Saturday 27 April 2024
Αντίβαρο
Μακεδονία Παναγιώτης Κωστόπουλος Σκοπιανό

2019 και Μακεδονία

Γράφει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος*

Για άλλη μια χρονιά γιορτάσαμε τη γέννηση του Θεανθρώπου, τη γέννηση της Ελπίδας. Σ’ αυτήν την «φλούδα γης», κάποιοι επιμένουν ακόμα να εκκλησιάζονται, να γιορτάζουν παραδοσιακά με τις οικογένειές τους και να τιμούν τα έθιμα της πατρίδας. Οι υπόλοιποι γιόρτασαν το παράδοξο των Χριστουγέννων χωρίς Χριστό, γιατί Ο Θεός μας έπλασε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση για να έχουμε την επιλογή να τον ακολουθήσουμε στην οδό της σωτηρίας, μας έπλασε όμως και ελεύθερους για να μπορούμε να αρνηθούμε αυτήν την επιλογή.
Διάγουμε τον βίο μας κλεισμένοι στον «γυάλινο πύργο» της ηθελημένης μοναξιάς και του άκρατου εγωκεντρισμού μας. Γίναμε αμοραλιστές και υπηρέτες της ύλης. Αν προσπαθήσουμε να βρούμε τις αντιστοιχίες σε μεγαλύτερη κλίμακα, εξηγείται γιατί η κατάσταση στο έθνος μας πάει από το κακό στο χειρότερο, χωρίς να φαίνεται μια νότα αισιοδοξίας.
Την προηγούμενη χρονιά σε ανάλογο εορταστικό άρθρο, κάναμε κάποιες ευχές για την πατρίδα μας, για το έτος που διανύσαμε. Δυστυχώς σε αυτά που ευχόμασταν η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έγινε πολύ χειρότερη απ’ ότι φανταζόμασταν. Αναφέρομαι στα θέματα που δεν άπτονται της οικονομίας, με τα οποία ασχολείται αυτή η στήλη και έχει αναλάβει εργολαβικά η κυβέρνηση να «τακτοποιήσει». Αποκορύφωμα της καταστροφικής πολιτικής της, ήταν το επαίσχυντο προσύμφωνο των Πρεσπών. Δυστυχώς για τους ανθρώπους της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι ενέργειες του Ζάεφ και των Σκοπιανών μετά την υπογραφή του προσυμφώνου τους εξέθεσαν, κατέρριψαν κάθε επιχείρημά τους και ουσιαστικά αποκάλυψαν ότι υπάρχει κάποιος λόγος που δεν τον γνωρίζουμε επίσημα, για τον οποίο σπεύδουν διακαώς να κλείσουν το θέμα με οποιοδήποτε κόστος. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, ακούμε για πιέσεις σε βουλευτές και για παιχνίδια κάτω από το τραπέζι ώστε να βρεθεί ο μαγικός αριθμός των 151 που θα ψηφίσουν στην Βουλή, την κύρωση του προσυμφώνου. Αυτό δείχνει την πρεμούρα των κυβερνώντων αλλά και το θράσος τους να επιμένουν να αγνοούν τη θέληση του ελληνικού λαού.
Γι’ αυτό, ένας βασικός πολιτικός στόχος για την χρονιά που μας έρχεται είναι να σώσουμε τη Μακεδονία, που πάνε να πουλήσουν με μια υπογραφή. Ευχόμαστε ο σαρκωθείς Λόγος, πηγή της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας, να φωτίσει τους βουλευτές να παραδειγματιστούν από αυτές τις αξίες και βάσει αυτών να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Παράλληλα να φωτίσει και εμάς να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε αυτό το ξεπούλημα.

Χριστός ετέχθη! Καλή χρονιά!

*Ιδιωτικός Υπάλληλος

Μεταπτυχιακός Φοιτητής Δημόσιας Ιστορίας

Πηγή: Εφημερίδα “Δημοκρατία”, 27/12/18.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.