Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Μακεδονία Σκοπιανό

Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και το πάθημα που δεν έγινε μάθημα με την Αλβανία. Προκόπη πες αλεύρι!

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Το πρώτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έγινε στα Σκόπια – την Συμφωνία δεν την υπέγραψε ΠΟΤΕ ο Πρόεδρος Ιβάνωφ. Έτσι, παραμένει νομικά μετέωρη.

Θυμίζω ότι ακριβώς, μα ακριβώς το ίδιο έγινε με την Αλβανία. Υπογράψαμε σύμφωνο αναγνώρισης ΑΟΖ με την Αλβανία, το οποίο δεν το υπέγραψε ο τότε Πρόεδρος Μπερίσα. Η Ελλάδα ήρε τις επιφυλάξεις της και η Αλβανία πήρε πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, όπου και εισήλθε κανονικά. Λίγο μετά, ο Έντι Ράμα ο οποίος τότε ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης (σήμερα είναι πρωθυπουργός) προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας. Αυτό ακύρωσε την Συμφωνία με την Ελλάδα με αιτιολογικό ότι δεν υπεγράφη από τον Πρόεδρο.

Έτσι, παραμένει μετέωρη η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια, όπως και οι περίφημες τροποποιήσεις που έκαναν, οι οποίες – παρακαλώ – δεν θα ισχύσουν αμέσως, αλλά ΜΕΤΑ την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ! Σε ευθεία παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι, οιοσδήποτε μπορεί να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των Σκοπίων εναντίον της Συμφωνίας και των τροποποιήσεων. Τότε, οι Συνταγματικές Αλλαγές δεν θα ισχύσουν και η χώρα δεν θα αλλάξει ποτέ όνομα και θα παραμείνει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Χωρίς η Ελλάδα να έχει κανένα χαρτί στα χέρια της. Θα έχει μπει στο ΝΑΤΟ. Δεν θα έχει μπει στην ΕΕ, αλλά αυτό είναι δευτερεύον για τις μεγάλες δυνάμεις, οπότε κανείς δεν θα ενδιαφερθεί γι’ αυτό.΄

Το δεύτερο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έγινε σήμερα στην Αθήνα. Ο βουλευτής Δανέλλης ήταν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων και Άμυνας ως βουλευτής του Ποταμιού. Διεγράφη, έγινε ανεξάρτητος, αλλά κράτησε την εκπροσώπηση ως ανεξάρτητος βουλευτής! Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ζιμπάμπουε! Έτσι, πέρασε με 28-27 η πρόταση για παραπομπή της Συμφωνίας στην ολομέλεια.

Τώρα, εάν όντως κυρωθεί από το Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα κληθεί να υπογράψει μία Συμφωνία την οποία δεν θα έχει κυρώσει ο ομόλογός του στα Σκόπια.

Προκόπη πες αλεύρι, η αναξιοπρέπεια, η ντροπή και η ξεφτίλα σε γυρεύει. Αν υπογράψεις.

Αντίβαρο

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.