Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Ιωάννης Αμπατζόγλου Πολιτική & Κοινωνία

Ιδού το κράτος της βίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο απολογισμός των τραυματιών από τον συντονιστή του ιατρικού σκέλους του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Για μία ακόμη φορά, όπως και στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, επαναλήφθηκε η ίδια ιστορία με την ομάδα των 50 ατόμων/παρακρατικών/προβοκατόρων οι οποίοι κινούμενοι ανεξάρτητα από το συλλαλητήριο και ως ξένο σώμα προς αυτό, επιτέθηκαν χωρίς λόγο στα ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένα στην Βουλή, με αποτέλεσμα να αρχίσει η ρίψη χημικών στην πλατεία Συντάγματος.

Ποιός ελέγχει αυτή την ομάδα και ποιός ωφελείται από την διάλυση αυτών των συλλαλητηρίων είναι ηλίου φαεινότερον. Είναι ξεκάθαρο ότι η δράση της ομάδας αυτής εξυπηρετεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτόν τον τρόπο το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των Αθηνών, μεγαλύτερο από όλα τα προηγούμενα, το έληξε το κράτος της προβοκάτσιας, της βίας και των χημικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο άνθρωπος που υποσχόταν ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ, τα έχει αναγάγει σε καθημερινή του συνοδεία, ενώ συνηθίζει να τα στέλνει εναντίον των Ελλήνων όποτε θέλει να τους φιμώσει και να τους διαλύσει.

Ευτυχώς υπήρξε σωστή προετοιμασία από πλευράς διοργανωτών και δεν θρηνήσαμε θύματα. Είχε προβλεφθεί να υπάρχει ιατρείο πίσω από την εξέδρα των ομιλητών και ικανός αριθμός ασθενοφόρων περιμετρικά του συλλαλητηρίου. Επίσης το ΕΚΑΒ συνέβαλε με τα δικά του ασθενοφόρα και τις μοτοσυκλέτες του. Στον σχεδιασμό του ιατρικού σκέλους του συλλαλητηρίου συμπεριελήφθηκε μία ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 16 άτομα (11 διασώστες, 4 νοσηλευτές και 1 γιατρός), ενώ τα ασθενοφόρα που προαναφέρθηκαν ήταν 7 (4 ιδιωτικά και 3 του ΕΚΑΒ) και οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ ήταν 5.

Η λίστα με τους τραυματίες και η σοβαρότητα των περιστατικών που περιέθαλψαν τα ασθενοφόρα και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία δεν θυμίζουν απολογισμό από την λήξη ενός συλλαλητηρίου αλλά πολεμικό ανακοινωθέν!

Συγκεκριμένα:

1) Από τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Καταγράφηκαν 44 τραυματίες μεταξύ των οποίων: 1 δίχρονο παιδί, 1 έγκυος, 1 περιστατικό με εγκαύματα από μολότωφ και 1 διακομιδή με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Τα υπόλοιπα περιστατικά ήταν περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία χορηγήθηκε οξυγόνο.

2) Από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Καταγράφηκαν δεκάδες περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα στα οποία χορηγήθηκε οξυγόνο. Επίσης διακομιδές: 1 άτομο με σοβαρή δύσπνοια (διακομίστηκε στο Σωτηρία), 1 άτομο το οποίο το μαχαίρωσαν αναρχικοί (διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό), 1 δεκαεννιάχρονη κοπέλα με σοβαρή δύσπνοια (διακομίστηκε στο Σωτηρία).

Νοσηλευτής από την ομάδα διάσωσης, ο οποίος είναι νοσηλευτής Εντατικής Μονάδας, μας ανέφερε ότι: «Τα περιστατικά που περιθάλψαμε ήταν ιδιαιτέρως βαριά όσον αφορά τα αναπνευστικά προβλήματα που παρουσίασαν».

Συμπέρασμα: άλλο ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο από τους Έλληνες, άλλη μία αλήτικη συμπεριφορά από το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.

Εμείς είμαστε εδώ για την Μακεδονία, για την Ελλάδα.

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό συντάχθηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα αμέσως μετά την απομάκρυνση και των τελευταίων διαδηλωτών από την πλατεία Συντάγματος, η οποία είχε μετατραπεί σε θάλαμο χημικών αερίων από τα ΜΑΤ.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα

E-mail: abadzoglou@yahoo.gr

original posted 20 January 2019

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.