Ο Γιάννης Μπουτάρης:

Πρότεινε τον μετονομασμό της Οδού Αγίου Παύλου σε Οδό Κεμάλ Ατατούρκ

[Συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στα Νέα 30 Μαΐου 2009]

Έχετε προτείνει όντως ένας δρόμος της Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί σε Ατατούρκ;

Δεν το πρότεινα εγώ. Αυτό το είπε ο Μπουτάρης σε ένα συμπόσιο Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών.

Πρότεινε την καθιέρωση ζώνης πορνό στην TV-100 λόγω εσόδων μέσω διαφημίσεων (εκπόρνευση της δημοτικής τηλεόρασης;), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ταυτόχρονα πρότεινε ζώνη μειονοτήτων!! Δηλαδή να φέρνει τους ξεχασμένους της Φλώρινας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης να μας λένε πόσο τους καταπιέζει το Ελλαδικό κράτος

Πώς όμως έχει το πρόσφατο επειδόσιο;

Ο Γιάννης Μπουτάρης σε προεκλογική του ομιλία για τις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ δεν είχε λόγο απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Τον χαρακτήρισε «Μουτζαχεντίν» και τον περιέγραψε ως «άνθρωπο που κηρύττει το μίσος».

Μερικές μόνο ημέρες αργότερα, και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου Θεσσαλονίκης, πήγε στην ομώνυμη Εκκλησία όπου λειτουργούσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος!

Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι προσωπικές του απόψεις, η κοσμοθεωρία του και οι αντιλήψεις του περί της Εκκλησίας, όλα πάνε στην άκρη όταν πρόκειται για μία δημόσια εμφάνιση που πιθανώς να του αποφέρει προσωπικό όφελος με τη μορφή ψήφων στις επικείμενες εκλογές.

Τον αντίκρυσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος όταν τον πλησίασε (όπως θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο) και του είπε απαντώντας στις κατηγορίες εις βάρος του, εμφανώς αμυνόμενος. «Πώς θα αισθανόσουν αν εγώ σε αποκαλούσα Βούλγαρο;», και κατόπιν του ζήτησε να ανακαλέσει ειδάλλως «θα κάνει προσπάθεια για να μη δει Δημαρχία»

Βεβαίως, ουδείς αφαιρεί το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να «κάνει προσπάθεια, ώστε να μη δει Δημαρχία» ένας υποψήφιος που δεν είναι της αρεσκείας του. Πόσο μάλλον όταν αυτός τον έχει υβρίσει, σε τρίτο χώρο, με τον ίδιο απόντα και η δήλωση αυτή γίνεται εφόσον ο υποψήφιος «δεν ανακαλέσει».

Εσάς εάν σας έβριζε ένας υποψήφιος δημοσίως, χωρίς μάλιστα να είστε καν πολιτικό πρόσωπο ή πολιτικός του αντίπαλος, δεν θα «κάνατε προσπάθεια» να μην εκλεγεί;

Τι σημαίνει «θα κάνει προσπάθεια»; Να κοινοποιήσει τις απόψεις του σε φίλους και γνωστούς. Το ίδιο ισχύει και για τον Άνθιμο.

Προς τι λοιπόν η ενόχληση από τον Μπουτάρη που κατόπιν πήρε τα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις και τον τύπο και λέει ότι «η Εκκλησία δεν βγάζει Δήμαρχο», άρα «κακώς ανακατεύεται». Ποιος σας είπε κύριε Μπουτάρη ποιος βγάζει και ποιος δεν βγάζει Δήμαρχο;

Όλοι ΜΙΑ ψήφο δεν έχουμε; Όλοι ως ανεξάρτητα πρόσωπα δεν ψηφίζουμε; ατομικά; Των υποψηφίων οι δημοφιλία δεν μετρείται στις εκλογές;

Το ότι δημοσιοποίησε την ψήφο του ενάντια στο πρόσωπό σας (και όχι δεδομένη, αλλά εφόσον δεν ανακαλέσετε τη δημόσια ύβρι εναντίον του!), αυτό σας πείραξε; Μα εξάλλου πώς ήταν δυνατόν να μην ψηφίσει εναντίον σας, όταν εσείς ΠΡΩΤΟΣ τον αποκαλέσατε «Μουτζαχεντίν»;

Στη θέση σας, κύριε Μπουτάρη, θα χαιρόμουν. Θα έλεγα, ναι, ευχαρίστως, πολύ καλά θα κάνει ο «Μουτζαχεντίν» (εφόσον ταυτόχρονα δηλώσατε ότι δεν ανακαλείτε) να μη με ψηφίσει και άς κάνει «όσες προσπάθειες» θέλει.

Δεν θα έβγαινα παραπονούμενος στη δημόσια σφαίρα.

Αλλά βλέπετε, εσείς κύριε Μπουτάρη, δεν διστάζετε να προσεγγίζετε τις «φιλο-Ανθιμικές» ψήφους, παρά το ότι τον χαρακτηρίζετε «Μουτζαχεντίν»

Αγαπητέ κύριε Μπουτάρη, απαντήστε μου σας παρακαλώ σε δύο ερωτήματα:

1. Γιατί πήγατε κύριε Μπουτάρη στην Εκκλησία την 26η Οκτωβρίου όταν λειτουργούσε ο «Μουτζαχεντίν»;

2. Γιατί φιλήσατε τον Σταυρό από το χέρι του «Μουτζαχεντίν»;

ΥΓ. Απόσπασμα
από την Ελευθεροτυπία 21 Ιουνίου 2006

Ο Γιάννης Μπουτάρης
πρότεινε μετονομασία της οδού Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ … και
τονίζει ότι «την περίοδο της “επίθεσης φιλίας” προς την Τουρκία ’97-’99
πρότεινα να επαναφέρουμε το όνομα της οδού Αποστόλου Παύλου, κάθετης
στην οδό Αγίου Δημητρίου, που μέχρι το 1955 ονομαζόταν οδός Κεμάλ
Ατατούρκ…  Είπε ακόμη ο Γιάννης Μπουτάρης ότι:

– Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει στους λεγόμενους
«εθνικόφρονες», ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ, παρ’ όλο που στιγμάτισε τη
σταδιοδρομία του με γενοκτονίες, όπως των Ποντίων αδελφών μας, ήταν
τέκνο της Θεσσαλονίκης, πράγμα φυσικά που δεν αλλάζει.

.

18 thoughts on “Γιατί κύριε Μπουτάρη;

 1. Εδω έδειξε πόσο γελοίος και γλοιώδης γίνεται κάποιος προκειμένου για την εξουσία. Αφού έχεις πει δημόσια και είναι το πιστεύω σου (αν θέλω το πιστεύω η το κάνει προς άγρα πελατών )ότι με την εκκλησία δεν σε συνδέει και κάτι. Ομολόγει λοιπόν ανερυθρίαστα οτι πήγε για εμφάνιση και μόνο. Ακούστε εσείς που τον ψηφίζετε. ΑΙΣΧΟΣ. Και μόνο γι αυτό δείχνει οτι είναι ένας πολιτικάντης. Θέλει λοιπόν τισ ψήφους των “μουζαχεντιν ” ; Μα κύριε Μπουταρη ο Κεμάλ δεν κολαει με μουζαχεντιν στην πράξη.

 2. To δείγμα της ηθικής και της πολιτικής παρακμής και χρεωκοπίας αυτού του τόπου είναι ότι μετά απ΄όλα αυτά στην πόλη της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι θύμα των -στην κυριολεξία- θανατηφόρων εντολών του Κεμάλ και σε μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός υπέστη Γενοκτονία από τον Κεμάλ και από τον Κεμαλισμό,βρέθηκε ένα 33,58% να ψηφίσει αυτόν το γελοίο.Ο Θεός να φυλάει αυτή τη χώρα πρώτα από εμάς.

 3. Είναι απλό. Ανά τον κόσμο στείλτε σήμα να μην αγοράσει κανένας ξανά κρασιά Μπουτάρη. Και εδώ στην Αμερική και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ας μην αγοράσει κανένας Χριστιανός τα κρασιά του ξανά — ποτέ.

 4. Καμίνης στην Αθήνα, Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη!
  Είχα μέχρι τώρα μια αισιοδοξία σχετικά με την σοφία και το αντιστασιακό πνεύμα το οποίο φανταζόμουνα να υπάρχει σε αυτόν τον λαό. Ομολογώ, ότι με τα δύο αυτά αποτελέσματα, η αισιοδοξία μου κλονίστηκε!
  Καλή δύναμη σε όσους συνεχίσουνε αυτόν τον μάταιο, όπως πιστεύω πια, αγώνα, μέσα σε κατά πολύ δυσκολότερες, σε σχέση με πριν, συνθήκες. Εγώ δεν αισθάνομαι ότι την έχω πια!
  Καλή νύχτα Ελλάδα…

 5. @ Tagarakis Christos 14/11/2010 – 23:07.

  Ντροπή του κ. Μπουτάρη που εξελέγη; Γιατί; Μήπως κατέλαβε την δημαρχία δια των όπλων, ή με άλλο παράνομο τρόπο; Τον ψήφισαν, εντελώς ελεύθερα.

  Ζούμε σε μία χώρα δημοκρατική και η απόφαση της πλειοψηφίας οφείλει να είναι απολύτως σεβαστή.

 6. Άρχισαν τα όργανα! Πρώτες δηλώσεις Μπουτάρη. Ασφαλώς σε τέσσερα χρόνια δεν θα βρίσκει ούτε την ψήφο του στις κάλπες. Αλλά μήπως θα είναι αργά;;;;

  1. Το να λέει ένας παπάς “Η Μακεδονία είναι ελληνική”, αυτό είναι δήλωση μίσους.

  2. θέλω να φέρω 300 χιλιάδες Τούρκους στη Θεσσαλονίκη να προσκυνάνε το σπίτι του Κεμάλ

 7. Απάντηση για τον Μπουτάρη

  στον

  “@ Tagarakis Christos
  Submitted by Πατριώτης on Mon, 15/11/2010 – 12:43.

  @ Tagarakis Christos 14/11/2010 – 23:07.”

  Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Μπουτάρης για τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο είναι απαράδεκτος.

  Γι΄αυτό το λόγο ντροπή του.

  Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε άλλον, ο οποίος αντιμετωπίζει με αντίστοιχο τρόπο τους συνανθρώπους του, ανεξάρτητα από την οικονομική, πολιτική ή άλλης μορφής ισχύ και μέσα τα οποία μπορεί αυτός να διαθέτει.

  Δημοκρατία και ελευθερία σημαίνει, πρώτα απ΄ όλα, σεβασμός προς όλους,

  και προς τους χριστιανούς.

  Σε μια ιστορική πορεία 2.00 ετών, έχουν περάσει κατά καιρούς διάφοροι, οι οποίοι συκοφάντησαν, λασπολόγησαν και καταδίωξαν τους χριστιανούς.

  Αλλά, όπως λέει και ένα τραγούδι:

  “… που πήγαν, που πήγαν, που πήγαν όλοι αυτοί; “

 8. Τώρα το διευκρινίζετε και γίνεται κατανοητό. Έχει καλώς.

 9. Ας είναι καλά ο αμυνόμενος παναγιώτατος! Σε αυτόν και τις δηλώσεις του οφείλει την μεγάλη εκλογική ανατροπή ο κ. Μπουτάρης!

  Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μή λές (Ο σοφός και ψηφοφότρος λαός)

 10. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα. Περισσότερο “Λεπτή” ή “Διακριτική” τρομοκρατία υπάρχει παρά δημοκρατία. Γιατί, είναι δυνατόν σε μία δημοκρατική χώρα να απειλεί ο πρωθυπουργός με…εκλογές αν δεν βγούν οι δικοί του;;;; Είναι δυνατόν σε μία δημοκρατική χώρα, να αποτάσσουνε ανθρώπους από τη υπηρεσία τους και να τους περιθωριοποιούν, λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων; ή μάλλον λόγω της Χριστιανικότητάς τους. γιατί μέχρι σήμερα δεν περιθωριοποιήθηκε κανείς χιλιαστής αλλά και δώσαμε (αντισυνταγματικά) χώρο ανοικτό για την προσευχή των μουσουλμάνων μεταναστών (λαθραίοι οι περισσότεροι). όσο, επίσης για την “πλειοψηφία” που πήρε ο κ. Μπουτάρης, να λέμε τα πράγματα σωστά: πήρε το 50% των έγκυρων, όχι του εκλογικού σώματος!! και για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, από το 100% του εκλογικού σώματος, το 55% είχε αποχή, λευκά και άκυρα. δηλαδή πήρε το 50% του 45% του σώματος, άρα βγήκε (δυστυχώς μαγκιά του)με την ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ του λιγότερο του 25%. Περαστικά μας, λοιπόν, για την δημοκρατία μας και για την “Πλειοψηφία” του κ. Μπουτάρη.

 11. Απάντηση στον “Ας είναι καλά ο αμυνόμενος
  Submitted by robin hood of low i.q citizens (not verified) on Wed, 17/11/2010 – 09:47.”

  Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άνθιμος κράτησε μια άψογη και λεβέντικη στάση.

  Τύποι σαν τον Μπουτάρη υπάρχουν ένα σωρό, στα καφενεία και στους παρεμφερείς χώρους.

  Και τι έγινε που έγινε δήμαρχος;

  Ποιός υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος, ο οποίος έχει γερές Ορθόδοξες βάσεις,

  παίρνει στα σοβαρά τον κάθε Μπουτάρη;

  Ίσως να περνιέται για “μάγκας” μεταξύ των ομοίων του (σε αυτό το επίπεδο κινείται, γι΄αυτό κατ΄ εξαίρεσιν γράφω αυτή την κουβέντα), αλλά δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια δυστυχισμένη ύπαρξη.

  Κρίμα που δεν υπάρχουν καλύτεροι άνθρωποι για να ασχοληθούν με τα κοινά.

 12. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΜΩΣ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ …..ΑΥΤΑ

 13. >Ποιός υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος, ο οποίος έχει γερές Ορθόδοξες βάσεις, παίρνει στα σοβαρά τον κάθε Μπουτάρη;< Προφανώς αυτοί που τον ψήφισαν. >ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ….< Εμένα τα λες; Γιατί δεν τα λες σ’ αυτούς που τον ψήφισαν;

 14. Αγαπητε Πατριωτα, Μεσω αυτου του επικοινωνιακου τερατος απευθυνομαι και σε ολους τους επιλεκτικως ψηφισαντες αυτον τον μεγα και ανεπαναληπτο και εκ του ασφαλους γαυγιζοντα νεου φερελπιδος και εθνοτιποτα.Τον ρωτησαν λεει αν θελει προσωπικη φρουρα και ο τυπος εδηλωσε με πασα ειλικρινια την αδιαφορια του δηλ. τι τον νοιαζει αν τον γιαουρτωσουν,δειρουν και βεβαια γνωριζει πολυ καλα ποιος θα ενδιαφερθει να τον σκοτωσει?Ειναι ενα τιποτα με μπολικο καθολου γιαυτο και λεει οσα λεει……………………..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *