Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Αναδημοσιεύσεις Ελληνική πολιτική Μητρ. Σιατίστης Παύλος

Το απαίσιο πρόσωπο του Ναζισμού’

Πριν από 11 μήνες, στα μέσα Οκτωβρίου 2012, ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος είχε προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο με την ενάργεια του λόγου του για τη Χρυσή Αυγή. Ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και μέσα σε λίγες ημέρες αφυπνίστηκαν 14 άλλοι Μητροπολίτες και Επίσκοποι από την Ελλάδα ή το εξωτερικό και προχώρησαν σε αντίστοιχες δημόσιες δηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής. Ως και η ίδια η ΧΑ εξέδωσε ανακοίνωση με απειλές κατά του ιεράρη.

Μία εβδομάδα μετά απάντησε ο Μητροπολίτης στις απειλές τις Χρυσής Αυγής. Θεωρήσαμε ότι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται η Χρυσή Αυγή: όχι με τη συνεχή (έως και μονότονη) ανάδειξη των ιδεολογικών της καταβολών, αλλά των πρακτικών της. Το πρόσφατο ειδεχθέστατο έγκλημα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για όλα αυτά. Σήμερα, επανέρχεται ο Μητροπολίτης Σιατίστης με νέο κείμενο για την «Μαύρη Νύχτα», όπως την ονομάζει. Ακολουθεί το κείμενο:

 

 

Του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου 

Όταν την «Χρυσή Αυγή» την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω.

Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές καθώς και την συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός, όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α από χριστιανό η ιερωμένο.

Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν εμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξων.

Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολειπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση.

Υπάρχει κάτι που με τρομάζει πιο πολύ από το έγκλημα. Είναι ο τρόπος του εγκλήματος. Η ψυχρότητα της εκτέλεσης. Ούτε ένα δάγκωμα της ψυχής, ούτε ένας προβληματισμός της τελευταίας στιγμής, ούτε η παραμικρή νύξη της συνείδησης, ενός υποτιθέμενου φιλήσυχου πολίτη;

Ποιά λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει ένα «φιλήσυχο»πολίτη» σε αδίστακτο εγκληματία;

Το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας λεηλατημένης από κάθε αξία και ισοπεδωμένης ψυχής η ήταν καρπός ενός φόβου απέναντι σε εκέινους που τον διέταξαν να σκοτώσει;

Με την ύπαρξη τόσων ντοκουμέντων και μαρτυριών για τη σχέση του με την εγκληματική οργάνωση η προσπάθεια να παρουσιασθεί ότι έχει χαλαρή σχέση μήπως και αυτή είναι αποτέλεσμα μιας εντολής η και ενός φόβου για την δική του την ζωή;

Αλλά και η γελοία προσπάθεια των βουλευτών της Χ.Α να αποτινάξουν από πάνω τους και τον άνθρωπο και το έγκλημα δεν οδηγεί τον ταλαίπωρο και δυστυχή εγκληματία να καταλάβει ποιά τύχη τον περιμένει και τον ίδιο;

Και τα ερωτήματα συνεχίζονται: Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή η σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της;

Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα.

Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια.

Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ’εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα;

Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;

Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση.

Η διαφαινομένη αποφασιστικότητα του Υπουργού και της Πολιτείας θα έχει συνέχεια και συνέπεια η είναι ένα πυροτέχνημα λόγω του εκτάκτου των γεγονότων;

Βλέπετε δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη.

Πόσες φορές ακούσαμε από υπεύθυνα, υποτίθεται, πολιτικά χείλη ότι  «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο», αλλά αυτό δεν ακούμπησε ούτε το δέρμα;

Το ακόμη θλιβερότερο. Η διχοστασία της πολιτικής ηγεσίας και η απουσία καθαρού πολιτικού λόγου, η αδυναμία συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, δείχνει μια πολιτική ηγεσία ανάξια της πατρίδος και των περιστάσεων.

Ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες εις την πατρικήν οικίαν λόγω ασθενείας άκουσα τον αρχηγίσκο του ναζιστικού μορφώματος να μιλάει με τόση αηδία για το Κοινοβούλιο και για το πολίτευμα, με το γνωστό του χιτλερικό παραλήρημα.

Διερωτώμαι: Δεν τον άκουσε κανένας εισαγγελικός λειτουργός.

Δεν συνιστούν οι λόγοι του προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ποιά αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και απο την οικογένεια γίνονται μα άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές;

Δυό λόγια ακόμη γι’αυτούς που ψήφισαν τον Ναζισμό. Ίσως δεν ξέρατε. Ίσως παρασυρθήκατε; Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση.

Μεγαλύτερη απόγνωση από το Ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλοιώς ετοιμασθείτε να κλάψετε και το δικό σας το παιδί!

Γιατί ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα.

http://www.romfea.gr/epikairotita/19293-2013-09-24-19-47-48

8 comments

ΠΑΝ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ 28 September 2013 at 15:24

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?
ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΩΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Η Χ.Α.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΙΚΤΗ ΓΚΡΙΜΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΤΩΝ ΜΜΕ[ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ]
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ,ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΟΥ.
ΕΞ’ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ.
Η ΠΑΠΑΣ-ΠΑΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ-ΖΕΥΓΑΣ

Reply
Κωσταντίνος 30 September 2013 at 02:43

άγιε πατέρα..
σύμφωνα με τα γραφόμενα σας εναντίον της κυβέρνησης, δηλαδή
“…τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος”
“…τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια”
“…δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη”
“…δείχνει μια πολιτική ηγεσία ανάξια της πατρίδος”
το άρθρο σας μάλλον υποδεικνύει ότι πρέπει να αλλάξουμε κυβέρνηση άμεσα για να σωθούμε.
Μήπως έχετε να μας προτείνετε και τι να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές ώστε να ενισχύσουμε το θεάρεστο έργο σας και να σας καμαρώσουμε ακόμα ψηλότερα…;
Υ.Γ.
Τι εννοούσε ο μακαρίτης ο Φύσσας όταν τραγουδούσε “δόξα τα λεφτά, έχουμε θεό”;

Reply
Κωσταντίνος 30 September 2013 at 02:46

Θεέ μου συγχώρα με.

Reply
Αθηνα 30 September 2013 at 10:55

Πιο πολυ με τρομαζει η σημερινη στυγνη κοινοβουλευτικη δικτατορια, η ξενη κατοχη και τα εβραιοκρατουμενα ΜΜΕ παρα η χρυση αυγη.

Reply
Beriev 30 September 2013 at 14:40

Να σε τρομάζει Αθηνά και η ΧΑ. Διττές προσωπικότητες, τζέκιλ και χάιντ ένα πράγμα.
Από τη μια είναι εθνικοσοσιαλιστές από την άλλη όμως και οι μόνοι έμπρακτα πατριώτες.

Να θέσω ένα ιατρικό παράδειγμα:

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καρκίνο με μεταστάσεις στα περισσότερα όργανα, κοινώς είναι ένα βήμα πριν το θάνατο. Η μόνη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι η ισχυρή χημειοθεραπεία.

Η χημειοθεραπεία ως γνωστόν είναι και καλό και κακό πράγμα. Εκτός από τα καρκινικά κύτταρα τρώει και τα υγιή. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση. Άλλα φάρμακα πιο ήπια δεν καταπολεμούν τον προχωρημένο καρκίνο.

Καρκίνος στην περίπτωση της χώρας μας είναι όλο αυτό το κύκλωμα των διαπλεκομένων νταβατζήδων της πολιτικής, της οικονομίας και των ΜΜΕ. Κύκλωμα που τα (πλούσια ομολογουμένως) χρόνια της μεταπολίτευσης αλλοίωσε και διάφθειρε μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας ριζώνοντας τον καρκίνο σε όλα τα κοινωνικά στρώματα της πατρίδας μας.

Όλα αυτά τα χρόνια έκαναν πάρτυ εκτός από τους παραπάνω αναφερθέντες νταβατζήδες και ένα σωρό ξένες δυνάμεις.

Από τις ΗΠΑ φυσικά με τις διάφορες ΜΚΟ και τα “ινστιτούτα” που προσπάθησαν να μας αλλάξουν από το φύλο και τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις (βλέπε gay mania κλπ) μέχρι ακόμα και την ιστορία μας (βλέπε βιβλία ιστορίας, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΣΚΑΙ και πάει λέγοντας).

Μέχρι και τους μπουνταλάδες Τούρκους που μας έβαλαν μέσα στην επιρροή του δικού τους soft power (ήμαρτον) μέσω της μπουρδολογίας της ελληνοτουρκικής φιλίας, τα τσάμπα τουρκοσήριαλ που μετα χαράς έπαιζαν τα καναλια των νταβατζήδων κ.ο.κ.

Με τούτα και με κείνα φτάσαμε να έχουμε χρέος που ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να ξεπληρωθεί, γεμίσαμε λαθρομετανάστες για να κονομάνε οι διάφοροι επιτήδιοι του κυκλώματος των νταβατζήδων (γιατί οι λαθρομετανάστες πληρωνόντουσαν με το κεφάλι από την ΕΕ) και αποκτήσαμε και έναν λαό με συνήθειες και τουπέ νεόπλουτου.

Οι παρτούζες με πόρνες από το ανατολικό μπλόκ έδιναν και έπαιρναν, τα κινητά αλλαζόντουσαν κάθε βδομάδα, οι κούρσες πολυτελείας όποτε έβγαινε το καινούργιο μοντέλο και το αεροπορικό δρομολόγιο Αθήνα-Παρίσι είχε γίνει Κολιάτσου-Παγκράτι. Και όλα αυτά με δανεικά.

Τα δανεικά ομως πλέον τελείωσαν και για τον λαό και για τους νταβατζήδες.
Και ούτε πρόκειται να ξανάρθουν. Γιατί ένα τουλάχιστον καλό της τρόικας είναι ότι μας έκαναν φύλλο και φτερό και έμαθαν με λεπτομέρειες το τι μπορδέλο είμαστε.
Και μας έχουν προς εκκαθάριση και εμάς το λαό και τους νταβατζήδες.

Οι νταβατζήδες νομίζουν ότι, με αντάλλαγμα φυσικό αέριο και real estate, θα τους χρειάζονται οι ξένοι για να μας “κουμαντάρουν”, αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν…
Θα τους πετάξουν στα σκουπίδια και αυτούς σαν στημένες λεμονόκουπες. Ήδη οι περισσότεροι από αυτούς με την πρώτη αναποδιά έχουν χρεοκοπήσει. Όσοι φυσικά δεν έχουν ήδη χρεοκοπήσει και δεν επιζούν καθαρά λόγω των δανείων από τους συν-νταβατζήδες τους στο τραπεζικό σύστημα.

Παρόλα αυτά όμως οι νταβατζήδες δεν το βάζουν κάτω, σώνει και καλά θα μας βάζουν να παίρνουμε δάνεια που δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε μέχρι να βουλιάξει και να διαλυθεί η χώρα πλήρως, αρκεί να ζήσουν έστω και μια μέρα την ψευδαίσθηση (πλέον) της εξουσίας τους.

Όλος αυτός λοιπόν ο καρκίνος δεν καθαρίζει με καλούς τρόπους και παιδιά των σαλονιών, ούτε με πατριδέμπορους που τα παίρνουν εδώ και χρόνια από τα διάφορα κόμματα και τις ΜΚΟ και κρατάνε το πατριωτικό κίνημα στο μηδέν κόμμα κάτι τοις εκατό.

Θέλει τρελλαμένα αλάνια και αληταράδες, υπό έξυπνη όμως και με ειλικρινή πατριωτισμό ηγεσία.

Για να ηγηθείς όλων αυτών των τρελλάκηδων όμως πρέπει να είσαι και εσύ ελαφρώς τρελλάκιας. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας, δεν γίνεται αλλοιώς…

Ο πατριωτισμός υπάρχει στους τρελλαμένους της ΧΑ, η τρέλλα του ναζισμού στο τέλος θα υποχωρήσει και θα χαθεί, καθότι όπως είπε και ο θεωρητικός και μέγας φιλόσοφος του πατριωτισμού Ζουράρις “στον τόπο τούτο κακή σκουριά δεν πιάνει”. Η ωρα τώρα όμως είναι για πράξεις και όχι για θεωρίες και φιλοσοφίες και η χημειοθεραπεία δυστυχώς απαραίτητη…

Αν υπάρχει άλλη λύση, άλλη θεραπεία να τη συζητήσουμε.
Δεν έχω καμμία σχέση με τους ναζί ούτε με το κόμμα του τρελλάρα Μιχαλολιάκου, αλλά λογικά σκεπτόμενος δεν βλέπω και άλλη ΠΡΑΚΤΙΚΗ λύση.

Η χώρα αυτή τη στιγμή (ως έχει σήμερα) δεν έχει πάνω από 4-5 χρόνια ζωής…

Reply
Ελευθέριος 30 September 2013 at 21:46

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καρκίνο με μεταστάσεις στα περισσότερα όργανα, κοινώς είναι ένα βήμα πριν το θάνατο. Η μόνη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι η ισχυρή χημειοθεραπεία.
Η χημειοθεραπεία ως γνωστόν είναι και καλό και κακό πράγμα. Εκτός από τα καρκινικά κύτταρα τρώει και τα υγιή. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση. Άλλα φάρμακα πιο ήπια δεν καταπολεμούν τον προχωρημένο καρκίνο.»

Σας θυμίζει κάτι η παραπάνω ιατρική προσέγγιση;
http://www.youtube.com/watch?v=dRjMMAhfWDM

Και δια να προσεγγίσωμεν και ημείς από ιατρικής επόψεως την βαρέως νοσούσαν καρκινοπαθούσαν Ελλάδα – και ας ψάχνει ο φίλος μας ο Παπαδόπουλος – ουχί ο δικτάτωρ ιατρός, ο άλλος ο Κυριάκος ο μαθηματικός – να ανακαλύψει την ιδιότητά μας, να είπωμεν ότι οι 9 στους 10 καρκινοπαθείς που γνωρίζωμεν ότι υπέστησαν την θανατηφόρον απάτην της χημειοθεραπείας απέθαναν, ο δε 10ος έκαμεν μετάστασιν εκ της κύστεως εις τα οστά.
Και διερωτώμαι μήπως αι ανωτέρω μέθοδοι δεν είναι διόλου επαρκείς, ίνα χρησιμοποιήσωμεν δραστικοτέρας τοιαύτας, όπως επί παραδείγματι ο τρόπος κατά τον οποίον “αντιμετώπισαν” οι Σοβιετικοί το μεγαλύτερον πυρηνικόν ατύχημα εις Τσέρνομπιλ, τουτέστιν να ενταφιάσωμεν εντός σαρκοφάγου εκ σκυροδέματος την ασθενήν, να τελειώνομεν μια και καλή με δαύτην;

Reply
Beriev 1 October 2013 at 00:52 Reply
Ελευθέριος 1 October 2013 at 21:32 Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.