Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Αφρική Μεταναστευτικό

Πρόσφυγες: Χριστιανοί Ορθόδοξοι από την Αιθιοπία ή Σουνίτες από το Πακιστάν;

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 8 Οκτωβρίου 2019. (με τον συντομότερο τίτλο «Προτιμότεροι οι Χριστιανοί πρόσφυγες»).

15 Σεπτεμβρίου 2019. Διαδήλωση Χριστιανών στην Αιθιοπία εναντίον των διώξεων που υφίστανται
15 Σεπτεμβρίου 2019. Διαδήλωση Χριστιανών στην Αιθιοπία εναντίον των διώξεων που υφίστανται

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής «υπερήφανος όταν βλέπει (την ελληνική κοινωνία να) μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά σιγά». Στην προηγούμενη φράση του μετακύλησε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το κράτος στους μετανάστες. Δεν είπε ούτε «πόσους χρειαζόμαστε», ούτε καν «πόσους αντέχουμε». Μίλησε για «όσους επιλέξουν να κάνουν τη χώρα μας δεύτερη πατρίδα τους». Ανεξάρτητα από αριθμό και κριτήρια.

Ένα τέτοιο άλμα επιτρέπεται ίσως σε μαθητικές εκθέσεις ιδεών, οι οποίες περιγράφουν έναν ιδεατό κόσμο αγγελικά πλασμένο. Είναι όμως κάπως περίεργο για εν ενεργεία πρωθυπουργό. Χρησιμοποίησα τον όρο «μετανάστες» και όχι «πρόσφυγες», διότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τηλεόρασης μας διαβεβαιώνει ότι «μόνο το 7% των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα προέρχονται από τη Συρία, οι άλλοι είναι λαθρομετανάστες». Εγώ είμαι ηπιότερος στην ορολογία μου.

Η προσωπική μου άποψη καλύπτει τις δύο προαναφερθείσες προσεγγίσεις (πόσους χρειαζόμαστε, και πόσους αντέχουμε) αλλά και την δημοφιλέστατη ρήση του Ισοκράτη με όλες τις (ελαφρώς αντικρουόμενες ενίοτε) ερμηνείες. Εμφορείται όμως και από το αξίωμα ότι η προσωπική ηθική δεν μπορεί να υϊοθετηθεί από ένα κράτος, το οποίο φροντίζει πρωτίστως για την ύπαρξή του. Συνεπώς, δεν καλύπτει την μετακύληση Μητσοτάκη. Με τα προαναφερθέντα  θυμήθηκα την περίπτωση της Αιθιοπίας. Εάν κάποτε η πρωτοβουλία των κινήσεων επιστρέψει στο κράτος, όχι μόνο δεν θα είναι ντροπή, αλλά θα είναι η δέουσα πολιτική, κατ’ εμέ, να προτιμώνται ανοιχτά πρόσφυγες π.χ. από την Αιθιοπία, αντί το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν. Εξηγούμαι:

Πριν 3 εβδομάδες, στις 15.9.2019 δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στην Αιθιοπία για τις διώξεις των Χριστιανών Αμχάρων από φανατικούς των Ορόμο. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο κάηκαν 30 Χριστιανικοί ναοί και σκοτώθηκαν 100 πιστοί, δυστυχώς έξω από το φως των δυτικών ΜΜΕ. Τον Ιούνιο έγινε απόπειρα πραξικοπήματος και εκτελέστηκαν πολιτικά πρόσωπα στην περιοχή που ζουν οι Αμχάροι. Παρόμοιο πογκρόμ έγινε και το 2016 ενώ συνεχίζεται και σήμερα. Οι Ορόμο είναι στην πλειονότητά τους Σουνίτες μουσουλμάνοι. Ο πρωθυπουργός Αμπίγι Αχμέτ προέρχεται κι αυτός από τους Ορόμο, όμως είναι γνήσιος ειρηνιστής με τεράστιο έργο και υποψήφιος μάλιστα για το Νομπέλ Ειρήνης. Παλεύει να εναρμονίσει 80 εθνότητες στη χώρα του.

Στην αναφορά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για το 2018 αναφέρεται ότι 1.6 εκ. Αιθίοπες εγκατέλειψαν βίαια τα σπίτια του. Κατά 98% έμειναν στο εσωτερικό, λόγω έλλειψης χρημάτων. Πρώτη χώρα στον κόσμο. Ο αντίστοιχος αριθμός για τη Συρία ήταν 900 χιλιάδες, και ασφαλώς οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό.

Οι Αιθίοπες είναι κατά 50% Χριστιανοί Ορθόδοξοι, η χώρα τους είναι η μοναδική της Αφρικής που δεν απετέλεσε ποτέ αποικία ξένων δυνάμεων (με εξαίρεση την Ιταλική κατοχή 1936-41), η Εκκλησία τους ιδρύθηκε από τον Απόστολο Μάρκο, υϊοθέτησε επίσημα τον Χριστιανισμό με τον βασιλιά Εζάνα της Αξώμης μέσω των Ελλήνων ιεραποστόλων Αιδέσιο και Φρουµέντιο στις αρχές του 4ου αιώνα, όταν δηλαδή ο Μ. Κωνσταντίνος ίδρυε την Κωνσταντινούπολη, η λέξη Αιθίωψ είνα ελληνική και απαντάται στον Όμηρο και η χώρα βρίθει ελληνικών επιγραφών, νομισμάτων κλπ.

Μακρυνά μας πολιτισμικά ξαδέλφια, έξω από το οπτικό πεδίο και το δικό μας και της Δύσης γενικότερα. Δεν εμπίπτουν φαίνεται στις κατηγορίες συνήθων διωκώμενων κατά την ρητορική της «πολιτικής ορθότητας». Έτοιμοι όμως να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας, πτωχοί, κυνηγημένοι, αυθεντικοί πρόσφυγες.

=====

Φωτογραφίες από την Αιθιοπία, την δεύτερη χώρα σε Ορθόδοξους Χριστιανούς μετά την Ρωσία, με περίπου 32-35 εκατομμύρια. Ακολουθεί, στην τρίτη θέση, η Ουκρανία με 29 εκατομμύρια (67% από 44 εκατομμύρια). Τέταρτη η Ρουμανία με 13 εκατομμύρια και πέμπτη η Ελλάδα.

Τοιχογραφία σε ναό στην Αιθιοπία
Τοιχογραφία σε ναό στην Αιθιοπία
Εσωτερικό ναού στην Αιθιοπία
Εσωτερικό ναού στην Αιθιοπία
Εορτασμός των Φώτων στην Αιθιοπία
Εορτασμός των Φώτων στην Αιθιοπία
15 Σεπτεμβρίου 2019. Διαδήλωση Χριστιανών στην Αιθιοπία εναντίον των διώξεων που υφίστανται
15 Σεπτεμβρίου 2019. Διαδήλωση Χριστιανών στην Αιθιοπία εναντίον των διώξεων που υφίστανται

 

Εικόνα του 15ου αιώνα που βρέθηκε στην Αιθιοπία
Εικόνα του 15ου αιώνα που βρέθηκε στην Αιθιοπία
Εικόνα της Παναγίας του Αξούμ
Εικόνα της Παναγίας του Αξούμ

 

Αντίβαρο – http://www.antibaro.gr/article/24528

 

 

Πηγές.

1. Ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, 3 Οκτωβρίου 2019, – https://youtu.be/jLgfFfp9Kj4?t=7m54s

2. Εμφάνιση του Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, 1 Οκτωβρίου 2019, https://www.youtube.com/watch?v=EWtMiRvdkYE

3. Εστία, 29.12.2015 – Μεταναστευτικό και αριστερά. http://www.antibaro.gr/article/14065

4. Washington Examiner, 22.9.2019, Ethiopian Christians march to protest church burnings

https://www.washingtonexaminer.com/news/ethiopian-christians-march-to-protest-church-burnings

5. Public Radio International (συνεργασία και με το BBC), 16.9.2019
https://www.pri.org/stories/2019-09-16/uptick-church-burnings-raises-alarm-ethiopia

6. La Croix International, 2 Οκτωβρίου 2019.
https://international.la-croix.com/news/ethiopias-orthodox-christians-denounce-rise-in-arson-attacks/10948#

7. BBC, 8.8.2016
https://www.bbc.co.uk/news/world-africa-37015055

8. Απόπειρα πραξικοπήματος και δολοφονίες, Guardian, 23.6.2019 https://www.theguardian.com/world/2019/jun/23/ethiopia-coup-attempt-leaves-army-chief-shot-says-pm

9.  Αναφορά της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σελίδα 6. https://www.unhcr.org/5d08d7ee7.pdf

10. «Η “µύηση” του Αιθίοπα ευνούχου στον Χριστιανισµό. “Παράδειγµα” µεταστροφής». Μαρίκα Κιάμου, ∆ιπλωµατική εργασία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Πάτρα, 2019.

https://edy.eap.gr/bitstream/repo/40621/1/KIAMOU%20MARIKA%202018-10-16.pdf

11. Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Αμπίγι
https://en.wikipedia.org/wiki/Abiy_Ahmed

15.3.2019 «Ισοκράτης και ελληναράδικη κοπτοραπτική»
https://sarantakos.wordpress.com/2009/03/15/isocrates2/

16. Ethiopia: Home to Second Highest Number of Orthodox Christians in the World

https://www.ezega.com/News/NewsDetails/4143/Ethiopia-Home-to-Second-Highest-Number-of-Orthodox-Christians-in-the-World

17. Ethiopian Christ icon found 500 years on

https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/africaandindianocean/ethiopia/8221616/Ethiopian-Christ-icon-found-500-years-on.html

 

20 comments

NF 8 October 2019 at 19:52

Δηλαδη τι θελετε Admin, να μας κουβαλησετε 1.500.000 Αιθίοπες; Οπως εχω ξαναπει, δεν βλεπω να διαφερετε και πολυ απο τον Κούλη ή τους ΣΥΡΙΖΑίους.
Παρεμπιπτοντως, η Νιγηρια εχει 200.000.000 κατοικους. Το 2006 ειχε 140.000.000. Το 46 % ειναι χριστιανοι, το 43 % Μουσουλμανοι. Δηλαδη 90.000.000 Χριστιανοι και βαλλε. Να φερουμε και μερικα εκατομμυρια απο δαυτους; Οπως τον Αντετοκουνμπο, αυτο το γνησιο “ελληνοπουλο”. Και αυτοι ειναι επιδοξοι “προσφυγες”, εκει κατω γινεται της κακομοιρας με τους εμφυλιους πολεμους. Να μετασχουν και αυτοι της ελληνικης παιδειας!

Reply
admin 8 October 2019 at 20:22

Όχι. δεν θέλω αυτό.

Θέλω να επαναφέρω την πρωτοβουλία των κινήσεων από τους λαθρομετανάστες στο ελληνικό κράτος

Αφού γίνει αυτό, θέλω το κράτος να επιλέγει πόσους και ποιους μετανάστες θέλει (πχ για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό εν μέρει), να χρησιμοποιεί κριτήρια πολιτισμικά.

Αυτά τα δύο.

Τρίτον, θα ήθελα να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για πράγματα και ανθρώπους που τα κυρίαρχα ΜΜΕ αγνοούν. Αυτό είναι σταθερή επιθυμία εδώ και τουλάχιστον 18 χρόνια που έφτιαξα το Αντίβαρο.

Reply
Πατριώτης 8 October 2019 at 20:44

Συγχαρητήρια για την επιμελημένη, όπως πάντα, ανάρτηση, αγαπητέ Ανδρέα.

Δυστυχώς, εκ των πραγμάτων η Ελλάδα δεν μπορεί να “σηκώσει” άλλους μετανάστες, χωρίς τον κίνδυνο να αφανιστεί ο ελληνικός της χαρακτήρας. Ήδη κινδυνεύει και πολύ μάλιστα. Οι μετανάστες ως λύση τού δημογραφικού με βρίσκει απολύτως αρνητικό. Δεν λύνεται το δημογραφικό έτσι. Και η Ουγγαρία έχει δημογραφικό πρόβλημα, αλλά δεν το λύνει με μετανάστες.

Συμφωνώ με το “να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για πράγματα και ανθρώπους που τα κυρίαρχα ΜΜΕ αγνοούν”, να τα κάνομε γνωστά στο ευρύτερο κοινό, αλλά η Ελλάδα είναι ένα κράτος χρεοκοπημένο, με πολλά δικά της προβλήματα, που δυστυχώς ελάχιστα, αν καθόλου, μπορεί να προσφέρει βοήθεια σ’ αυτά.

Reply
Αντίλαλο 8 October 2019 at 21:08

«Αφού γίνει αυτό, θέλω το κράτος να επιλέγει πόσους και ποιους μετανάστες θέλει (πχ για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό εν μέρει), να χρησιμοποιεί κριτήρια πολιτισμικά.»

Εγώ έχω μια καλύτερη ιδέα, ως προς το δεύτερο που θέλετε, διότι με τα άλλα δυο συμφωνώ. Κανέναν μετανάστη. Απλή και ξεκάθαρη γνώμη. Αντ’αυτού, γιατί να μην δίνουμε τα λεφτά απευθείας στις Ελληνίδες, ως επίδομα γέννησης και για τα πρώτα 5-10 χρόνια, ώστε να αντιμετωπίστει το δημογραφικό εν μέρει; Μια χαρά θα αντιμετωπιζόταν το δημογραφικό, εν μέρει, και με αυτόν τον τρόπο. Και στην τελική, ας είμαστε ακόμα και λιγότεροι. Γιατί σώνει και καλά πρέπει να εισάγουμε μετανάστες;

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε μεγαλύτερη κρίση αντιπροσώπευσης στην Ελλάδα. Και ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί προδότες. Ακόμα και οι πιο αγνοί, όπως εσείς, δεν αντιπροσωπεύετε την βούληση του λαού. Είναι απίστευτη η αναντιστοιχία, μεταξύ πολιτών και πολιτευτών. Και είναι απίστευτη η παραγνώριση της βούλησης του λαού σε όλα τα θέματα. Στο σκοπιανό το 85% ήταν αντίθετο, αλλά δεν ρωτήθηκε με δημοψήφισμα. Και όταν μια φορά ρωτηθήκαμε σε άλλο θέμα με δημοψήφισμα, λίγες μέρες αγρότερα αγνοήθηκε η γνώμη μας. Δεν έχουμε δημοκρατία, ας καταργηθούν οι εκλογές, τι νόημα έχουν; Μόνο ως άλλοθι των προδοτών γίνονται.

Reply
Ελευθέριος 8 October 2019 at 23:25

Αυτό ήταν που μας έλειπε. Τα χριστιανικά μας αισθήματα της συμπόνιας για τους καημένους τους μετανάστες.
Να τους μαζέψουμε όλους, με προτίμηση σε χριστιανούς και όχι μουσουλμάνους και να τους ξαμολύσουμε στην ερημωμένη μας ύπαιθρο να πάρει τ’απάνω της. Τα χωράφια δεν χρειάζεται να τα καλλιεργούμε, αφού θα στήσουμε παντού container να τους στεγάσουμε κι αυτοί θα κάθονται αμοιβόμενοι, υπο την αιγίδα των οργανώσεων του Σόρος, των ΜΚΟ και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ. http://estia.unhcr.gr/el/home_page

Κατά τα άλλα κάνουμε και αγώνα από τον ιστότοπο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας που εκπληρώνουμε από τη μια το χριστιανικό μας καθήκον, από την άλλη το χρέος προς την πατρίδα και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Reply
CHRYSANTHOS SICHLIMIRIS 9 October 2019 at 07:07

αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί….μην ξεχνάμε ότι ο Θεός αγάπη εστί, και ότι ο ίδιος αρχηγός της Πίστεώς μας , ο Χριστός, υπήρξε πρόσφυγας…

Reply
Ελευθέριος 9 October 2019 at 08:27

Έχετε μπλέξει την ιδεολογία σας, που είναι ο χριστιανισμός, με την πολιτική. Αυτά τα δυό δεν συμβαδίζουν.
Διότι αυτός ο κόσμος δεν είναι του θεού, είναι του διαβόλου. Αυτό εξάλλου είναι μια κλασσική χριστιανική θέση.

“- Η εμμονή του χριστιανισμού να βρίσκει τον κόσμο άσχημο και κακό έχει κάνει τον κόσμο άσχημο και κακό.
– Αυτή η ίδια η λέξη «Χριστιανισμός» είναι παρανόηση: στο βάθος υπήρξε μόνο ένας χριστιανός κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό.”

Φρειδερίκος Νίτσε

κι ένα τραγουδάκι εξαιρετικά αφιερωμένο για όλους τους “εν Χριστώ αδελφούς”

http://www.youtube.com/watch?v=EpVEEGYJIbw

Reply
Jean Alatzo 9 October 2019 at 18:41

Εμφιλοχώρησε λάθος πληροφόρηση ,δεν είναι Χρ. Ορθόδοξοι αλλά Χρ.Κόπτες (Μονοφυσίτες) επηρεασμένοι θρησκευτικά από τους παλαιούς Αιγύπτιους στα χρόνια των πρώτων αιρέσεων. Με μεγάλες διαφορές δόγματος και εθίμων.

Reply
Λευτέρης 9 October 2019 at 19:34

Το θεμα της παρουσίας εκατομυρίων ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (= ILLEGAL ALIENS στις ΗΠΑ) στην ἐλληνική επικράτεια δεν έχει καμμία σχέση με χρωμα, φυλη, θρησκεία και εθνικη καταγωγή. Εχει σχέση μονον με το εάν τηρείται ο υφιστάμενος νόμος ἢ ὄχι.

Συμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο (3386/2005) οι παράνομοι αλλοδαποι φυλακίζονται για τρεις μήνες και κατόπιν απελαύνονται.

Εάν δέν εφαρμόζεται ο νόμος αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε εκτελεστικονομοθετικη εξουσία εφαρμοζει αντι αυτού την δική της ιδεολογία.

Και τελειώνω το σχόλιό μου με το εξης το οποίο θα εξέφραζε οποιονδήποτε αμερικανό πολίτη προς μία πολιτικη ηγεσία η οποία αυθαιρετεί ενεργώντας ανεξάρτήτως της βουλής του λαού.

WΗΟ TΗΕ΅F YOU THINK YOU ARE?

Reply
NF 10 October 2019 at 00:01

@Admin

θέλω το κράτος να επιλέγει πόσους και ποιους μετανάστες θέλει (πχ για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό εν μέρει), να χρησιμοποιεί κριτήρια πολιτισμικά.

Aαααρα, ειστε υπερ της αντιμετωπισης του δημογραφικου με εισαγωγη Αφρικανών εποικων. Αρκει να ειναι Χ.Ο. και οχι Ισλαμιστες. Προβλεπω οτι οι ενδιαφερομενοι Αφρικανοι θα τρεξουν να βαπτιστουν (“ειδομεν το φως το αληθινον!” )

Ουδεμια εκπληξις. Εδω εχετε ταχθει υπερ των Τουρκαλβανων λαθροεισβολεων,(των “παλαιων” λαθρομεταναστων) αρκει να εχουν ελθει πριν την ελευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσια.

Ο Κουλης θα ηταν πολυ περηφανος για εσας. Οι δε ΣΥΡΙΖΑίοι ακομα περισσοτερο.

Μακρυνά μας πολιτισμικά ξαδέλφια……
Aπο πού και ως πού ειναι μακρινα μας πολιτισμικα ξαδερφια; Επειδη εχουν ιδια θρησκεια;

Έτοιμοι όμως να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας, πτωχοί, κυνηγημένοι, αυθεντικοί πρόσφυγες.
Ειστε Αιθίοψ λαθρομεταναστης. Δε χρειαζεται να πληρωσετε διακινητες. Βρειτε εναν παπα να σας βαφτισει, παρτε και 2-3 βιβλια του Πλατωνα υπο μαλλης, ταξιδεψτε μεχρι τα ελληνικα συνορα, και μολις φτασετε δειξτε τα και πειτε “μετεχω της ελληνικης Παιδειας, αφηστε με να περασω!”

I rest my case………………………

Reply
Αντίλαλο 10 October 2019 at 21:03

Διαβάστε και φρίξτε, ιδού τι μας περιμένει, προσέξτε πως σκέπτονται όσοι τους καθοδηγούν από τις μυστικές υπηρεσίες να εισβάλλουν στα εδάφη μας, ενώ εσείς ονειρεύεστε να εκχριστιανίσετε τους λαθραία εισερχόμενους και να φέρετε και άλλους ομόδοξους. (disqus.com/home/discussion/triklopodia/_triklopodia_47416)

Reply
admin 11 October 2019 at 01:54

NF, μια διευκρίνιση. Η φράση μου από βιασύνη ήταν γραμματικά ασύντακτη.

Και έτσι όμως όπως την έδωσα, είναι φανερό ότι πρόκειται για το δεύτερο από δύο βήματα. Τα γράφω καλύτερα

1ον το κράτος να αποφασίζει το ίδιο αν θέλει και πόσους θέλει (αυτό σημαίνει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων)

Και 2ον, αν έχει αποφασίσει ότι θέλει κάποιους (πχ ως αντιστάθμισμα εν μέρει στο δημογραφικό), τότε να χρησιμοποιεί κριτήρια πολιτισμικά και όχι κριτήρια που θέτουν άλλοι ή οι συνθήκες.

Αυτά τα δύο έχουν συνέχεια και ιεράρχηση. Το ένα έπεται του άλλου. Δεν μπορεί να θεωρηθεί το δεύτερο ανεξάρτητα από το πρώτο.

Τέλος, δεν ξέρω τι θυμάστε για το άλλο που θέτετε, εγώ έχω αποδεχθεί ότι οι περισσότεροι Αλβανοί που ήρθαν στην Ελλάδα την δεκαετία του 1990 έχουν αφομοιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι μια πραγματικότητα.
Και όχι μόνο Αλβανοί. Προσθέτω. Και Βούλγαροι και ίσως και άλλοι.

Reply
Πατριώτης 11 October 2019 at 11:15

“1ον το κράτος να αποφασίζει το ίδιο αν θέλει και πόσους θέλει”
Ουσιαστικά, κράτος σημαίνει κυβέρνηση. Ποιος θ’ αποφασίσει, λοιπόν, οι ιδεοληπτικοί Τσίπρας και Τασία, ή ο πολυπολιτισμικός Κούλης;
“Και 2ον, αν έχει αποφασίσει ότι θέλει κάποιους (πχ ως αντιστάθμισμα εν μέρει στο δημογραφικό)”
Και μόνον η σκέψη ότι θα καταφύγομε σε μετανάστες για να λύσομε, έστω εν μέρει, το δημογραφικό, δηλαδή με τρόπο ανορθόδοξο, έστω κι αν φέρομε ορθοδόξους (αμάν πια μ’ αυτή η προσκόλληση στη θρησκεία), αντί να δώσομε κίνητρα σε Έλληνες, είναι απαράδεκτη.
Εδώ και 500 χρόνια δεν μπορέσαμε ν’ αφομοιώσομε τούς Τσιγγάνους και αφομοιώσαμε τούς Αλβανούς; Ποιους Αλβανούς “αφομοιώσαμε”, Ανδρέα; Επειδή κάποιοι βρήκαν δουλειές και νοικοκυρεύτηκαν, κατά κάποιον τρόπο (παραμένουν πάντα επιφυλακτικοί κι εχθρικοί έναντι τής Ελλάδας), δεν σημαίνει ότι αυτό έγινε με την πλειονότητα. Οι Αλβανοί παραμένουν οι υπ’ αρ. 1 εγκληματίες εκ των αλλοδαπών, διακινούντες ναρκωτικά, όπλα και γυναίκες, επιδιδόμενοι σε ληστείες κι εκτελέσεις συμβολαίων, οι δε Γύφτοι είναι τα τσιράκια των. Μια ματιά στον ελληνικό ημερήσιο τύπο θα σε πείσει. Δε σού λέω στο αστυνομικό δελτίο, διότι εκεί συνήθως αποκρύπτουν την υπηκοότητα των δραστών, για να μην δημιουργείται … “εχθροπάθια” και “ρατσισμός” (η γελοιότητα τού πολιτικώς ορθού σ’ όλο της το μεγαλείο!).
Οι Βούλγαροι έχουν άλλη ειδικότητα: Το εμπόριο βρεφών.
Τέλος, το ότι η ιδέα σου συναντά καθολική αντίρρηση, θα έπρεπε να σού λέει κάτι.

Reply
admin 11 October 2019 at 13:56

«αντί να δώσομε κίνητρα σε Έλληνες»

πού το λέω αυτό; πού λέω «αντί»;

Έχουμε συναίσθηση των αριθμών; Το Δημογραφικό θα μας πνίξει. Όχι τα Μνημόνια, ούτε ο πόλεμος στη Συρία.

Την Τρίτη έστειιλα ένα νέο άρθρο στην Εστία. Δεν μπήκε μέχρι σήμερα, συνήθως μπαίνει Τρίτη, οπότε έλπιζα να μπει νωρίτερα. Αντιγράφω ένα τμήμα από την προτελευταία παράγραφο.

«Η αναλογία πληθυσμού της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας είναι η εξής. Το 1950 2.8 (δηλαδή 2.8 Τούρκοι για κάθε Έλληνα). Το 1975 4.4. Σήμερα, το 2019 8.0. Με βάση τις προβλέψεις του οργανισμού της Καλιφόρνια World Population Review, to 2050 η αναλογία θα είναι 10.8 και το 2095 13. Δεκατρείς Τούρκοι θα αντιστοιχούν σε έναν Έλληνα. Θα είμαστε μόνο 6.7 εκατομμύρια».

Αλλά και πάλι θα επιμείνω και θα πω ότι αυτό που κάνω είναι απλώς μία ιεράρχηση των πραγμάτων. Δεν προτείνω καμία πολιτική, μόνο ιεράρχηση.

Πρώτα το κράτος (η κυβέρνηση ναι, αλλά προτιμώ τη λέξη κράτος, διότι έτσι παραπέμπω και σε κάποια συνέχεια, δηλαδή σε κάποιου είδους στρατηγική που διαπερνά τις κυβερνήσεις και τον χρόνο και είναι σταθερή), πρώτα λοιπόν το κράτος να πει: ΕΓΩ θα αποφασίσω ΑΝ θέλω και ΠΟΣΟΥΣ ΘΕΛΩ.

Δεύτερον. ΑΝ το κράτος απαντήσει καταφατικά στο ότι θέλει, ΑΝ προσδιορίσει αριθμό στο πόσους θέλει, μετά να βάλει κριτήρια εγγύτητας.

Εννοείται ότι για να τα κάνει αυτά θα έχουν προηγηθεί ΟΛΑ τα μέτρα σαν κι αυτά που υπονοείς εσύ. Εννοείται και εξυπακούεται!

Προηγούνται, πχ οι Ελληνοπόντιοι εκ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, διότι ανήκουν στοη ελληνισμό κι ας μην μιλάνε ελληνικά. Να μην κολάμε στο ένα ή στο άλλο παράδειγμα, όταν μιλάμε ουσιαστικά για μία γενική ιεράρχηση. Αν δεν είναι κατανοητό ότι μιλάω για μία γενική ιεράρχηση (αφ’ενός) και αφ’ετέρου για τις συνθήκες επί του συγκεκριμένου παραδείγματος, δεν μπορω να το κάνω σαφέστερο. Αυτό είναι. Πάμε παρακάτω.

Πάντως, το άρθρο είναι κριτική στον πρωθυπουργό που δεείχει να λέει ότι δέχεται όσους θέλουν. Αυτό είναι το «πολτικό μήνυμα». Να αλλάξει επειγόντως ή να διεκρινιστεί επαρκώς. Μπροστά σ’αυτό, τα υπόλοιπα είναι υποδεέστερα.

Ανδρέας.

Reply
Κυριακός Παπαδόπουλος 11 October 2019 at 14:48

Αγαπητέ Ανδρέα: μην αδιαφορείτε (σαν Αντίβαρο!) για την περίπτωση Παναγιώτη-Ραφαήλ! “να” και το κράτος, “να” και ο πατριωτισμός, αν δεν μπορούμε να σώσουμε ένα βρέφος…ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ!! Ακόμα και λίγο να είναι, θα είναι σημαντικό. Μια προβολή…

Reply
Πατριώτης 11 October 2019 at 16:35

Εγώ το λέω, δεν είπα ότι το λες εσύ. Κίνητρα σε Έλληνες/νίδες να δοθούν και όχι να κάνομε εισαγωγή.
“Η αναλογία πληθυσμού της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας..”, ε και; Πόση ήταν και είναι η αναλογία των Ισραηλινών έναντι των Αράβων;

Ελληνοπόντιοι έτσω, αλλά αφού εξαντλήσομε όλα τ’ άλλα. Ας φθάσομε πρώτα στο να κάνει κάθε ελληνική οικογένεια τουλάχιστον 3-4 παιδιά και μετά τα συζητάμε.

Παραλείπω τα άλλα και πάω στην τελευταία παράγραφο. Αυτό είναι σαφές, γι αυτό σού έδωσα και συγχαρητήρια παραπάνω (και για την τεκμηρίωση τού άρθρου βεβαίως). Μην περιμένεις από “Κούληδες”, “Αλέξηδες” και “Γιωργάκια” να ενδιαφερθούν για τίποτε άλλο, εκτός από το πόσους ελληνοποιούν και πόσων την ψήφο να περιμένουν. Εδώ είχαμε τον ανεκδιήγητο Παυλόπουλο, ΥπΕσ προ 13 τόσων ετών, να ευχαριστεί όσους επέλεξαν την χώρα μας για να δώσουμε τον κοινό (;;) αγώνα και σήμερα είναι κεφαλή τού ελληνικού κράτους. Ξοφλημένοι είναι όλοι δαύτοι. Δεν περιμένω τίποτε απ’ αυτούς. Αλλά δεν βλέπω και κανέναν Salvini ή Orban.

Reply
Δημήτριος Ν. Χατζηνικολάου 11 October 2019 at 17:47

Μόνον ὁ Jean Alatzo τὸ ἐπεσήμανε: Οἱ Αἰθίοπες αὐτο-ἀποκαλοῦνται ἀλλὰ ΔΕΝ εἶναι Χριστιανοὶ Ὀρθόδοξοι. Εἶναι μονοφυσῖται/μονοθελητισταί αἱρετικοί, ὅπως οἱ Ἀρμένιοι καὶ οἱ Κόπτες (Αἰγύπτιοι) μεθ’ ὧν τελοῦν ἐν κοινωνίᾳ._

Reply
admin 11 October 2019 at 18:07

Έχεε δίκαιο κ. Χατζηνικολάου. Πάντως, είναι πολύ κοντύτερά μας και από Σουνίτες, και από μετροπιαθείς μουσουλμάνους και από Χριστιανούς άλλων δογμάτων. Αυτό είναι κατά βάση το νόημα.

Reply
Ελευθέριος 11 October 2019 at 18:09

Απ’ τη μια ως “περήφανοι” Έλληνες, ζητιανεύουμε λίγη συμπόνια απ’ τους εκβιαστές πιστωτές μας και εκλιπαρούμε νταβατζηλίκι απ’ τους Αμερικάνους για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή, απ’ την άλλη το παίζουμε και “μεγαλόψυχοι” για το πόσους και ποιούς μετανάστες θα αφομοιώσουμε, για “να λύσουμε εν μέρει το Δημογραφικό”! Οι ξένοι έτσι κι αλλιώς μας είχαν για κορόϊδα, τώρα δουλευόμαστε και μεταξύ μας!

Στο μεταξύ ο Ερντογάν αλωνίζει εν ου πακτοίς, αλλά η έκβαση της κίνησής του στη Συρία θα κριθεί στο πεδίο της μάχης, όπου οι Κούρδοι έχουν δείξει ότι δεν είναι κότες να το βάλουν εύκολα στα πόδια, και σ’αυτή την περίπτωση η προέλαση του τουρκικού στρατού, παρά την υπεροπλία του, μπορεί να αποβεί πολύ πιο οδυνηρή από έναν περίπατο της Αϊσέ στην εξοχή.

Reply
Αντίλαλο 12 October 2019 at 05:54

Έχετε καταλάβει, τι συμβαίνει;

0. Υπάρχουν τρεις υπερδυνάμεις στον πλανήτη: ΗΠΑ, Ρωσσία και Κίνα.
1. Οδεύουμε προς 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, εντός της 15ετίας (ΗΠΑ+Ρωσσία>Κίνα, ΗΠΑ+Κίνα>Ρωσσία, Ρωσσία+Κίνα>ΗΠΑ).
2. Η «δύση», δηλαδή η Pax Americana, η αναβίωση της Pax Romana, είναι στην δύση της και καταρρέει.
3. Η Ελλάς είναι επαρχία της Pax Americana, με σκοπό να συμμετέχει στην περικύκλωση την Heartland που βρίσκεται η Ρωσσία.
4. Η μεταπολεμική γενιά ήθελε να μην είναι φτωχή και τα κατάφερε, με δανεικά λεφτά απο τους διεθνείς τοκογλύφους.
5. Οι μεταπολιτευτικές γενιές είναι μαλθακές και αυτοκαταστροφικές. Παρακμάζουμε σε όλα, αργά και επώδυνα.
6. Η τελευταία ευκαιρία, να αλλάξουμε σύμμαχο ήταν το 2010, με την πολιτική κρίση αντιπροσώπευσης, λόγω χρεωκοπίας.
7. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν δύο νέους πολιτικούς που υπόσχονταν σεισάχθεια, αλλά και οι δύο αποδείχτηκαν απατεώνες.
8. Μας υπέταξε η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, εξαγοράστηκαν όλα, μισοτιμής, και μισό εκατομμύριο Έλληνες ξενιτεύτηκαν.
9. Η Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη μας μετέτρεψε σε αποθήκη ψυχών που αυτή κάλεσε, με εντολή άλλων (βιομηχάνων/Σιωνιστών).
10. Τα ερωτήματα και τα διλήμματα που προκύπτουν από αυτήν την προκληθείσα μεταναστευτική κρίση είναι ψευτοδιλήμματα.
11. Επιπλέον, οδεύουμε προς Ελληνοτουρκικό πόλεμο, έως το 2022, και θα νικήσουν οι επαγγελματίες των «γκρίζων ζωνών».
12. Το υπάρχον σύστημα δε θα κάνει τίποτα, από όσα περιμένουμε και ελπίζουμε (ΑΟΖ, ανασυγκρότηση παραγωγικής βάσης, μεταναστευτικό, κτλ).
13. Όλα αυτά που βιώνουμε, τώρα, είναι διαχείριση της κρίσεως που έχουν ήδη σχεδιάσει, με τον τρόπο που θέλουν, να εξελιχθεί.
14. Ο ανεπίσημος αυτοκράτορας είναι ο Rothschild και το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος είναι «μαριονέτες» του.
15. Η τελευταία ευκαιρία των εκλογών χάθηκε, συνεπώς με αυτούς θα πορευτούμε στον ταπεινωτικό πόλεμο που έρχεται.
16. Η εμπόλεμη σύρραξη θα κρατήσει μέρες/βδομάδες. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι δύσκολοι μήνες της αναπροσαρμογής.
17. Αν, πραγματικά, ενδιαφερόσασταν, δε θα ασχολούσασταν με φιλολογικές ενασχολήσεις, αλλά με πράξεις αυτοπροστασίας.
18. Θα συμβούν διακοπές στην λειτουργία ηλεκτροδότησης, υδροδότησης, ATM, αεροδρομίων, τρένων, καυσίμων, κ.α.
19. Συγχρόνως, ομάδες ατάκτων (ημεδαπών και αλλοδαπών) θα προκαλούν ανυπολόγιστες, αστικές καταστροφές.
20. Η λύση είναι: χωριό, χωράφι, αυτοσχέδιο καταφύγιο, προμήθειες, τρόφιμα, φάρμακα, όπλα, δίκτυα ανθρώπων, κτλ.
21. Τρεις κατηγορίες Ελλήνων θα παραμείνουν, μάλλον, αδρανείς: οι γηραιοί προφητειόπληκτοι λόγω πίστης, οι μεσήλικες μικροαστοί ανθρωπάκοι λόγω αδυναμίας, καθώς πιστεύουν πως ό,τι κι αν κάνουν δεν αλλάζει τίποτα και, τέλος, οι νεαροί «Συβαρίτες» λόγω μαλθακότητας.
22. Αυτή η προβληματική κατάσταση θα είναι πολυετής και άκρως καταστροφική, αλλά δε θα είναι το τέλος του κόσμου.
23. Μετά τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Κινέζοι θα είναι οι νέοι πλανητοκράτορες. Όπως καταλαβαίνετε, δεν εκτιμήσαμε, όσο άξιζε, την αναβίωση του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, και δεν θα υπάρξει πάλι κάτι ανάλογο με τους Κινέζους. Τουλάχιστον, ελπίζω, να απομείνουν αρκετοί από εμάς και τα παιδιά μας, ώστε η επανελλήνιση, να απαλλαγεί από τα, τωρινά, βαρίδια των προδοτών.

Ο χρόνος δεν είναι γραμμικός, έχει γυρίσματα. Μετά την μπόρα θα έρθει πάλι η ξαστεριά.

(isxys.blogspot.com/2019/10/blog-post_75.html και isxys.blogspot.com/2019/10/blog-post_81.html)

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.