Monday 22 April 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις

Σε τι ποσοστό συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το Μνημόνιο;

Δημιουργήθηκε μία σελίδα και ταυτόχρονα μία εφαρμογή (app), με ορισμένες από τις προτάσεις του Μνημονίου με σκοπό να μετρήσει κατά πόσο ο χρήστης συμφωνεί ή διαφωνεί με ορισμένες μεταρρυθμίσεις.

Η διεύθυνση είναι η εξής http://www.mnimonium.gr/mnimonium.php

6 comments

Γιώργος Μάτσος 7 June 2012 at 18:32

Μεγάλο λάθος το να προσπαθεί κανείς να βρει μεμονωμένες δράσεις του Μνημονίου που θα μπορούσε να συμφωνήσει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον το ΤΙ, το πρόβλημα είναι και το ΠΩΣ. Αν σε καμία χώρα δεν υπάρχει π.χ. Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων, τότε πώς έρχεται και λέει το Μνημόνιο “απλούστευση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων”; Είναι φανερό ότι τέτοια μέτρα δεν επιβλήθηκαν από έξω, αλλά εμπνέονται από αυτά εντόπιοι φωστήρες που δεν έχουν καταλάβει την ουσία του ελληνικού προβλήματος: Ένα βαθιά διεφθαρμένο κράτος, που δημιουργήθηκε με ξένες πλάτες και καταδυνατεύει τον Έλληνα για να μπορεί να ζει εις βάρος του (του Έλληνα) μια ελίτ με ξένες πλάτες. Η ελίτ εξακολουθεί να επιβιώνει με το Μνημόνιο, με υπέρμετρα ενισχυμένες τις ξένες πλάτες.

Αν δεν μπορούμε να δούμε ότι το Μνημόνιο είναι, στη μέθοδό του, η πηγή της ελληνικής κακοδαιμονίας στον υπερθετικό βαθμό, τότε τι να πω.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 7 June 2012 at 21:49

« … τὸ Μνημόνιο εἶναι … ἡ πηγὴ τῆς κακοδαιμονίας … » !
Προηγουμένως, λοιπόν, ὅλα ἦταν θαυμάσια …
Ἡ ἐλὶτ κοπροσκύλιαζε στὰ κατὰ τόπους πρυτανεῖα τοῦ εὐρυτέρου δημοσίου ; Τὶς συντάξεις καὶ τὰ ἐπιδόματα μαϊμοῦ ἡ ἐλίτ τὰ ἔπαιρνε κατὰ χιλιάδες ; Τοὺς ἀποδεδειγμένως φαύλους ἡ ἐλίτ τοὺς ψήφιζε ; Τοὺς ἀποδεδειγμένως εἰλικρινεῖς, ἐργατικοὺς καὶ ἀποτελεσματικοὺς ἡ ἐλίτ τοὺς κατεψήφιζε ; Τὰ σκουπιδοκάναλα ἡ ἐλίτ τὰ παρακολουθεῖ ;
Φυσικὸ εἶναι, σὲ περίπτωση ἀποτυχίας μας ὡς κοινωνίας, νὰ προσπαθοῦμε νὰ βροῦμε ἐξιλαστήρια θύματα γιὰ νὰ τοὺς φορτώσουμε τὶς δικές μας ἁμαρτίες. Καί πάντοτε τὰ θύματα αὐτὰ πρέπει νὰ εἶναι μειοψηφία, ποτὲ πλειοψηφία, ὥστε νὰ μποροῦμε ἀκινδύνως νὰ τὰ ξυλοφορτώσουμε, ἂν λάχει καὶ ἀντιμιλᾶνε. Σήμερα εἶναι ἡ ἐλίτ, ἄλλοτε ἡ ὀλιγαρχία, ἄλλοτε ἡ ἀστικὴ τάξη, κάποτε οἱ Ἑβραῖοι, ὁ κατάλογος εἶναι μακρύς.
Φυσικό, λοιπόν, τὰ φαινόμενο, μόνον ποὺ μᾶς καταδικάζει σὲ διηνεκῆ ἀδράνεια, ἀπάθεια καί, τελικῶς, ἀναποτελεσματικότητα. Διότι ἀποστρέφουμε τὰ βλέμμα ἀπὸ τὴν ρίζα τοῦ κακοῦ, ἀντὶ νὰ κοιτᾶμε πῶς θὰ τὴν ξεριζώσουμε.

Reply
Γιώργος Μάτσος 7 June 2012 at 22:01

Άλλαξε κάτι από όλα αυτά με το Μνημόνιο και δεν το καταλάβαμε;

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 8 June 2012 at 03:47

Ἀσφαλῶς, ἀσφαλέστατα ! Ὅλα αὐτὰ τὰ φαῦλα καὶ πολλὰ ἄλλα κοστίζουν πλέον πολύ λιγώτερο. Ἐν καιρῷ, μάλιστα, μπορεῖ καὶ νὰ διορθωθεῖ καὶ κανένας. Στὶς πρώην σοβιετικὲς χῶρες ἡ ἀποσοβιετοποίηση κράτησε 20 χρόνια.

Reply
Γιώργος Μάτσος 9 June 2012 at 04:24

Το μίσος σας για τον ελληνικό λαό δυσκόλως αποκρύπτεται με τον τρόπο που γράφετε.

Οι σιτιζόμενοι από το Πρυτανείο εξακολουθούν να είναι κατεξοχήν οι εκπροσωποί των ελίτ. Ένα μόνον παράδειγμα θα αναφερθεί για να δείτε πόσο “βαθιά” επιφανειακή (αν επιτρέπεται αυτό το οξύμωρο) είναι η άποψή σας: Μέσω των λεγόμενων “ιδιωτικοποιήσεων” η ισχύς των αυξάνεται και άλλο. Ενώ π.χ. πιο πριν το ποιος θα εργαστεί στην αποκομιδή απορριμάτων καθοριζόταν κυρίως μέσω κομματικών ρουσφετιών. Σαφέστατα δεν ήταν αυτό καλό, όμως μην νομίζετε ότι ήμασταν η μόνη χώρα της Ευρώπης με τέτοια φαινόμενα. Τώρα όμως, με την “ιδιωτικοποίηση”, ο πολίτης θα πρέπει να δηλώσει υποταγή όχι στον πολιτικό του (που στο κάτω κάτω τον ψήφιζε κι όλας, οπότε είχε και ένα στοιχείο εξουσίασης έναντι του πολιτικού), αλλά στον “νταβατζή”, ο οποίος θα αναλάβει την αποκομιδή απορριμάτων, ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ πλέον σε συνεργασία με τον πολιτικό παράγοντα που θα αποφασίσει ποιος θα αναλάβει την αποκομιδή.

Στην περίπτωση δηλαδή των απορριμάτων το ρουσφετολογικό καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα αποτελεί απλό άλλοθι για τη δημιουργία καταστάσεων ολιγαρχικού τύπου, όπου ακόμη και αυτή η τυπικώς υπάρχουσα ψήφος δεν είναι σε θέση να επηρεάσει πλέον τη λήψη αποφάσεων. Αν θέλουμε να βάλουμε δηλαδή “διαφθορόμετρο” στο τι έγινε προ Μνημονίου και τι έγινε μετά Μνημονίου, το ισοζύγιο γέρνει σαφώς προς την πλευρά του Μνημονίου (περισσότερη και καλύτερα κρυμμένη διαφθορά).

Ας μην αναφερθούμε καν στα σκουπιδοκάναλα. Αν ο λαός παρακολουθεί τα σκουπιδοκάναλα, πάντως η ελίτ εκπέμπει από αυτά. Ποιος είναι περισσότερο υπεύθυνος; Ο πομπός ή ο δέκτης των σκουπιδιών; Και ούτω καθεξής. Δεν έχει νόημα να απαντήσει κανείς ένα προς ένα όσα άτοπα αναφέρετε, απλώς για να μην μένει αναπάντητο το ψέμα αναφέρονται δειγματοληπτικά ένα-δυο περιπτώσεις.

Reply
cruss1204 13 July 2012 at 19:32

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας

Εγώ θα το έλεγα έτσι :

Το αποτέλεσμα όποιων θετικών μέτρων φέρνει μαζί του το μνημόνιο, το καρπώνεται η τρόικα.

Έτσι λοιπόν δεν τίθεται καν θέμα αν το μνημόνιο επιβάλει και κάποια σωστά μέτρα, διότι καλό κανένα δεν θα κάνει στη χώρα ή στο λαό της

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.