Tuesday 7 May 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Κωνσταντίνος Χολέβας

Αντιεκκλησιαστικός και ανιστόρητος ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

syrizaΣτις 18 Οκτωβρίου η Λαμία εόρταζε την απελευθέρωσή της από τους Ναζί και ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε σκόπιμο να κάνει επίδειξη της αντιεκκλησιαστικής πολιτικής του. Με ανακοίνωση κάλεσε τον λαό να μην συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στη λιτανεία, με τη δικαιολογία ότι έτσι υποτιμάται η συμβολή του ΕΛΑΣ και αποδίδεται η απελευθέρωση στην παρέμβαση του Θεού.

Αν τώρα τα λένε αυτά σκεφθείτε τι θα κάνουν αν –ο μή γένοιτο- αναλάβουν την διακυβέρνηση της Ελλάδος. Θα καταργηθούν τα Θρησκευτικά και οι εικόνες από τα σχολεία, η Ιστορία θα επικεντρώνεται στη γραμμή Ρεπούση και στην ωραιοποίηση των κομμουνιστικών καθεστώτων, οι εθνικές εορτές θα τελούνται με εξύμνηση της πολυπολιτισμικότητας και χωρίς συμμετοχή κληρικών, ο πολιτικός γάμος θα καταστεί υποχρεωτικός και οι μεγάλες πόλεις μας θα πλημμυρίσουν από τζαμιά.

Είναι προφανές ότι η επίσκεψη στο Άγιον Όρος ήταν απλώς μία κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς ουσία. Ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν αποδεικνύονται ανιστόρητοι και αποκομμένοι από την ψυχή και την παράδοση του λαού μας. Οι δύο εθνικές επέτειοι, τις οποίες τιμούμε στις 26 και 28 Οκτωβρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την Παναγία και τους Αγίους της Ορθοδοξίας.

Η Θεσσαλονίκη μας εορτάζει την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26.10.1912). Ο πολιούχος Μυροβλήτης Άγιος επί βυζαντινής εποχής έσωζε την πόλη του από επιδρομές γι’ αυτό τιμάται ως Φιλόπολις και Σωσίπατρις.

Στην εποποιία του 1940 οι στρατιώτες μας έβλεπαν την Παναγία επάνω στα βορειοηπειρωτικά βουνά. Ο Φώτης Κόντογλου καλούσε τον στρατό μας να αγωνισθεί με πνευματικό όπλο την Ελληνορθόδοξη Παράδοση. Και ο Οδυσσέας Ελύτης υμνώντας την περίοδο εκείνη έγραψε στο Άξιόν Εστι: «Μνήμη του λαού μου, σε λένε Πίνδο, σε λένε Άθω». Η Πίνδος του Ελληνισμού συναντά τον Άθω της Ορθοδοξίας.

Αν διάβαζαν σωστά την Ιστορία στον ΣΥΡΙΖΑ θα μάθαιναν ότι τα τρία πρώτα ΟΧΙ στους Γερμανούς κατακτητές τα εξεστόμισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος ο από Τραπεζούντος. Ο διάδοχός του, Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, με κίνδυνο της ζωής του εργάσθηκε για την αντιμετώπιση της πείνας και άλλων δεινών που μάστιζαν τον λαό.

Όσο κι αν φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνισμός πάντα θα υμνεί ως Ελευθερώτρια την Υπέρμαχο Στρατηγό.

Κ.Χ. 22.10.2014

11 comments

ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ 27 October 2014 at 17:57

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΝΗΓΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΔΙΧΟΣΤΑΣΙΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ.
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ Η ΓΛΩΣΣΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ κ.λ.π.
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΔΙΧΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΙΑ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ 3.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ,ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΑ,ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΑΝ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ(3ΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ(Η” ΕΝΘΕΗ” ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ””ΑΘΕΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ)ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΡΑΜΦΟΣ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΟΤΙ Η ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ(ΕΥΤΥΧΩΣ)ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.
ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ(ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ–ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ)ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΡΑΒΟΤΙΜΟΝΙΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ 4% ΣΕ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΣΕ ΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ λ.χ.ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ,ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ.
ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΘΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ,ΓΙΆΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΕΑΝ ΔΕ ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΑ,Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΞΟΡΚΙΖΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ,ΤΟΤΕ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΥΛΕΙΟΝ ”ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΗΜΙΝ ΕΠΡΕΠΕΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ ΑΔΕΛΦΟΙ”

Reply
Απο Πλατεια Βαθης 28 October 2014 at 04:14

Κυριε Κοκκαλιδη, η “υπερβολη” συχνα χρησιμοποιειται για την καταδειξη μιας καταστασης. Το ποσο μεγαλη ειναι μια υπερβολη επαφίεται στην θεση και κριση του καθενός μας.
Νομιζω οτι η όποια υπερβολη του αρθρογραφου δεν απέχει απο την μελλουσα πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ.
1) Πώς θα μπορουσε, αλλωστε;; …ενα κομμα που, “ευχαριστησε τους (λαθρο-) μεταναστες για την τιμη της ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ τους να ελθουν στην Ελλαδα”, για να στηριχθει εκλογικα στις ψηφους των αθρώα “Ελληνοποιηθέντων” !! …στην Ελλαδα, όπου η “δυναμης του εκλογικου σώματος” ειναι ιση ή μεγαλυτερη του πληθυσμου !!
2) Αλλο “οικειοθελως” και άλλο “επιβολη”.
Το “οικειοθελές” ειναι αποτελεσμα διαφορων -ορθων ή μη- αντιληψεων του καθενός μας, επι μικρων και μεγαλων θεμάτων.
Η “επιβολη” ειναι αποκλειστικα προσπάθεια ιδιοτελων -ενίοτε “αρπάγων”.

Η “διχοστασια” που επιτυχως εντοπιζεται ειναι αποτελεσμα -ΚΑΙ- της διαμαχης που ιστορικα μαινεται στα “υψηλα” της πνευματικης ηγεσίας (το “ηγεσίας” ειναι καθ’ υπερβολη!!), επι σοβαρών θεματων όπως γλωσσα, θρησκεια, και γενικότερα “πολιτισμικο προτυπο”

Χρονια Καλα, Χρονια Ελευθερα, και κατοπιν Χρονια Πολλα !!

Reply
ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ 28 October 2014 at 16:50

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο κ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ 4%,ΑΠΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ,ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΚΥΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ,ΔΙΑΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 14ο ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ,ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Reply
Κοζανίτης 28 October 2014 at 18:44

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευχαρίστησε απλώς. Οργάνωσε και οργανώνει δεκάδες πορείες για τους μετανάστες. Κουβάλησε από την Κρήτη στην Αθήνα εκατοντάδες μετανάστες και τους έριξε σε εκείνο το κτήριο στο κέντρο της πόλης. Το ξεχάσατε; Ο μηχανισμός είναι το δημόσιο στίγμα του κόμματος. Όλοι ξέρουν τι να ψηφίσουν. Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών στη Θράκη τα τελευταία 10 χρόνια και θα καταλάβετε ότι το πανελλαδικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ απλώς ήρθε δέκα χρόνια μετά τα ποσοστά του στη Ροδόπη.
Το ίδιο και με τη θρησκεία. Πήγε για στάχτη στα μάτια ο Αλέξης στο Άγιο Όρος, αλλά έναν σταυρό στο κοινοβούλιο αρνήθηκε να κάνει! Έδωσε συνέντευξη η Δούρου στο Αγιορείτικο Βήμα, όμως όταν ορκίστηκε όχι απλώς έδωσε πολιτικό όρκο, αλλά με στόμφο ξεκίνησε την ομιλία της λέγοντας ότι ο θρησκευτικός όρκος παραβιάζει την αυτοτέλεια του κράτους! Ψάξτε και δείτε το βίντεο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς ένα κόμμα με εκατοντάδες διαφορετικές απόψεις για τα ίδια θέματα. Κανείς δεν ξέρει ποια θα επικρατήσει στο τέλος. Θα έχει και λίγο γέλιο όταν και αν γίνει κυβέρνηση. Αυτή η αβεβαιότητα όμως είναι επικίνδυνη για όλους τους τομείς, και για την οικονομία και για τα υπόλοιπα θέματα. Για την οικονομία το βλέπουμε στα σπρεντς. Για τα υπόλοιπα αρκεί να σκεφτούμε τα εξής. Όποτε ζοριστεί ως κυβέρνηση θα το ρίχνει στο μεταναστευτικό και στα θέματα θρησκείας για να ενώνει τους ψηφοφόρους του. Δεν πειράζει που δεν μπορέσαμε να κόψουμε το χρέος ή να μην το πληρώσουμε ή να σκίσουμε το μνημόνιο ή να σας προσλάβουμε όλους στο δημόσιο ή να δώσουμε σε όλους ψεύτικα πτυχία για να διοριστείτε. Δεν πειράζουν όλα αυτά. Δείτε τι καλά που χτυπάμε την Εκκλησία και τι καλά που φερόμαστε στους λαθρομετανάστες. Είναι περισσότερο από φανερό ότι αυτή θα είναι η τακτική του για να συμμαζέψει τον κόσμο όταν αρχίσει να λέει ο ένας να βάλουμε κατώτατο μισθό 1000 ευρώ, ο άλλος 2000 ευρώ, ο άλλος 5000 ευρώ και ο άλλος 10000 ευρώ. Γιατί απλούστατα δε θα τους βγαίνει η οικονομία και θα θέλουν να τα ρίξουν όλα αλλού. Όποιος φάει το παραμύθι ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια θα αρκεστεί να συνεχίσει με τα πλαστικά κουτάλια αλλά ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι ευχαριστημένος ότι θα νιώθει νικητής αν έχει καταβαθρώσει την εκκλησία ή έχει φροντίσει να γεμίσει η χώρα μετανάστες.

Reply
ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ 28 October 2014 at 19:16

ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ?

Reply
Απο Πλατεια Βαθης 28 October 2014 at 22:42

Οπου και να το επαναλάβω, εισπράττω ΣΙΩΠΗ !! …και, ενδεχομέμως, “μεταθεση σημαντικου”. Θα το ματα-επαναλαβω :

“…στην Ελλαδα, όπου η “δυναμης του εκλογικου σώματος” ειναι ιση ή μεγαλυτερη του “πληθυσμου”…” (στις οικειες κυβερνητικές ιστοσελιδες).

Καταλαβαινετε την ΒΑΡΥΤΗΤΑ ;;
Να το κανω πιο απλό :
Με προσδόκιμο ζωής τα ~75 χρονια, ο πληθυσμός κατω των 18 ετών ειναι θεωρητικά περιπου 18/75 = 0,24.
Περίπου, λοιπόν, 24% ειναι η “οι υπερβαλουσες ψηφοι”.
Καποτε ψηφιζαν τα “δενδρα”.
Σημερα ψηφιζουν τα “σπερματοζωάρια”;;
Για πιό ΚΥΡΟΣ εκλογών μιλαμε;;; …σε εποχες οικονομικού πολέμου και μνημονίων;;

Reply
Απο Πλατεια Βαθης 29 October 2014 at 19:39

Συμφωνώντας εν πολλοις με τον Κοζανίτη, συπληρωνω οτι δεν ειναι ΜΟΝΟΝ ο εκκλησιαστικος (θρησκευτικός) θεσμός που βαλλεται και -λογω ανισχυρης ηγεσίας- φθινει (που εισαι Χριστοδουλε και ΠΩΣ εφυγες τοσο αναπάντεχα;).
Ειναι μια σειρα Εθνικων -ηδη, επισης, φθινόντων- Θεματων, που περιμένουν την χαριστικη βολη απο μια -φανταζομαι- “μεθυσμένη εξουσιας” Αριστερα.

Αλλα, θελω να επιμεινω απευθυνομαι στον κο Κοκκαλιδη, ο οποίος διατεινει τις απορίες :

1) ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ 3.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ.

Γιατι, αραγε, αντικρουει (“διχοστατικά”) το να συμφωνει καποιος με τον “ελαφρο-αριστερο” Σοσιαλισμο (προφανως επ’ αγαθώ… τοτε) και να θελει παράλληλα να ειναι και να ΦΑΙΝΕΤΑΙ (ενθεος) Ορθόδοξος;;

2) Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτα-πρωτα, παραδεχεστε οτι ΥΠΑΡΧΕΙ “ψηφος των Πακιστανων”. Συμφωνουμε
Ποιος πηρε ~26,5% ;; …το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ;; …μηπως ο “μηχανισμος” μετακόμησε;; …και πότε (βλεπε “βιλλα Υπατία);;

3) Κατα πόσο αραγε η “ψηφος των πακιστανων” δυναται να ΕΚΛΕΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αν συμφωνητε με το προηγουμενο σχολιό μου ;;
(παρενθεση χαριν συντομιας : βλεπε
http://aienaristeyein.com/2013/08/26/%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CF%8C/

και τελος..
4) Αν η “ψηφος των Πακιστανων” δεν ελεγθει (ιδιοτελως, βεβαια) απο καποιο “Ελληνοφωνο” κομμα, ειναι, αραγε, πιθανον (αν οχι βεβαιο) να ελεγχει απο καποιον “άλλον” -εξωθεν;;

Επαναλαμβάνω την βασικη μου απορία : Εχομε την αντίληψη -εστω υποψία- για την ολέθρια κατασταση που εγκυμονείται;; …και οχι ΜΟΝΟΝ για τον Εκκλησιαστικο (Θρησκευτικο) Θεσμο και παραδοση.

Reply
Απο Πλατεια Βαθης 30 October 2014 at 06:20

Αν αληθευει, ειναι μια προσθετη απάντηση στους αιθεροβαμωνες :

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΛΗΤΤΕ ΤΟΥΣ …ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!

“Η «αριστερίλα» θα περιορισθεί αυστηρά στην ατζέντα που προωθούν οι Rothschild, όπως η απαγόρευση του καπνίσματος, η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, o γάμος των ομοφυλοφίλων, η επιβολή νέων φόρων για την δήθεν υπερθέρμανση, ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους και η σταδιακή ιδιωτικοποίηση των πάντων…”

Απο το
h++p://cretanpatriot.wordpress.com/2014/10/29/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5/#more-76591

Reply
ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ 30 October 2014 at 10:57

ΠΡΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ
ΚΑΤ’ΑΡΧΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΩΣ ΤΟΠΟΝ ΟΠΟΥ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ.
ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΥΤΗ,ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ π.ΠΑΙΣΙΟΥ”ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΤΟ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ,ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ”
Η ΔΙΧΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΌΥΣΙΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΩΣ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΡΤΙΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΑΝ ΕΝΝΟΙΑ.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΤΩΡΑ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ.
ΑΝ Η Ν.Δ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ)ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΗ(ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤ’ΟΥΣΙΑΝ)ΑΠΕΧΘΕΙΑ,ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΧΟΛΗΜΕΝΑ ΜΕ ΠΙΟ ΠΕΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ.ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΕΣ ΟΥΚΡΑΝΕΣ κ.ο.κ.
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ΑΤΟΜΑ,ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ”ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ”ΠΑΣΟΚΩΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΠΑΛΑΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ 4%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,
ΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗΣ ΕΣΤΩ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΕΚΚΛΗΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Reply
Απο Πλατεία Βαθης 30 October 2014 at 20:15

Κυριε Κοκκαλιδη, την προσωπικη σας θεση την αποδεχομαι και επαυξάνω, αν και υπο καποιες “προϋποθέσεις”. Η βασικη ειναι η ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ των πολιτικών… παραδειγμα η σημερινή ειδηση:

Προετοιμάζονται για πρωθυπουργία Τσίπρα πλέον στο Βερολίνο
Απο τον Δελαστικ
h++p://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/10/blog-post_277.html

” Δύο τουλάχιστον πράγματα έχουν σημασία στα ελάχιστα σημεία της ανάλυσης που αναφέραμε μέχρι στιγμής.
Πρώτον, η σκληρότητα της γλώσσας ? δύο φορές χρησιμοποιεί η εφημερίδα τη λέξη «ανάκριση» για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!
Δεύτερον, τους εμφανίζει διπρόσωπους τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους ? «πραγματιστές» στις συζητήσεις με τους Γερμανούς, όπου υποτίθεται ότι λένε πράγματα διαφορετικά από τις δηλώσεις τους που απευθύνονται στην ελληνική κοινή γνώμη.”

Δυστυχώς και τραγικώς, οι αγαθοι σημερα λογιζονται ως αφελεις(εμου περιλαμβανομένου, βεβαίως).
Το “παιγνιο” απτεται υδρογονανθρακων και εξελισεται μεταξυ ΗΠΑ και Γερμανίας.. και ούτε ο όποιος “Τσίπρας” εχει -καν- τα δέοντα πατριωτικα “ελατηρια” για αντιλογο.
Τα σεβη μου.

Reply
ΠΑΝΑΓ.ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣp 31 October 2014 at 09:27

ΑΓΑΠΗΤΕ” ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ”
ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΙΑΧΩΒΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΤΕΣ,ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΠΟΥ ΟΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΥΡΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΜΗ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΓΙΑ 100,ΠΑΡΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ 10,ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ 3 ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΛΛΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
ΘΕΡΜΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.