Το δεύτερο μέρος της σειράς του ΣΚΑΙ με τίτλο «1821»

Το δεύτερο μέρος της σειράς του ΣΚΑΙ με τίτλο «1821»

.

 

(590) αναγνώσεις

3 comments

 1. Όσο περισσότερο ασχολείται κανείς μαζί τους, τόσο περισσότερο τους διαφημίζει. Πιστέψτε με ότι η συντριπτική πλειονότητα των τηλεθεατών, ούτε ενδιαφέρεται, ούτε παρακολουθεί (στους δεύτερους ανήκει και ο γράφων, που τους … γράφει).
  Η συνεχής ενασχόληση με το θέμα από πολλά ιστολόγια, το μόνο που θα επιτύχει είναι να βάλει τον κόσμο να παρακολουθεί από περιέργεια (σου λέει “τόσος ντόρος γίνεται”), με όλα τα ανεπιθύμητα παρελκόμενα, διότι δεν θα κάτσει μετά να διαβάσει σχόλια ιστορικών, ουδέ καν Ιστορία.

  Δεν αναφέρομαι φυσικά στους αναγνώστες του Αντίβαρου, οι οποίοι έχουν την όρεξη να ψάξουν και να συζητήσουν. Ο απλός κοσμάκης, όμως, αυτός που δεν διαβάζει Αντίβαρο, ή κάτι ανάλογο, θα δει την εκπομπή, αλλά φοβούμαι ότι δεν θα ψάξει μετά για να διαβάσει και τον αντίλογο. Μακάρι να κάνω λάθος.

 2. Ἀπὸ τὴν φύση της ἠ τηλεόραση προάγει τὴν προχειρολογία, τὴν τσαπατσουλιὰ καὶ τὴν ἀνευθυνότητα. Ἐκεῖνο ποὺ θὰ μείνει στὸν πολὺ κόσμο εἶναι ὅτι ἔγινε πολὺς θόρυβος, ἀλλὰ ἀπὸ οὐσία δὲν θὰ μείνει ἀπολύτως τίποτε.

 3. Καθόμουν τις προάλλες και διάβαζα τις Πράξεις των Αποστόλων. Τα ίδια πράγματα τα διάβαζε η μητέρα μου και η γιαγιά μου και σίγουρα τα διάβαζε ή τα άκουγε η προγιαγιά μου και πάει λέγοντας.

  Χωρίς να είμαι ιδιαιτέρως μεγάλος γνωστης των αρχαίων μορφών της ελληνικής γλώσσας μπορούσα να αντιληφθώ το περιεχόμενο των Πράξεων δίχως να ανατρέχω συχνά στην νεοελληνική μετάφραση.

  Εν ολίγοις μπορούσα να διαβάσω ένα κείμενο που το διάβαζαν εκατομμύρια προγόνων μου και που γράφτηκε κοντά στα 2000 χρόνια πριν τη γέννησή μου.

  Εαν αυτό το απλό πράγμα που το αντιλαμβανόταν η γιαγιά μου και η προγιαγιά μου δεν το αντιλαμβάνεται ο κάθε καθηγητής Βερέμης τι να πούμε. Μάλλον πολύ ασχολούμαστε με αυτούς τους κυρίους που μερικοί εξ αυτών είναι και κυρίες.

  Όσοι είναι Έλληνες δεν χρειάζονται να τους πουν τι είναι και πότε έγιναν αυτό που είναι. Όσοι είναι γραικύλοι σίγουρα πρέπει να διαβάσουν κάποιου είδους manual…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *