Sunday 24 March 2024
Αντίβαρο
1821-Επανάσταση Αφιερώματα Πρωτοβουλίες

Συλλογή υπογραφών – Αίτημα για ανάκληση της απόφασης αναστολής του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις ελληνικές διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού

 

Το Αντίβαρο

λαμβάνει σήμερα, 3 Μαρτίου 2010, μία νέα πρωτοβουλία: την προσπάθεια ανάκλησης της απόφασης του Υπουργείου των Εξωτερικών για αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα για λόγους «συμβολισμού»(!) και με βάση την «οικονομική δυσχέρεια της χώρας».

Έτσι, στις 8 Μαρτίου θα αποσταλεί στους αρμόδιους (Υπ.Εξωτερικών, αρχηγούς κομμάτων, Προεδρία της Δημοκρατίας) η παρακάτω επιστολή. Όποιος επιθυμεί μπορεί να την υπογράψει και να συμπεριληφθεί τ’ όνομά του στην επιστολή.

 

Ταυτόχρονα, το Αντίβαρο στέλνει μία δεύτερη επιστολή με παραλήπτες τους όπου γης ομογενειακούς συλλόγους με σκοπό τη δραστηριοποίησή τους και την ανάληψη από την πλευρά τους των εξόδων για τους κατά τόπους εορτασμούς. Προκειμένου όμως να καταστεί δυνατή η διενέργεια των εθιμικών εκδηλώσεων, έστω και με έξοδα των τοπικών συλλόγων, θα πρέπει να ανακληθεί αναστολή τους από το Υπουργείο των Εξωτερικών.

Αν το Υπουργείο κρίνει ότι «για λόγους συμβολισμού» επιβάλλεται η ακύρωση των εκδηλώσεων, εμείς επίσης «για λόγους συμβολισμού» κρίνουμε ότι θα πρέπει να τελεστούν κανονικά οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής μας Εορτής.

Η επιστολή εστάλη στις 10 Μαρτίου με τις πρώτες 2725 υπογραφές. Η διαδικασία υπογραφώνπερατώθηκε με 3214 υπογραφές Αντίγραφα εστάλησαν σε όλους τους Βουλευτές.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ:
 
Θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών να αναστείλει τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος στο εξωτερικό, με πρόσχημα τη δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση, και με την αόριστη επίκληση «συμβολικών λόγων» (εφημ. Έθνος, 19/2/2010), δια των οποίων αφήνεται να εννοηθεί πως στην κυβέρνηση υπάρχουν θεωρήσεις, που αμφισβητούν την αξία και το νόημα της Εθνικής μας Επετείου.
Αν τα πράγματα είναι όπως παρουσιάζονται στον τύπο (εφημ. Έθνος, 23/2/2010), φοβούμαστε ότι η πολιτική συναίσθηση και η φιλοτιμία των διαχειριστών του Ελληνικού κράτους τελούν μάλλον εν συγχύσει. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με την εμμονή του στην ακύρωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού, και την απόρριψη εισηγήσεων πρεσβευτών και προξένων για την άνευ δαπάνης διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, εμφανίζεται να δυναμιτίζει αυτή καθαυτή την πολιτική σημασία και την υπόσταση της εθνικής μας επετείου.
Θεωρούμε ότι ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν αποτελεί προαιρετική επιλογή για την Κυβέρνηση αλλά χρέος τιμής προς τους προγόνους μας, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους και την περιουσία τους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία του λαού μας. Είναι χρέος της να  διατηρεί αλώβητη τη συλλογική μνήμη και την ιστορική συνέχεια του ελληνικού λαού και να διατρανώνει τη λαϊκή  κυριαρχία. Αποτελεί, ασφαλώς, και στοιχειώδη υποχρέωση της Ελληνικής κυβερνήσεως προς τους κατά τόπους Έλληνες μετανάστες, ομογενείς και φιλέλληνες, οι οποίοι έχουν με τον τρόπο αυτό την ευκαιρία αφ’ ενός να συνεορτάσουν με τους εκπροσώπους της πατρίδος μας την ιερότερη στιγμή της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας και αφ’ ετέρου να τιμηθούν από την πατρίδα για τη συνεχή προσφορά τους προς αυτήν.
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι το Υπουργείο Εξωτερικών παραβλέπει το χρέος τιμής της σύγχρονης Ελλάδος προς τους αγωνιστές του 1821, επικαλούμενο «συμβολικούς λόγους» και οικονομικές δυσχέρειες για την ακύρωση των καθιερωμένων δεξιώσεων εορτασμού της εθνικής μας επετείου. Αν πράγματι τα δημόσια οικονομικά είναι σε τέτοια οικτρή κατάσταση ώστε το Ελληνικό κράτος να μην δύναται να διοργανώσει λιτές δεξιώσεις τιμής της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές του αποστολές – όπως έπραξε σε πολύ χαλεπότερους καιρούς, όταν η Ελλάδα τελούσε υπό ξένη κατοχή και οι Ελληνικές κυβερνήσεις βρίσκονταν εξόριστες στο εξωτερικό- θα αναμέναμε ότι θεσμοί που φέρουν κατά τεκμήριο τη βασική ευθύνη για την οικτρή κατάσταση των δημοσίων οικονομικών (κόμματα, διοίκηση, κοινοβούλιο) θα έβρισκαν τρόπους να εξοικονομήσουν τα όσα ελάχιστα χρειάζονται για την κάλυψη των εξόδων τιμητικών της 25ης Μαρτίου εκδηλώσεων στις κατά τόπους διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος.
Αν και αυτό θεωρείται αδύνατο, είμαστε σίγουροι ότι οι ομογενειακές οργανώσεις του εξωτερικού θα ήταν πρόθυμες να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση των εορτασμών της Εθνικής μας Επετείου στο εξωτερικό.
Για τους ανωτέρω λόγους ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την άρση της απαράδεκτης αυτής απόφασης.
Με Τιμή,

…………………….

[[ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΑΤΩΘΗΚΕ ]]

Στο σημείο αυτό αναπαράγουμε αυτούσια τα δύο δημοσιεύματα του Έθνους

Εδώ το αρχικό δημοσίευμα του Έθνους με φωτοτυπία της εγκυκλίου του Υπουργείου των Εξωτερικών:

Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν, αφού θα διατεθούν για άλλες… συναφείς εκδηλώσεις!!
Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους… οικονομίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του… «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων!!

Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Εξάλλου μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους…

Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10332843

 

Επιμένουν για την 25η Μαρτίου!

Αντί το υπουργείο Εξωτερικών να παραδεχθεί την γκάφα της κατάργησης -λόγω… οικονομικής κρίσης- του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, επανήλθε δυστυχώς με νέα εγκύκλιο που κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Ετσι, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ με εγκύκλιο που υπογράφεται από τον διευθυντή της ΣΤ’ Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού πρέσβη Γ. Παΐζη απορρίπτει το αίτημα πολλών πρεσβευτών και προξένων να διοργανώσουν αδαπάνως για το ελληνικό Δημόσιο την καθιερωμένη δεξίωση για την εθνική εορτή, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι πρέπει να υπάρξει, λέει, ενιαία εικόνα σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές…
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=10408982

Η επιστολή στις ομογενειακές οργανώσεις:

Εδώ το αρχικό δημοσίευμα του Έθνους με φωτοτυπία της εγκυκλίου του Υπουργείου των Εξωτερικών:

ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών για αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος στο εξωτερικό, με πρόσχημα την δυσχερή κατάσταση των δημοσίων οικονομικών (εφημ. Έθνος, 19/2/2010 κ. 23/2/2010).

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στις Ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες αποτελεί ΧΡΕΟΣ ΤΙΜΗΣ προς τους προγόνους μας, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους και την περιουσία τους ώστε να μπορούν σήμερα να κυβερνούν και να “σιτίζονται στο Πρυτανείο” οι πολιτικοί μας ταγοί και οι λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, και στοιχείωδη υποχρέωση προς τους κατά τόπους Έλληνες μετανάστες, ομογενείς και φιλέλληνες, οι οποίοι έχουν με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία αφ’ ενός να συνεορτάσουν με τους εκπροσώπους της πατρίδος μας την ιερότερη στιγμή της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας και αφ’ ετέρου να τιμηθούν από την πατρίδα για την συνεχή προσφορά τους προς αυτήν.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι η σημερινή διακυβέρνηση και ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός εμφανίζονται ως μη αντιλαμβανόμενοι το χρέος μας και ως επικαλούμενοι οικονομικές δυσχέρειες για την διοργάνωση των καθιερωμένων δεξιώσεων εορτασμού της εθνικής μας επετείου. Αν πράγματι τα δημόσια οικονομικά είναι σε τέτοια οικτρή κατάσταση ώστε το Ελληνικό κράτος να μην δύναται να διοργανώσει λιτές δεξιώσεις τιμής της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές του αποστολές, όπως έπραξε σε πολύ χαλεπέστερους καιρούς όταν η Ελλάδα τελούσε υπό ξένη κατοχή και οι Ελληνικές κυβερνήσεις βρίσκονταν εξόριστες στο εξωτερικό, θα αναμέναμε ότι, χάριν φιλοτιμίας, θεσμοί που φέρουν κατά τεκμήριο τη βασική ευθύνη για την οικτρή κατάσταση των δημοσίων οικονομικών – κόμματα, διοίκηση, κοινοβούλιο – θα απέκοπταν από τις παχυλές κρατικές τους επιχορηγήσεις τα όσα ελάχιστα χρειάζονται για την κάλυψη των εξόδων λιτών τιμητικών της 25ης Μαρτίου εκδηλώσεων στις κατά τόπους διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος.

Θεωρούμε ότι, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία κατά την οποία ο Ελληνικός Λαός βάλλεται πανταχόθεν, η αναστολή των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στέλνει λανθασμένα μηνύματα σε φίλους και εχθρούς και πλήττει το φρόνημα του Ελληνικού Έθνους.

Για τους ανωτέρω λόγους καλούμε τις κατά τόπου Ομογενειακές Οργανώσεις και όλους τους Έλληνες του εξωτερικού:

1) Να διαμαρτυρηθούν στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και να απαιτήσουν την άρση της απόφασης αναστολής των επίσημων εορτασμών της 25ης Μαρτίου στις κατά τόπους διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος.

2) Να συνδράμουν οικονομικά για τη διενέργεια των εορτασμών αυτών, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί σκόπιμο.

3) Σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της, ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ για την 25η Μαρτίου ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ.

 

Επίσης δείτε

3214 υπογραφές πολιτών για ανάκληση αναστολής εορτασμών της 25ης Μαρτίου

Πρωτοβουλίες Ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου


Άρθρο – Για την κατάργηση του επίσημου εορτασμου της 25ης Μαρτίου στις διπλωματικές αποστολές
Κρίτων Σαλπιγκτής

Δείτε ένα ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ του Αντίβαρο με ΔΕΚΑΔΕΣ κείμενα, ντοκουμέντα, φωτογραφίες, αρχειακό υλικό, πίνακες κλπ για την Επανάσταση του 1821

 

.

 

52 comments

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΟΥΣΙΔΗΣ 4 March 2010 at 06:47

Όλα αυτά είναι μέρος μιας συνολικής μεθόδευσης ισοπέδωσης των όλων:
http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k
http://video.google.com/videoplay?docid=1225481207300275539&hl=en#

Reply
Φειδίας Μπουρλάς 4 March 2010 at 09:20

Πρῶτον. Σωστὸ σχόλιο ποὺ διάβασα: Γιατί δὲν ματαιώνουμε τὴν συμμετοχή μας στὴν Eurovision (καὶ ὅλες τὶς «πολιτιστικὲς» ἐκδηλώσεις); Γιατί δὲν καταργεῖται ἡ χρηματοδότησι ὅλων τῶν παρασίτων ΜΚΟ; Πόσα πληρώνουμε τὸν ἐπιδοτούμενο «ἀντιρατσισμό»; («2.000.000 ευρώ πληρώνουμε την «αντιρατσιστική» προπαγάνδα» (βλέπε Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.))) Γιὰ Eurovision, gay parade καὶ ἐπιδοτούμενο «ἀντιρατσισμὸ» ἔχουμε χρήματα, ἀλλὰ γιὰ τὴν 25η Μαρτίου ὄχι;

Δεύτερον. Εἶναι δυνατὸν νὰ ἐπιδοτοῦμε (καὶ νὰ διευκολύνουμε καὶ νὰ διαφημίζουμε) τὴν εἰσαγωγὴ ἑκατοντάδων χιλιάδων τριτοκοσμικῶν (λαθρο)μεταναστῶν, τὴν στιγμὴ ἀκριβῶς ποὺ βρισκόμαστε σὲ περίοδο ὑφέσεως καὶ αὐξανόμενης ἀνεργίας; Τὴν στιγμὴ ποὺ οἱ κλάδοι τῆς οἰκονομίας (π.χ. οἰκοδομὴ) ὅπου κυρίως ἀπασχολεῖται τὸ δυναμικὸ αὐτὸ («κυρίως ἀπασχολεῖται», ἐννοῶ, μετὰ τὴν παρανομία) ἀντιμετωπίζουν τὴν μεγαλύτερη ὕφεσι, ἐμεῖς δίνουμε μήνυμα γιὰ τὴν εἴσοδο καὶ ἄλλων στὴν χώρα;

Τρίτον. Νὰ αὐξηθῇ ἡ στρατιωτικὴ θητεία στὰ δύο χρόνια (ἤ, καλύτερα, λιγότερα, μὲ τακτικὲς ὅμως μετεκπαιδεύσεις), σταδιακά, γιὰ ἄνδρες καὶ γυναῖκες, ἀντὶ νὰ ἐπεκταθῇ τὸ (ἀντιδημοκρατικὸ στὴν οὐσία του, ἐπιπλέον) μέτρο τοῦ πολυδάπανου καὶ ἀναποτελεσματικοῦ δημοσιοϋπαλληλικοῦ στρατοῦ. (Ὁ ἑλληνικὸς στρατὸς τείνει νὰ μεταλλαχθῇ σὲ δημοσιοϋπαλληλικὴ καταβόθρα. Αὐτὰ γιὰ ὅσους μιλοῦν ἐλαφρὰ τῇ καρδίᾳ γιὰ μείωσι τῶν ἀμυντικῶν δαπανῶν. Σακίδιο, καὶ στὰ βουνά, κύριε! Γιὰ νὰ δῶ πόσοι νεοέλληνες κουραμπιέδες ἔχουν τὰ κότσια!)

«Ἀκριβοὶ στὰ πίτουρα καὶ φτηνοὶ στὸ ἀλεύρι», λέγει ὁ θυμόσοφος λαός. Καὶ θυμίζω τὴν ἀπάντησι τοῦ Χριστοῦ ὅταν οἱ μαθητὲς ἀπόρησαν ποὺ ἡ ἁμαρτωλὴ γυναῖκα ξόδεψε τὸ ἀκριβὸ μύρο μετανοούσα στὰ πόδια Του. Γιὰ μερικὰ πράγματα, γιὰ νὰ τιμοῦμε αὐτοὺς ποὺ μᾶς ἐλευθέρωσαν, ἔχουμε λίγο ἐκλεκτὸ μύρον, κύριοι· ἔστω καὶ ἀπὸ τὸ ὑστέρημά μας.

Reply
Ανώνυμος 4 March 2010 at 17:43

Να γινει η θητεια 4 χρονια. Να γεμισει στρατοπεδα και ταξιαρχιες η Ελλαδα γιατι περιμενουμε τον Ομερ Βρυωνη. Και βεβαια επειδη εχουμε μπολικο ανθρωπινο δυναμικο να σπαταλησουμε σε παραγωγικες εργασιες οπως γοπινγκ, τσαπινγκ, σκοπιες, σφουγγαριστρα και καλιοππη. Ασε δε που μειωνεται και ο δεικτης ανεργιας στα στατιστικα.
Ο νεος και η νεα μετα απο 4 χρονια μαζεμα γοπας και κοπροφυλακα βγαινει στην αγορα εργασιας και στον διεθνη καταμερισμο της εργαοιας με ολα τα εφοδια. Οι φλωροι της Εσπεριας βεβαια τι εχουν μαθει. Σιγα μωρε, τι αξια εχει ενα 4ετες διδακτορικο η ενα 2ετες μεταπτυχιακο μπροστα στο γοπινγκ και το τσαπινγκ.

Reply
Γεώργιος Ζ.Ζ. 4 March 2010 at 19:37

Ίσως να κάνω και λάθος…νομίζω όμως ότι όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το σημερινό διασυρμό της χώρας έχουν μεταπτυχιακά, Και μάλιστα σε κάτι …βαρβάτα πανεπιστήμια της “Εσπερίας”

Reply
Ανώνυμος 4 March 2010 at 20:19

Στελεχωστε τον κρατικο μηχανισμο, την βιομηχανια και οτι αλλο θελετε με αποφοιτους δημοτικου. Εμπιστευθειτε την υγεια σας στην κυρα μας την μαμη και οχι στον γιατρο.

Reply
admin 4 March 2010 at 22:22

Αγαπητέ κ. Γιώργο Ζήση, για ένα μέρος από αυτούς στους οποίους αναφέρεστε, έχει γράψει ο Κώστας Ζουράρις από το 1993. Διαβάστε εδώ: Οι συνήθεις χάσκακες.

Αγαπητέ Ανώνυμε, αν εμείς οι νεοέλληνες δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη γνώση από την αρετή (ή έστω την αυτογνωσία), τότε τι στο καλό Έλληνες θέλουμε να λέμε ότι είμαστε;

Ανδρέας.

Reply
Δημήτριος Τσιρόγλου 4 March 2010 at 23:14

Χρωστώ απέραντη ευγνωμοσύνη στον Γιωργάκη Παπανδρέου και στο πασοκικό κράτος, διότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα ξαναπάω στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ανεμίζοντας ένα σημαιάκι. Μάλιστα για πρώτη φορά θα αναρτήσω στο μπαλκόνι μου και δεύτερη σημαία, αυτή της Μάνης, με την επιγραφή ”ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ” (Γιατί την αγόρασα άλλωστε σ’ ένα ταξείδι στην Μάνη; για να σαπίζει στο ντουλάπι;). Σκέπτομαι μάλιστα την μία, να την έχω μόνιμα αναρτημένη.

Γιώργο σ’ ευχαριστώ. Κάτι ξύπνησες μέσα μου. Πιστεύω ότι η πατρίδα και χιλιάδες Έλληνες θα σε ευγνωμονούν αιωνίως.

Δημήτριος Τσιρόγλου
συγγραφέας

Reply
Ανώνυμος 5 March 2010 at 02:02

@Ανδρεας (Σταλιδης υποθετω)

Να υποθεσω πως αναφερεστε στην αρετη ως Παιδεια (Π οχι π) και την γνωση ως κατι αλλο. Συμφωνω. Στα μαθηματικα εχουμε αναγκαιες και ικανες συνθηκες.
Ο μορφωμενος ειναι αναγκαια συνθηκη για να γινουν καποιες δουλειες. Στελεχωση του κρατικου μηχανισμου, βιομηχανια κλπ. Ικανη δεν ειναι.
Απο κει και περα, οπως εγραψα σε αλλο ποστ, εδω στην Ελλαδα δεν εχουμε μαθει να μιλαμε ορθολογικα. Να αντιμετωπιζουμε τα ζητηματα στα μετρα τους και στις διαστασεις τους. Εδω ολοι εχουμε την παντιερα του ιδεολογηματος (οχι ιδεολογιας) και αποφαινομαστε βασει αυτης δια πασαν νοσον και… καταλαβαινετε. Πχ ενας κυριος πιο πανω εισηγειται πως εδω θα λυθουν τα χψζ προβληματα με την θητεια στα 2 χρονια. Δηλαδη για να ικανοποιηθουν καποια πατριωτικα ιδεολογηματα, ας στειλουμε παραγωγικο εργατικο δυναμικο στο επι διετιας μαζεμα γοπας. Ενας αλλος κυριος ζηταει ως απαντηση στο χαλι της παιδειας να γεμισει η χωρα κατηχητικα. Οι αντιθετοι βεβαια δεν πανω πισω, με τα ιδεολογηματα τους μιλανε για ελληνοτουρκικες φιλιες ανευ ανταλλαγματων και προυποθεσεων, καταφερονται κατα του επαρατου εθνικισμου και ολα τα αλλα που ξερετε πολυ καλα. Ειναι αποριας αξιον πως αυτη η χωρα διαμορφωνει τετοια διπολα σκεψης. Θεωρω πως προκειται για καταφανη αποτυχια παιδειας η οποια συνισταται στην αναγνωση βιβλιων και εφημεριδων, καθως και στην απουσια ταξιδιων και γενικα ενδιαφεροντος για τον εξω κοσμο. Ειμαστε δυστυχως μια κλειστη επαρχιωτικη κοινωνια που πηθικιζει(ας χρησιμοποιησω τον Γιανναρα μια φορα) οτι παιρνει απ’εξω την ιδια στιγμη που ομφαλοσκοπει στο παρελθον της.
Εκει που βλεπω αυτο το γεγονος ειναι στην παντελη αγεωγραφοσυνη των Ελληνων η οποια πρεπει να ειναι στα ορια των Αμερικανων του Μιντγουεστ. Προσφατως διαπιστωσα πως η εξαδελφη μου αποφοιτος ΤΕΙ δεν γνωριζε οτι η Ουγγαρια ειναι χωρα χωρις θαλασσα. Διαπιστωνω δυστυχως αυτο το φαινομενο της παντελους αγνοιας του κοσμου απο πολλους ελληνες. Συμπτωματα ειναι κατα την γνωμη μου, ολα αυτα περι κλειστης κοινωνιας που ανεφερα.

Reply
ΝΕΜΕΣΙΣ 5 March 2010 at 02:23

Πολυ φοβαμαι Κε Τσιρογλου οτι και στην παρελαση (που ο….Τζεφρι – εγω δεν καταδεχομαι να τον αποκαλεσω τουτον ‘δω Γιωργο!!! – σε παρακινησε να πας, με το που ξυπνησε τον πατριοτισμο μεσα σου) που θα πας….μιση θα την δεις γιατι κι αυτη επεσε θυμα των….περικοπων!!! Το καινουργιο φρουτο ειναι οτι φετος ελεω οικονομιας, αρματα, οχηματα, ελικοπτερα, αεροπλανα, κ.τ.λ, απλα………δεν θα παρελασουν!!! Μονο πεζοι κι αυτοι με το στανιο!!! Παει λοιπον και η παλια καλη παρελασουλα μας!!! Την εφαγε – οχι το Ευρηκα – αλλα η κακη οικονομια των ταγων μας οι οποιοι κι απο πανω εχουν το θρασος να την χρεωνουν στους ηρωες μας!!! Εκει καταντησαμε!!! Εεεερε κατακαημενη Ελλαδα τη σου μελε να παθεις!!! Βοηθεια μας!!!

Reply
ΝΕΜΕΣΙΣ 5 March 2010 at 02:23

Πολυ φοβαμαι Κε Τσιρογλου οτι και στην παρελαση (που ο….Τζεφρι – εγω δεν καταδεχομαι να τον αποκαλεσω τουτον ‘δω Γιωργο!!! – σε παρακινησε να πας, με το που ξυπνησε τον πατριοτισμο μεσα σου) που θα πας….μιση θα την δεις γιατι κι αυτη επεσε θυμα των….περικοπων!!! Το καινουργιο φρουτο ειναι οτι φετος ελεω οικονομιας, αρματα, οχηματα, ελικοπτερα, αεροπλανα, κ.τ.λ, απλα………δεν θα παρελασουν!!! Μονο πεζοι κι αυτοι με το στανιο!!! Παει λοιπον και η παλια καλη παρελασουλα μας!!! Την εφαγε – οχι το Ευρηκα – αλλα η κακη οικονομια των ταγων μας οι οποιοι κι απο πανω εχουν το θρασος να την χρεωνουν στους ηρωες μας!!! Εκει καταντησαμε!!! Εεεερε κατακαημενη Ελλαδα τη σου μελε να παθεις!!! Βοηθεια μας!!!

Reply
Γεώργιος Ζ.Ζ. 5 March 2010 at 05:59

Αν κατάλαβα καλά φίλε Ανώνυμε η πτώση στην παραγωγικότητα της χώρας οφείλεται στην έλλειψη εργατικού δυναμικού λόγω στράτευσης και το χάλι της παιδείας στην έλλειψη σχολείων. Προφανώς δεν έχετε ακούσει τίποτα για ανεργία. Ούτε ακούσατε ποτέ ότι στην Ελλάδα τα σχολεία κλείνουν λόγω έλλειψης παιδιών και ότι πανεπιστημιακά τμήματα κλείνουν απο έλλειψη φοιτητών που να καλύπτουν τις ελάχιστες απαιτήσεις (βάσεις). Όσο για το Στρατό, θεωρείτε ότι η αποστολή του είναι η αποψίλωση των στρατοπέδων της ευρύτερης Αττικής. Περάσατε ποτέ απο τον Έβρο ή απο τα νησιά; Είστε σίγουρος ότι ζείτε σ’ αυτή τη χώρα; Ποιός διαμορφώνει δίπολα αγαπητέ Ανώνυμε;

Reply
Eleftherios 5 March 2010 at 07:21

Αγαπητἐ ανὠνυμε,

Και εμείς κάναμε 2 χρόνια θητεία με τουαλέτες, μαγειρεία
και 12ωρες σκοπιἐς αλλά και πήγαμε Ευρὠπη και Αμερική για μεταπτυχιακά και δ.δ. Και δεν αντιμετωπίζουμε τις υποχρεώσεις μας στο Εθνος με υπεροψία. Οι άντρες σφιγγουν τα δόντια και
προχωρουν (όπως και πολλες γυναίκες επίσης). Τα παιδιά σηκώνουν τα χέρια ψηλά και ζητούν προστασία απο “προστάτες” ενώ ταυτόχρονα διασύρουν και τους συμπολίτες τους στην καταστροφική τους πορεία.

Ελπίζω
ότι αυτή την 25η Μαρτίου θα είμαστε όλοι εκεί (στην παρέλαση).

Ε.Κ. Η.Π.Α.

Reply
A.K. 5 March 2010 at 10:32

Απλά εύγε !!

Και να προσθέσω: εδώ και δεκαετίες καταπίπτει μία συνεχής χιονοστιβάδα αναφορών, βιβλίων, ρεπορτάζ, πανεπιστημιακών διατριβών, μαθημάτων, ΜΚΟ, φεστιβάλ κτλ για το ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Και ορθώς. Ποιος όμως αγαπητοί, είδε έστω και μια αναφορά για ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ που έχει ένας ΠΟΛΙΤΗΣ απέναντι στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην οποία είναι μέλος;
Φτάσαμε να θεωρείται χαμένος χρόνος η στρατιωτική θητεία (και ίσως δικαίως έτσι όπως είναι), ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ που δίνει το πραγματικό ΝΟΗΜΑ στις έννοιες “ΠΟΛΙΤΗΣ” και “ΟΠΛΙΤΗΣ”. Ο θεσμός που φέρνει τις δύο αυτές έννοιες τόσο κοντά.
Δώσαμε τόσο πολύ βάση και προσοχή στον “πολίτη” (βλ. δικαωμάτα) και ξεχάσαμε τον “οπλίτη” (βλ. υποχρεώσεις). Δεν νοείται, ή δεν πρέπει να νοείται, ΠΟΛΙΤΗΣ χωρίς να είναι ταυτόχρονα και ΟΠΛΙΤΗΣ. Δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
Προσωπικά πιστεύω ότι η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα πάσχει πολλαπλά, αλλά οφείλει να παραμείνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Και για έναν επιπλέον λόγο: αποτελεί ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ενώ παράλληλα δίνει την αίσθηση ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της ίδιας της ύπαρξης της χώρας.

Reply
Κωνσταντίνος Ντερζιώτης 5 March 2010 at 12:04

Απαράδεκτο είναι να αιτιολογούμε τα αυτονόητα.
Οι παρελάσεις αποτελούν φόρο τιμής.

Reply
Ανώνυμος 5 March 2010 at 12:42

Κυριο Ζηση

Δεν καταλαβατε καλα. Εγω αλλο πραγμα ειπα. Πως δεν θα σωθει η χωρα αν βαλουμε το ανθρωπινο δυναμικο να στρατευεται για 2, 3 η 33 χρονια. Η με το να γεμισει η χωρα κατηχτικα η με το να σκεφτομαστε πολεμους και τυχοδιωκτισμους. Αυτα καλυπτουν καποιες ιδεολογικες αναγκες αυτοεπιβεβαιωσης καποιων.

Η θεση μου για την στρατευση ειναι η εξης. Απο το καραγκιοζιλικι το σημερινο που καταστρεφει παραγωγικους πορους (το αν καποιοι βρισκουν παραγωγικο το γοπινγκ θα πρεπει να το αιτιολογησουν), να γινει ολιγομηνη ελβετικου τυπου, με ετησιες μετεκπαιδευσεις.
Οσον αφορα για τα πανεπιστημια, ορθως και κλεινουν απο ελλειψη φοιτητων. Βαλαμε ολα τα στουρναρια με βαθμο 5 και τους ονοματισαμε επιστημονες. Με τις περιφημες βασεις βαζαμε στα μαθηματικα τμηματα (λογω ζητησης, αν ειναι δυνατον) αυτους που εγραφαν στα μαθηματικα βαση! Και μετα λεμε για το τι καθηγητες βγαζουμε στα σχολεια. Αυτη η δημοκρατικοποιηση της εκπαιδευσης για να επιβιωσουν οι ανεπροκοποι με τα σουβλατζιδικα και τα ενοικιαζομενα στην επαρχια. Και επειδη ειμαι αποφοιτος περιφερειακου πανεπιστημιου, εχω δει την εκμεταλλευση που υφιστανται οι χιλιαδες οικογενειες που στελνουν τα παιδια τους να σπουδασουν στην επαρχια, με ανταλλαγμα ενα πετσινο πτυχιο.

Με τον ιδιο τροπο το ελληνικο κρατος φτιαχνει στρατοπεδα σε καθε χωριο για τα τοπικα μικροσυμφεροντα και για να ικανοποιησει τους υπεραριθμους βαθμοφορους(προσφατα στις εφημεριδες ειπωθηκε πωε εχουμε τον ιδιο αριθμο βαθμοφορων με τον αμερικανικο στρατο που ειναι 7 φορες μεγαλυτερος!!!!). Αυτο λεγεται κοινωνικος πολεμος κυριε, το κρατος αντι να κανει πολιτικες περιφερειακης αναπτυξης, που σημαινει τα βαζω με τα μικροσυμφεροντα, την ακουμπαει στις πλατες της μεσαιας ταξης. Ετσι ο γονεας σημερα εχει να πληρωσει 4 ετη σπουδων για ενα πετσινο πτυχιο συν 9 μηνες μαζεμα γοπας (τα 8 ευρω το μηνα του στρατου δεν φτανουν βλεπετε). Μετα ερχεται η ανεργια.

Και η απαντηση σε αυτα τα προβληματα του ελληνικου κρατους, ειναι το μαζεμα γοπας να γινει 24 μηνες, τα κατηχητικα και ο πολεμος.

Reply
AntiMasonMissile 5 March 2010 at 14:10

Κανονικά θα έπρεπε να δώσουμε μια γερή απάντηση στους μασόνους που ροκανίζουν το έθνος και τα έθιμά μας.
Θα έπρεπε (με αφορμή την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων, την αλλαγή της παιδείας μας και την αποδυνάμωση των εθίμων μας) να ξεκινήσουμε να βάζουμε ΠΑΝΤΟΥ τα θρησκευτικά μας σύμβολα, να εορτάζουμε πιο έντονα τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές (τα χρήματα δεν παίζουν ρόλο, μόνο η συμμετοχή του κόσμου) και -γιατί όχι- να ξανανοίξουμε το κρυφό σχολειό μιας και είμαστε κάτω από κατοχή κεκαλυμμένη (και μάλιστα χειρότερη από τις παλαιότερες κατοχές που είχαμε).
Εδώ τόλμησαν και έβγαλαν το σταυρό από το έμβλημα της ελληνικής αστυνομίας…
Και επιτέλους πότε θα σταματήσουμε να ψηφίζουμε όλο τα ίδια κόμματα ? Δεν παίζει ρόλο ποιος είναι ο εκάστοτε αρχηγός ενός κόμματος. Πρέπει να αποδεχτούμε πλέον ότι -τουλάχιστον- τα 2 πρώτα κόμματα είναι μασονοκρατούμενα. Η μασονία λειτουργεί προωθώντας πάντα τα δικά της μέλη σε υψηλά πόστα.

Κάποτε θα πρέπει να φτιαχτεί μια λίστα με τους μασόνους στην πολιτική σκηνή για να τους ξέρει ο κόσμος. Να μη δοθεί στη βουλή πρώτα, αλλά πρώτα να εκδοθεί στο διαδίκτυο και να φτιαχτούν χιλιάδες αντίγραφα (αλλιώς ξέρουμε τι γίνεται…). Ίσως κάποτε με συλλογή υπογραφών θα πρέπει να ζητήσουμε κάθαρση της πολιτικής σκηνής από τους μασόνους. Ένα χαρτί που θα υπογράφει ο κάθε πολιτικός καταδικάζοντας την μασονία ως κοινωνικό έκτρωμα που χρειάζεται εξάλειψη θα έκανε τη δουλειά (κάτι παρόμοιο πήγε να κάνει και ο Καποδίστριας).
Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της χώρας. Όχι η οικονομική κρίση, όχι η ανεργία. Αυτά είναι τα συμπτώματα της μασονικής αντιεθνικής πολιτικής. Ότι είναι να γίνει πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από κόμματα και κυβερνήσεις. Έχουμε χάσει τον έλεγχο των κυβερνήσεών μας, ακριβώς όπως τον έχει χάσει η Αμερική και πολλές άλλες χώρες. Είμαστε μόνοι. Δεν έχουμε κρατική κυβέρνηση αλλά μασονική παγκόσμια κυβέρνηση.
Επίσης, στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να απαιτήσουμε από τους δημοσιογράφους που παίρνουν συνεντεύξεις από πολιτικούς (που και αυτοί μασόνοι είναι…) να τους ζητήσουν να μας πούνε τη γνώμη τους για τη μασονία (αν την βλέπουν σαν κάτι καλό ή κακό) καθώς και να ζητήσουμε από όσους πολιτικούς συμμετέχουν στις συνάξεις της λέσχης Builderberg να μας δίνουν ηχογραφημένη (ή και βιντεοσκοπημένη) την όλη συνάντηση και συζήτηση, αλλιώς να διώκονται από τη βουλή για λόγους αντίθεσης συμφερόντων (ελπίζω να μην είμαστε ΤΟΣΟ τριτοκοσμικοί και να υπάρχει τέτοια νομοθετική ρύθμιση…). Είναι προφανές ότι η λέσχη Builderberg δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος…

Reply
ΝΙΚΟΣΜ 5 March 2010 at 20:11

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Μ Ε Ν Ο Ν ;;;;;;;;;.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΦΩΝΗΣ ??????????? . ΤΗΝ ΦΙΛΤΑΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΜΕ!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ.
ΕΓΡΑΦΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΠΟΝΟ….”ΙΣΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΙ,ΣΑΝ ΙΔΗΤΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΜΑΣ,ΘΑΣΤΕ ‘ΛΕΙΚΡΙΝΟΤΕΡΟΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΓΛΥΚΩΤΕΡΟΝ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΔΙ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΥΠΤΗ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΗ ΩΣ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗ,ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ”.

…ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ,ΠΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΑ Δ Ι Ο Ρ Θ Ω Σ Ο Υ Ν Ε ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ε Λ Λ Η Ν ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΗΝ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ-ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ……

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω..

Reply
admin 5 March 2010 at 22:17

Να ενημερώσω τους αναγνώστες του Αντίβαρου ότι δύο ημέρες και μερικές ώρες μετά την εκκίνηση της πρωτοβουλίας του Αντίβαρου, έχουμε ήδη περίπου 1900 υπογραφές! Εντυπωσιακός ο αριθμός.

Υπενθυμίζω ότι η συλλογή υπογραφών θα περατωθεί στις 8 Μαρτίου, όταν δηλαδή θα στείλουμε την επιστολή στους αρμόδιους.

Ανδρέας Στ.

Reply
Γεώργιος Ζ.Ζ. 5 March 2010 at 23:53

Ανώνυμε φίλε, αν ήμασταν Ελβετία δεν θα χρειαζόμασταν καθόλου ένοπλες δυνάμεις γιατί θα είχαμε τραπεζίτες. Και εγώ θα ήθελα στην απέναντι όχθη του ποταμού να ήταν το Λουξεμβούργο, δεν είναι όμώς. Η άποψή σου ότι φτιάχνουμε στρατόπεδα στα χωρία για λόγους περιφερειακής ανάπτυξης είναι πέραν κάθε κριτικής. Εδώ και δεκαετίες τα στρατόπεδα κλείνουν λόγω της κατάργησης και της συγχώνευσης των μονάδων. Το ότι ο στρατός γέμισε με βαθμοφόρους είναι φυσικό, αφού η έλλειψη στρατιωτών καλύπτεται με “επαγγελματίες οπλίτες”, που είναι βαθμοφόροι. Τώρα, το ότι μια χώρα με τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμα μειώνει συνεχώς την υποχρεωτική στράτευση και καλύπτει τα κενά της άμυνας (που δεν τα καλύπτει δηλαδή) με αμοιβόμενους επαγγελματίες είναι αξιοπερίεργο, έχει όμως την εξήγησή του, που δεν μπορώ να αναφέρω. Σε ότι αφορά την παιδεία νομίζω ότι πάνω – κάτω συμφωνούμε. Θα συμφωνήσω επίσης στο ότι θα πρέπει να αποφεύγουμε τις πολώσεις και τις υπερβολές, όμως το ότι η στράτευση των 9 ή 18 ή 24 μηνών καταστρέφει παραγωγικούς πόρους νομίζω ότι είναι αυθαίρετο συμπέρασμα.

Reply
Ανώνυμος 6 March 2010 at 13:30

Αλλη μια φορα λαθος κυριε Ζηση. Ο ΕΣ εχει 74 ταξιαρχους για δυναμη 90000 την ιδια στιγμη που ο αμερικανικος στρατος με δυναμη 600000 εχει 77. Στοιχεια η εφημεριδα ημερησια.
Η Ελβετια εχει πολυ καλες ενοπλες δυναμεις και επιτελους αφηστε τα κλισε εχουν τραπεζιτες κλπ. Απλα η θητεια στην Ελβετια δεν ειναι μαζεμα γοπας και σκοπια, αλλα περιλαμβανει απο γνωσεις πρωτων βοηθειων μεχρι πολιτικη προστασια. Απορω ποιος ελληνας κληρωτος μαθαινει στοιχειωδεις πρωτες βοηθειες. Μαλλον κανενας.
Το συμπερασμα οτι η τωρινη μορφη της θητειας ειναι παραγωγικη ζημεια φαινεται σε μια δειρα δεικτων. Οι λειτουργικες δαπανες του ΕΣ, προυπολογιζονται στο 75% των συνολικων αμυντικων δαπανων. Ουτε χρυσες τουαλετες να ειχαν τα στρατοπεδα.
Tελος παντων δεν κανω μια επιθεση στην θητεια και δεν ειναι ο σκοπος μου. Η παρεμβαση μου εχει να κανει με εναν συγκεκριμενο τροπο σκεψης που επικρατει στον λεγομενο πατριωτικο χωρο, οσον αφορα τα πραγματικα προβληματα του τοπου. Απο τον τροπο σκεψης του και τις εκλογικες του επιδοσεις φαινεται τι εκπροσωπει.

Reply
s_kriton 6 March 2010 at 13:54

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ. ΩΣΠΟΥ Ν’ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΜΗΠΩΣ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;

Καταργείται και ο εορτασμός του Πάσχα σε στρατόπεδα

Με απόφαση της κυβέρνησης, καταργείται ο παραδοσιακός εορτασμός του Αγίου Πάσχα στα στρατόπεδα, λόγω οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο εορτασμός θα περιορίζεται στην παράθεση εορταστικού γεύματος στο προσωπικό που είναι υπηρεσία, στο οποίο θα μπορούν να προσκληθούν και οι συγγενείς του εν υπηρεσία προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο εορτασμός στα στρατόπεδα, κυρίως στην επαρχία, ήταν πάντοτε ένα σημαντικό γεγονός το οποίο περίμεναν όλοι και αποτελούσε τη μοναδική -ίσως- ευκαιρία επαφής του πολίτη με τους χώρους όπου ασκούνται οι νέοι της πατρίδας μας.

Με δεδομένο το χαμηλό σχετικά κόστος του εορτασμού, η απόφαση δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις συναισθηματικού κυρίως χαρακτήρα, μιας και έρχεται μετά την κατάργηση του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό, που αποτελούσε μια μοναδική ευκαιρία σύσφιγξης των σχέσεων του Ελληνισμού της διασποράς με την πατρίδα και υπόμνηση των εθνικών μας αγώνων.

Reply
imago 6 March 2010 at 15:09

Αν η σοσιαλιστική κυβέρνηση σκέφτεται να μειώσει τις δαπάνες για το στράτευμα, ας αρχίσει πρώτα να ελέγχει τις υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες.
Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε, πόσοι και ποιοί έχουνε πάρει μίζες από τις διεθνείς εξοπλισιτικές εταιρείες.
Τουλάχιστο, ο εορτασμός του Πάσχα στα στρατόπεδα δεν αντίκειται στην νομοθεσία!

Υ.Γ. είναι εντελώς άστοχο να κατηγορούμε τον πατριωτικό χώρο για την αντίληψη την οποία έχει σχετικά με τα “πραγαμτικά προβλήματα του τόπου”. Τί να πούμε δηλαδή και για την αντίληψη του…μή πατριωτικού χώρου, όταν οι πρώτες ενέργειες στις οποίες επιδίδεται αφορούνε σχεδόν αποκλειστικά και μόνο την αποκατάσταση των ξένων μεταναστών…?

Reply
Ανώνυμος 6 March 2010 at 15:29

Οι δυο χωροι πατριωτικος και μη, ειναι αντικατοπτρισμοι στην ιδια, κατα την αποψη μου, επαρχιωτικη αντιληψη που εχουν.

Reply
imago 6 March 2010 at 15:48

Το πλεονέκτημα της “επαρχιωτικής” αντίληψης των πραγμάτων, σε ότι αφορά τον πατριωτικό χώρο, είναι, ότι δεν ορίζει έννοιες με ακαδημαϊκό τρόπο, αλλά κωδικοποιεί σε αυτές την ζώσα πραγματικότητα.
Θέλει πράγματι πολύ (κοσμοπολίτικη) φαντασία για να υποστηρίξει κανείς, ότι ο όρος δημοκρατία, έχει το ίδιο ακριβώς νόημα στην Ουγκάντα, την Σαουδική Αραβία, την Φινλανδία και την Αμερική, και όμως υπάρχουνε κάποιοι οι οποίοι το ισχυρίζονται, και πασχίζουνε μέσα από ψευτοθεσμούς όπως τον ΟΗΕ και τα διεθνή δικαστήρια να μετρήσουνε τον βαθμό ανάπτυξης μιας κοινωνίας πάνω σε νομικιστικές και απρόσωπες έννοιες.

Reply
Ανώνυμος 6 March 2010 at 16:22

Υπαρχουν αρκετα “διανοουμενιστικες” αποψεις για την καταργηση του ΟΗΕ και του νομικισμου, οχι κατα αναγκην επαρχιωτικες.
Σαφεστατα ο επαρχιωτισμος του πατριωτικου χωρου δεν επιασε μια στην κοινωνια, οσο επαρχιωτικη και αν ειναι αυτη. Η οχταετια Σημιτη θα επρεπε να πεισει τον χωρο, να σοβαρευτει δεοντως.

Reply
imago 6 March 2010 at 16:47

Τί εννοείται όταν λέτε ότι δεν έπιασε μία στην ελληνική κοινωνία?

Reply
Ανώνυμος 6 March 2010 at 17:10

Μετα τα αισχος των Ιμιων και του Οτσαλαν, θα περιμενε κανεις ο Σημιτης να ειναι ενας πολιτικα τελειωμενος ηγετισκος. Μια παρενθεση. Αντιθετα ο κυριος Σημιτης, ηγεμονευσε ιδεολογικα διοτι πουλησε ευημερια (υπαρκτη η μη ας μην το αναφερουμε) και εκσυγχρονισμος. Να γινει η Ελλαδα ευρωπαικο κρατος.
Ο πατριωτικος χωρος αντιθετα ζηταει να επιστρεψουμε πισω ολοταχως στην δεκαετια του 50. Τα σχολια πιο πανω και αλλου το επιβεβαιωνουν. Η για να το πω αλλιως, ο πατριωτικος χωρος οποτε εκλογικα πηγε να εκπροσωπηθει, μιλησε για οτιδηποτε αλλο εκτος απο τον εκσυγχρονισμο του κρατους και την καθημερινοτητα του πολιτη. Παρεδωσε το πεδιο στους αλλους.

Reply
imago 6 March 2010 at 18:42

“Η για να το πω αλλιως, ο πατριωτικος χωρος οποτε εκλογικα πηγε να εκπροσωπηθει, μιλησε για οτιδηποτε αλλο εκτος απο τον εκσυγχρονισμο του κρατους και την καθημερινοτητα του πολιτη.”

Θα διαφωνήσω, δεν άφησε το πεδίο στους άλλους. Άφησε την συζήτηση στους άλλους, γιατί ο πατριωτικός χώρος, η Δεξιά, δυσκολευόταν και εξακολουθεί να δυσκολεύεται να μιλήσει για αφηρημένες έννοιες όπως “εκσυγχρονισμός” και “καθημερινότητα”. Αυτά τα πράγματα για την Δεξιά δεν είναι ντετερμινιστικές έννοιες αλλά η πραγματικότητα. Όσο δύσκολο είναι για εσάς ή για εμένα να μιλήσει ο καθένας για τον ίδιο του τον εαυτό, όσο ειλικρινής και να είναι η διάθεσή μας για αντικειμενικότητα, άλλο τόσο δύσκολο είναι για μια πολιτική παράταξη η οποία δεν έχει ιδεολογίες να μιλήσει για τον εαυτό της, δηλαδή την κοινωνία στην οποία υπάρχει.

Reply
Ανώνυμος 6 March 2010 at 19:54

Διαφωνω, οι εννοιες εκσυγχρονισμος και καθημερινοτητα ειναι εξαιρετικα απτες. Παραδειγμα, η χωρα εχει αναγκη προσελκυσης επενδυσεων. Εδω, η λεγομενη δεξια, πατριωτικος χωρος η πειτε οτι θελετε ειπε κατι. Εθνολαικισμους ακουω, ξορκισμο των τραπεζιτων, των φλουφληδων με τα ΜΒΑ, χασκακες κλπ. Λες και η χωρα θα ζησει απο αερα κοπανιστο και απο τεμεναδες στον Θεο. Εδω βεβαια αποδυκνειεται και μια αμορφωσια, επιτρεψτε μου. Ο πατριαρχης της εθνικης-εθνικιστικης σκεψης, ο Ιων Δραγουμης ειναι ο μεγαλυτερος αντικρατιστης σε σημειο που σημερα θα ηταν δεξιοτερα και απο τον Ανδριανοπουλο. Το πολιτικο προγραμμα διοικητικου και οικονομικου εκσυγχρονισμου του Δραγουμη, θα το ζηλευε η Μαργκαρετ Θατσερ. Και εδω φωναζουμε κατα του αναλγητου νεοφιλελευθερισμου.

Αν παμε στην περιφημη εξωτερικη πολιτικη εκει και αν δει κανεις χαμο. Παραδειγμα, στρατηγος Αλευρομαγειρος καθολα συμπαθης. Εγκαλει την οποια κυβερνηση γιατι σπαει τους δεσμους της Ελληνοαραβικης φιλιας. Δηλαδη με το στανιο να μεινουμε στον πρωτογονισμο του ΠΑΣΟΚ της δεκαετιας του 80. Αλλου ο Ομπαμιας (που ζηταμε στηριξη απο τους αμερικανους σε καθε ευκαιρια), αλλου οι τιποτ-ανθρωποι αμερικανοι. Δηλαδη αυτες ειναι θεσεις στις οποιες ενας χωρος (με τις οποιες ιδεολογικες υποκατηγοριες) που μπορει στα σοβαρα να ελπιζει σε κατι περισσοτερο απο τις ψηφους της Ενωσης Κεντρωων?

Reply
Π.Τσίρος 6 March 2010 at 21:43

Ανάθεμα κι άν καταλαβαίνω τίποτα !

Reply
Γεώργιος Ζ.Ζ. 6 March 2010 at 21:49

Ανώνυμε φίλε, θα πάω λίγα σχόλια πιο πίσω. Για το θέμα των ανωτάτων αξιωματικών έχεις γενικά δίκιο, αν και οι απόλυτοι αριθμοί δεν ειναι αυτοί που αναφέρεις. Εσύ όμως μίλησες για βαθμοφόρους. Το λάθος λοιπόν δεν είναι δικό μου και επιπλέον άλλο πράγμα είναι ένας Αμερικανός ταξίαρχος και άλλο ένας Έλληνας. Για την Ελβετία περιμένω ακόμα να μου πεις ποια είναι η απειλή που αντιμετωπίζει και ποιος είναι ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων της, πέρα απο την πολιτική προστασία. Για το ποσοστό των λειτουργικών δαπανών του ΣΞ ως ποσοστό επι των αμυντικών δαπανών, όπου και να το διαβασες, είναι απλώς ανέκδοτο, αφού όμως σε απασχολεί τόσο πολύ σκέψου ότι όσο μειώνεται η θητεία και αυξάνεται ο αριθμός των επαγγελματιών (βαθμοφόρων) στρατιωτικών, τόσο θα αυξάνεται και το λειτουργικό κόστος.
Δεν λέω ότι ο πατριωτικός χώρος είναι απαλλαγμένος από στερεότυπα, όμως είναι είναι αστείο να τον λοιδωρούμε τη στιγμή που βιώνουμε τις επιπτώσεις της 30ετούς (και βάλε) “προοδευτικής” διακυβέρνησης της χώρας.

Reply
Ανώνυμος 6 March 2010 at 23:12

Η Ελβετια κυριε Ζηση εχει απο τις πλεον καλοεκπαιδευμενες ενοπλες δυναμεις και ας μην απειλειται απο καμια χωρα. Δυσκολευομαι σε μεγαλο βαθμο να πιστεψω, πως οι επιτελικες αναγκες που γεννηθηκαν στο εμφυλιο (καθε χωριο και στρατοπεδο) εξυπηρετουν εν τοις πραγμασι τις σημερινες αμυντικες δαπανες. Ας δουμε για παραδειγμα οτι σημερα ο Δημος Αχαρνων εχει 2 στρατοπεδα και σε ακτινα ενος περιπου χιλιομετρου υπαρχουν τουλαχιστον αλλα 3. Αυτα υπαρχουν για να εξυπηρετουν καποιους. Εν προκειμενω για να βρισκουν δουλεια οι αποφοιτοι της ΣΣΕ. Στα χωρια για να ζουν μπακαλικα, καφετεριες και σουβλατζιδικα. Δεν παιρνω θεση μισθοφορικου στρατου η μη. Απλα αναφερω οτι το σημερινο συστημα ειναι καραγκιοζ-μπερντε που απορροφα πορους χωρις αντικρυσμα.
Απο κει και περα ο πατριωτικος δεν εγκαλειται για τα κυβερνητικα του πεπραγμενα. Δεν κυβερνησε. Εγκαλειται ομως γιατι αφησε το πεδιο ελευθερο και δεν αρθρωσε κανενα μα κανενα πειστικο λογο, ως αντιπροταση. Η αντιπροταση του, ηταν το οπισθεν ολοταχως. Ποιος να τον παρει στα σοβαρα?

Reply
Γεώργιος Ζ.Ζ. 7 March 2010 at 16:42

Ανώνυμε φίλε, αν και πιστεύω ότι δεν έχεις εικόνα για τα σημερινά δεδομένα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα συμφωνήσω μαζί σου στην κριτική ως προς την αποδοτικότητά τους. Αυτό που θέλω όμως να επισημάνω είναι το γεγονός ότι για όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι ένοπλες δυνάμεις είναι όργανο άσκησης πολιτικής. Για την Ελλάδα είναι παράγοντας επιβίωσης και για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η στράτευση όλων των πολιτών, για χρόνο που να εξασφαλίζει την επαρκή εκπαίδευση και αποδοτική επάνδρωση των μονάδων.Και δεν αναφέρομαι φυσικά στις μονάδες της Αττικής.
Η θητεία των 9 μηνών δεν εξασφαλίζει τίποτα απο αυτά και κατά συνέπεια είναι φυσικό να αντιμετωπίζεται ως μια παρένθεση “βαρεμάρας”.
Τέλος, πιστεύω ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια άμεση κινητοποίηση όλων των Ελλήνων. Στη φάση που βρισκόμαστε ακόμα και ο “παλιομοδίτικος” πατριωτισμός μπορεί να προσφέρει πολλά.

Reply
Ανώνυμος 7 March 2010 at 16:58

Ο πολεμος ειναι η ασκηση της πολιτικης με αλλα μεσα κατα τον Κλαουζεβιτς. Δεν θελω να επεκταθω στο θεμα της θητειας, διαπιστωσεις κανουμε.
Θελω να σταθω στο τελευταιο και να δηλωσω την καθετη διαφωνια μου. Ο παλαιομοδιτικος [εγω τον αποκαλω χυδαιο] πατριωτισμος αλειφει βουτυρο στο ψωμι των εθνομηδενιστων.

Reply
AntiMasonMissile 7 March 2010 at 18:59

@Ανώνυμος
Έθνος κε. Ανώνυμε δεν είναι οι 300 της βουλής. Ποτέ δεν ήταν.
Αυτοί είναι εκεί που είναι για να υπηρετούν το έθνος και για να θυσιάζονται για αυτό (το τι κάνουν στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα).
Ελπίζω να μην ονομάζετε “εθνομηδενιστές” αυτούς που αναφέρονται στην προφανή ηλιθιότητα, αναίδεια, παλιανθρωπιά και ανανδρία (μη πω και άλλα) αυτών που χώθηκαν στη βουλή από την πίσω πόρτα (τώρα μάλιστα αυτή η πίσω πόρτα φαρδαίνει, μιας και δε θέλουν να διαλέγουμε εμείς -έστω και κάποιους από- τους βουλευτές του κάθε κόμματος).
Θέλοντας και μη οι βουλευτές μας έχουν κάποια αξία που κανονικά κυμαίνεται μεταξύ 0 και 10 (με 10 το άριστα). Θα έπρεπε να σέβεστε αυτούς που έκαναν τουλάχιστον τον κόπο να τους αξιολογήσουν (γιατί προφανώς σε αυτή τη χώρα η ψήφος είναι κληρονομική) και όχι να τους αποκαλείτε “εθνομηδενιστές” μόνο και μόνο επειδή εσείς δεν αρέσετε την αξιολόγηση… Ώρες ώρες αμφιβάλω αν οι άνθρωποι με τους οποίους μιλάω ζουν στην ίδια χώρα με εμένα πια… Είστε τυφλοί ή μήπως έχει πάθει ζημιά η μνήμη σας ? Τι να πρωτοαναφέρει κανείς από τα “κατορθώματα” των πολιτικών μας ? Κλείστε το χαζοκούτι με τα ηλίθια σίριαλ και ρίξτε μια ματιά στο τι κάνουν οι πολιτικοί μας πια ! Πάρτε μια μικρή γεύση:

http://www.youtube.com/watch?v=0Ygwp67ge38
http://www.youtube.com/watch?v=g44XKoWWpgU
http://www.youtube.com/watch?v=Tcpj_P2uqVM
http://www.youtube.com/watch?v=R9wtYJJ_C9o

Reply
admin 7 March 2010 at 19:33

Σημείωση: μέχρι στιγμής (βράδυ Κυριακής 7 Μαρτίου) έχουμε συλλέξει ηλεκτρονικά περίπου 2300 υπογραφές. Η συλλογή θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη.

Reply
Μαρια Τσακωνα 7 March 2010 at 19:48

Δεν επιθυμω να επιδυκνείω πανάρχαια όπλα αγορασμένα πανάκριβα απο τους πιστωτές μας Γερμανια Γαλλία Αγγλία ΗΠΑ.

Είναι ώρα να συμφιλιωθούμε με τους γείτονές μας.

Τα έχομε βάλλει με όλους Τούρκους Σκοπια Ευρώπη ΗΠΑ(μονίμως).

Δεν το σηκώνει το τόπος πια το βαρος αυτών των εξωπλισμών, εκτός αν προτιμούμε να πανιγυρίζουν οι προμηθευτές μας.

Reply
Μαρια Τσακωνα 7 March 2010 at 19:53

Δεν επιθυμώ να επιδυκνείω πανάρχαια όπλα, αγορασμένα πανάκριβα απο τους πιστωτές μας Γερμανους Γάλλους Αγγλους ΗΠΑ.

Είναι ώρα να συμφιλιωθούμε με τους γείτονες μας.

Τα έχομε βάλλει με όλους Τούρκους Σκοπια Ευρώπη ΗΠΑ(μονίμως). Ο τόπος δεν σηκώνει άλλους εξοπλισμούς που έχουν σκλαβώσει την πατρίδα μας.

Reply
Μαρια Τσακωνα 7 March 2010 at 19:58

Δεν επιθυμώ να επιδυκνείω πανάρχαια όπλα αγορασμένα πανάκριβα απο τους πιστωτές μας Γερμανία Γαλλία Αγγλία ΗΠΑ.

Πρέπει να διαλέξομε η να συμφιλιοθούμε με τους γείτονές μας η να μεγαλώνομε το χρέος μας στούς Γερμανούς Γάλλους Αγγλους ΗΠΑ.3

Reply
Ανώνυμος 8 March 2010 at 16:45

@ 04/03/2010 – 22:19.

Έστω και του δημοτικού, αλλά να ξέρουν να βάζουν και κανέναν τόνο. Η ατονία είναι δείγμα πνευματικής ισοπέδωσης.

@ Καλλίμαχο

Υπάρχουν χρημάτα, αγαπητέ, υπάρχουν.

Reply
admin 8 March 2010 at 17:18

Μεταφέρω εδώ ένα σχόλιο από διπλανό άρθρο πάνω στο ίδιο θέμα. Το σχόλιο είναι του Γιώργου Βλαχόπουλου, ο οποίος μαρτυρεί ότι στην περίπτωση του Μονάχου το εκεί Προξενείο δεν επρόκειτο ούτως ή άλλως να προβεί σε έξοδα, τουλάχιστον αν παρευρεθεί στην Κατάθεση Στεφάνου που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα.

http://www.antibaro.gr/node/1288#comment-944

Submitted by Georgios Vlachopoulos (not verified) on Mon, 08/03/2010 – 17:21.

Ως μέλος του ΔΣ τηε Ελληνικης Κοινότητας Μονάχου έχω εκφράσει την αντίδραση των συμπατριωτών μας, που ανέρχονται σε 28.000 στο Μόναχο και την γυρω περιοχή. Η Ελληνικη Κοινότητα Μονάχου δεν ζητησε απο το ενταυθα Προξενειο χρήματα για να οργανώσει την εορτη της εθνικης παλιγγενεσίας. Αντίθετα προτιθέμευα να καταθέσουμε στεφανι στους ταφους των εν Μονάχω θαμένων ηρώων της επαναστασης του 1821 και στα Προπύλαια , όπου κατ εντολη του τότε βασιληα Λουδοβικου της Βαυαρίας και Φιλέλληνα αναγραφονται τα ονόματα τγων ηρώων του 1821.

Εχει κληθεί και ας μην επιθυμεί να παραστει ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο κ.Ανδρέας Ψυχάρης , γιός γνωστής δημοσιογραφικής οικογενείας, ο οποίος και απο την θητεια του στην Φλώριδα φαίνεταιθ να δοιακειται αντίθετος προς παρόμοιες εκδηλώσεις του Ελληνισμού.

Η παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή μας και η μαρτυρία τους στην Ομογενεια και στο Εξωτερικό είναι ιδιαίτερα σε εποχές όπου η ελληνική πατρίδα βάλλεται, δίκαια ή άδικα, απαραίτητη, για να υπενθυμίσουμε στους άσπονδους ευρωπαίους φίλους μας, ότι πρόκειται για λαό που πάλεψε για την λευτεριά του . ¨ΟΠως το 1821 έτσι και σήμερα οικονομικοί θεσμοί, νέοι εκμεταλλευτές, επιχειρούν την εξόντωση της Ελάδας και τον οικονομικό μαρασμό της. Τα δάνεια του Καποδίστρια δεν έφτασαν ποτε ολόκληρα στην Ελλάδα και εξωφλήθηκαν με αίμα μεχρι το ….1991. Σήμερα καιροσκόποι της Goldscmith στοιχηματίζουν για την πτωχευση της Ελλάδας και κερδοσκοπούν σε βαρος της.

Οποιαδήποτε απόφαση κυβερνητικων στελεχών να καταργησουν τον εορτασμό της 25ης Μαρτιου για λόγους δήθεν εξόδων ελέγχεται ως αναληθής και αναιτιολόγητη. Οι ριψάσπιδες ας παραιτηθούν

Reply
Αρχαίος Χριστιανός 10 March 2010 at 10:55

Συνεχίστε τον αγώνα τούτον και μην σταματήσετε ποτέ!Η Πατρίδα δεν πρέπει να αφεθή να προδοθή!Αντίσταση κα εγερτήριο επαναστατικό σάλπισμα των Ελλήνων!Τ ώ ρ α!Πόλεμος με τους επιβούλους της Χώρας ε δ ώ και τ ώ ρ α!

Reply
Ανώνυμος 10 March 2010 at 19:24

Εξω να τη γιορτάσουμε για να στείλουμε το μύνημα, και τον σεβασμό μας προς τους προγόνους μας, μέσα να μην τη γιορτάσουμε για να συλλογιστούμε και 8ρηνησουμε όλες αυτές τις προσβολλές που ακούσαμε και πόσο εξαπατημένοι νιώσαμε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις !

Reply
admin 11 March 2010 at 10:10

Εχθές το βράδυ (10 Μαρτίου) εστάλησαν οι πρώτες 2725 υπογραφές στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων. Δείτε εδώ http://www.antibaro.gr/node/1307

Η διαδικασία όμως συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Θα σταλθεί και ανανεωμένη λίστα υπογραφών τις επόμενες ημέρες.

Reply
admin 13 March 2010 at 12:53

Μας ήρθε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα:

Καλή σας ημέρα,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο κος Πλεύρης έκανε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή όσον αφορά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα του http://www.thanos-plevris.gr στον φάκελο video ομιλιών με θέμα “Επίκαιρη Ερώτηση: Ακύρωση Εορτασμού Εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου”. Θα μπορέσετε να δείτε και την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού.

Σας ευχαριστούμε,
εκ του πολιτικού γραφείου του κου Πλεύρη,

Φαίνια Πλεύρη

http://www.thanos-plevris.gr/binteo/epikairi-erotisi-quot-akyrosi-eortasmoy-ekdiloseon-gia-tin-epeteio-tis-25is-martioy-quot.html

Reply
Π.Τσίρος 13 March 2010 at 21:15

Δέν θα κάνω κλίκ στο πολιτικό γραφείο του κ.Πλεύρη.

Reply
Demetres 14 March 2010 at 06:41

Agaphth Maria
Sygnwmh gia ta Greklish alla den exw ypologisth pou me thn Ellhnikh glwssa. Auto pou 8elw na pw einai oti emeis den ta έχομε βάλλει με όλους Τούρκους Σκοπια Ευρώπη ΗΠΑ… alla autoi ta bazoune me emas, thn Ellada dhladh, giati oi a8lioi barbaroi 8eloun na paroune thn Patrida mas. Auto einai poly fanero, idiaiterws twra pou mas diabrwsane oikonomika skopimws.

Reply
Demetres 14 March 2010 at 06:51

You bet! Physika, kai einai spoudasmenoi sto ekswteriko. Ta megalytera politika ka8armata ston stis meres mas, exoun parei ta μεταπτυχιακά apo Ivy Leagu panepisthmia, opws to Harvard, to Princeton, to Yale, ……ola auta βαρβάτα πανεπιστήμια της “Εσπερίας”, h pio swsta Bourdata Panepisthmia…auta ta panepisthmia paragoun tous pio hli8ious an8rwpous ths ghs.

Reply
Ανώνυμος 14 March 2010 at 11:07

Ο “εθνάρχης” Σαμαράς εσιώπησε, όπως σιωπά και για τα εθνικά μας θέματα, την ύπαρξη της Δραγώνα στο πρώην ΥΠΕΘΠ, για την αλλαγή του ονόματος του οποίου επίσης δεν είπε τίποτε.

Συγχαίρω τον κ. Πλεύρη.

Reply
Ανώνυμος 14 March 2010 at 11:09

κ. Τσίρο, μην του το κάνετε αυτό. Θα … τσιρίξει…

Reply
Π.Τσίρος 14 March 2010 at 20:05

Ωραίο το λογοπαίγνιο.

Τσίρος – τσιρίξει.

Ευχαριστώ Ανώνυμε.

Reply
Ανώνυμος 24 March 2010 at 23:51

τελικά αυτοί οι άνθρωποι είναι απίστευτοι… τι γιουροβίζιον άραγε γιατί δεν την κατάργησαν λόγω της κρίσης?

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.