Friday 26 April 2024
Αντίβαρο

17 comments

Μπάμπης 4 April 2014 at 15:24

Φαντάζομαι ο ένας από τους τρεις παράγοντες θα είναι η βοήθεια της Δύσης, την οποία υπηρετεί πιστά ο “διδάκτωρ οικονομικών και κοινωνικών επιστημών πανεπιστημίου Γενεύης” κύριος Μελετόπουλος.

Reply
Ελλην-1821 5 April 2014 at 15:25

ναι φυσικα τι προσφερε η δυση. ως γνωστο στο Μεσσολογι πολεμαγε το ΕΑΜ

Reply
Θεόδωρος Ορέστης 6 April 2014 at 00:50

Παραθέτω την απάντηση του κ. Μελετόπουλου:

“Αγαπητέ κύριε Μπάμπη, στο σχόλιό σας έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:
1. δεν αναφέρετε το επώνυμό σας ενώ γνωρίζετε το δικό μου.
2. να μην “φαντάζεσθε” αλλά να διακριβώνετε τους ισχυρισμούς σας, αλλοιώς κινείσθε στην σφαίρα της φαντασίας και όχι του σοβαρού ιστορικού και πολιτικού διαλόγου. Εν προκειμένω, η δημιουργική σας φαντασία έπεσε τραγικά έξω, διότι οι τρεις παράγοντες που ανέπτυξα στην διάλεξή μου δεν συμπεριλαμβάνουν αυτό που κακώς υποθέσατε. Θα μπορούσατε βέβαια να έρθετε στην διάλεξή μου ή να ρωτήσετε τι είπα πριν αφήσετε την φαντασία σας να καλπάσει.
3. δεν είμαι “διδάκτωρ” σε εισαγωγικά, αλλά διαθέτω δύο επίσημους διδακτορικούς τίτλους με άριστα από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, γιά την απόκτηση των οποίων εργάσθηκα σκληρά επί συνολικώς μία δεκαετία.
4. στην παρατήρησή σας ότι υπηρετώ την βοήθεια της Δύσης προς την Ελλάδα, όχι μόνον καταφάσκω, ναι, την υπηρετώ μετά μανίας, διότι υπήρξε καθοριστική από το Ναυαρίνο μέχρι το Σχέδιο Μάρσαλ, αλλά επιπλέον αποκρούω, αντίθετα με εσάς φαντάζομαι, την “βοήθεια” μη δυτικών δυνάμεων, που ιστορικά
έχει αποδειχθεί ότι συνοδεύεται από εισαγωγή ανελεύθερων και δεσποτικών δομών, ενώ τουλάχιστον οι Δυτικοί μας πάτρωνες (Βρεταννοί και Αμερικανοί) δεν μας εμπόδισαν να έχουμε κοινοβουλευτισμό, άλλο αν εμείς του προσδώσαμε οθωμανικά, τριτοκοσμικά και πελατειακά χαρακτηριστικά.
Ευχαριστώ πάντως γιά την κόπο σας να ασχοληθείτε μαζί μου.
Μελέτης Η. Μελετόπουλος”

Reply
Άντης Ροδίτης 6 April 2014 at 08:35

Συγχαίρω τον κ. Μελετόπουλο (και τον κ. Ορεστη, που φρόντισε τη δημοσίευση) για την επί της ουσίας ακριβή και υπεύθυνη απάντηση στον ανώνυμο “Μπάμπη”.
Το Αντίβαρο πάσχει απο επιπόλαια και ανεύθυνα σχόλια ανώνυμων και ψευδώνυμων και δήθεν επώνυμων (με αληθοφανή ψευδώνυμα) σχολιογράφων. Το θέμα επανέρχεται με προειδοποιήσεις εκ μέρους του Αντίβαρου για λογοκρισία, κάποτε κι ενέργειες λογοκρισίας και προειδοποιήσεις διαγραφής. Η ανάγκη τελεσίδικων, διορθωτικών αποφάσεων αναμόρφωσης του Αντίβαρου δεν πρέπει να διαφεύγει της διοίκησής του. Εκτός κι αν το ζητούμενο είναι η ποσότητα σε βάρος της ποιότητας.

Reply
Ελευθέριος 6 April 2014 at 10:49

Δεν θα βρεθεί ένας χριστιανός από το επιτελείο του Αντίβαρου να παραχωρήσει λίγο χώρο στο βάθρο των επωνύμων στον Άντη, μπας και πάψει να μας τα ζαλίζει με ανώνυμους, ψευδώνυμους κι αληθοφανείς επώνυμους;

Όσο για τον κοινοβουλευτισμό του καταρρέοντος Δυτικού πολιτισμού που μας παραχώρησαν οι πάτρωνές μας κύριε Μελετόπουλε να τον χαίρεσθε. Μην παριστάνετε τον δημοκράτη επικαλούμενος τα ανελεύθερα καθεστώτα της πρώην Σοβιετίας! Γνωρίζετε πολύ καλά αλλά αποσιωπάτε, ότι παραμένει ζητούμενο η απελευθέρωση της ανθρωπότητας από το παγκόσμιο οικονομικό τεχνοκρατικό τέρας του Δυτικού λεγόμενου “πολιτισμού” ο οποίος για να κυριαρχήσει εξαφάνισε ολόκληρες φυλές, στηρίχθηκε στην ντροπή της δουλείας, ερήμωσε ολόκληρες ηπείρους κι απαλλοτρίωσε τους φυσικούς πόρους επιβίωσης των κατοίκων του, καταστρέφει τον φυσικό πλούτο του πλανήτη ολόκληρου και κρατά αιχμάλωτα ολόκληρα έθνη κράτη στις σφαίρες επιρροής του ρίχνοντάς τα στα αδηφάγα νύχια των τραπεζών, των διεθνών τζογαδόρων και του ΔΝΤ. Αυτά βέβαια δεν σας βολεύει να τα λέτε από την ασφάλεια των δύο διδακτορικών σας και της έδρας σας της Γενεύης!

Reply
NF 6 April 2014 at 11:51

Βεβαιως η Ελλαδα πρεπει να εχει αριστες σχεσεις με τη Δυση. Απορω με το αντιδυτικο μενος ορισμενων.

Απορω ομως και με τον κ. Μελετοπουλο. Θα μπορουσε να κατονομασει τις “μη δυτικες δυναμεις” τη βοηθεια των οποιων αποκρουει; Γιατι υποψιαζομαι οτι εννοει μια συγκεκριμενη “μη δυτικη δυναμη” που ειναι φιλικοτατη απεναντι μας.

Υποθετω οτι στο Ναυαρινο ηταν το Αγγλικο Ναυτικο, το Γαλλικο Ναυτικο και το U.S. Navy. O U.S. Army εφθασε μεχρι την Ανδριανουπολη το 1829 υποχρεωνοντας τον Σουλτανο να αναγνωρισει την Ελληνικη Ανεξαρτησια. Ο Καποδιστριας ηταν πρωην US Αssistant secretary of State, o Ο Υψηλαντης πρωην Στρατηγος των Πεζοναυτών, ο Κολοκοτρωνης και ο Καναρης μελη του Αμερικανικου κομματος, κλπ, κλπ.

Reply
Ελευθέριος 7 April 2014 at 01:06

Μα ασφαλώς η Ελλάδα πρέπει να έχει άριστες σχέσεις με τη Δύση, το τροπάρι αυτό μας είναι γνωστό, παλαιόθεν. τότε προς τί, διερωτώμαι, η εναντίωση στα σχέδια Ανάν; Για το καλό μας πασχίζουν οι άνθρωποι!

Reply
Πατριώτης 7 April 2014 at 09:26

Ελευθέριε,

Το να έχεις άριστες σχέσεις με οιονδήποτε, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι πρέπει να εκτελείς τις διαταγές του. Αυτές είναι κάκιστες σχέσεις, σχέσεις δούλου προς αφέντη.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, η Ελλάδα όφειλε να έχει καλές σχέσεις με όλους, ει δυνατόν, και να ακολουθεί τα συμφέροντά της. Αλλά όλα αυτά είναι απλώς για να γράφονται και να λέγονται, διότι η Ελλάδα ουδέποτε είχε εθνική εξωτερική πολιτική, ουδέποτε είχε σοβαρό σχεδιασμό εθνικής πολιτικής και πάντα ήταν η ουρά κάποιου.

@ Θεόδωρος Ορέστης

Σε παρακαλώ, αλλάξτε εκείνο το αντιαισθητικό και ψυχοπλακωτικό πλαίσιο των μηνυμάτων διαχειριστού, που θυμίζει νεκρώσιμο. Ευχαριστώ.

Reply
Ελευθέριος 7 April 2014 at 11:03

Πατριώτη,
δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει με αυτή σου τη θέση για την εξωτερική πολιτική και είναι μια καλή απάντηση στον Μελετόπουλο, με την προϋπόθεση ότι θα είχαμε κυβερνήσεις που πρωταρχικό τους μέλημα θα ήταν το συμφέρον της χώρας και όχι να διαγκωνίζονται ποιός θα πρωτοευχαριστήσει τους μονογαμικούς μας πάτρωνες. Γι’αυτό μας έχουν του κλώτσου και του μπάτσου, μέχρι και απροκάλυπτη δικτατορία μας επέβαλλαν, αλλά μυαλό δεν βάζουμε, μέχρι που μας ξάπλωσαν κάτω γονατιστούς να ζητιανεύουμε κι άντε τώρα να σηκωθούμε.
Το νεκρώσιμο πλαίσιο του Αντιβάρου είναι ακριβώς αυτό που αρμόζει στην κατάστασή μας, των περιφερόμενων νεκρών.

Reply
Πατριώτης 7 April 2014 at 11:42

” με την προϋπόθεση ότι θα είχαμε κυβερνήσεις που πρωταρχικό τους μέλημα θα ήταν το συμφέρον της χώρας και όχι να διαγκωνίζονται ποιός θα πρωτοευχαριστήσει τους μονογαμικούς μας πάτρωνες”

Aκριβώς!

“Το νεκρώσιμο πλαίσιο του Αντιβάρου είναι ακριβώς αυτό που αρμόζει στην κατάστασή μας, των περιφερόμενων νεκρών:

Όχι, μωρέ παιδί μου, γιατί ο Ορέστης βάζει και την φωτογραφία του και το κάνει πιο … αληθοφανές. Με χολοσκά κάθε φορά 🙁

Reply
Θεόδωρος Ορέστης 7 April 2014 at 14:23

Το πλαίσιο εμφανίζεται αυτομάτως. Δεν γνωρίζω πώς και από πού μπορώ να το απενεργοποιήσω. Αν και δεν το βρίσκω “νεκρώσιμο”… 🙂
Παρακαλώ πάντως τους σχολιαστές να παύσουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε μια ομιλία, της οποίας το περιεχόμενο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ! Είναι απίστευτη η εμπάθεια που προδίδουν τα σχόλια ορισμένων. Είναι πλέον φανερό ότι επιτίθενται στο πρόσωπο και δεν σχολιάζουν τα λεγόμενα του προσώπου που φυσικά δεν γνωρίζουν!!!

Reply
Ελευθέριος 7 April 2014 at 21:11

Αγαπητέ εν νεκροπλαισίω Ορέστη, αν κατάλαβες καλά δεν μας άρεσε η 4η παράγραφος της υπο σου παρατιθέμενης παραπάνω απάντησης του κου Μελέτη Μελετόπουλου, ο οποίος συλαμβάνεται επ’ αυτοφόρω εσκεμμένα αμελέτητος και όχι η ομιλία του την οποία ούτε ακούσαμε, ούτε και θέλουμε πλέον να ακούσουμε μιας και ο ίδιος την υπονόμευσε με την αλοίθωρη και στρουθοκαμηλίστικη θέση του.

Reply
Πατριώτης 8 April 2014 at 10:58

Θεόδωρε,

Εγώ δεν σχολίασα τον Μελετόπουλο. Απλώς έκανα μία παρατήρηση πάνω σε σχόλιο του Ελευθέριου. Διαβάζοντας, όμως, σήμερα το χθεσινό του σχόλιο (21:11), πρόσεξα την 4η παράγραφο στην απάντηση Μελετόπουλου και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει με την φράση «αλλά επιπλέον αποκρούω, αντίθετα με εσάς φαντάζομαι, την “βοήθεια” μη δυτικών δυνάμεων, που ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι συνοδεύεται από εισαγωγή ανελεύθερων και δεσποτικών δομών». Ποιες είναι αυτές οι μη δυτικές δυνάμεις, που ιστορικά … κλπ.;

Και συνεχίζει «ενώ τουλάχιστον οι Δυτικοί μας πάτρωνες (Βρεταννοί και Αμερικανοί) δεν μας εμπόδισαν να έχουμε κοινοβουλευτισμό»

Όχι μόνο δεν μας εμπόδισαν, λέω εγώ, αλλά μας τον επέβαλαν κιόλα, ούτως ώστε να κυβερνώμεθα βάσει των δικών τους διεφθαρμένων προτύπων. Η συζήτηση περί κοινοβουλευτισμού, κομματικού κράτους και διαφθοράς, μπορεί να τραβήξει μακριά. Την έχω κάνει αρκετές φορές και δεν προτίθεμαι να την επαναλάβω.

Τα όσα έγραψα είναι απλώς μία διευκρίνιση για την παρέμβασή μου.

Να είσαι καλά.

Reply
Πατριώτης 8 April 2014 at 12:00

Διαβάζοντας το άρθρο του Δημήτρη Νατσιού, «Δυστυχισμένοι Ἕλληνες. Ἀναθεματισμένοι κυβερνῆτες» , κράτησα μια φράση για την κοινοβουλευτική … “προσφορά” των Δυτικών:

«Ἀπὸ τὴν πρώτη ἡμέρα τοῦ ἐλεύθερου βίου του, οἱ δαίμονες τῆς πατρίδας, οἱ πολιτικοί του, κατακερμάτισαν τὸν λαὸ σὲ κομματικὰ σουλτανάτα.»

Και είδαμε προκοπή …

Reply
Άντης Ροδίτης 8 April 2014 at 12:20

“Η συζήτηση περί κοινοβουλευτισμού, κομματικού κράτους και διαφθοράς”, λέει άλλος ανώνυμος-ανεύθυνος, “μπορεί να τραβήξει μακριά”. Την έχει κάνει, λέει, αρκετές φορές και δεν προτίθεται να την επαναλάβει!!
Κύριε ελέησον! Μένω έκπληκτος. Καλά, το να μην υπάρχει μνήμη είναι “αντιληπτό”! Αλλά, πώς γίνεται συζήτηση χωρίς γνώση και χωρίς γνώσεις;
Και, έχει ήδη πει ο ανώνυμος: “Μας εμπόδισαν, (οι Δυτικοί), και μας τον επέβαλαν κιόλα (τον κοινοβουλευτισμό), ούτως ώστε να κυβερνώμεθα βάσει των δικών τους διεφθαρμένων προτύπων”.
Γιασασίν, στα τούρκικα πάει να πει “Ζήτω”! Γιασασίν πε (ρε), λοιπόν, που “σας επέβαλαν”!! Ποιοι επέβαλαν τί σε ποιούς; Αυτοί που έχουν δύναμη επιβάλλουν, κι έχουν δύναμη επειδή έχουν νου, κι επιβάλλουν σ’ εκείνους που δεν έχουν.
ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΥ;
Τι κλαίτε τη μοίρα σας; Είστε οι… ηθικοί στους οποίους επέβαλαν τρόπους οι… ανήθικοι;
Έτσι που πάτε στο τέλος δεν θα μείνει ούτε ίχνος από Ελλάδα.
Μα τέλος πάντων, αν μη τι άλλο διαβάστε λίγο Θουκυδίδη. Παρ’ ολίγο να έλεγα… “δικός σας είναι”!!

Reply
Alexandros 8 April 2014 at 17:24

Εγώ θα ήθελα να σχολιάσω την απάντηση του Κυριου Μελετοπούλου μιας και φυσικά δεν παρακολούθησα, ήταν αδύνατο, την ομιλία του.
Νομίζω πως ο ορος βοήθεια όσον αφορά τη ναυμαχία του Ναβαρίνο, τον κοινοβουλευτισμό η το σχέδιο Μάρσαλ, είναι καταπληκτικά ατυχης και αδικεί τους αγώνες του έθνους. Με τη βύθιση του στόλου στο Ναβαρίνο οι ξένες δυνάμεις εξυπηρέτησαν αποκλειστικά δικά τους συμφέροντα αποτρέποντας το άδοξο τέλος της ελληνικής επανάστασης, την πορεία του Ιμπραήμ προς την Κωνσταντινούπολη για ανατροπή του Σουλτάνου και την επέμβαση των Ρώσων, είτε υπέρ των Ελλήνων είτε απλώς για να εκμεταλλευτούν τον “ενδοισλαμικο” πόλεμο, που αναπόφευκτα θα προέκυπτε. Επιπλέον, οι Έλληνες αγωνιστές εξανάγκασαν με τις πράξεις τους και τη στάση τους τους ξένους διοικητές να επέμβουν!

Όσον αφορά τον κοινοβουλευτισμό, οι επαναστατημένοι Έλληνες στην πρώτη Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου διάλεξαν μονοι τους πολίτευμα και αυτό ήταν η δημοκρατία! Το 1827 επέλεξαν και κυβερνήτη, τον οποιον δολοφόνησαν οι Δυτικές δυνάμεις, γιατί πάλι φοβήθηκαν ότι δε θα εξυπηρετούνται τα εθνικά τους συμφέροντα και έφεραν τον Βασιλιά, ακόμα όμως και όταν οι ξενόφερτοι βασιλείς δρούσαν με βάση το συμφέρον της χώρας που τους δόθηκε και έγινε σπίτι τους, φρόντιζαν οι μεγάλες δυνάμεις να τους βγάζουν από τη μέση…

Στη συνεχεια ήρθε η καταστροφή της Μικρασίας, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών σίγουρα, alla στο τέλος οι Δυτικές δυνάμεις ανενδοίαστα μας εγκατέλειψαν προδίδοντας μας και καθοδηγώντας τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας! Όσον αφορά το σχέδιο Μάρσαλ, το σχέδιο Μάρσαλ ήταν ένα τίποτα, ψίχουλα με βάση την προσφορα της Ελλάδος στον πόλεμο αλλα και των απωλειών και της καταστροφής που βίωσε ο λαός και η χωρα αλλα και ο εμφύλιος, που πάλι οι Δυτικοί ενορχήστρωσαν, ώστε η Ελλάδα να μην μπορέσει να ορθοποδήσει! Πολύ εύκολα θα μπορούσατε να συγκρίνετε το σχέδιο Μάρσαλ με τα αντίστοιχα στη Γερμανία και την Ιταλία και θα δείτε τη μηδαμινή βοήθεια στην Ελλάδα, αναλογικά μάλιστα με την προσφορα της όπως τη μαρτυρούν σύμμαχοι και εχθροί! Μετά ήρθε η Κύπρος. Aσχέτως με τις Ελληνικές ευθύνες, η εισβολή ήταν ενορχηστρωμένη από τις Δυτικές δυνάμεις και η διχοτόμηση είχε σχεδιαστεί όπως πρόσφατα αποδείχθηκε με την αποκάλυψη των επισημων εγγραφων! Οι Δυτικοί επομένως δε βοήθησαν κανέναν, απλώς εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα τους κατά το δοκούν, άλλωστε οι ίδιοι το μαρτυρούν, δεν το κρύβουν και προς τιμήν τους μάλιστα, “Η Ελλάδα μπορεί να είναι είτε ρωσικη είτε αγγλική, ρωσικη δεν μπορεί να είναι, άρα θα είναι αγγλική”.
Ο δικό μας στόχος θα πρέπει να είναι πως θα κάνουμε την Ελλάδα ελληνική και να μην ψάχνουμε ούτε για σωτήρες ούτε για βοηθούς! Δυστυχώς κανεις δεν έχει μάθει από την ιστορία και οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να πράττουν τα ίδια σφάλματα, εμείς όμως οφείλουμε να γράφουμε το σωστό!

Reply
Μπάμπης 26 April 2014 at 00:36

Γιατί λέτε ψέματα κύριε Μελετόπουλε; Αφού ο ένας από τους τρεις επίκαιρους παράγοντες που αναπτύξατε στην διάλεξή σας ήταν πράγματι αυτό που είχα προβλέψει, δηλαδή η βοήθεια της Δύσης. Δεν ήμουν παρών, αλλά μόλις το διαπίστωσα από εδώ:

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/2014/04/05/%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BB/

Τελικά είστε πολύ προβλέψιμος!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.