ΣΚΑΙ – 1821: Αισχρή σύνδεση του δήθεν «μύθου» της Εκκλησίας και του κρυφού σχολειού με τη χούντα!!

Η σύνδεση του «μύθου» περί της δράσης της Εκκλησίας στην επανάσταση, το κρυφό σχολειό και τα λοιπά, με τη χρήση των αποσπασμάτων από δύο βίντεο της χούντας για το ίδιο θέμα, ήταν ΕΜΕΤΙΚΗ!

Έλεος δηλαδή! Για να μην πω αίσχος.

Η σημειολογία των οκτώ επεισοδίων τα λέει όλα. Σε γενικές γραμμές

1.    Η Οθωμανική Διοίκηση ήταν παράγοντας «ανάπτυξης και ευημερίας» (το σχετικό απόσπασμα στο πρώτο επεισόδιο θα πρέπει να το πάρουν τα κόμματα για να φτιάξουν προεκλογικά σποτάκια – λες και διαφήμιζαν τον Σουλτάνο ήταν)

2.    Ο ρόλος της Εκκλησίας ένας μύθος που σχετίζεται σημειολογικά με τη χούντα (το ένα απόσπασμα από εκπομπή της «Τηλεόρασης Ενόπλων Δυνάμεων» και η άλλη της «ΥΕΝΕΔ»)

3.    Η σφαγή της Τριπολιτσάς συνοδεύτηκε με εικόνες από πτώματα και αίματα. Οι αντίστροφες με αδιάφορες εικόνες. Η έμφαση ως «η μεγαλύτερη σφαγή της επανάστασης» στο τελευταίο επεισόδιο ελεεϊνή. (το ύφος του Βερέμη όταν μιλάει για την Τριπολιτσά δείχνει μία αγαλλίαση – προσέξτε το, ειδικά στο 8ο επεισόδιο. Θυμίζω ότι κατά τη διάρκεια της διαμάχης για το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, ο Βερέμης είχε δώσει συνέντευξη σε Τουρκική εφημερίδα όπου έλεγε «ναι, κάνατε εσείς ίσως βιαιοπραγίες στη Σμύρνη, κάναμε εμείς τα ίδια στην Τριπολιτσά»)

4.    Η έξοδος του Μεσολογγίου συνοδεύτηκε με 5λεπτο θρήνο στα αρβανίτικα, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τις τρεις καλεσμένες Ιστορικούς του συγκεκριμένου επεισοδίου

5.    Ο Κολοκοτρώνης απαξιώθηκε όσο δεν έπαιρνε και παρουσιάστηκε ως αρχιληστής με ιδιοτελή κίνητρα περί αρπαγής λείας

6.    Στις συζητήσεις (κυρίως Βερέμη-Ράμφου), η παράδοση των Ελλήνων (της κοινότητας κλπ) παρουσιάστηκε ως «χθόνιος παράγοντας» που μας οδηγεί σε μία «κατακερματισμένη κοινωνία» (οι αγαπημένες λέξεις του Βερεμή, κάθε τρεις και λίγο νά ‘σου και ένα «κατακερματισμένο» κατά κούτελα) και είναι αποβλητέα, σε αντίθεση με τη φωτισμένη Δύση και το «κράτος δικαίου».

Αυτή ήταν η σειρά του ΣΚΑΙ με λίγες λέξεις.

Θυμίζουμε τις δύο αντικρούσεις του Αντίβαρου – με βίντεο στο youtube

Δείτε και αυτό για τη σύγχυση που επικρατεί μεταξύ των συντελεστών της εκπομπής

Οι αντικρούσεις σε φωτογραφίες (μέσω facebook)

Πρώτη – http://www.facebook.com/album.php?id=146884608836&aid=270905

Δεύτερη – http://www.facebook.com/album.php?id=146884608836&aid=272166

Οι αντικρούσεις σε pdf

Πρώτη – http://library.antibaro.gr/video/1821/antikroush-1-antibaro-25martiou.pdf

Δεύτερη – http://library.antibaro.gr/video/1821/antikroush-2-antibaro-tourkokratia.pdf

Οι αντικρούσεις σε powerpoint

Πρώτη – http://library.antibaro.gr/video/1821/antikrouseis_agia_laura_v0.1.pps

Δεύτερη – http://library.antibaro.gr/video/1821/antikrouseis-2-tourkokratia.pps

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ!

.

 

(453) αναγνώσεις

One comment

  1. Το ΣΚΑΙ έριξε τις μάσκες. Ανελέητη προπαγάνδα αισχίστου είδους. Η τελευταία ήταν η 2η εκπομπή που είδα και έμεινα έκπληκτος από το μένος τους, και ιδίως από τη χρήση των χουντικών βίντεο. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν είδα μέχρι τώρα να το σχολιάζουν σε άλλα blogs.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *