Sunday 5 May 2024
Αντίβαρο
Κύπρος

Εκνευρίστηκαν οι Τούρκοι από την ακύρωση της συναυλίας της Τ.Λόπεζ στα Κατεχόμενα

10-07-2010 18:54:44 
“Το φυσάνε και δεν κρυώνει” οι Τούρκοι με την ακύρωση της συναυλίας της Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. “Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι η ακύρωση της συναυλίας” απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.


Η Αμερικανίδα σταρ θα τραγουδούσε σε εγκαίνια ξενοδοχείου στην Κερύνεια στις 24 Ιουλίου, ακύρωσε όμως την εμφάνισή της μετά τις αντιδράσεις δηλώνοντας ότι «ποτέ δεν θα υποστήριζε […] οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Όπως γράφει το Σάββατο η τουρκική εφημερίδας Hurriyet, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Μπουράκ Οζούγκιεργκιν σχολίασε την ακύρωση λέγοντας:


«Μήπως η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι αυτή που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ή αυτοί που αφαιρούν από το λαό της ΤΔΒΚ ακόμη και το δικαίωμα να ακούσει μουσική και εμποδίζουν απλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις; Η αντίληψη αυτή προκαλεί σκέψεις, με δεδομένα τα θεμέλια ενός κοινού κράτους στη μελλοντική δημιουργία του οποίου αποσκοπούν οι συνομιλίες για την επίλυση».


“Πρέπει να στηρίζεται η λύση όχι εμποδίζοντας, αλλά αυξάνοντας τις πολιτιστικές δραστηριότητες που δεν έχουν πολιτική διάσταση. Η παρεμπόδιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων είναι παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος».


Το κυπριακό λόμπι των ΗΠΑ φαίνεται ότι για μια ακόμα φορά έκανε καλή δουλειά…


Τμήμα ειδήσεων defenenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13075&Itemid=87

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.