Tuesday 23 April 2024
Αντίβαρο
Εκκλησία Νικηφόρος Φωκάς

Γιατί πάει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις Η.Π.Α.;

του Νικηφόρου Φωκά

Ας υποθέσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γνωρίζει ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι Η.Π.Α. έδιωξαν τον Καραμανλή, έφεραν τον Παπανδρέου και μας οδήγησαν στην παρούσα κρίση για να δώσουν στο Ισραήλ τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου (αφού το λόμπυ του Ισραήλ κυριαρχεί πολιτικά στις Η.Π.Α.) και να αποσταθεροποιήσουν την Ευρωζώνη (αφού οι Η.Π.Α. με 16 τρις χρέη έχουν ήδη πτωχεύσει). Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος γνωρίζει ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο προκάτοχος του δολοφονήθηκε (με μικρή ποσότητα πολωνίου, πράγμα που εξηγεί γιατί το έντερο και συκώτι του καταστράφηκαν τόσο γρήγορα, όπως μου εξήγησε ειδικός) γιατί ήταν εμπόδιο στα σχέδια αυτά τα οποία είχε δημόσια καταγγέλλει (στο τελευταίο του δημόσιο μήνυμα, την πρωτοχρονιά του 2008, μας άφησε την εξής παρακαταθήκη: «Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει»). Ας υποθέσουμε τέλος ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι εν γνώσει της ανάμειξης Αμερικανικών υπηρεσιών στην κατασυκοφάντηση του Βατοπαιδίου και του Αγίου Όρους στο σύνολο του για τον ρόλο που έπαιξε στην προσέγγιση του Καραμανλή με τον Πούτιν. Τότε γιατί πάει στις Η.Π.Α. ή γιατί τον κάλεσε ο Αμερικής να επισκεφτεί τις Η.Π.Α.;!

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή νομίζω είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πηγαίνει στις Η.Π.Α. μετά από πρόσκληση του Αμερικής και κατόπιν ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, όχι για να πάρει ένα διδακτορικό (αυτό είναι η επίσημη δικαιολογία), ούτε για να βοηθηθεί (αν και θα φέρει κάποια πενιχρή οικονομική βοήθεια για το θεαθήναι), αλλά κυρίως για να βοηθήσει. Να βοηθήσει τις Η.Π.Α. ενισχύοντας το μήνυμα του Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριάρχη προς την ηγεσία των Η.Π.Α. ότι εδώ είμαστε ως Ελληνισμός και Ορθοδοξία, προσευχόμαστε για όλους και μεταφέρουμε μήνυμα αγάπης, συμφιλίωσης, ειρήνης και αλληλεγγύης. Κάνετε λάθος που μας διώκετε (και ο Ελληνισμός της Αμερικής διώκεται αφού έχει περιθωριοποιηθεί πολιτικά, γιατί αν δεν είχε περιθωριοποιηθεί πολιτικά, ο διωγμός κατά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. δεν θα ήταν δυνατός). Σας έχουν λάθος δασκαλέψει τα λόμπυ και οι φωστήρες των υπηρεσιών σας, και διώκετε τους μόνους που μπορούν να σας σώσουν. Προφανώς δε χρειάζεται βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια ο Αμερικής αφού ο διωγμός που οι Η.Π.Α. έχουν κηρύξει κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας συνεχίζεται αδυσώπητος.

Πιστεύω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Αμερικής και ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλώς πράττουν. Μεταφέρουν το μήνυμα της Εκκλησίας στον Νέο (αλλά και τόσο δραματικά παλαιό) Κόσμο. Αυτό είναι το καθήκον τους. Είναι βέβαια μάλλον απίθανο ότι θα επιτύχουν. Οι Η.Π.Α. έχουν ήδη πτωχεύσει (η μάλλον τις πτώχευσαν ένα νέο-συντηρητικό λόμπυ με τους πόλεμους για να εξυπηρετηθεί το συμφέρον μιας σπείρας φανατικών στο Ισραήλ, όχι των απλών ανθρώπων του Ισραήλ που και αυτοί επιθυμούν συμφιλίωση και ειρήνη). Δεν μπορούν οι Η.Π.Α. πλέον να αποπληρώσουν 16 τρις χρέη στον αιώνα τον άπαντα. Για να αντιμετωπίσει δε αυτή την πτώχευση, το λόμπυ αυτό (και μέσω των εταιρειών αξιολόγησης τις οποίες ελέγχει) δημιούργησε την οικονομική κρίση που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πολεμική σύγκρουση. Μετά από αυτή, θα σβήσουν τα χρέη των Η.Π.Α. και θα δημιουργήσουν κατά δήλωση τους (που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη) μια νέα τάξη πραγμάτων με το μεγάλο Ισραήλ κυρίαρχο μέσω του λόμπυ του στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με τις γνωστές απόψεις των «Χριστιανών» φίλων αυτού του λόμπυ (Christians United for Israel), η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει τον προάγγελο της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Μπορεί οι απόψεις αυτές να ακούγονται ως παραφροσύνη (και σίγουρα είναι), αλλά έχουν ακουστεί από τα πιο επίσημα χείλη στις Η.Π.Α. (τ. Πρόεδρο Μπους). Είναι δε κοινώς γνωστό ότι όλες τις αναφορές της Παλαιάς Διαθήκης στην ανάσταση, οι φανατικοί αυτοί κύκλοι τις ερμηνεύουν ως αναφορές στην εθνική ανάσταση του Κράτους του Ισραήλ και μόνο (ερμηνεία που αποτελεί πλήρη εθνικοποίηση, δηλαδή περιφρόνηση, της Ιουδαϊκής, αλλά και της Χριστιανικής θρησκείας που με την πίστη στην Ανάσταση του Κυρίου κομίζει το μήνυμα της αναστάσεως όλων των νεκρών). Ενόψει όλων αυτών, οι Η.Π.Α. χρειάζονται να ακούσουν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το μήνυμα της Εκκλησίας για αγάπη, συμφιλίωση, ειρήνη και αλληλεγγύη. Χρειάζονται να ακούσουν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το «Χριστός Ανέστη»! Ποιος ξέρει; Kαι οι αμετανόητοι μετανιώνουν κάποτε και θαύματα γίνονται. Ένα είναι βέβαιο. Είμαστε όλοι στα χέρια του Κυρίου, του εσταυρωμένου και αναστάντος Κυρίου.

 

10 comments

auxsvr 17 May 2013 at 12:49

Χριστός ανέστη!

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τι εννοούν όσοι ισχυρίζονται ότι η κρίση έχει προγραμματιστεί για να πληγεί η Ελλάδα. Πιο απλό για τους αμερικανούς (ΔΝΤ), γερμανούς κλπ δεν θα ήταν να μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε, οπότε από την ιστορία μας στους εμφύλιους είναι εύκολο να συνάγει κανείς ότι η Ελλάδα θα αφανιζόταν; Αντιλαμβάνεστε ότι ουσιαστικά χωρίς το παραμικρό στοιχείο που να στηρίζει την άποψή σας κατασυκοφαντείτε ολόκληρα έθνη;

Reply
Dimos Grafon 17 May 2013 at 15:02

Δεν γνωρίζω τον κ. Φωκά (ψευδώνυμο 😉 αλλα η πρέπει να έχει μεγάλη φαντασία η να είναι πράκτορας της CIA για να γνωρίζει τοσο καλά τα της Αμερικής.

Reply
dafni 18 May 2013 at 01:35

πολυ καλο το αρθρο πολλες αληθειες οποιος δεν αντιλαμβανετε τι γινετε εδω και μερικα χρονια ειναι γιατι κατα την γνωμη μου δεν επιτρεπει στον εαυτον του να παραδεχτει…..τον τρομαζει η αδιαφορει γιατι παλι η πραγματκοτητα τρομαζει….
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Α…..ΕΩΣ ΤΟ …….Ω ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ ΑΡΑΤΩ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΗΚΟΛΟΥΘΗΝ ΜΙ

Reply
ΝΦ 18 May 2013 at 09:30

Απάντηση στα σχόλια
Πρώτο σχόλιο (auxsvr):
Αληθώς Ανέστη! Διαφωνούμε ως προς τον συμμετοχή του ξένου παράγοντα στην χρεωκοπία και στον διχασμό των Ελλήνων (ήδη από το 1988). Εγώ νομίζω ότι η παρέμβαση του ξένου παράγοντα είναι δεδομένη. Η παλαιά αλλά και πρόσφατη εμπειρία είναι ξεκάθαρη (και τα δημοσιεύματα είναι πολλά). Είναι σαφές ότι η κρίση κατασκευάσθηκε η είχε τουλάχιστον προβλεφθεί και γίνει αποδεκτή (έμμεσος δόλος) από τις επώνυμες αγορές. Αν δε δει κανείς ποιοι ωφελήθηκαν βρίσκει σαφώς και αυτούς που την
προκάλεσαν άμεσα η έμμεσα, τουλάχιστον όσον αφορά την πολιτική ευθύνη (για την οποία αρκούν σαφείς ενδείξεις και δεν απαιτείται πλήρης δικαστική απόδειξη).
Δεύτερο σχόλιο (Dimos Grafon):
Όσον αφορά τις απόψεις και την φαντασία μου, προτείνω να διαβάσετε τα άρθρα μου στο Αντίβαρο και να δείτε πως τα τεκμηριώνω κυρίως με βάση στοιχεία κοινώς γνωστά. Δείτε επίσης τα δημοσιεύματα στα Επίκαιρα και αλλού για το σχέδιο «Πυθία» και την δικαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης αλλά και την σύνδεση της δικογραφίας με την δικογραφία για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από τους γνωστούς αγνώστους. Όσον αφορά τα περί ΣΙΑ, το θεωρώ αστείο αν όχι ύποπτο σχόλιο με στόχο να αποπροσανατολίσει.
Τρίτο σχόλιο (dafni):
Ευχαριστώ για το σχόλιο. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε τόσο την δική μας ευθύνη όσο και την ευθύνη του ξένου παράγοντα (ανθιστάμενοι στην προπαγάνδα που καλλιεργεί αυτή την σύγχυση για να μας καταστήσει πιο εύχρηστους), δεν θα βγούμε ποτέ από αυτή την κρίση. «Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει», όπως είχε πει στο τελευταίο μήνυμα του ο αγωνιστής και εθνομάρτυρας μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
Τέταρτο σχόλιο (ΘΜ):
Ευχαριστώ. Συμφωνώ.

Reply
ΘΜ 18 May 2013 at 16:48

Τι εννοούσε ο Κίσινγκερ, για παράδειγμα; Μα το είπε. Να αποδυναμωθεί η Ελλάδα και η Κύπρος ώστε να κυριαρχήσει το Ισραήλ στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Τι εννοούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος; Μα και αυτός το είπε. Να φτωχύνουν οι Έλληνες ώστε να παύσουν να είναι δύστροποι στον διεθνή παράγοντα (να δημιουργούν προβλήματα με την Τουρκία, να λένε όχι στην ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, να προμηθεύονται όπλα από τους Ρώσους και να κάνουν ενεργειακές συμφωνίες μαζί τους). Τι εννοεί η δικαιοσύνη που ένωσε τις δικογραφίες για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και την απόπειρα δολοφονίας κατά του Καραμανλή; Μα ότι οι δύο δικογραφίες έχουν κοινά στοιχεία και οδηγούν στους ίδιους γνωστούς άγνωστους ύποπτους.
Τα περί συκοφαντίας δεν είναι σοβαρά. Υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το ποιοι ευθύνονται και, κατά τεκμήριο, όποιοι οφελούνται από ένα έγκλημα είναι και οι υπεύθυνοι για αυτό. Πάντως, η ευθύνη δεν είναι των χωρών στο σύνολο τους, αλλά των κυβερνητικών και τραπεζικών κύκλων. Για παράδειγμα, δεν ευθύνεται ο Αμερικανικός λαός για τις απάτες της Γκόλντμαν Σακς, ούτε ο λαός του Ισραήλ που είδε τον εκλεγμένο ηγέτη του Γιτζάκ Ραμπίν να δολοφονείται και την πολιτική της συμφιλίωσης να ανατρέπεται από τους φανατικούς. Και η ευθύνη δεν είναι ίδια όλων. Για παράδειγμα, για το σχέδιο Πυθία ευθύνονται Αμερικανικοί κυβερνητικοί κύκλοι (και όχι όλοι, ενώ λαός δεν ξέρει τίποτα), όχι Γερμανοί. Οi Γερμανοί απλά προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους (μακροχρόνια νομίζω ανεπιτυχώς) την κρίση που άλλοι κατασκεύασαν.
Αν δε έντιμα έθνη, όπως η Αμερική και το Ισραήλ, αισθάνονται ότι κατασυκοφαντούνται όταν κατηγορούνται, για παράδειγμα, ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γιατί δεν κυρώνουν oi κυβερνήσεις τους την σύμβαση του Ο.Η.Ε. για το διεθνές ποινικό δικαστήριο να πάνε κατηγορούμενες και να αποδείξουν την αθωότητα τους;!

Reply
ΘΜ 20 May 2013 at 14:11

Η πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από αυτή που αναφέρει το άρθρο.

Διαβάστε το εξής άρθρο: “ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ: “Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της!”

“Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. “Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο”.”

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CF%80-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1

Reply
auxsvr 27 May 2013 at 00:00

Γράφετε «ο διωγμός που οι Η.Π.Α. έχουν κηρύξει κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας συνεχίζεται αδυσώπητος.» και «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι Η.Π.Α. […] μας οδήγησαν στην παρούσα κρίση για να δώσουν στο Ισραήλ τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου» και επαναλαμβάνω το ερώτημα: αφού το ΔΝΤ ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, τότε γιατί συμβάλλει στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου ότι η απουσία στήριξης συνεπάγεται κατά πάσα πιθανότητα την καταστροφή της Ελλάδας, οπότε το Ισραήλ και όποιο άλλο κράτος θελήσει θα είναι σε θέση να αγοράσει ό,τι θέλει από την Ελλάδα με εξευτελιστικό αντίτιμο; Δεύτερο ερώτημα: η Ελλάδα και η Κύπρος απέκτησαν τάσεις αυτοκαταστροφής με τη στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ, το οποίο συμμετέχει στην προστασία των κοιτασμάτων αερίου; Έχουμε από τη μια πλευρά γεγονότα και από την άλλη απολύτως ανέρειστες υποθέσεις, ούτε καν ενδείξεις.

Ποιοι ωφελήθηκαν από την κρίση; Η Γερμανία; Δηλαδή ισχυρίζεστε ότι η Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης επιδιώκουν τη χρεωκοπία της Ελλάδας και ταυτόχρονα τη στηρίζουν οικονομικά;

Reply
Νικηφόρος Φωκάς 28 May 2013 at 12:56

Απαντώ στα ερωτήματα σας με την σειρά που τα θέσατε.

1. Η πτώχευση της Ελλάδος έχει ήδη επέλθει από το 1988 όταν ο ΑΠ κατέστρεψε την παραγωγική βάση της Χώρας και δανειζόμαστε για να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο χρέος. Όταν και οι αγορές (επώνυμες και εξαρτημένες από τους οίκους αξιολόγησης που ανήκουν σε τρεις οικογένειες με στενούς δεσμούς με το λόμπυ του Ισραήλ στις Η.Π.Α.) μας απέκοψαν από τον δανεισμό, η πτώχευση έγινε και επίσημη. Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες (και του Δ.Ν.Τ.), η προβλεπόμενη διαδικασία είναι μια και υποχρεωτική, αναδιάρθρωση ώστε το χρέος να γίνει βιώσιμο, σεβασμός στην εθνική κυριαρχία και ίση μεταχείριση των δανειστών. Και οι τρεις αυτές αρχές παραβιάστηκαν. Η αναδιάρθρωση αναβλήθηκε (της ξόρκιζαν για πάνω από ένα χρόνο) και όταν έγινε δεν έκανε το χρέος βιώσιμο, η εθνική κυριαρχία της Χώρας παραβιάστηκε κατάφωρα και οι ανασφάλιστοι ομολογιούχοι δανειστές πληρώθηκαν κατά προτίμηση σαν να ήταν προνομιούχοι. Αυτό είναι κοινώς γνωστό ότι αποτελεί προμελετημένο έγκλημα και καταστροφή. Παρά τις θυσίες της, η Χώρα έχει σήμερα μεγαλύτερο χρέος το οποίο κατά κοινή ομολογία δεν είναι βιώσιμο (ναι τις θυσίες, αλλά μόνο αν καθιστούν το χρέος βιώσιμο). Το Δ.Ν.Τ. απεκάλεσε το αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας στην ύφεση «λάθος» (!), αλλά δεν έκανε τίποτα για να το διορθώσει. Επίσης, το Δ.Ν.Τ. διέρρευσε (και μέσω του Στρος Καν και του Ρουμελιώτη) ότι προτιμούσε αυτό που όφειλε να είχε γίνει εξ αρχής, δηλαδή την αναδιάρθρωση του χρέους ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο, μικρότερα επιτόκια και μεγαλύτερες προθεσμίες αποπληρωμής, αλλά και πάλι χωρίς να κάνει τίποτα, ρίχνοντας υποκριτικά όλες τις ευθύνες στην Γερμανία, αποσταθεροποιώντας έτσι περαιτέρω την Ευρωζώνη.

2. Με την προγραμματισμένη οικονομική καταστροφή στην οποία οδηγηθήκαν (από το Δ.Ν.Τ. και τις Η.Π.Α.), η Ελλάδα και η Κύπρος οδηγηθήκαν δεμένες πισθάγκωνα στην αναγκαστική συμμαχία με το Ισραήλ. Το Ισραήλ ήδη απέκτησε στρατηγικό βάθος και έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου. Και η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν κερδίσει ακόμη τίποτα (υποστηρίζεται ότι θα κερδίσουν). Πρέπει κάνεις να είναι πολύ αφελής (η πονηρός) για να υποστηρίζει ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν τυχαίο. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δυο πρόβατα έκαναν συμμαχία με ένα λύκο για να μη τα φάει άλλος λύκος. Υπάρχει καμία σοβαρή αμφιβολία για το τι πρόκειται να γίνει;! Όσο για ενδείξεις, το ποιος ωφελείται αρκεί. Αλλά μετά την δικαστική έρευνα, έχουμε πλήρη απόδειξη του γεγονότος ότι οι Η.Π.Α. παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των μελών της Κυβέρνησης Καραμανλή και μετά την σύνδεση αυτής της δικογραφίας από την δικαιοσύνη με την δικογραφία για την απόπειρα αποσταθεροποίησης της Χώρας και δολοφονίας του Κ. Καραμανλή με το σχέδιο «Πυθία» έχουμε επαρκείς ενδείξεις για το ποια κυβέρνηση είναι πίσω από αυτό το σχέδιο (εν αγνοία βεβαίως του λαού της)!

3. Ποιοι ωφελήθηκαν από την κρίση; Οι Η.Π.Α. πέτυχαν την εξασθένιση της Ευρωζώνης και του Ευρώ, και έδωσαν στο Ισραήλ στρατηγικό βάθος και τον έλεγχο των πλούσιων κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου της Ανατολικής Μεσογείου (συμφωνώ ότι αυτό βέβαια εξυπηρετεί ένα λόμπυ φιλοπόλεμων φανατικών, και όχι τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των λαών των Η.Π.Α. και του Ισραήλ). Η Γερμανία προσπάθησε και προσπαθεί να αντιδράσει αλλά ανεπιτυχώς, και έτσι παρακολουθεί ανήμπορη την καταστροφή των αγορών της στον Νότο και την απώλεια έλεγχου των πλουτοπαραγωγικών πηγών του ευρωπαϊκού χώρου. Η Γερμανία, η Ε.Κ.Τ. και οι άλλες Χώρες-δανειστές βέβαια έβγαλαν άμεσο οικονομικό κέρδος από την κρίση με την διαφορά επιτοκίων δανεισμού, την συγκέντρωση κεφαλαίων κλπ, και τώρα συζητείται πως θα το επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αλλά μακροπρόθεσμα και η Γερμανία και η Ευρωζώνη έχασαν και βρίσκονται σε μια τεράστια κρίση που μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση η στην αναδιάρθρωση της Ευρωζώνης. Έχει εκφραστεί και η άποψη ότι η πολιτική Μερκελ, που μακροπρόθεσμα σαφώς δεν ευνοεί ούτε την Γερμανία ούτε την Ευρωζώνη, της επιβλήθηκε και θα αλλάξει αφού επέτυχε το στόχο της να εξασθενήσει την Ευρωζώνη. Συμφωνώ με αυτή την άποψη και παραπέμπω σε σχετικά Γερμανικά και άλλα Ευρωπαϊκά δημοσιεύματα.

Reply
auxsvr 29 May 2013 at 01:17

Συνοψίζοντας, ισχυρίζεστε ότι
1. Οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει διωγμό κατά του Ελληνισμού και χρησιμοποιούν το ΔΝΤ ώστε να προκαλέσουν την καταστροφή, η οποία έχει ήδη συντελεστεί, και για κάποιο λόγο, που δεν αναφέρετε, δεν επιθυμούν καταστροφή μεγαλύτερη από την ήδη συντελεσθείσα. Η επιδίωξη ΗΠΑ και Ισραήλ είναι να ελέγξουν τα κοιτάσματα αερίου Ελλάδας και Κύπρου, κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται σε μικρό βαθμό, και αποφεύγουν τον πλήρη έλεγχο που πιθανότατα θα τους απέφερε η κατάρρευση της Ελλάδας.
2. Η Ελλάδα και η Κύπρος αναγκάστηκαν να συμμαχήσουν για την προστασία των κοιτασμάτων με αυτόν που τις επιβουλεύεται, δηλαδή το Ισραήλ. Αν παραβλέψει κανείς το υποθετικό μέρος της ανάλυσής σας, μάλλον αναμενόμενο είναι η προστασία των κοιτασμάτων να γίνει με τη συνεργασία αυτών που έχουν άμεσο ενδιαφέρον, οπότε οι υποθέσεις περιττεύουν.
3. Οι ΗΠΑ κατάφεραν να πλήξουν το Ευρώ και δεν επιθυμούν τη διάλυση της ευρωζώνης, η οποία πιθανότατα θα συνέβαινε με την κατάρρευση της Ελλάδας, πάλι για κάποιο λόγο που δεν αναφέρετε.

Η Γερμανία επιθυμεί τη στήριξη της Ελλάδας, όμως ταυτόχρονα θέτει ως προϋπόθεση της βοήθειας τον οικονομικό έλεγχο από το ΔΝΤ, το οποίο, ως όργανο των ΗΠΑ, συμμετέχει στο διωγμό του Ελληνισμού. Δηλαδή οι ενέργειες της Γερμανίας οδηγούν στην καταστροφή της Ελλάδας, ενδεχομένως της ευρωζώνης, ήδη από την έναρξη της κρίσης, και αυτό οι ευρωπαίοι πολιτικοί είτε το αγνούν, οπότε είναι ανίκανοι, είτε το γνωρίζουν, οπότε είναι προδότες. Πιο πιθανό δεν είναι να δεχθεί κανείς ότι το ΔΝΤ απλώς στηρίζει την ελληνική οικονομία, όπως έχει κάνει σε άλλες χώρες στο παρελθόν; Η Ελλάδα δεν φέρει ευθύνη για την εξασθένηση της ευρωζώνης;

Επαναλαμβάνω για τρίτη φορά την ερώτηση, καθώς δεν έχετε απαντήσει ακόμη: Πιο απλό και πιο οικονομικό για ΗΠΑ, Ισραήλ κλπ δεν είναι να χρεωκοπήσει η Ελλάδα, οπότε θα ελέγχουν πλήρως ό,τι ελληνικό θελήσουν και πιθανόν να διαλυθεί η ευρωζώνη; Αν έχουν κηρύξει διωγμό κατά του Ελληνισμού και του ευρώ, γιατί να μείνουν στα ημίμετρα, σπαταλώντας κόπο και χρήμα; Πώς είναι δυνατόν κανείς ταυτόχρονα να επιδιώκει την καταστροφή σου και να σε τραβάει από την άβυσσο;

Reply
ΝΙκηφόρος Φωκάς 29 May 2013 at 14:06

1. Όχι ακριβώς. Όπως είπα, ο σκοπός της κυβέρνησης των Η.Π.Α. είναι ευρύτερος, η αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης και του Ευρώ ώστε να παύσει να ανταγωνίζεται το δολάριο (ο γνωστός οικονομικός ανταγωνισμός/πόλεμος). Στην επίτευξη αυτού του σκοπού, οι Η.Π.Α. χρησιμοποίησαν την Ελλάδα του ΓΑΠ. Ένας άλλος βασικός σκοπός των Η.Π.Α. που επηρεάζει την πολιτική τους σημαντικά είναι να κυριαρχήσουν ενεργειακά, και στην περιοχή μας. Στην επίτευξη αυτού του σκοπού πρόθυμος και προφανής συνεταίρος είναι το Ισραήλ. Οι θεωρία του Χάντιγκτον ότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι αντίπαλοι της Δύσης στην σύγκρουση των πολιτισμών έχει επίσης την σημασία της, αλλά επικουρικά θα έλεγα.

2. Και πάλι όχι ακριβώς. Τα κοιτάσματα τα επιβουλεύεται βασικά η Τουρκία. Η Ελλάδα και η Κύπρος χρειάζονταν μια «ενθάρρυνση» για να συμμαχήσουν με το Ισραήλ. Οι Η.Π.Α. προχώρησαν σε αυτή την «ενθάρρυνση», αφού εξυπηρετεί τα δικά τους σχέδια, όπως ανέφερα. Αυτά είναι πλέον τόσο γνωστά ώστε εκπλήσσομαι που εκπλήσσεσθε. Έτσι, δεν προτίθεμαι να συνεχίσω αυτή την συζήτηση περαιτέρω.

3. Και πάλι όχι ακριβώς. Η Ευρωζώνη όπως την ξέρουμε δεν έχει πλέον μέλλον. Οι ΗΠΑ πέτυχαν τους παραπάνω αναφερθέντες στόχους τους. Η Γερμανία απέτυχε να προστατεύσει την Ευρωζώνη και φαίνεται ότι σύντομα θα αλλάξει πολιτική. Και αυτά είναι τόσο γνωστά ώστε παρέλκει κάθε περαιτέρω συζήτηση. Οι ευθύνες της Ελλάδος είναι αναμφισβήτητες, αλλά μικρές ανάλογες προς το μέγεθος της. Επαναλαμβάνω για τρίτη φορά, η Ελλάδα έχει ήδη χρεωκοπήσει και παύσει να υφίσταται ως ανεξάρτητη Χώρα, και η Ευρωζώνη όπως την ξέραμε δεν υπάρχει πλέον. Κανένα ημίμετρο. Ο σκοπός των Η.Π.Α. επετεύχθη. Το μέλλον της Ευρώπης (όχι μόνο της Ελλάδος) είναι πολύ δυσοίωνο.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.