Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Ανακοινώσεις Στέλιος Παπαθεμελής

Θεσσαλονίκη: το κενό της δημοτικής αρχής…

Στέλιος Παπαθεμελής

Δημοκρατική Αναγέννηση

30/10/2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Η λαμπρή αναπαράσταση της εισόδου του Στρατού μας στη Θεσσαλονίκη κατά τη νικηφόρα προέλασή του, που διπλασίασε την Ελλάδα 1912-13, κάλυψε ευτυχώς το κενό που άφησε η προκλητική άρνηση της Δημοτικής Αρχής να οργανώσει εκδηλώσεις αντάξιες της σημασίας του ιστορικού γεγονότος.

 

Ως την ώρα υπήρξε η μόνη σοβαρή πρωτοβουλία κατά την οποία μπόρεσε ο Ελληνικός κόσμος- οι παροικούντες την Θεσσαλονίκη ζωντανά, οι υπόλοιποι μέσω τηλεόρασης- να ξαναζήσει τις μεγάλες ώρες που έφεραν την ελευθερία ύστερα από 500 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς στην πόλη του Αγίου Δημητρίου.

 

Οι χιλιάδες των πολιτών που παρακολούθησαν ανέπνευσαν Ελλάδα και ελληνικότητα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το ΥΜΑΘ και όχι από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, φυσικό φορέα που είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Αυτός έστησε πανηγυράκια  με τους ομοφυλόφιλους, μικροσυνέδρια για άσχετα με την επέτειο θέματα όπως π.χ. την αναδυόμενη οικονομία της Κίνας, το Νέο Ισλάμ κλπ . Θεματικές παντελώς ξένες με τους αγώνες και τις θυσίες  των παιδιών της Ελλάδος που κατανίκησαν τον κατακτητή και μεγάλωσαν την πατρίδα.

 

Τελικά αυτοί που δεν καταλαβαίνουν το νόημα των Εθνικών μας επετείων πολύ περισσότερο αν τυχαίνει να έχουν και θεσμικό ρόλο, όπως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρέπει να νιώθουν δυστυχείς και αξιολύπητοι…

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.