Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Δράση Μακεδονία Σκοπιανό

Επιστολές: 1. στον Π. Καμμένο και βουλευτές των ΑΝΕΛ και 2. στον ΠτΔ για να σταματήσει η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το όνομα των Σκοπίων.

Συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα στον κ. Παναγιώτη Καμμένο καλώντας τον να εμποδίσει με τον μοναδικό τρόπο που του απομένει, την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια.

 

[contact-form-7 id=”19557″ title=”Προς υπουργό Πάνο Καμμένο – θυμηθείτε τι λέγατε «ενώπιον Θεού και λαού». Ρίξτε την κυβέρνηση ΤΩΡΑ!”]

ΥΓ. Μετά τις πρώτες 300 επιστολές, γύρω στις 21.30 Ελλάδας, προστέθηκαν και ηλεκτρονικές διευθύνσεις ορισμένων βουλευτών των ΑΝΕΛ εκτός του Προέδρου τους.

 

Υγ2. Η φόρμα αποστολής επιστολών στους βουλευτές των ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί μέχρι την λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας ή την ακύρωση της συμφωνίας από την ελληνική πλευρά.

====================

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΡΑΣΗ – ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΡΑΣΗ – ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΡΑΣΗ

Όσοι θέλουν να στείλουν επιστολή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπορούν να το κάνουν στην σχετική φόρμα. Ενδεικτικό κείμενο, που ασφαλώς μπορείτε να τροποποιήσετε όπως νομίζετε.

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, προχθές δηλώσατε ότι περιορίζεται ο ρόλος σας από το Σύνταγμα και θα πράξετε «ό,τι σας αναλογεί» για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Εφόσον συμφωνείτε ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη συμφωνία, κατά την οποία η Ελλάδα παραχωρεί: όνομα, εθνότητα, γλώσσα, διεθνείς κωδικούς (ΜΚ και MKD), πλήρη πρόσβαση στη θάλασα (άρθρο 13), εμπορικά σήματα, ένταξη στο ΝΑΤΟ, ένταξη στην ΕΕ, αλλαγή σχολικών βιβλίων, απώλεια δικαιώματος στην «εναλλακτική ερμηνεία του όρου Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς (άρθρο 7, παρ. 5), διατηρούνται τα αγάλματα στη γείτονα κλπ, ελπίζουμε να βαδίσετε στην οδός της έντιμης και αξιοπρεπούς παραίτησης, ώστε να αποτραπεί η έγκριση της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό, η οποία γεννά νομικά αποτελέσματα στην χώρα. Ειδικότερα, η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» και το μονοπώλιο χρήσης του πλήρους όρου, το οποίο αυτή η αναγνώριση παράγει, είναι απαράδεκτη για κάθε Έλληνα. Μονόδρομος η παραίτησή σας. Δάφνη για την υστεροφημία σας. Με τιμή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

==========================

 

20 comments

admin 15 June 2018 at 16:19

Συνοπτικά δίνουμε τα εξής:

Όνομα κράτους, μέρος: Βόρεια Μακεδονία

εθνότητα, το όλον: μακεδονική

γλώσσα, το ολον: μακεδονική

είσοδο στο ΝΑΤΟ, πλήρης από την πρώτη ημέρα

είσοδο στην ΕΕ, έναρξη αίτησης,

εμπορικά σήματα (σε επιτροπή ειδικών – μακεδονικός χαλβάς, ταχίνι, οίνος και άλλα έρμαιο στις διαθέσεις των Σκοπιανών),

πρόσβαση στη θάλασσα (άρθρο 13 – θα έχει λέει «πρακτική εφαρμογή» το «Δίκαιο της Θάλασσας» μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας – λες να μας ζητήσουν και ΑΟΖ ή χωρικά ύδατα στον Θερμαϊκό;!)

λιμάνια κι αεροδρόμια για διευκολύνσεις,

διεθνή σήματα MK και MKD (δηλαδή το όλον: Μακεδονία – εξαίρεση οι πινακίδες αυτοκινήτων που γίνονται NM ή NMK, στάχτη στα μάτια για να μην παρεξηγούμαστε από τους τουρίστες στη Βόρεια Ελλάδα),

αλλαγή σχολικών βιβλίων (ναι! σοβαρά το γράφουν),

απαγόρευση να μας ενοχλεί η “ερμηνεία” του όρου Μακεδονία, της κληρονομιάς της ακόμα και για τα αρχαία χρόνια (άρθρο 7, παρ 5)

απαγόρευση να μας ενοχλούν “αρχαιολογικά τεχνουργήματα” σε χρήση (πχ, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Αστέρι της Βεργίνας, αλλά μπορούν να το χρησιμοποιούν με μικρές διαφορές όπως τώρα),

απαγόρευση να ζητάμε να αφαιρέσουν αγάλματα ή μνημεία που αναπαριστούν αρχαίους Μακεδόνες, (αν βάζουν μια ταμπελίτσα στην άκρη με ένα συγκεχυμένο μήνυμα),

απαγόρευση οι Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας να ονομάζονται Μακεδόνες (είπαμε, Μακεδόνες είναι αυτοί – ο πρωθυπουργός μας στο διάγγελμά του μας αποκάλεσε “Ελληνο-μακεδόνες”),

αποθάρρυνση να χρησιμοποιούμε τον όρο “Μακεδονία” για το σήμερα (στην συμφωνία, απέφυγαν να γράψουν τον όρο αυτόν και χρησιμοποιούν τον όρο “Βόρεια περιοχή της Ελλάδας”, όρος ασαφής και παραπλανητικός διότι και η Θράκη και η Ήπειρος στην Βόρεια περιοχή της Ελλάδας βρίσκονται).

Με δύο λέξεις πλήρης επιβεβαίωση του Μακεδονισμού τους. Με τη μόνη διαφορά ότι η Μακεδονία του Βαρδάρη ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μυθεύματος παραμένουν.

Η λέξη ταπείνωση είναι αδύναμη να εκφράσει την συμφωνία αυτή.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=160775418113835

Reply
Ευδοκια Στερπα 15 June 2018 at 19:04

Τα αρχαιολογικα ευρηματα της Μακεδονιας θα τα μοιραζομαστε ????????? Αν βρεθει ο ταφος του Μεγαλου Αλεξανδρου σε ποιον θα ανηκει???? Εναν νεκρο της οικογενειας σας θα τον δινατε στον ….γειτονα ????

Reply
Παναγιώτης Κατσικάς 15 June 2018 at 19:29

ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ! ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Reply
Ελευθέριος 15 June 2018 at 20:17

Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτή η επιστολή-έκκληση σε δυο ήδη προσκυνημένους και συνέταιρους των απάτριδων του Τσίπρα. Σιγά μην ιδρώσει τ’αυτί τους! Δεν το κουνάνε ρούπι, θα μείνουν γαντζωμένοι στους θώκους τους όσο πάει, προσβάλλοντας έτσι το αξίωμα και τη θεσμική θέση που κατέχουν.

Μόνο ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός θα μπορούσε να αποτρέψει το ανοσιούργημα που πάει να συντελεστεί.

Reply
Konstantinos Zikou 15 June 2018 at 20:34

Παρακαλώ όπως παραιτήθηκε από το αξίωμα σας με σκοπό την διενέργεια εκλογών και κατά συνέπεια την αποτροπή αναγνώρισης του έκτρώματος των Σκοπίων.

Reply
Γεωργιος Βαιοπουλος 15 June 2018 at 21:18

Αγαπητέ πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατιας,
Πρόεδρε των Ελλήνων,
Το Ελληνικόν έθνος αυτή την στιγμή περνά δύσκολες στιγμές. Εσείς είστε ο μόνος που έχει την δύναμη να σταμάτησε αυτή η επιταχυνόμενη κατρακύλα του Ελληνισμού.
Πιστεύουμε οτι θσ πράξετε το πρέπον.
Ενας απλός πολίτης με ανησυχίες για την πατρίδα του.
Σας ευχαριστώ
Γεώργιος Βαιοπουλος

Reply
ΚΑΛΑΜΠΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 15 June 2018 at 22:57

Κύριε Πρόεδρε, μην αφήσετε να γραφεί το όνομά σας με μελανά γράμματα στην ιστορία

Reply
Χάρις Μαυρέλου 15 June 2018 at 22:59

Αξιότιμες κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας, μην αφήσετε να γίνει αυτό το έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας!

Reply
Μακραδήμα Αθανασία 16 June 2018 at 03:35

Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

προχθές δηλώσατε ότι περιορίζεται ο ρόλος σας από το Σύνταγμα και θα πράξετε «ό,τι σας αναλογεί» για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Εφόσον συμφωνείτε ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη συμφωνία, κατά την οποία η Ελλάδα παραχωρεί: όνομα, εθνότητα, γλώσσα, διεθνείς κωδικούς (ΜΚ και MKD), πλήρη πρόσβαση στη θάλασα (άρθρο 13), εμπορικά σήματα, ένταξη στο ΝΑΤΟ, ένταξη στην ΕΕ, αλλαγή σχολικών βιβλίων, απώλεια δικαιώματος στην «εναλλακτική ερμηνεία του όρου Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς (άρθρο 7, παρ. 5), διατηρούνται τα αγάλματα στη γείτονα κλπ, ελπίζουμε να βαδίσετε στην οδός της έντιμης και αξιοπρεπούς παραίτησης, ώστε να αποτραπεί η έγκριση της συμφωνίας από τον πρωθυπουργό, η οποία γεννά νομικά αποτελέσματα στην χώρα. Ειδικότερα, η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» και το μονοπώλιο χρήσης του πλήρους όρου, το οποίο αυτή η αναγνώριση παράγει, είναι απαράδεκτη για κάθε Έλληνα. Μονόδρομος η παραίτησή σας. Δάφνη για την υστεροφημία σας.

Με τιμή
Μακραδήμα Αθανασία.

Reply
Μαρία Καραπάνου 16 June 2018 at 09:09

Αξιότιμες κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας, μην αφήσετε να γίνει αυτό το έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας !
Η Ελπίδα μας είστε εσείς. Μην υπογράψετε .

Μ.Καραπάνου

Reply
Κόκκαλης Αλέξανδρος 16 June 2018 at 10:02

Αξιοτιμε πρόεδρε της Ελλάδας ο ρόλος σας είναι πολύτιμος και σεβαστός όλοι κάποια στιγμή πρέπει να αναλογιστούμε τα βάρη που έχουμε φορτωθεί άλλοι λίγα άλλοι πολλά . Εσείς είστε από τους ανθρώπους που αυτήν την στιγμή κρατάτε το κλειδί της Ελλάδας..μην το δώστε κύριε πρόεδρε μην το χαρίσετε…Ελλάς πατρίς οικογένεια οι αξίες μας …σφιξτε τες γερά στα χέρια σας …η Μακεδονία είναι η ιστορία μας η πατρίδα μας η μάνα μας …με τιμή ένας πολίτης .. ευχαριστώ

Reply
Kakarelidis 16 June 2018 at 14:27

Ἀγαπητέ κ. Πρόεδρε,

ἔχετε τὴν σπάνια τύχη νὰ εἶσθε αὐτός, ποὺ κρατᾶ τὴν πορεία τοῦ ¨Ελληνισμοῦ στὸ σταυροδρόμι τῶν διεθνῶν ἀνακατατάξεων, Ἀνακατατάξεις στίς ὁποῖες πολλές φορές ὁ Ἑλληνισμός λαβώθηκε, ἀλλὰ ποτέ δὲν παρεχώρησε ἐθελουσίως τίποτε.

Ἀκούγοντας μέσα σας, τὴν φωνή τῶν προγόνων σας, σᾶς παρακαλῶ, ἀποδεχθεῖτε τὴν ἱστορία σας καὶ ἀναδειχθεῖτε ἀπὸ διακοσμητικό σὲ ούσιαστικό ἀρχχηγέτη Πρόεδρο τῆς Ἑλλάδος.

Μέ ἐκτίμηση
Γιῶργος Κακαρελίδης
(ἐστάλη)

Reply
Kakarelidis 16 June 2018 at 14:27

Ἀγαπητέ κ. Πρόεδρε,

ἔχετε τὴν σπάνια τύχη νὰ εἶσθε αὐτός, ποὺ κρατᾶ τὴν πορεία τοῦ ¨Ελληνισμοῦ στὸ σταυροδρόμι τῶν διεθνῶν ἀνακατατάξεων, Ἀνακατατάξεις στίς ὁποῖες πολλές φορές ὁ Ἑλληνισμός λαβώθηκε, ἀλλὰ ποτέ δὲν παρεχώρησε ἐθελουσίως τίποτε.

Ἀκούγοντας μέσα σας, τὴν φωνή τῶν προγόνων σας, σᾶς παρακαλῶ, ἀποδεχθεῖτε τὴν ἱστορία σας καὶ ἀναδειχθεῖτε ἀπὸ διακοσμητικό σὲ ούσιαστικό ἀρχηγέτη Πρόεδρο τῆς Ἑλλάδος.

Μέ ἐκτίμηση
Γιῶργος Κακαρελίδης
(ἐστάλη)

Reply
konstantaras George 16 June 2018 at 15:02

Δεν παραχωρούμε τίποτα, διεκδικούμε την ιστορική αλήθεια !

Reply
konstantaras George 16 June 2018 at 15:04

Δεν παραχωρούμε τίποτα. Διεκδικούμε την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Reply
Kyriakos Papadopoulos 16 June 2018 at 18:22

Δεν δικαιούστε να υπογράψετε τέτοια συμφωνία, χωρίς τουλάχιστον να ασκήσει ο λαός το δικαίωμά του με δημοψήφισμα. Εάν κάνετε κάτι τέτοιο, που το απευχόμαστε, θα αποτελεί προδοσία. Δεν μας ενημερώσατε ότι θα ανοίγατε ένα τόσο σοβαρό θέμα, στην προεκλογική σας αντζέντα.

Με τιμή,

Κυριακός Παπαδόπουλος
Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ
(Εστάλη)

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 16 June 2018 at 18:50

Ὀ Καμμένος, πολύ λογικά, θὰ ὐποστηρίξῃ ὅτι :
1. Οἱ ψηφοφόροι δὲν τοῦ ἔδωσαν ἀρκετὴ δύναμη γιὰ νὰ ἀνατρέψῃ τὴν κυβέρνηση Τσίπρα. Ὑπάρχουν στὴν Βουλὴ ἄλλοι δυνάμει κυβερνητικοὶ ἐταῖροι γιὰ τὸν Τσίπρα, ἂν ὁ ἴδιος ὁ Καμμένος ἀπεφάσιζε νὰ αὐτοκτονήσῃ πολιτικῶς.
2. Καὶ οἱ ἀντιπολιτευόμενοι τὸν Τσίπρα, κατὰ βάθος, θέλουν νὰ ἀναγνωρίσῃ ἐπισήμως ἡ Ἑλλάδα τὴν ἧττά της στὸ ζήτημα αὐτὸ ἐπίσημα, ἄλλο τὶ λένε δημοσίᾳ. Ἁπλῶς προτιμοῦν νὰ βγάλῃ ὁ Τσίπρας (καὶ ὁ Καμμένος) τὸ φίδι ἀπὸ τὴν τρύπα.
3. Μπορεῖ νὰ ἀποτύχῃ ἡ συμφωνία ἀπὸ ἀντιδράσεις στὴν ἄλλη χώρα.
4. Περιμένει κάτι πιὸ δυναμικὸ ὡς ἀντίδραση ἀπὸ ἁπλᾶ καὶ βολικὰ μηνύματα ἀπὸ τὸ πληκτρολόγιο ἀνθρώπων πού μπορεῖ νὰ μὴν τὸν ἔχουν κἂν ψηφίσει. Γιὰ παράδειγμα, μπορεῖ νὰ μὴν περιμένει τὸ ξύλο πού συνιστοῦσε στοὺς ψηφοφόρους νὰ δώσουν στὸν Πάχτα, ἀλλὰ κανένα γιαούρτι, κανέναν καφὲ στὸ κοστούμι, κανένα αὐγό, τὸ περιμένει γιὰ νὰ ἐκτιμήσῃ μὲ ἀκρίβεια τὴν ὅποια ὀργὴ τοῦ λαοῦ. Καὶ πάντως, ἕνα γιουχάϊσμα τὸ χρειάζεται ἐπειγόντως.

Γιὰ τὸν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας ἰσχύουν τὰ 2, 3 καὶ 4 ἀνωτέρω.

Ἐπὶ πλέον, ἡ παραίτηση τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας σὲ πολιτικῶς ἄβολη χρονικὴ στιγμὴ γιὰ μιὰ κυβέρνηση ποὺ ὁ ἴδιος ὥρκισε δέν εἶναι καὶ πολύ καλόδεχτο συνταγματικὸ προηγούμενο. Ἂς θυμηθοῦμε πόσο δύναμη ἔχει, ἂν ὄχι στὶς μελλοντικὲς κάλπες (πού ἔχει), στὸ πεζοδρόμιο ἡ πλειοψηφία τῶν φωνακλάδικων παρασίτων. Μὲ μιὰ τέτοια ἐξωθεσμικὴ παραίτηση, αὐτὴ ἡ πλειοψηφία θὰ γιγαντωθῇ καὶ θὰ καταστῇ ἐξόχως συμπαγής.

Reply
Θωμας Παπαζογλου 16 June 2018 at 21:54

!

Reply
NF 18 June 2018 at 15:44

Αξιοτιμε Πρόεδρε Πάκη παραιτηθείτε, και εμεις θα κανουμε ερανο για να σας συγκεντρωσουμε τον παχυλοτατο προεδρικο μισθο που επ’ ουδενί λόγω δεν θελετε να στερηθείτε! 🙂

Reply
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 24 June 2018 at 23:47

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.