Sunday 28 April 2024
Αντίβαρο
Παναγιώτης Κωστόπουλος Πολιτική & Κοινωνία

2023: Επιτέλους ας δράσουμε!

Γράφει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος*

Στο τελείωμα του 2022, όπως συμβαίνει συνήθως σε περιόδους μεγάλων εορτών της Ορθοδοξίας, κάποιοι σκέφτηκαν να διοργανώσουν σε έναν παιδικό σταθμό της Καλαμαριάς (ύστερα επελέγη μυστική τοποθεσία) την ανάγνωση του παραμυθιού: «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα». Εκεί, δυο Drag Queens, δηλαδή άντρες ντυμένοι και βαμμένοι γυναίκες, διάβασαν ένα «παραμύθι» σε παιδάκια νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Για ακόμα μια φορά, όποιος προσπάθησε να εκφράσει την αντίθεσή του δημόσια, λοιδορήθηκε και κατηγορήθηκε για ρατσισμό, ομοφοβία, πατριαρχία και τα γνωστά κοσμητικά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε σε παρόμοιες περιπτώσεις. Μεγάλο μέρος των αντιδράσεων συγκέντρωσε η Κατερίνα Λάσπα, τομεάρχης εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έγινε επειδή γενικά χάλασε το αφήγημα που ήθελαν να περάσουν οι ιέρειες της πολιτικής ορθότητας και ειδικά επειδή χάλασε την εικόνα που θέλει να περάσει το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα υπεράσπισης των κάθε λογής «δικαιωμάτων», εμφανιζόμενο ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτές τις αντιδράσεις επιβεβαιώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι που αυτοαναγορεύονται ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι αυτοί που στην πράξη λειτουργούν αντιδημοκρατικά και ανελεύθερα, αφού απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να έχει διαφορετική άποψη απ’ αυτήν που θέλουν να επιβάλλουν και προβαίνουν σε «δολοφονίες χαρακτήρων».

Γενικότερα, στην καθημερινότητά μας, βλέπουμε ότι οι υπερασπιστές του κάθε λογής παρδαλού δικαιώματος προσπαθούν να το επιβάλλουν στην κοινωνία είτε με την κατάληψη καίριων θέσεων στην κυβέρνηση, στα Μέσα Ενημέρωσης και σε άλλους τομείς επιρροής, είτε με την κατάληψη των δημόσιων χώρων. Πιο συγκεκριμένα, αν παρατηρήσουμε, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι οι γνωστές (αντι)εξουσιαστικές ομάδες γεμίζουν τους τοίχους των πόλεων με αντεθνικά συνθήματα και αφίσες που θα ζήλευε μέχρι και ο Ερντογάν, με εμετικές αντιχριστιανικές αφίσες και με προκλητικά συνθήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι καταστρέφουν, και τώρα τελευταία προσπαθούν να αποκαθηλώσουν, αγάλματα. Ούτε είναι τυχαία η προπαγάνδα που γίνεται εντός των σχολείων από απάτριδες δασκάλους και καθηγητές και εκτός του σχολείου από τις γνωστές ομάδες με συνθήματα στους τοίχους των σχολίων και τρικάκια στα προαύλια. Όπως φαίνεται, αυτό που τους τρέφει είναι το μίσος και ο μεγάλος τους στόχος είναι η Παιδεία και τα παιδιά. Γιατί γνωρίζουν πως «αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Το 2023 ας είναι το έτος που θα αντιδράσουμε σε όσους προσπαθούν να καταστρέψουν τα ταυτοτικά μας στοιχεία και που θα δράσουμε για να μπορέσει ο λαός μας να επανεύρει τις ρίζες του.

Καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία σωματική και πνευματική και με αντίδραση και δράση!

*(Μ.Α. Δημόσιας Ιστορίας)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία” στις 5/1/2023

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.