Thursday 25 April 2024
Αντίβαρο
Πολιτική επικαιρότητα

Στυαχυολόγηση «περίεργων» δηλώσεων για το Αιγαίο, την ΑΟΖ και την Τουρκία

Με χρονολογική σειρά. Το άρθρο θα ανανεώνεται.

Γ. Βαρουφάκης, Μέρα25, 19.5.2019:

«είναι ανόητο και επικίνδυνο να αφήνουμε την Τουρκία έξω από τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων»

Εφημερίδα των Συντακτών, Πηγή


Ν. Κοτζιάς, ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπ. εξωτερικών, 4.3.2019:

Εάν αρχίσεις και γίνεσαι στις διεθνείς σχέσεις μοναχοφάης λέγοντας όλα δικά μου, όλα στον έλεγχό μου, όλα μόνος μου, τότε είσαι και εσύ μέρος του προβλήματος», «εάν νομίζεις, όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα, ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι -το Καστελόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ της περιοχής- δεν είναι έτσι»

Delphi Economic Forum, Πηγή


Γιώργος Κατρούγκαλος, ΣΥΡΙΖΑ, υπ. εξωτερικών, 20.3.2019 –

«Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο.»

Πρώτο Θέμα, Πηγή


Γιάννης Τσιρώνης, 22.3.2019 ΣΥΡΙΖΑ, –

«Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα;»

Πρώτο Θέμα, Πηγή


Θανάσης Μαυρίδης, δημοσιογράφος liberal.gr, 12.12.2019,

«Συνολική συνεκμετάλλευση σε μία κοινή θάλασσα με την Τουρκία. Να τους αποκλείσουμε δηλαδή; Η λέξη συνεκμετάλλευση είναι αρκετά δαιμονοποιημένη. »

ΣΚΑΙ, Πηγή


Μέρα25, 2.1.2010 –

«Το ΜέΡΑ25 ζητά απερίφραστα: Κανένας αγωγός να μην διαπερνά ελληνική γη ή θάλασσα. Τόσο απλά!

Το Βήμα, Πηγή


Αντώνης Λιάκος, ΣΥΡΙΖΑ, πρώην ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, 3.1.2020 –

«δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου», «Είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες) – Ισραήλ και Αιγύπτου»

Facebook, Πηγή


Νίκος Παπαναστάσης, ΚΚΕ, βουλευτής, 7.1.2020 –

«Ο EastMed διέρχεται από μία de facto τουρκική ΑΟΖ»

ΣΚΑΙ, Πηγή




 

Πλήρης δήλωση Κοτζιά: «Εάν αρχίσεις και γίνεσαι στις διεθνείς σχέσεις μοναχοφάης λέγοντας όλα δικά μου, όλα στον έλεγχό μου, όλα μόνος μου, τότε είσαι και εσύ μέρος του προβλήματος. Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι και να εξασφαλίσεις την ασφάλεια, με τις δύο τετραμερείς (ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και η άλλη η Γαλλία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος), αλλά και με το να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάταση. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, τις μπίζνες της δουλειάς, όχι της γεωπολιτικής, που να συμμετάσχει με τρόπο αυτόν που της αντιστοιχεί και της αρμόζει. Ποιος είναι αυτός; Να το βάλουμε στο τραπέζι να το συζητήσουμε. Αλλά εάν νομίζεις, όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα, ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι -το Καστελόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ της περιοχής- συγγνώμη που το λέω έτσι και ας με κράξουν οι εθνικοί μας φίλοι, δεν είναι έτσι».

Πλήρης δήλωση Λιάκου:: «Η ευγενής μας τύφλωσις. Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν.

3 comments

panos pengas 8 January 2020 at 12:25

Αυτους τους Ελληνοφωνους Φωστήρες τους ανακυκλωνει το Ελληνικον Εθνος και δεν ντρεπονται να απειλουν και να προκαλουν τον απανταχου Ελληνισμο να τους παρασημοφορήσουμε .Μεγαλο το θρασος της ασχημοσύνης τους.

Reply
Δημοσθένης ο Μακεδών 8 January 2020 at 14:24

Το μόνο που έχω να προσθέσω πάνω σε αυτές τις επαίσχυντες δηλώσεις είναι τέσσερις από τους βασικούς νόμους της ηλιθιότητας, έτσι όπως περιγράφηκαν από τον Carlo Cipolla:

(1) Πάντοτε και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία.
(2) H πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου.
(3) Οι μη ηλίθιοι άνθρωποι πάντα υποτιμούν την καταστροφική ισχύ των ηλίθιων ατόμων. Συγκεκριμένα, οι μη ηλίθιοι άνθρωποι συνεχώς παραβλέπουν πως η συναναστροφή / συγχρωτισμός με ηλίθια άτομα αποδεικνύεται απαρέγκλιτα μοιραίο λάθος, ανεξάρτητα από χρόνο, τόπο και συνθήκες.
(4) O ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από τον κακοποιό.
The Basic Laws of Human Stupidity

Reply
admin 9 January 2020 at 11:40

Μία προσέγγιση είναι αυτή που το αποδίδει σε ηλιθιότητα.

Μία άλλη, την οποία προκρίνω προσωπικά, την αποδίδει σε εκτεταμένη ηττοπάθεια και φοβικό σύνδρομο.

Υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις.

Ανδρέας.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.