Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Παναγιώτης Κωστόπουλος Παράδοση

Μυαλοφυγόδικοι Χριστιανομάχοι

Γράφει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος*

Οδηγώντας το πρωί για την εργασία μου, άκουγα ραδιόφωνο. Ακούω έναν συγκεκριμένο σταθμό επειδή μ’ αρέσει η λεγόμενη έντεχνη μουσική του αλλά και επειδή θέλω να παρατηρώ τον τρόπο με τον οποίον, εντέχνως πάλι, οι δυο ραδιοφωνικοί παραγωγοί της εκπομπής, προωθούν καθημερινά την μαρξιστική κουλτούρα και την woke ατζέντα, όπως είναι της μόδας να ονομάζεται.

Σήμερα, αφού συζητούσαν ότι μέσα στις γιορτές θα έχουμε μεγάλη μετάδοση των ιώσεων λόγω συνωστισμού, ανακάλυψαν που έγκειται το πρόβλημα. Η μια δημοσιογράφος ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει ο εκκλησιασμός των μαθητών και αν παρ’ ελπίδα εκκλησιαστούν, να μην μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων για να μην κολλήσουν κορονοϊό και άλλες ιώσεις!

Θα ήταν αστεία αν δεν ήταν φαιδρή αυτή τοποθέτηση. Απ’ όλα τα μέρη στα οποία θα υπάρχει συνωστισμός στις γιορτές (εμπορικά καταστήματα, πάρτυ, καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, σπίτια), τα σκύβαλα των Μέσων Ενημέρωσης βγήκαν να μας πουν ότι πρέπει να αποφύγουμε τον εκκλησιασμό και την Θεία Κοινωνία. Όλα αυτά, ενώ δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το χαστούκι που δέχτηκαν όταν άνοιξαν οι εκκλησίες μας μετά την τραγική απαγόρευση της κυβέρνησης, τότε που διαψεύστηκαν οικτρά κάποιοι ειδικοί οι οποίοι περίμεναν να έχουμε τεράστια αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.

Για άλλη μια χρονιά θα γιορτάσαμε τη γέννηση του Θεανθρώπου. Σ’ αυτήν εδώ την «φλούδα γης» που κατοικούμε, κάποιοι επιμένουν ακόμα να γιορτάζουν παραδοσιακά με τις οικογένειές τους, να τιμούν τα έθιμα της πατρίδας τους και να εκκλησιάζονται. Οι υπόλοιποι θα βιώσουν ξανά την παραδοξότητα να γιορτάσουν Χριστούγεννα χωρίς Χριστό.

Διάγουμε τον βίο μας κλεισμένοι στον «γυάλινο πύργο» της ηθελημένης μοναξιάς και του απύθμενου εγωισμού μας. Γίναμε αμοραλιστές και υπηρέτες της ύλης. Συνηθισμένοι να ακούμε από παντού και να ζητάμε καλύτερη ποιότητα ζωής, έχουμε ξεχάσει να ζητάμε και να αγωνιζόμαστε (αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μας) για καλύτερη ποιότητα ανθρώπων. Αν προσπαθήσουμε να βρούμε τις αντιστοιχίες σε μεγαλύτερη κλίμακα, εξηγείται γιατί η κατάσταση στο έθνος μας πάει από το κακό στο χειρότερο και γιατί έχουμε αυτό το πολιτικό προσωπικό να μας εκπροσωπεί.

Αντί της αθεΐας που επικρατεί στις μέρες μας και του santa clauss της coka cola, εμείς κηρύσσουμε τον ορθόδοξο, ασκητικό Μέγα Βασίλειο, «αθέοις μεν σκάνδαλον, δυτικοίς δε μωρίαν»! Ευχόμαστε ο σαρκωθείς Λόγος, πηγή της Αλήθειας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, να μας φωτίσει να αγωνιζόμαστε πνευματικά για να ακολουθούμε τον δρόμο Του και κοινωνικά για να βοηθήσουμε να επιστρέψει η πατρίδα μας στις Αξίες και στις Παραδόσεις της.

Καλά Χριστούγεννα!

*(Μ.Α.) Δημόσιας Ιστορίας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία” στις 22/12/2022

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.