23 Μαρ. 2011, 20:59
«Σχολείο του απροσκύνητου ήθους»
Βολές Ιερωνύμου κατά όσων προσπαθούν «να προσβάλλουν το 1821»

Βολές κατά όλων όσοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την Επανάσταση του 1821 εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σημειώνοντας ότι «σήμερα κάποιοι δρουν συστηματικά όχι για να προβάλλουν αλλά για να προσβάλλουν το 1821.

«Κάτι άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες. Η αθλιοποίηση της ζωής δεν περιορίζεται στον εαυτό μας, επεκτείνεται στο παρελθόν, επιχειρείται μια υπομείωση, ένα κατέβασμα του χθες για να μη φαίνεται το δικό μας νανικό ανάστημα. Χτίζουμε όχι κάτι δικό μας αλλά γκρεμίζουμε ο, τι έχτισαν με θυσίες και αίματα οι πρόγονοί μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων δυνάμεων.

Παρουσιάζοντας την προσφορά της Εκκλησίας στην Επανάσταση και στον ρόλο που διαδραμάτισαν ο Αθανάσιος Διάκος και ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Διερωτώνται πολλοί συμπολίτες μας γιατί τέτοιο μένος κατά του 1821, γιατί τέτοια μανία κατά των ηρώων και των μαρτύρων του. Είναι απλό, πρόσθεσε: το 1821 παραμένει το μεγάλο σχολείο του απροσκύνητου ήθους. Και η νέα τάξη πραγμάτων μας θέλει προσκυνημένους και υποταγμένους».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231101038

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *