεῖ τὸ ΝΑΤΟ, θὰ καταλάβετε
καὶ ποῦ περνᾶ ὁ ἔλεγχος.

Ἐπίσης: τὸ Ἀζερμπαϊτζᾶν εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ διεφθαρμένα
κράτη στὸν κόσμο, μὲ μαφιόζικη κυβέρνηση καὶ μὲ ἀδελφικὲς
σχέσεις μὲ τὴν Τουρκία: μὴν λησμονεῖτε αὐτὴ τὴν παράμετρο
στὴν ἀνάλυση (Α.Σ. ἀναφέρομαι σὲ ὅλους τοὺς ἀναγνῶστες).

2)

Ε.Ο.Ζ. σημαίνει ὅτι ἡ ἐθνικὴ ἀκεραιότητα περνᾶ στὰ χέρια
ὀλιγαρχῶν. Ἰδιωτικὴ ἀσφάλεια (στρατοὶ στὴν οὐσία) καὶ
ἀπαγόρευση εἰσόδου σὲ πολῖτες χωρὶς εἰδικὴ ἄδεια. Βλέπε
τὶ συμβαίνει σὲ εὐρωπαϊκὲς χῶρες ποὺ ἤδη ἔχουν χωριστεῖ
σὲ οἰκονομικὲς ζῶνες. Ποιό τὸ συμφέρον γιὰ τον _λαό_;

Ὁ Ἀντιφωνητῆς τῆς Θράκης, τὸν ὁποῖο γνωρίζεις Ἀνδρέα,
ἔχει γράψει γιὰ τὸν κίνδυνο ταφῆς πυρηνικῶν ἀποβλήτων
στὴν Θράκη. Ἤδη γίνεται προσπάθεια νὰ περάσει αὐτὸ ὡς
“ἀνάπτυξη στὸν πυρηνικὸ τομέα”, ἀπὸ δημοτικοὺς συμβούλους,
περιφερειᾶρχες … κλ.π. Γιὰ νὰ δοῦμε …

Ἄν θέλαμε τὴν ἀνάπτυξη στὴν περιοχή, γιατὶ ἐπιτρέψαμε, μὲ
τὴν ἄτακτη εἴσοδό μας στὴν ΟΝΕ, νὰ καταρρεύσει ἡ θρακικὴ
βιομηχανία καὶ βιοτεχνία; Ἄν ἐνδιαφερόμαστε γιὰ τὴν ἀκεραιότητα
τοῦ τόπου, γιατὶ ἀφήσαμε τοὺς νέους νὰ φύγουν;

Τέλος, γιὰ τὴν Μακεδονία: γιατὶ ὁ κ. Σαμαρᾶς ἔκλεισε τὰ α καὶ β’ Σ.Σ.;

Reply
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 29 April 2014 at 17:37

Yπ’ όψη Πατριώτη.
Θαυμάζω την εύκολη δικαιολόγηση των αδικαιολογήτων εκ μέρους σας. Λησμονείτε όμως κάτι. Εκτός των κομμάτων αυτών που αναφέρατε, η πολιτική παράταξη “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” σε όσες εκλογικές αναμετρήσεις συμμετείχε ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ εκπρόσωπο της Τουρκόφωνης μειονότητας. Απορώ πώς δια της ψηφιοσυλλεκτικής λογικής σας , προασπαθείτε να ντριπλάρετε την αμείλικτη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που βοά και κράζει ότι το Τουρκικό Προξενείο υπαγορεύει και υποβάλλει εθνοκτόνες πολιτικές ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Ουσιαστικά πρόκειται περί “ντρίπλας” που δεν είναι ντρίπλα , αλλά μάλλον βάζει αυτογκόλ. Γιατί αφήνει ανεξέλγκτο τόσο τον αυθάδη νεο-οθωμανισμό όσο και αυτόν που υλοποιεί την πολιτική αυτή. Αυτά προς το παρόν.

Reply
admin 29 April 2014 at 18:23

Συγγνώμη, αλλά δεν συμμερίζομαι τις ανησυχίες. Ο TAP θα περάσει από όλη τη Β. Ελλάδα, όχι μόνο από τη Θράκη. Θα βρίσκεται 1.5 μέτρο κάτω από το έδαφος και θα είναι εμπορικός αγωγός. Οι βασικές εταιρείες είναι μία Νορβηγική, μία Ελβετική και μία Γερμανική. Θα δώσει 2700 δουλειές στην Ελλάδα σε μόνιμη βάση και άλλες τόσες (ή και περισσότερες) από συνδεδεμένες τοπικές υπηρεσίες. Δε νομίζω να σταματήσει καμία εθνική κυριαρχία εκεί που θα περνάει ο αγωγός, ούτε ότι θα τον φυλάει το ΝΑΤΟ! Ο αγωγός μετά από την Ελλάδα θα περάσει από την Αλβανία και μετά υποθαλάσσια από την Ιταλία. Είναι θετικότατο που εγκρίθηκε η έλευση του αγωγού (όχι από εμάς, αλλά από τους κατασκευαστές του) και ότι προτιμήθηκε αυτός έναντι του Ναμπούκο, ο οποίος αποφεύγει την Ελλάδα. Αν γινόταν αυτό, τότε όλοι οι παραπονούμενοι θα το έβλεπαν σαν ενεργειακή ήττα της Ελλάδας διότι βγαίνει εκτός του χάρτη.

Για την ΕΟΖ θα προτιμούσα να υπήρχε μία παραπομπή σε συγκεκριμένα στοιχεία για το τι θα προβλέπει στη Θράκη, παρά γενικότητες. Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση με αναφορά σε γενικότητες. Τις γενικές πτυχές μίας ΕΟΖ τις ανέφερα πριν. Το συμφέρον για τον λαό, αφού αυτό ρωτάς, είναι ότι επιτρέπεται η ταχεία ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας σε μία περιοχή. Οι λεπτομέριες καθορισμού της είναι σημαντικές και αυτές απλώς προς το παρόν δεν τις γνωρίζουμε. Εγώ τουλάχιστον.

Reply
Πατριώτης 29 April 2014 at 18:24

Kύριε Μακρή,

Μήπως δεν καταλάβατε τι έγραψα (το πιθανότερο); Άλλως δεν καταλαβαίνω αυτό το “Θαυμάζω την εύκολη δικαιολόγηση των αδικαιολογήτων εκ μέρους σας”. Πού την είδατε την “δικαιολόγηση”, κύριε;

“Εκτός των κομμάτων αυτών που αναφέρατε”

Προφανώς αναφέρομαι στα κόμματα του που είναι, ή (στην περίπτωση του ΛαΟΣ) ήταν στην ΒΟΥΛΗ.

Τα υπόλοιπα που γράφετε επιβεβαιώνουν ότι δεν καταλάβατε λέξη απ’ αυτά που έγραψα.

Δείτε κι αυτό, μπας και καταλάβετε τι εννοώ, αν και αμφιβάλλω.

Δεν πειράζει, ας το δει ο κ. Χολέβας.

Reply
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ 29 April 2014 at 18:42

Yπ’ όψη Πατριώτη. Απορώ ακόμη με την σκοπιμότητα της αναφοράς σας στο Τ. Προξενείο , για να περιγράψετε (έστω) όπως λέτε το γιατί σε όλα τα κόμματα του λεγομένου συνταγματικού τόξου περιλαμβάνουν τέτοιους υποψήφιους που προκαλούν “τριγμούς” . Προφανώς δεν νομίζω ότι συντρέχουν λόγοι μη κατανόησης των γραφομένων σας. Όσον αφορά το ύφος και το περιεχόμενο της γραφής σας χαρακτηρίζουν εσάς και μόνον. Σας αφήνω σε αυτό : ” Ἀξύνετοι ἀκούσαντες κωφοῖσιν ἐοίκασι. Φάτις αὐτοῖσι μαρτυρεῖ , παρεόντας ἀπεῖναι ” .Ἔρρωσο.

Reply
Πατριώτης 30 April 2014 at 09:28

“Προφανώς δεν νομίζω ότι συντρέχουν λόγοι μη κατανόησης των γραφομένων σας”

Συντρέχουν, όμως, μη κατανόησης των δικών σας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.