Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Πολιτική επικαιρότητα

Πετάει πετάει η ΝΔ;

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 2 Οκτωβρίου 2017.

Με τίτλο «άλλοθι τέλος» η ΝΔ διαμήνυσε σε ανακοίνωσή της ότι εφεξής δεν θα ψηφίζει νομοσχέδια όταν αποστασιοποιείται ένας κυβερνητικός εταίρος, ακόμα και αν συμφωνεί. Αφορμή απετέλεσε μία ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία κρίθηκε ότι άνοιγε τον δρόμο στην αναγνώριση της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει την στρατηγική γύμνια της ΝΔ. Εδώ και 22 μήνες η ρητορική της ΝΔ στρέφεται γύρω από το αίτημα για εκλογές διότι «η κυβέρνηση βλάπτει τη χώρα».

Πρώτο παράδοξο:  γιατί το ίδιο διάστημα παρείχε στον ΣΥΡΙΖΑ «άλλοθι», όπως το ονομάζει σήμερα; Εάν ακολουθούσε αυτήν την τακτική νωρίτερα, ίσως δεν ψηφίζονταν ορισμένα νομοσχέδια ή κατέρρεε η κυβέρνηση. Η ΝΔ διέσωσε την κυβέρνηση σε τρεις τέτοιες περιπτώσεις: στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, στη ρύθμιση για περίθαλψη του Μεγάρου Μουσικής από το κράτος, και στο νομοσχέδιο για το Ισλαμικό Τέμενος.

Υποτίθεται ότι η ΝΔ απευθύνεται σε συντηρητικούς ψηφοφόρους. Αυτοί μπορούν να αποδεχθούν το νομικό αίτημα των ομοφυλοφίλων, ώστε από την συμβίωσή τους να απορρέουν δικαιώματα και υποχρεώσεις από και προς το κράτος. Τους ενδιαφέρει όμως η οντολογική εξέλιξη των ανθρωπίνων σχέσεων και ο αντίκτυπος της θεσμοθέτησής τους με όρους «σούπερ-μάρκετ». Ένας γέροντας λέει ότι «η πιο επαναστατική πράξη σε μερικά χρόνια θα είναι ο γάμος», λόγω της σπανιότητας της εθελούσιας προσχώρησης του περιχαρακωμένου ατόμου σε μία σχέση. Αν υπάρχουν «οικονομικά νεοφιλελεύθεροι», υπάρχουν και «κοινωνικά νεοφιλελεύθεροι». Το δεύτερο παράδοξο είναι η ενθουσιώδης παράδοση της ΝΔ χωρίς καμία υποσημείωση ή όριο υποχώρησης στην ατζέντα των κοινωνικά νεοφιλελευθέρων, που ήδη πίεζουν επί παραδείγματι για υϊοθεσία από ομοφυλοφίλους, αλλαγή φύλου από τα 15(!) με απλή αίτηση κλπ. Οξύνεται έτσι η αμφισημία στο τι «υποτίθεται» ότι εκπροσωπεί η ΝΔ.

Τρίτο παράδοξο: η ΝΔ διατρανώνει τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της, στα οικονομικά, τον οποίον συμπληρώνει πρόσφατα με την απέχθειά της στον κρατισμό. Ένας φιλελεύθερος ψηφοφόρος παρατηρεί ότι δεν συνάδει η τοποθέτηση αυτή με τις αβίαστες ευλογίες της ΝΔ να αναλάβει το κράτος τη διαχείριση και τα χρέη ενός ιδιωτικού φορέα. Ούτε αντιλαμβάνεται για ποιον λόγο θα πρέπει οι διαπλεκόμενες σχέσεις του πρώην ιδιοκτήτη με την πολιτική τάξη, να δικαιολογούν μία εξαίρεση.

Τέλος, η ΝΔ αποδέχτηκε περιχαρής να χτιστεί Ισλαμικό Τέμενος σε έκταση του Πολεμικού Ναυτικού, με έξοδα των δημοσίων επενδύσεων, χωρίς δημόσιο προβληματισμό. Οι Ορθόδοξοι ναοί της ομογένειας δεν ενισχύθηκαν κρατικά. Τον έλεγχο που νομίζουμε ότι θα έχουμε στο Τέμενος λόγω δημοσίου χρήματος, δεν θα τον έχουμε. Σιωπή για τα αρχαία στον Ελαιώνα. Εδώ έχουμε το μεγαλύτερο παράδοξο, διότι ένα κρατικά επιδοτούμενο Ισλάμ δεν συμβαδίζει ούτε με τη συντηρητική, ούτε με την οικονομικά φιλελεύθερη οπτική.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε σχετικά (στον 984 στις 20/9): «Όταν θέλει ο κ. Τσίπρας να πουλήσει αριστεροσύνη και προοδευτισμό στο ακροατήριό του…  έχει την βεβαιότητα ότι τα νομοσχέδια θα περνάνε με πλειοψηφία από τη ΝΔ». Ακριβώς! Η ΝΔ αποτελούσε τόσον καιρό εθελούσιο δεκανίκι «αριστεροσύνης» του ΣΥΡΙΖΑ. Ευεξήγητο λοιπόν ότι στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ κινείται χαμηλότερα από το ποσοστό του Σαμαρά, όταν οι εκλογείς έτρωγαν αμάσητες τις «αυταπάτες» του Τσίπρα. Όσο η ΝΔ δεν ικανοποιεί επαρκώς το ακροατήριό της, τόσο δυσκολεύεται να ανοίξει πανιά.

 

6 comments

Γιώργος Μάτσος 3 October 2017 at 11:55

Μπράβο Ανδρέα!

Reply
NF 4 October 2017 at 11:34

Καλα κρασια αγαπητε Admin! Τωωωωωρα αντιληφθηκατε οτι η ΝΔούλα ειναι ενας γαλαζιος ΣΥΡΙΖΑ, ενα κομμα τραβεστί, και δη μουσάτη, οπως εκεινη που κερδισε στη Eurovision πριν μερικα χρονια; 🙂

Και βεβαια δεν θα επεφτε η Κυβερνηση αν η ΝΔούλα δε στηριζε τα επιμαχα νομοσχεδια. Οπως ευστοχα ειπε η Σοφια Βουλτεψη, Καμμενος θα αλλαξει οχι μονο θεσεις, αλλα και….φύλο, προκειμενου να μεινει στην Κυβερνηση και στο ΥΕΘΑ. Τουλαχιστον η ΝΔούλα μεχρι τωρα ηταν ειλικρινης, και τα ψηφιζε αφου τα πιστευε. Ετσι ξεσκεπαζε το πραγματικο προσωπο οχι μονο του Καμμενου, αλλα και το δικο της…….

Για να ειμαι απολυτως εντιμος και ειλικρινης, οφειλω να αποκαλυψω οτι το 2012 ψηφισα ΑΝΕΛ. Αν θετε να πειτε οτι ημουν μ….κας, θα συμφωνησω. 🙂

Reply
NF 4 October 2017 at 11:42

Το προβλημα ομως της ΝΔουλας ειναι πολυ βαθυτερο, απο το τι θα ψηφισει στο νομοσχεδιο για τους τραβεστί.

Παραδειγμα: Το ΔΝΤ δηλωνει ευθεως οτι το ελληνικο χρεος ειναι “highly unsustainable”, ακομα και αν η Ελλαδα εφαρμοσει πληρως το προγραμμα της, και απαιτειται ριζικη αναδιαρθρωση, και οχι μπουρδες περι “ελαφρυνσης”, βγαζοντας offside τους Γερμανους, προσθετει δε οτι η χωρα μπορει μακροπροθεσμα να διατηρησει maximum πλεονασμα 1.5 % του ΑΕΠ. Τι λεει επι ολων αυτων ο Κουλης και η ΝΔούλα; Συμφωνουν ή διαφωνουν; Θα ζητησουν αυτο που λεει το ΔΝΤ οτι χρειαζεται και τι θα κανουν αν οι Γερμανοι δεν το δωσουν;

Reply
admin 4 October 2017 at 11:50

Αγαπητέ NF, επειδή παρακολουθείτε το Αντίβαρο, θα θυμίσω ότι αυτούς τους 22 μήνες είναι η πέμπτη φορά που αναφέρομαι στη ΝΔ. Σε όλα από την ίδια οπτική γωνία. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Ιαν 2016 – «Προσδοκίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη»
Μάι 2016 – Ατόπημα Μητσοτάκη περί παιδείας
Οκτ 2016 – ΝΔ ή Μεγάλο Ποτάμι;
Δεκ 2016 – Η σχιζοφρένεια της ΝΔ
Οκτ 2017 – Πετάει πετάει η ΝΔ;

Ανδρέας.

Reply
NF 4 October 2017 at 20:42

Ειναι αληθες αγαπητε Admin οτι εχετε κατ’ επαναληψιν επισημανει τις κραυγαλεες και σχιζοφρενικες ιδεολογικες αντιφασεις του κομματος αυτου, καθως και του Κουλη προσωπικως. Ασφαλως θα αντιληφθηκατε οτι εγραψα το προηγουμενο σχολιο αστειευομενος, επιθυμωντας να αποδωσω με ακομα εντονοτερο τροπο οσα γραψατε. Θα ξαναδιαβασω προσεκτικα τα ενδιαφεροντα αρθρα που παραθετετε.

Reply
admin 10 October 2017 at 12:26

Είναι βεβαίως μεγάλη η τιμή να σου προτείνουν να αρθρογραφείς στην ιστορικότερη ελληνική εφημερίδα, και μάλιστα στο πρωτοσέλιδό της, αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερη να σε διαβάζουν οι αρχισυντάκτες της και να χρησιμοποιούν τις φράσεις σου στα κύρια άρθρα της εφημερίδας. Έχει γίνει και στο παρελθόν, εδώ το τελευταίο παράδειγμα. Στο πιο πάνω άρθρο (Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017) έχουμε την εξής παράγραφο

Στο κύριο άρθρο της Εστίας την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 διαβάζουμε το εξής

Επειδή ολόκληρο το άρθρο είναι ενδιαφέρον, το αναπαράγω εδώ

Πρωτοσέλιδο 9 Οκτωβρίου 2017

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.