Ποιος πληρωνει τον ιμαμη;

Ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς πιστεύουν και τί ζητούν ορισμένα στελέχη της Αριστεράς όταν αναφέρονται στη θρησκευτική ελευθερία και στα δικαιώματα των μειονοτήτων. Κατά καιρούς διαμαρτύρονται για δήθεν «προνομιακή μεταχείριση» της Ορθοδόξου Εκκλησίας χρησιμοποιώντας ως παραδείγματα τη μισθοδοσία του κλήρου και τον Χριστιανικό προσανατολισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών. Προφανώς αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν το ιστορικό, πολιτιστικό και νομικό υπόβαθρο των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας. Όταν, όμως, το Κράτος αποφασίζει να μισθοδοτεί Μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς στη Θράκη και να τους δώσει τη δυνατότητα να διδάσκουν τα Θρησκευτικά στους μουσουλμανόπαιδες, κάποιοι αριστεροί βουλευτές πάλι διαμαρτύρονται. Αντί να παραδεχθούν ότι πρόκειται για εφαρμογή της ισονομίας και ισοπολιτείας υπέρ Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος, έρχονται να συνταχθούν με εκείνους που δυναμιτίζουν την ειρηνική συνύπαρξη στη Θράκη.

Από το 2007 εκκρεμούσε η εφαρμογή ενός νόμου που προβλέπει να διορίζονται και να μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος 240 ιεροδιδάσκαλοι στις τρεις Μουφτείες της Θράκης. Θα διδάσκουν τα Θρησκευτικά στα δημόσια ελληνικά σχολεία και συγκεκριμένα στα παιδιά των Μουσουλμάνων, τα οποία απαλλάσσονται από το μάθημα Θρησκευτικών των Χριστιανών. Επίσης θα έχουν ιερατικά καθήκοντα στα τζαμιά και θα βοηθούν διοικητικά τους νόμιμους Μουφτήδες. Με αυτό τον τρόπο το ελληνικό σχολείο θα γίνει ελκυστικό για τη μειονότητα και θα προωθηθεί η ένταξή της στην ελληνική κοινωνία.

Η πρόσφατη τροπολογία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να υλοποιηθεί -επιτέλους – ο νόμος βρήκε αντίθετους τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής και ορισμένα πρόσωπα από τον χώρο της Αριστεράς. Να μην παρεξηγηθώ: Δεν μιλώ για  σύμπραξη, ο καθένας έχει διαφορετικά κίνητρα. Το Προξενείο έχει στόχο να φοιτούν οι μουσουλμανόπαιδες σε απογευματινά φροντιστήρια Κορανίου, όπου διαδίδεται η τουρκική εθνικιστική προπαγάνδα. Στελέχη της Αριστεράς με πρωταγωνίστρια γνωστή «συνωστισμένη» Βουλευτή, αντιδρούν νομίζοντας ότι έτσι θα εισπράξουν περισσότερες ψήφους από τη μειονότητα. Τελικά η τροπολογία υπερψηφίσθηκε στις 16 Ιανουαρίου, παρά τις αντιδράσεις.

Τι επιτέλους προτιμά η κ Ρεπούση και όσοι την στηρίζουν; Να μαθαίνουν οι Μουσουλμάνοι μαθητές για την πίστη τους από δασκάλους που θα χρηματοδοτεί η Ελληνική Πολιτεία ή να την διδάσκονται από ανεξέλεγκτους φανατικούς με χρηματοδότηση της Άγκυρας και ακραίων ισλαμιστών;  Αναμένω απάντηση.

Κ.Χ. 16.1.2013

2 thoughts on “Ποιος πληρωνει τον ιμαμη;

 1. Ἀπόλυτη ταύτιση μὲ τὸν Κ.Χ. σὲ αὐτὸ τὸ ἄρθρο.

  Πάντως, καθόλα σχετικὸ μὲ τὸ θέμα: ἄς ἔχουμε
  _πλήρη_ ἐμπιστοσύνη στὸ Δ’Σ.Σ., ποὺ μὲ τιμὴ
  ὑπηρετῶ σὰν ἔφεδρος ἀξιωματικός: ἡ Θράκη εἶναι
  ἀπόρθητο φρούριο. Τελεία καὶ παύλα. Νὰ ἔχουμε
  ἐμπιστοσύνη καὶ στὶς ὑπηρεσίες: εἶναι κλειστὸς ὁ
  χῶρος, κι ἐλεγχόμενος.

  Ὁ κίνδυνος _δὲν_ βρίσκεται στὴν Θράκη.

 2. αυτα που θελουν να διδαχτουν οσοι νοιωοθουν τουρκοσποροι θα τα διδαχοθουν στο σπιτι τους η οπου αλλου. Αρκετα να πληρωνουμε και την τουρκικη προπαγανδα.
  Σαμπως στα ελληνικα σχολεια που διδασκουμε την δικη μας ιστορια σε αλλοεθνις την ασπαζονται; Στο τελος θα διοριζονται σε καθε ελληνικο σχολειο να διδασκουν ακομα και την τουρκικη. (σας θυμιζει κατι αυτο; )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *