Saturday 4 May 2024
Αντίβαρο
Μακεδονία Παναγιώτης Κωστόπουλος Σκοπιανό

Ερήμην του λαού

Πήγαν στράφι ο εκφοβισμός και η προπαγάνδα για τις «Πρέσπες»

Γράφει ο Παναγιώτη Κωστόπουλος*

Λαός ουχ υπέγραψε, εποιήσαμεν ουδέν» θα μπορούσαν να είναι οι λέξεις που βγήκαν από το στόμα του πρωθυπουργού μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, παραφράζοντας το «Μάρκος ουχ υπέγραψε, εποιήσαμεν ουδέν», που είχε πει ο Πάπας Ευγένιος Δ΄, όταν έμαθε ότι δεν υπέγραψε ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός την Ενωση των Εκκλησιών. Τόση λοιδορία, τόση στοχοποίηση, τόσος εκφοβισμός, τόση προπαγάνδα και τόση προβοκάτσια πήγαν στράφι…

Στην κουτσουρεμένη δημοκρατία που ζούμε, έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας που εκλέχτηκε από το 17,8% του ελληνικού λαού, βουλευτές που τοποθετήθηκαν και δεν εκλέχτηκαν, και δύο κατασκευασμένα κόμματα (ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι), τροφοδότες της κυβέρνησης, που οι βουλευτές τους σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κυβιστήσεις και μετεγγραφές. Οπότε, οι πρόθυμοι 151 (ίσως και παραπάνω) θα βρεθούν και η «συμφωνία» μάλλον θα κυρωθεί.

Ο λαός, όμως, δεν υπέγραψε! Υπέμεινε στωικά τόσες ώρες όρθιος να τρώει τα ληγμένα χημικά, με τη βροχή να δοκιμάζει περισσότερο τις αντοχές του. Ακόμα και όταν αποχώρησε, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, το έκανε με ψυχραιμία, με το κεφάλι ψηλά και ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο. Μη ρωτάτε τι θα γίνει μετά. Υπάρχει ελπίδα ότι, βάσει Συντάγματος, η «συμφωνία» μπορεί να ακυρωθεί ή ότι οι Σκοπιανοί θα μας κάνουν τη χάρη να μην τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Το «κακό», όμως, για τους κυβερνώντες και το σινάφι τους έγινε…

Τόσα χρόνια, ο συρφετός των εθνοαποδομητών και των απάτριδων υποτιμά το λαϊκό στοιχείο και το εθνικό φρόνημα. Οι προσπάθειές τους να ξεριζώσουν από τον λαό το πάθος για ελεύθερη πατρίδα και να διοχετεύσουν την ανθελληνική ιδεολογία τους μέσα σε κάθε πτυχή του βίου έπεσαν στο κενό. Νόμιζαν ότι είχαν υπολογίσει τα πάντα, υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ελληνικός λαός, και τη «μαγιά» του, γιατί μάλλον τους απαγόρευαν οι ινστρούχτορες να διαβάζουν Μακρυγιάννη.
Είπαν ότι ο κόσμος δεν ήταν 2.000.000, όπως ανακοίνωσαν από μικροφώνου οι οργανωτές, ούτε 1.500.000, που ανέφεραν αρκετοί. Παρακάτω από 1.000.000, που λένε οι πιο συγκρατημένοι, δεν το συζητάμε, γιατί καταντά ανέκδοτο! Ευκαιρίας δοθείσης, προτείνω στους υπερασπιστές της «συμφωνίας» να οργανώσουν ένα αντίστοιχο συλλαλητήριο. Μπορώ να μεσολαβήσω να κλείσουν το συνοικιακό κλειστό γυμναστήριο, που χωρά 3.000 άτομα. Ελπίζω να το γεμίσουν!

Πολλοί λένε ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει ο Θεός να είναι μαζί μας. Πιστεύω ότι πρωταρχικά πρέπει να είμαστε εμείς με τον Θεό και να προσευχηθούμε να μας σώσει απ’ την ίδια μας την κυβέρνηση.

*Ιδιωτικός υπάλληλος,

Μεταπτυχιακός Φοιτητής Δημόσιας Ιστορίας

Πηγή: https://www.dimokratianews.gr/content/95420/erimin-toy-laoy

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.