Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Γεώργιος Βλάχος Διεθνή

Mίσος κατά του Χριστιανισμού, το οποίο εκφράζεται  με προσβολές, διώξεις  και βανδαλισμούς

΄Αρθρο από Γεώργιο Βλάχο (ερευνητής)

΄Οσον αφορά τη χριστιανική μας πίστη, συμβαίνουν γεγονότα που δεν πρέπει να ανησυχούν μόνο εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς αλλά και τα άλλα χριστιανικά δόγματα.

ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ  :  Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει πολλές προσβολές κατά της χριστιανικής μας θρησκείας. Οι προσβολές αυτές που δεν γίνονται μόνο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χριστιανικές χώρες, στοχοποιούν τον Ιησού Χριστό, τους Μαθητές Του, τον Σταυρό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους μας. Εκφράζονται δε με διάφορους τρόπους : 1) Μέσω βιβλίων (όπως το αντιχριστιανικό ‘’Κώδικας Ντα Βίντσι’’), 2) Μέσω κινηματογραφικών προβολών, όπως η κινηματογραφική ταινία ‘’Jesus Christ Superstar’’ κ.α., 3) Μέσω θεατρικών προβολών, όπως  το θεατρικό έργο ‘’Corpus Christi’’ κ.α., 4) Μέσω εικαστικών τεχνών (με πίνακες και γλυπτά) και 5) Μέσω αλλοίωσης του μαθήματος θρησκευτικών.

Υπάρχουν και άλλες προσβολές κατά της χριστιανικής μας πίστης, όπως : απαίτηση να μην προσεύχονται οι μαθητές στα σχολεία, απαγόρευση ανάρτησης ιερών εικόνων σε δημόσιους χώρους, προσπάθεια αφαίρεσης του σταυρού από τη σημαία μας, αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητές μας κλπ.

Αντίστοιχο πρόβλημα προσβολών δεν αντιμετωπίζουν οι άλλες δύο μονοθεϊστικές θρησκείες, διότι το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός είναι πολύ αυστηρές. Οι πιστοί τους δεν ανέχονται καμία προσβολή και δρουν πολύ αποτελεσματικά. ΄Οσον αφορά το Ισλάμ : όσες φορές οι ‘’πολιτισμένοι δυτικοί’’ προσπάθησαν να προσβάλλουν το Ισλάμ, οι μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν, αντέδρασαν έντονα και με οργή προκάλεσαν ζημίες σ’ αυτούς που τους προσέβαλλαν. ΄Οσον αφορά τον Ιουδαϊσμό : οποιοσδήποτε  τολμήσει να τον προσβάλλει, θα διωχθεί ανελέητα. Θα τον ξευτελίσουν με τον γελοίο και αυταρχικό χαρακτηρισμό ‘’αντισημίτη’’, θα πέσει πάνω του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο να τον κατασπαράξει, και το θέμα θα πάρει έντονη παγκόσμια προβολή. Θα φτάσει μέχρι την πανίσχυρη οργάνωσή τους η οποία επιλαμβάνεται τέτοια θέματα, εδρεύει στις Η.Π.Α. και ονομάζεται ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΥΣΦΥΜΗΣΗΣ (ANTIDEFAMATION LEAGUE). Oι ενέργειές της θα είναι τόσο αποτελεσματικές, που δεν θα τολμήσει να το ξανακάνει.

Το εξοργιστικό είναι ότι, ενώ οι μουσουλμάνοι και οι ιουδαίοι αντιδρούν δυναμικά και προστατεύουν τις θρησκείες τους, εμείς ως χριστιανοί είμαστε υπερβολικά ανεκτικοί, καθόμαστε παθητικά και δεν αντιδρούμε όπως πρέπει. Γιατί οι αρχιερείς μας (πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, επίσκοποι), δεν αντιδρούν δυναμικά ; ΄Όταν έχουμε προσβολές στη χώρα μας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν θα’πρεπε να κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις, μαζί με τον πιστό λαό ; Τι φοβούνται και δεν το πράττουν ; Aυτή είναι η προστασία της χριστιανικής μας πίστης που μας παρέχουν οι αρχιερείς ; Μία απλή δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, όπως συνήθως κάνουν, δεν είναι αρκετή να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

ΔΙΩΞΕΙΣ : Οι Χριστιανοί είναι οι πιο διωκόμενη από οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα και αντιμετωπίζουν σχεδόν γενοκτονικά επίπεδα καταπίεσης σε ορισμένα μέρη του κόσμου, λέει μια έκθεση που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η έκθεση, που συντάχθηκε από τον αιδεσιμότατο Φίλιπ Μάουντστεφεν, επίσκοπο του Tρούρο και έναν Αγγλικανό ιεραπόστολο, εκτιμά ότι ένας στους τρεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει κάποια μορφή θρησκευτικής καταπίεσης, βρίσκοντας τους χριστιανούς ως την πιο ευρέως στοχευμένη ομάδα. Σε χριστιανικές χώρες της Δύσης (Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α.), ήδη έχουν ξεκινήσει διώξεις (δίωξη χριστιανών επειδή φορούν σταυρό, απαγόρευση συγκεντρώσεων σε άτομα προκειμένου να μελετήσουν την Αγία Γραφή κλπ.). Στη χώρα μας δεν έχουν υπάρξει ακόμη διώξεις, κι ελπίζουμε να μην υπάρξουν στο μέλλον, διότι τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η χριστιανική πίστη διώκεται ακόμη και σε τύποις κομμουνιστικές χώρες σαν την Κίνα ή τη Βόρεια Κορέα.

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ : Οι βανδαλισμοί γίνονται κατά χριστιανικών εκκλησιών, από φανατικούς μουσουλ-μάνους, οι οποίοι σπάζουν σταυρούς, εικόνες και αγάλματα. Δεν γίνονται μόνο σε χώρες της Ασίας (Συρία, Σρι Λάνκα), Αφρική (Αίγυπτο, Νιγηρία), αλλά και σε χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία).

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, ένα ολόκληρο βιβλίο, δεν θα ήταν αρκετό να περιγράψει τις περιπτώσεις διώξεων κατά χριστιανών, προσβολών κατά της χριστιανικής μας θρησκείας και βανδαλισμών κατά χριστιανικών εκκλησιών. Για να λάβετε ένα μέρος της εικόνας όσων έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν, αξίζει τον κόπο να παραθέσω μερικά γεγονότα, μέσα από διάφορα μέσα πληροφό-ρησης. Παραθέτω αποσπάσματά τους :

  1. ΄Αρθρο : Γαλλική αστυνομική βία κατά νεαρών καθολικών που διαμαρτύρονται για το εξαιρετικά βλάσφημο θεατρικό έργο (1.11.2011)

ΠΑΡΙΣΙ, (LifeSiteNews.com)

Μια ομάδα Παριζιάνων καθολικών μαθητών ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας μπροστά από το θέατρο που ελάμβανε χώρα η πρεμιέρα του προκλητικά βλάσφημου “έργου” του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Ρομέο Καστελίτσι, το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης. Το ‘’έργο’’ με την ονομασία ‘On the Concept of the Face of the Son of God’ (‘Σχετικά με την έννοια του προσώπου του Υιού του Θεού’) είναι μία κοπρολογική αναπαράσταση ενός γέρου που ταλαιπωρείται από διάρροια, τον οποίο ο γιος σκουπίζει και καθαρίζει επανειλημμένα στη σκηνή κάτω από  ένα μεγάλο πίνακα ενός προσώπου του Χριστού,του Aντονέλο Ντα Μεσσίνα. Περιττώματα γεμίζουν τη σκηνή (περιλαμβάνονται συνθετικές οσμές), οι δύο ηθοποιοί αφήνουν τη σκηνή και τότε μια ντουζίνα παιδιών που κουβαλάνε σχολικές τσάντες κάνουν την εμφάνισή τους και ρίχνουν πλαστικές χειρο-βομβίδες κατά της εικόνας του Χριστού. Η εικόνα φαίνεται εκ των υστέρων σπασμένη και ένα σκούρο υγρό που μοιάζει με περιττώματα είναι απλωμένο στο πρόσωπο του Χριστού, το οποίο στη συνέχεια καλύπτεται με τις λέξεις, “You are not my shepherd”  (‘’Δεν είσαι ο ποιμένας μου’’).

  1. ΄Αρθρο : Εβραϊκή κωμική τηλεοπτική σειρά προσβάλλει βάναυσα το Χριστό και τους χριστιανούς (11.6.2012)

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο της κωμικής σειράς “Curb You Enthusiasm” (‘’Περιόρισε τον ενθουσιασμό σου’’), που προβάλλεται από το καλωδιακό κανάλι HBO, ο βραβευμένος με βραβείο ΄Eμι, Εβραίος από το Μπρούκλιν, ηθοποιός Λάρι Ντέιβιντ, έχει ένα “ατύχημα στην τουαλέτα”, μέσα από το οποίο εκφράζεται η περιφρόνηση για τον Ιησού Χριστό, τον Χριστιανισμό και τα εκατομμύρια των Χριστιανών. Η σκηνή είναι αχαρακτήριστη. Ο Ντέιβιντ είναι στο σπίτι της χριστιανής βοηθού του “Mαουρίν”. Παίρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή που τον αναγκάζει να χάνει τον έλεγχο κατά την ούρηση. Έτσι, “κατά λάθος” του ‘’ξεφεύγουν ούρα’’ πάνω στην εικόνα – πορτρέτο του Χριστού, στον τοίχο του μπάνιου. Όταν η Μαουρίν και η μητέρα της παρατηρούν μια σταγόνα στο πρόσωπό του Ιησού, νομίζουν ότι πρόκειται για ‘’δάκρυ’’. Νομίζουν ότι είναι ένα ‘’θαύμα’’ και γονατίζουν και προσεύχονται. Αργότερα που θα δουν τον Ντέιβιντ να ουρεί στους θάμνους, συνειδητοποιούν το λάθος τους. “He sprayed Jesus” (‘’Ράντισε τον Ιησού’’), αναφωνούν.

  1. ΄Αρθρο : ΄Άλλος ένας από το χώρο του Χόλυγουντ, γυρίζει βλάσφημη ταινία για τον Χριστό. (30.6.2012)

Το περσινό ντοκιμαντέρ του Χόλυγουντ που προσπαθούσε να περάσει ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν κομμουνιστής δεν ήταν αρκετό. Έτσι, φέτος, ο Πωλ Βερχόφεν θα παρουσιάσει μια ταινία στην οποία ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς Χριστός “γεννήθηκε ως αποτέλεσμα βιασμού της μητέρας του από ένα Ρωμαίο στρατιώτη”, (κάτι που για τον Βερχόφεν ήταν “συνηθισμένο” εκείνα τα χρόνια). Η ταινία θα βασίζεται στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του ίδιου του Βερχόφεν, ‘’Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ’’ και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα σύντομα. Στο βιβλίο του 2008, ο Βερχόφεν, εκτός από την άρνηση πολλών βιβλικών θαυμάτων του Χριστού, ισχυρίζεται ότι η εγκυμοσύνη της Μαρίας προέκυψε από ‘’μη συναινετική επαφή με ένα Ρωμαίο εκατόνταρχο’’. Οπότε, ο Ιησούς δεν ήταν (και δεν είναι) ο Γιος του Θεού. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Χριστός ποτέ δεν προδόθηκε από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη. Ο Ιησούς κατά τον Βερχόφεν ‘’Ηταν ένας ριζοσπάστης προφήτης που έκανε εξορκισμούς και ήταν πεπεισμένος ότι θα έβρισκε τη βασιλεία των ουρανών στη γη. Δεν ήξερε ότι θα καταδικαστεί να πεθάνει στο σταυρό από τον Πόντιο Πιλάτο’’.

  1. ΄Αρθρο : Διώξεις κατά του χριστιανισμού στην Ευρώπη ;  (1.8.2012)

Από :  Voice of Russia / Προοδευτική Πολιτική

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των δύο βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους, διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν. Πολύς κόσμος θεωρεί πρωτοφανείς τις περιπτώσεις της υπαλλήλου των Βρετανικών Αερογραμμών, Νάντια Έιντα  και  της νοσοκόμου Σίρλεϊ Τσάπλιν. Οι  κ.κ. Έιντα και Τσάπλιν προσέ-φυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, θεωρώντας πως στην περίπτωσή τους παραβιάστηκε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Προηγουμένως οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα βρετανικά δικαστήρια. Ενώ όμως η υπόθεσή τους βρισκόταν στην φάση της προανάκρισης, οι βρετανικές αρχές ενέκριναν ένα σχέδιο νόμου που επιτρέπει εν τοις πράγμασι στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν κρύβουν πως είναι χριστιανοί. Επιπλέον, οι βρετανικές αρχές είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν την θέση τους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αν η  απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν δικαιώσει αυτές τις δύο γυναίκες, θα δημιουργηθεί ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο. Μπορεί να έχουμε εδώ την απαρχή ενός πανευρωπαϊκού διωγμού κατά της Χριστιανοσύνης, κάτι πρωτάκουστου στην ευρωπαϊκή ιστορία !

  1. ΄Αρθρο : Είναι εντάξει,  όταν βρίζουν τον Χριστό οι Εβραίοι  (26.9.2012)

     ‘’Ωραία ! Ελπίζω ότι οι Εβραίοι πράγματι σκότωσαν τον Χριστό και θα το έκανα ξανά’’,  είπε η Εβραία κωμικός Σάρα Σίλβερμαν, στο ‘’Jesus is Magic’’ το 2006. Η στάση της Εβραίας Σίλβερμαν απέναντι στον Ιησού Χριστό, δεν είναι κάτι σπάνιο στον κόσμο του Ιουδαϊσμού σήμερα. Ποτέ δεν θα ακούσετε το Χόλυγουντ να βλασφημεί τον Αλλάχ, το Μωυσή, το Μαϊτρέγια, το Ζωροάστρη, τον Κρίσνα, το Βούδα ή το Μωάμεθ. Όλα τα βλάσφημα ‘’αστεία’’, απευθύνονται αποκλειστικά στον Υιό του Θεού.

     Αγαπητοί μου χριστιανοί. Οι καιροί είναι επικίνδυνοι. Για να προστατευτούμε από τις προσβολές και διώξεις που αφορούν τη χριστιανική μας πίστη, χρειαζόμαστε νομική κατοχύρωση. Η μόνη λύση είναι να προστεθεί ένα άρθρο στο Σύνταγμά μας, το οποίο θα προστατεύει τη χριστιανική μας θρησκεία από διάφορες προσβολές και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να μας διώκει εξαιτίας της πίστεώς μας. Θα απαγορεύει αυστηρά κάθε προβολή οποιασδήποτε βλάσφημης ταινίας, θεατρικού έργου, πίνακα ή γλυπτού, καθώς και την έκδοση οποιουδήποτε βιβλίου στο οποίο θα βλασφημείται η χριστιανική μας πίστη. Η απαράδεκτη δικαιολογία όλων αυτών, που μέχρι τώρα προσέβαλλαν τη χριστιανική μας πίστη, ήταν : ‘’Tι σας πειράζει που τα δείχνουμε αυτά. Τέχνη κάνουμε. Λογοκρισία θα μας κάνετε’’; Και μεις απαντάμε : θεωρείτε τέχνη να προσβάλλετε με αισχρούς τρόπους το ιερό πρόσωπο του Ιησού μας Χριστού, των Αποστόλων, της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Σταυρού και των Αγίων μας ; Δεν σας επιτρέπουμε, και σ’ αυτή την περίπτωση κατ’ εξαίρεση, θα επιβάλλουμε λογοκρισία. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι, κάθε θρησκεία συμπεριλαμβανομένης και της χριστιανικής είναι ιερή και κανένας δεν έχει δικαίωμα να την προσβάλλει.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.