Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Αναδημοσιεύσεις Στέλιος Παπαθεμελής

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το πρόγραμμα δεν είναι εφαρμόσιμο: κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Παρέμβαση Παπαθεμελή

Δημοτικό Συμβούλιο 12/11/12

 

Το «διά ταύτα» στα «Επειδή» της παρέμβασής μας αυτής είναι ότι:

Οφείλουμε να αρνηθούμε κάθε ιδέα απόλυσης μονίμων ή αορίστου χρόνου προσωπικού του Δήμου, εναρμονιζόμενοι με την σωστή και τίμια θέση που έχει ήδη εκφρασθεί από πολλούς άλλους Δήμους της χώρας.

Μια τέτοια στάση είναι στο κλίμα που διαμορφώνουν ήδη αν και σε άλλη παράμετρο, οι αποφάσεις των Ολομελειών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου, αποδεχόμενες την αντισυνταγματικότητα των πάσης φύσεως περικοπών μισθών και συντάξεων.

 

Τα «επειδή»:

 

ΕΠΕΙΔΗ Η χώρα «λησταίς περιέπεσε» κατά την ευαγγελική ρήση.

 

ΕΠΕΙΔΗ Οι ευρωγερμανοί, αφού αλυσσόδεσαν ξανά και ξανά το λαό μας με το κατάπτυστο Μνημόνιο 3  και τα κτηνώδη μέτρα του τάζοντας την άμεση εκταμίευση της πολυχρονεμένης δόσης των 31,5 δισ.€, κωλυσιεργούν στην καταβολή της ενώ είναι ήδη απαιτητή η δόση του Σεπτεμβρίου 5 δισ.€ και πλησιάζει και η άλλη του Δεκεμβρίου.

Την επομένη του εγκλήματος κάνουν άθλια παιχνίδια, κραδαίνοντας και άλλα σχοινιά στο σπίτι του κρεμασμένου.

 

ΕΠΕΙΔΗ Μας εκβιάζουν με μόνιμη εγκατάσταση «σούπερ τρόικας» στην Ελλάδα,  αυτόματη επιβολή νέων μέτρων, λιτότητας ασφαλώς, χωρίς την  ψήφο της ελληνικής Βουλής (αφού όμως την κατάντησαν έρμαιό τους), ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας χωρίς πολιτικό έλεγχο, κατά δόσεις εκταμίευση των δόσεων μέσω ειδικού λογαριασμού, ελεγχόμενου από την ΕΚΤ.

 

ΕΠΕΙΔΗ κάποιοι κληρονόμησαν τεχνογνωσία από Νταχάου και Άουσβιτς, στους Έλληνες μένει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τεχνογνωσία από το Ρούπελ, τη Μάχη της Κρήτης και την Εθνική Αντίσταση.

 

ΕΠΕΙΔΗ Τα νέα αιματηρά μέτρα οδηγούν σε αποθηρίωση την ήδη απερίγραπτη κατάσταση της χώρας. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το πρόγραμμα δεν είναι εφαρμόσιμο.

Η κοινωνία μας ζει ένα ψυχόδραμα, το κράτος είναι στα όρια θανατηφόρου εμφράγματος. Το ΑΕΠ βουλιάζει, το χρέος κάθε φορά που μπαίνει ένα νέο δάνειο γιγαντώνεται. Η ανεργία και τα λουκέτα καλπάζουν. Μας σπρώχνουν στη χρεοκοπία.

Οι πανωτές οριζόντιες πάντοτε περικοπές, καταβαραθρώνουν τα ήδη πενιχρά εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Αυτοί που δεν φταίνε, πληρώνουν γι’ αυτούς και σ’ αυτούς που φταίνε.

Τώρα ωστόσο οι πάντες και οι δυσώνυμοι «διασώστες» μας, εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι είναι λάθος και η διάγνωσή τους και η θεραπεία τους. Αλλά επιμένουν πεισματικά στην ίδια καταστροφική συνταγή.

Το εγχώριο πολιτικό προσωπικό, αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που η συνενοχή και ανικανότητά του περιέπλεξαν δραματικά.

Κρατικοδίαιτοι εθνικοί εργολάβοι και προμηθευτές, μια ολιγάριθμη οικογενειακή ομάδα, εξακολουθεί να ιδιοποιείται το κράτος και να το μεταχειρίζεται κατά το δοκούν, προς ικανοποίηση των ανόμων συμφερόντων τους.

 

ΕΠΕΙΔΗ οι ξένοι εκβιαστές δεν χορταίνουν αίμα και από την άλλη όχι μόνον δεν είναι άτρωτοι, όπως επιπόλαια νομίζουν οι απαίδευτοι ημέτεροι, αλλά τρέμουν μπροστά στη σκέψη μιας αιφνίδιας εθελουσίας εξόδου της Ελλάδος, γιατί αυτή θα τίναζε στον αέρα ολόκληρη την Ευρωζώνη και με το γνωστό θεώρημα του πετάγματος της πεταλούδας (butterfly effect) θα προκαλούσε παγκόσμιους κραδασμούς, οι ιθαγενείς σκλάβοι πολιτικοί να ξυπνήσουν, να θέσουν όρους και να αξιώσουν δικαιοσύνη, ισοτιμία και σεβασμό της εθνικής μας κυριαρχίας;

Πυρηνικό μας όπλο το: «αποθανέτω η ψυχή μας μετά των αλλοφύλων» και των άλλων…«φίλων».

 

ΕΠΕΙΔΗ δεν ελπίζουμε ότι το παρόν σχήμα εξουσίας θα τολμούσε μια τέτοια ηρωική στάση, φρόνιμο είναι να δώσει αυτό τη θέση του σε μεταβατική εξωπολιτική Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της ευρύτερης δυνατής αποδοχής, από την ούτως ή άλλως θνήσκουσα παρούσα Βουλή.

Μια τέτοια Κυβέρνηση των αρίστων, φροντίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι εξάμηνης διάρκειας, θα συγκροτείται από τους διαπρεπέστερους ανεγνωρισμένους εντός και εκτός Ελλάδος Έλληνες. Το Έθνος διαθέτει σαφώς τίμιους και ικανότατους ανθρώπους. Να επιστρατευθούν.

Μια τέτοια Κυβέρνηση θα πάρει τολμηρές αποφάσεις που δίστασαν οι προηγούμενές της, θα βγάλει τη χώρα από το λάκκο των λεόντων που την έσπρωξαν ή την κράτησαν οι προηγούμενες, θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα, θα εισαγάγει την απλή αναλογική, βασική προϋπόθεση εκδημοκρατισμού των κομμάτων και αποκομματικοποίησης του κράτους και θα επιβάλει χρηστή διοίκηση και θα οδηγήσει τον τόπο στην ανάπτυξη.

Σε ένα εξάμηνο θα καλέσει τον λαό να εκλέξει εκείνος αυτούς που επιθυμεί να τον κυβερνήσουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να αρνηθεί τις απολύσεις.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.