Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Απόστολος Παπαδημητρίου Διεθνή

Θρησκευτικός φανατισμός και πόλεμοι

Γράφει ο Απόστολος Παπαδημητρίου.

                Με την άνοδο της αστικής τάξης στην εξουσία συνέβη νέος ιστορικός συμβιβασμός μεταξύ κοσμικών και θρησκευτικών ηγητόρων στη Δύση. Η διαχρονική απληστία τους εκδηλώθηκε ως μανία κατάκτησης νέων εδαφών (αποικιοκρατία) προς εξασφάλιση πρωτογενών πόρων για την κίνηση της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας. Το νέο καθεστώς όχι μόνο συνέθλιψε τους υποτελείς ιθαγενείς των αποικιών, αλλά και δεν βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης των προνομιούχων λαών των μητροπολιτικών χωρών μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα. Μόνο η επέλαση του κομμουνισμού, που φαινόταν να μάχεται την κοινωνική αδικία φρονημάτισε κάπως τους άπληστους για κέρδη μεγαλοαστούς. Πλείστες όσες αποικίες αποτελούνταν από λαούς άλλων θρησκειών, ειδωλολατρικών, ισλάμ, βουδισμού και ινδουϊσμού. Αν κρίνουμε από τις ενέργειες των «χριστιανών» αποικιοκρατών, εύκολα θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι ο χριστιανισμός είναι η αθλιότερη θρησκεία επάνω στον πλανήτη μας! Ευτυχώς όμως υπάρχουν στην ανθρώπινη ιστορία έντιμοι άνθρωποι, που αίρουν τις όποιες παρεξηγήσεις. Ο μεγάλος Μαχάτμα Γκάντι, που ένοιωσε ταπεινώσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία, τις φρικτές φυλετικές διακρίσεις στη Νότια Αφρική και τη βία κατά των συμπατριωτών του από τους Άγγλους τόνισε: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Χριστιανισμό. Έχω διαβάσει πολλές φορές την επί του Όρους Ομιλία και έχω κερδίσει πολλά από αυτό. Δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει κάνει περισσότερα για την ανθρωπότητα από τον Ιησού. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τον Χριστιανισμό, αλλά το πρόβλημα είναι με εσάς Χριστιανοί»! Τον απασχόλησε άραγε, πόσο χριστιανοί υπήρξαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες;

                Οι πρόγονοί μας, υποφέροντες κάτω από φρικτή δουλεία, αποφάσισαν κάποτε να επαναστατήσουν, για να αποκτήσουν την εθνική τους ελευθερία. Τότε ο σουλτάνος ζήτησε από τον θρησκευτικό ηγέτη του ισλάμ της οθωμανικής αυτοκρατορίας να ευλογήσει την κήρυξη θρησκευτικού πολέμου κατά των απίστων. Ο Χατζηχαλίλ, μετά από συνεννόηση με τον πατριάρχη εθνοϊερομάρτυρα Γρηγόριο Ε΄ αρνήθηκε να υποκύψει στην απαίτηση του σουλτάνου! Απομακρύνθηκε από τη θέση του, εξορίστηκε στη Λήμνο και, κατ’ εντολή του σουλτάνου, δηλητηριάστηκε εν πλώ. Αυτός είναι ο άγνωστος ευεργέτης τους σκλαβωμένου Γένους μας. Το φανατικό ισλάμ δεν στάθηκε ικανό να καταβάλει την έμφυτη ηθική του συνείδηση!

                Κύλισαν δεκαετίες και η απληστία των δυτικών ηγητόρων τους έφερε σε μεταξύ τους σύγκρουση για τον έλεγχο εδαφών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και λαών – σκλάβων. Στα πλαίσια του άθλιου εκείνου αγώνα δρόμου για κυριαρχία, «χριστιανοί» ιθύνοντες, Γερμανοί, υπήρξαν οι ηθικοί αυτουργοί της γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Μικράς Ασίας από τους νέους ηγέτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που μικρή σχέση είχαν με το ισλάμ, όπως έδειξε η ανακήρυξη της Τουρκίας σε λαϊκό κράτος από τον Μουσταφά Κεμάλ. Βέβαια μουσουλμάνοι υπήρξαν οι σφαγείς, αλλά μουσουλμάνοι επίσης, λιγότεροι, οι σωτήρες κάποιων από τους διωκόμενους. Σήμερα νηφάλια μπορούμε να αποδεχθούμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων ήσαν αρκούντως καλές πριν από το κίνημα των Νεοτούρκων.

                Ακολούθησαν οι δύο τραγικοί σε συνέπειες δύο μεγάλοι πόλεμοι του 20ου αιώνα. Τώρα πλέον είχαν πέσει τα προσωπεία. Η μεταχριστιανική Δύση δεν είχε ανάγκη από νέες «σταυροφορίες»! Η απληστία την έστρεφε εναντίον του εαυτού της. «Χριστιανοί» αντιπαρατάχθηκαν προς «χριστιανούς» στην εποχή που μεσουρανούσε στη Δύση η κραυγή του Νίτσε «ο Θεός πέθανε»! Οι ηττημένοι έχασαν τις αποικίες τους, τις οποίες καρπώθηκαν οι νικητές. Έχασαν ακόμη και τις διεθνείς αγορές. Και όμως ο Χίτλερ κατάφερε να ορθώσει πολεμική μηχανή, η οποία κατατρόπωσε τους «δημοκράτες» αντιπάλους του. Ποιος υπήρξε ο χρηματοδότης του; Το διεθνές τραπεζικό σύστημα, το οποίο βέβαια δεν ελέγχουν ούτε μουσουλμάνοι ούτε βουδιστές ούτε ινδουϊστές! Το ελέγχουν, θα έλεγε κάποιος συμπερασματικά, χριστιανοί και ιουδαίοι; Είναι γνωστή η ρήση: Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Καλό είναι να προστεθεί και η ακόλουθη: Το κεφάλαιο δεν έχει θρησκευτική πίστη. Διορθώνω: Το κεφάλαιο βρίσκεται υπό την εξουσία του μαμωνά, του διαβόλου, του ανθρωποκτόνου!

                Διακηρύξεις επί διακηρύξεων για την επικράτηση ειρήνης στον πλανήτη από τους κρατούντες έμειναν κούφια λόγια. Οι αποικιοκράτες αποχώρησαν έχοντας εφεύρει νέα μορφή εκμετάλλευσης, την νεοαποικιοκρατία. Σχημάτισαν κράτη κατά τα συμφέροντά τους, ώστε να κυριαρχεί το «διαίρει και βασίλευε». Ενίσχυσαν την άνοδο στην εξουσία ανδρεικέλων, οι οποίοι αιματοκύλισαν λαούς σε δήθεν εμφυλίους πολέμους. Οι σφαγές στην Ινδία-Πακιστάν, στην Ουγκάντα, στη Ρουάντα, στο Σουδάν, στη Σομαλία, στην Κεντραφρικανική Δημοκρατία, στο Κογκό, στη Νιγηρία, στη Σιέρα Λεόνε και σε πλείστες όσες άλλες χώρες ούτε εθνικό ούτε θρησκευτικό χαρακτήρα είχαν, αν και ενοχοποιήθηκαν τα έθνη ή οι θρησκείες. Οι σφαγές προκλήθηκαν από τους δυτικούς για τα άθλια συμφέροντά τους!

                  Αμετανόητοι οι δυτικοί συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος των λαών του πλανήτη. Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική υποδαυλίστηκαν από αυτούς και οδήγησαν σε καταστροφή χωρών και την αθρόα έξοδο πληθυσμών. Οι Ταλιμπάν υπήρξαν δημιούργημα των ΗΠΑ. Ο δολοφονικός στρατός ISIS, σουνιτικός, επιφανειακά εξεταζόμενος, αλλά από στυγνούς δολοφόνους συγκροτημένος, προβλήθηκε από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως απελευθερωτικός του λαού της Συρίας, σουνιτικού κατά 70%. Αυτός οργανώθηκε, εξοπλίστηκε και υποστηρίχτηκε από τα μετόπισθεν από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Τουρκία, Τη Σαουδική Αραβία και τα Αραβικά Εμιράτα. Αν και όλα τα τρομοκρατικά κτυπήματα προκάλεσαν σουνίτες μουσουλμάνοι, η Δύση εμμανώς προβάλλει ως τρομοκράτη το σιιτικό Ιράν! Η διάλυση της Λιβύης επετεύχθη από το ΝΑΤΟ και όχι από αντιμαχόμενες φυλετικές ομάδες, οι οποίες βέβαια εξοπλίστηκαν από τους δυτικούς προμηθευτές όπλων.

                Οι δυτικοί, που αυτοθαυμάζονται για την επανανακάλυψη των πανανθωπίνων ιδανικών, στο όνομα δήθεν της ελευθερίας, την οποία στραγγαλίζουν σε πλήθος λαών του πλανήτη, θεωρούν δικαίωμα έκφρασης την εξύβριση πίστεων και αξιών μάλιστα με τη σφραγίδα των αστικών κοινοβουλίων. Η εκτέλεση δημοσιογράφων στο Παρίσι σχολιάστηκε ποικιλότροπα. Τα ΜΜΕ όμως δεν ανέφεραν ότι αθώοι χριστιανοί σε χώρες της Αφρικής δολοφονήθηκαν, επειδή Ευρωπαίοι «χριστιανοί» βλασφήμησαν τον προφήτη του ισλάμ!

                 Οι πόλεμοι διαχρονικά είναι ενέργειες υπό την επήρεια του διαβόλου. Όσο η Δύση αρνείται την ύπαρξη του, τόσο ανθίζει εκεί η λατρεία του υπό ποικίλες μορφές. Μία από αυτές είναι η κήρυξη πολέμων. Πιο πρόσφατη είναι η πολεμική κατά των θρησκευτικών πίστεων και των πατρίδων, ώστε οι λαοί να καταστούν έρμαια των ισχυρών της γης προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτών. Θα μείνει άραγε αυτή η πλάνη χωρίς συνέπειες;

                                                                                                «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

16 comments

Dimitrios G. Panagiotidis 13 May 2019 at 20:07

Η αστική τάξη, έτσι όπως την εννοούμε σήμερα,”ανέβηκε” στην εξουσία από τον Β’ ΠΠ και μετά όχι από τον 19ο αιώνα, μάλλον για τα αποτελέσματα της βιομηχανικής επανάστασης θέλει να πει το κείμενο.

Η επέλαση του κομμουνισμού, όχι μόνον ΔΕΝ φρονημάτισε τους άπληστους για κέρδη μεγαλοαστούς αλλά μάλλον χειρότερους τους έκανε.

Ο Μαχάτμα Γκάντι δεν ήταν “μεγάλος”, ήταν διεθνώς μία σημαντική προσωπικότητα και ένας ηρωικός ηγέτης για τον λαό του. Αλλά και με μια ιδιαιτέρως “σκοτεινή” πλευρά στον χαρακτήρα του, την οποία περιέργως αμέλησε να αναφέρει το κείμενο.

Όντως δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τον Χριστιανισμό, αλλά το πρόβλημα είναι με τους Χριστιανούς. Το ότι κάποιοι δηλώνουν ότι είναι κάτι, ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα, ότι είναι. Διότι, όταν άλλα διδάσκει ο Χριστιανισμός και ΑΛΛΑ κάνουν οι δήθεν χριστιανοί, τότε υπάρχει ένα θέμα. Αυτό που ΔΕΝ εξηγεί το κείμενο είναι γιατί στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού ΔΕΝ υπάρχει κάτι το μεμπτό, ενώ π.χ. σε Ιουδαϊσμό και Μωαμεθανισμό τα ιερά τους κείμενα βρίθουν σημείων που εμπίπτουν στο ποινικό δίκαιο, αλλά ΟΥΔΕΙΣ τολμά να πει κουβέντα;

Ο Χατζηχαλίλ, όντως, έπραξε κατά συνείδηση και όχι σύμφωνα με το δόγμα του. Προφανώς και κάθε λογικός και ηθικός άνθρωπος του αποδίδει τα εύσημα. Σωστά αναφέρει το κείμενο ότι “το φανατικό ισλάμ δεν στάθηκε ικανό να καταβάλει την έμφυτη ηθική του συνείδηση!” αλλά ότι πρόκειται για “ευεργέτη” του “σκλαβωμένου Γένους”, αυτό πάλι παρα-είναι …πολιτικώς ορθόν. Ευεργέτης θα ήταν αν σε όλη του την πορεία είχε να επιδείξει ευεργετικές πράξεις προς όφελος των Ελλήνων, το ότι αρνήθηκε να κηρύξει “τζιχάντ” κατά των Ελλήνων δεν είναι. Άλλωστε δεν ξέρουμε ακριβώς τα κίνητρά του και ας μην το παρακάνουμε.

Δεν είναι δυνατόν οι σχέσεις υπηκόων μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας (δηλ. τούρκων και χριστιανών κυρίως) να είναι “αρκούντως καλές” και με την πρώτη ευκαιρία (νεότουρκοι) να γίνει το “έλα να δεις” εις βάρος των χριστιανών. Ειδικά δε και με τον Α’ ΠΠ και μετά την Μικρασιατική Εκστρατεία, ποιός μπορεί να πει ότι το μίσος των τούρκων κατά των χριστιανών και ειδικά των Αρμενίων και Ελλήνων ήταν εντελώς αδικαιολόγητο. Οι εβραίοι π.χ. μικρασιάτες γιατί δεν έπαθαν τίποτα; Ας μην είμαστε βιαστικοί στην ερμηνεία της ιστορίας και ειδικά όταν αυτή γίνεται μέσα από την τραγωδία του 1922. Μπορεί οι Έλληνες να είχαμε το ιστορικό δικαίωμα να απελευθερώσουμε την μικρασία, αλλά και οι τούρκοι είχαν κάθε λόγο να υπερασπίσουν αυτό που γνώριζαν ως πατρίδα τους.

Το διεθνές τραπεζικό σύστημα, είναι είτε ακούγεται ευχάριστα ή όχι δημιούργημα του διεθνούς τεκτονισμού/σιωνισμού. Δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια και τα ίδια, είναι γνωστά: ΝΑΙ, Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. ΝΑΙ, Το κεφάλαιο δεν έχει θρησκευτική πίστη. Για να πούμε όμως ότι “το κεφάλαιο βρίσκεται υπό την εξουσία του μαμωνά, του διαβόλου κλπ” χρειάζονται αποδείξεις, οι οποίες μάλλον δεν θα ευρεθούν ποτέ! Ας μην λέμε λοιπόν λόγια του αέρα.

Οι σφαγές ΔΕΝ προκλήθηκαν από τους δυτικούς ΜΟΝΟΝ για τα “άθλια” συμφέροντά τους! Προκλήθηκαν διότι όπως εξήγησε ο Θουκυδίδης δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν ο δυνατός επιβάλλει την θέλησή του στο μέτρο που του επιτρέπει η δύναμίς του και ο αδύνατος αναγκάζεται να αποδεχθεί την μοίρα του στο μέτρο που το επιβάλλει η αδυναμία του. Με απλά λόγια διαχρονικώς σε αυτό τον πλανήτη θα ισχύει ο φυσικός νόμος περί της επιβίωσης του ικανοτέρου. Απλώς οι …αμπελοφιλόσοφοι επικόλησαν τις ηθικές τους αξίες πάνω σε κάτι που συνέβαινε, συμβαίνει και -εκτός απροόπτου- θα συμβαίνει αιωνίως στον πλανήτη Γη.

“Αμετανόητοι οι δυτικοί συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος των λαών του πλανήτη.”

Μόνον οι γραφικοί νεομαρξιστές εξακολουθούν και ισχυρίζονται ανοησίες τέτοιου …βεληνεκούς, και τούτο διότι αγνοούν, ή κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι δυστυχώς ένα από τα …προπατορικά μας αμαρτήματα. ΟΥΔΕΙΣ λαός είναι αθώος καί άμεμπτος, όλοι οι άνθρωποι αν βρεθούν σε θέση ισχύος έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται ακόμα και να εγκληματούν εις βάρος των συνανθρώπων τους. Ο Χριστιανισμός ήρθε να αλλάξει αυτό. Δυστυχώς, πολλοί δηλώνουν, αλλά λίγοι είναι πραγματικοί απόστολοι του ΚΗΙΧ.

“Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική … ”

Ο κειμενογράφος -πάλι- προφανώς αγνοεί (ή κάνει πως δεν γνωρίζει) ΠΟΙΟΙ είναι εκείνοι που ελέγχουν και καθορίζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Ειδικά στο “πρόβλημα” της Μέσης Ανατολής, το οποίο (γι’ αυτό έβαλα εισαγωγικά) ΔΕΝ είναι πρόβλημα αλλά στρατηγική επιλογή αυτών που δημιούργησαν το ΠΑΡΑΝΟΜΟ κράτος του Ισραήλ, εις βάρος των ήδη υπαρχόντων πληθυσμών, ώστε να υπάρχει μόνιμη αναστάτωση στην περιοχή με τα γνωστά οφέλη για τον …”περιούσιο λαό”. CUI BONO έλεγαν οι Ρωμαίοι, ακολουθήστε το μονοπάτι και θα σας οδηγήσει στον υπαίτιο. Αλλά ακόμα κι αν τον βρείτε στοιχηματίζω ότι ΔΕΝ θα έχετε το θάρρος να το πείτε φωναχτά, οπότε τι χαλάμε τον χρόνο μας;

” Οι δυτικοί, που αυτοθαυμάζονται για την επανανακάλυψη των πανανθρωπίνων ιδανικών, στο όνομα δήθεν της ελευθερίας, την οποία στραγγαλίζουν σε πλήθος λαών του πλανήτη, θεωρούν δικαίωμα έκφρασης την εξύβριση πίστεων και αξιών μάλιστα με τη σφραγίδα των αστικών κοινοβουλίων.”

Aκριβώς, και ΠΟΙΟΙ είναι ΠΑΛΙ εκείνοι που βρίσκονται πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν και ενώ τα θεωρούμε αυτονόητα κάποιοι μας λένε να μην τα λέμε φωναχτά. Για ακόμα μία φορά, η απώλεια ελευθερίας της έκφρασης που τα 20 τελευταία περίπου χρόνια νομοθετήθηκε ομοφώνως από όλα σχεδόν τα Ευρωπαϊκά και άλλα δυτικού τύπου κράτη, ΕΚΤΟΣ των ΗΠΑ, πώς και ποιός την ζήτησε και την επέβαλε; CUI BONO ακόμα μία φορά, θα τολμήσουμε κάποτε να το πούμε;

Καμμία δουλειά ΔΕΝ έχει ο Διάβολος όταν οι λαοί επιζητούν και διεξάγουν πολέμους μεταξύ τους. Κι αν ο κειμενογράφος θέλει έτσι να ονομάζει την καταστροφική μανία-τάση-ροπή του ανθρώπου στον πόλεμο, ας είναι. Η λύση είναι μία. Βρείτε αυτόν που ωφελείται και στείλτε τον μια και δια παντός στον …διάολο.

Δεν ξέρω τι είπε ο Μακρυγιάννης αλλά ο Ηράκλειτος δεν ήταν αυτός που εξήγησε ότι «Πόλεμος πάντων μέν πατήρ ἐστί, πάντων δέ βασιλεύς».

CUI BONO λοιπόν και θα βρείτε την άκρη.

Reply
Μαρία Δέλλιου 14 May 2019 at 15:05

Κύριε Παναγιωτίδη, σχολιαστά του κειμένου, ο “Μακρυγιάννης” δεν γράφει το κείμενο αυτό με διάθεση παντογνωσίας και επίδειξης του τύπου “όλα τα εξηγώ, όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω”, όπως εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι να υπονοείτε, από το ύφος των παρατηρήσεών σας.
Πριν διαβάσω τον σχολιασμό σας, χάρηκα πολύ για την προσπάθεια αυτή του αρθογράφου με σκοπό την οικοδόμηση μιας ανεξάρτητης σκέψης και οπτικής, επειδή το θεωρώ αυτό πολύ σημαντικό για την ατομική και συλλογική μας αυτογνωσία. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως “ευρωπαίους” έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα, επειδή η ιστορική μας συνείδηση δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να συνθέσει μία ολοκληρωμένη ΔΙΚΗ ΜΑΣ οπτική, που να αφορά τη δική μας ιστορική εμπειρία, πράγμα που θα μας έδινε την απαραίτητη πνευματική ανεξαρτησία, η οποία προηγείται αναπόφευκτα κάθε εθνικής και κρατικής ανεξαρτησίας. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα και το μόνο που έχουμε είναι διάφορες εκδοχές, περί του τι είμαστε. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πιο σοβαρές απόπειρες (που αποτέλεσαν έργο ολόκληρης ζωής), αυτή του Καβάφη και του Σολωμού, παραμένουν ελλιπείς και αποσπασματικές.
Και για να κάνω πιο σαφές πώς το αντιλαμβάνομαι αυτό, θα αναφέρω μερικά παραδείγματα: 1. Μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο θεωρήσαμε ότι συγκαταλεγόμαστε στο “στρατόπεδο” των νικητών και ότι μας πρέπει και μας η ίδια ευφορία των νικητών, εξ ου και η ανοικοδόμηση της κοινωνίας του 50 και του 60, ο καταναλωτισμός, η μόδα, ο κινηματογράφος, οι λουτροκαμπινέδες, τα ψυγεία, τα κομμωτήρια, η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση και η ηθική ποινικοποίηση του χωριάτη. Όλα αυτά θεωρήσαμε ότι μας έδιναν την ταυτότητα του “ευρωπαίου” και ότι μπορούσαμε ισάξια να διεκδικήσουμε μία θέση στα βραβεία των φεστιβάλ κινηματογράφου, παραδείγματος χάριν. Όμως συγχρόνως κλείναμε τα μάτια στο γεγονός ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν είχε την ίδια ώρα στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαδικασίες πολιτικού και κοινωνικού αποκλεισμού του μισού και βάλε πληθυσμού της, ούτε βασανιζόταν από αμύθητα ποσά τρόμου και μίσους.
2. Άλλο παράδειγμα. Όταν κάναμε την επανάσταση του `21 ποντάραμε στο φρέσκο και νεοεμφανισθέν τότε πνεύμα του φιλελευθερισμού, πιστεύοντας ότι αυτό θα είναι το νέο πνεύμα που θα επικρατήσει στην Ευρώπη, κάναμε το πρώτο εθνικό κράτος στην ιστορία, συντάξαμε το πιο φιλελεύθερο σύνταγμα της εποχής κλπ και είμαστε τρόπον τινά στην”πρωτοπορία” της πάλης των λαών για ελευθερία με ένα φοβερό ρομαντισμό. Κλείσαμε τα μάτια και πάλι στο γεγονός ότι δεν είμαστε ένας φρέσκος λαός που γεννήθηκε χτες, αλλά κουβαλάγαμε όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος συμπυκνωμένες σε ένα φοβερό σχήμα που λεγόταν φαναριώτικη και κοτσαμπάσικη νοοτροπία και πολιτική, πολύ πιο αρχαία από όλες τις ευγένειες και φεουδαρχίες της Δύσης, στις οποίες βεβαίως οι Φαναριώτες και οι κοτσαμπάσηδες βρήκαν το φυσικό τους σύμμαχο και συνομιλητή για να μη χάσουν τα ταξικά τους προνόμια, για τα οποία άλλωστε είχανε “ρίξει έξω” και τη Ρωμανία.
Τώρα πια στην εποχή μας το έλλειμμα αυτογνωσίας συλλογικής και η απουσία ιστορικής συνείδησης και αφήγησης που να αντιστοιχεί στη βιωμένη πραγματικότητα έχουν γίνει πλέον τόσο ευδιάκριτα, που δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος, παρά να αντιμετωπιστούν πρόσωπο προς πρόσωπο, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ιστορικά.
Το κείμενο του κ. Παπαδημητρίου στερείται προλόγου, στον οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει την αφορμή ή την αναγκαιότητα της ανάλυσής του και να την τοποθετήσει στο πλαίσιο μέσα από το οποίο περιμένει να γίνει κατανοητή. Είναι σαν να συνεχίζει ένα προϋπάρχον κείμενο. Υποθέτω λοιπόν ότι το έχω κατανοήσει σωστά και συμβάλω στην κατανόησή του. Από την αρχή φαίνεται ότι κρατάει μια απόσταση τόσο από τη Δύση, όσο και από τον Τρίτο κόσμο, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει την (λανθασμένη) εντύπωση ότι διαλέγει τη θέση του παντογνώστη κριτή. Αυτό που κατάλαβα όμως, όπως είπα ήδη, είναι ότι αποπειράται να καλύψει το κενό μιας ελληνικής οπτικής πάνω στα ιστορικά πεπραγμένα.
Πιστεύοντας ότι συνέβαλα στη λύση της παρεξήγησης αυτής, θέλω να συνεχίσω με μερικές προσθήκες και παρατηρήσεις με σκοπό τη διεύρυνση της ιστορικής μας συνειδητότητας.
Στο κείμενο του κ. Παπαδημητρίου: διαχρονική απληστία: πολύ σωστό, χρειάζεται ιστορική εξήγηση. Πολύ συνοπτικά η απληστία αυτή των γερμανορωμαϊκών κρατών της Δύσης ανάγεται:
1. στην κατακτητική μανία των Ούννων (στους οποίους υποδουλώθηκαν οι Γότθοι τον 4ο αιώνα μ.Χ. και από τους οποίους υιοθέτησαν και την ενδυμασία του παντελονιού – κολάν και της πολεμικής τακτικής του σοκ και του δέους)
2. στην κατακτητική μανία των ίδιων των Γότθων – γερμανικών φύλων που προτιμούσαν να πολεμούν παρά να γίνουν γεωργοί, κτηνοτρόφοι κλπ και οι οποίοι αφού έγιναν φοιδεράτοι, δηλ. σύμμαχοι των Ρωμαίων, χωρίς να γίνουν όμως Ρωμαίοι και χωρίς να έχουν γη να εγκαταστήσουν τις οικογένειές τους, τις οποίες περιέφεραν με άμαξες μαζί με τα στρατεύματά τους, πλήρεις μίσους και οργής για τον περιφρονητικό χαρακτηρισμό τους ως βαρβάρων και τη χρησιμοποίησή τους ως δούλων, μέχρι που κατέκτησαν τη λατινική Δύση και έγιναν αυτοί ευγενείς στη θέση των ευγενών. (συνεχίζεται)

Reply
Μαρία Δέλλιου 14 May 2019 at 15:06

3. στο ρωμαϊκό imperium, δηλαδή το κατ` εξοχήν πνεύμα της επέκτασης και της κατάκτησης, το οποίο σύμφωνα με το όνειρο του Ναβουχοδονόσορα που του εξήγησε ο Δανιήλ στο ομώνυμο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης κεφ.2, στιχ. 31 – 44, κατάγεται από τη Βαβυλώνα, την πρώτη ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία (με το δόγμα της συνεχούς επέκτασης και τελικά παγκοσμιοποίησης που συμβολίζεται και με τον πύργο της Βαβέλ) και διά μέσου των Περσών, των Ελλήνων και των Ρωμαίων φτάνει στους επιγόνους τους που είναι διασπασμένοι, μπαλώματα – μπαλώματα και περιγράφονται μεταφορικά σαν τα πήλινα πόδια του γίγαντα, ανάμεικτα με κομμάτια από σίδερο. Το πνεύμα αυτό της παγκόσμιας κυριαρχίας που συμβολίζεται με ένα γιγάντιο άγαλμα, θραύει η πέτρα που το χτυπάει ξαφνικά και είναι το βασίλειο του Θεού, η βασιλεία των ουρανών που έλεγε ο Χριστός και κανείς δεν καταλάβαινε την αναφορά Του.
Συμπέρασμα: η πάλη που διεξάγεται στην ιστορία δεν είναι η πάλη των τάξεων του Μαρξ, ούτε ο πόλεμος του Ηράκλειτου. Το “πόλεμος πάντων πατήρ” ισχύει από τη στιγμή της αμετανόητης πτώσης του ανθρώπου. Ο Θεός τον έπλασε και του έδωσε μία εργασία: να δίνει ονόματα στα άλλα πλάσματα (=να έχει λόγο και να παράγει λόγο, όπως ο Θεός, κατ` εικόνα και ομοίωση) και να φυλάει τον κήπο που του έδωσε. Από τι να τον φυλάει; Από το κακό. Το κακό μόνο ο άνθρωπος μπορούσε να το φέρει μέσα στον κήπο, άμα γευόταν τον απαγορευμένο καρπό της γνώσης του καλού και του κακού. Όχι του κακού, το οποίο όφειλε να αναγνωρίζει έγκαιρα και να το διώχνει, αλλά της γνώσης του καλού και του κακού. Δηλαδή της γνώσης της σύγκρουσης, της διεξαγωγής του πολέμου με σκοπό την υποδούλωση του άλλου, που μετατρέπω σε εχθρό, για να έχω δίκιο εγώ, για να δικαιολογήσω τον πόλεμο που του κάνω, ενώ η πραγματική μου επιθυμία είναι να νιώσω νικητής (=θεός από μόνος μου). Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα: Μετά τη γνώση του καλού και του κακού, οι άνθρωποι νιώθουν γυμνοί, δηλαδή δεν θέλουν να βλέπει ο άλλος τι σκέφτονται, θέλουν καλύμματα, φύλλα συκής, ώστε άλλα να λένε και άλλα να σχεδιάζουν και ο άλλος να μην το αντιλαμβάνεται, ο ένας κατηγορεί τον άλλον και οι δυο μαζί τον Θεό (“δεν φταίω εγώ, η Εύα φταίει που ε σ ύ μου έδωσες”, “δεν φταίω εγώ, το φίδι φταίει που ε σ ύ έφτιαξες”) και φυσικά στο εξής γίνεται ο πόλεμος πάντων πατήρ: θέλω να σε αγαπήσω, θέλω να αγαπηθώ, αλλά φοβάμαι ότι θα μου πάρεις τον αέρα και θα με υποδουλώσεις, οπότε καλύτερα να σε χτυπήσω πρώτα εγώ, ή να σου ανταποδώσω το χτύπημα για να μάθεις και μετά έλα να πάμε να κάνουμε επίδειξη τα δικά μας φύλλα συκής που είναι καλύτερα από των άλλων… Ο Χριστός δεν ανταποδίδει κανένα χτύπημα, παρά μόνο υπερασπίζεται το δίκαιο με το ΛΟΓΟ, όπως ήταν η αρχική εντολή του Θεού και διορθώνει το κακό, παντού όπου του δίνεται η άδεια από τους ανθρώπους. Παραμένει τόσο ανυπεράσπιστος που αφήνεται να κακοποιηθεί ολοσχερώς. Μετά ανασταίνεται, απελευθερώνοντας τον εσωτερικό άνθρωπο, εκείνον που οικειοθελώς υποδουλώθηκε και σκεπάστηκε με τα φύλλα της υποκρισίας, με ένα νέο σώμα άφθαρτο, ένα θεωμένο DNA, που μας δίνει με τη Θεία Κοινωνία, για να μπορούμε να ανταποδίδουμε το κακό με το καλό, αγαπώντας τους εχθρούς μας, προσευχόμενοι με αγωνία γι` αυτούς. Αυτό είναι το τέλος του πολέμου. Οι εχθροί βέβαια δεν είναι μόνο οι “βάρβαροι”, αλλά κυρίως ο πλησίον, ο δικός μας, που μας βαράει από το φόβο του και τον βαράμε επίσης “για να μάθει”.
Όσο για τον Μαρξ, που επανέφερε τη θλιβερή αυτή διαπίστωση του Ηράκλειτου θριαμβευτικά, (μέσω του Hegel που εκκοσμίκευσε το (Άγιο) Πνεύμα για να δικαιώσει την επιθετικότητα του γερμανικού εθνικισμού) και εξήγαγε ως συμπέρασμα την πάλη των τάξεων, (εμπνεόμενος και από τις συνεχείς πολιτικές διαμάχες των ελληνικών πόλεων), κατήγαγε μία περιφανή νίκη εναντίον όλων των λαών. Γιατί η ελληνική επανάσταση φάνηκε προς στιγμήν ως ένας τεράστιος κίνδυνος για όλες τις άρχουσες τάξεις, αν αυτοί οι υποδουλωμένοι ταξικά διεννοούντο να αρχίσουν να επαναστατούν και να θυσιάζονται μέχρις εσχάτων ως μάρτυρες χριστιανοί των πρώτων ρωμαϊκών χρόνων, τι θα κάνανε; Το Μεσολόγγι έδειξε μία τεράστια δυναμική που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην Ευρώπη των λαών: από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά βγήκε ξαφνικά η απαίτηση για πολιτική ελευθερία και αυτονομία και από τα μαρτύρια των ανυπότακτων χριστιανών η αφοβία μπροστά στο θάνατο και συνεπώς η ακύρωση κάθε εκβιασμού, εκμαυλισμού και εξαγοράς. Η μέχρι θανάτου ανυπακοή των πρώτων χριστιανών να λατρέψουν τον ηγέτη ως θεό και η απαίτηση για πολιτική ελευθερία και αυτοδιάθεση ενώθηκαν σε ένα, σε μία πόλη ελληνική, χριστιανική, απελευθερωμένη, με διεθνή χαρακτήρα, από τις διάφορες εθνικότητες που είχαν μαζευτεί μέσα και όλοι οι λαοί διά μέσου των εφημερίδων παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Μπορεί ο αγώνας να συντρίφτηκε, αλλά ήταν ζήτημα χρόνου να πάρει κάποιος άλλος τη σκυτάλη και να συνεχίσει. Αυτό ακριβώς απέτρεψε ο Μαρξ. Κατέβασε την πάλη από τον ουρανό στη γη, μετέτρεψε την ασυμβίβαστη πείνα των χριστιανών για αιώνια ειρήνη και αγάπη σε πείνα για ψωμί και εξουσία και έφτιαξε το τέλειο εργαλείο για να εξαφανίσει την ταπεινότητα από τη γη, αφού αυτή ήταν η ιδιότητα των φτωχών. Τώρα τους έκανε να φαίνονται ηλίθιοι, αν δεν είναι περήφανοι και προσβεβλημένοι. Διαίρεσε τώρα κάθε κοινωνία σε αφίλιωτους εχθρούς, ροκάνησε κάθε εθνική ταυτότητα και παράδοση του παρελθόντος, ώστε η συλλογική αυτοπεποίθηση να μπορεί να προέλθει πλέον μόνο από τη συμμετοχή στη διεθνή υπερηφάνεια και μισαλλοδοξία, από το γεγονός ότι αφού οι κομμουνιστές είναι οι εξ ορισμού καλοί, ως εκ της θέσεώς τους και μόνον, δ ι κ α ι ο ύ ν τ α ι να μετέλθουν οποιούδηποτε μέσου προκειμένου να ν ι κ ή σ ο υ ν τους εχθρούς τους, οι οποίοι είναι εξ ορισμού κακοί, άσχετο αν είναι μεμονωμένα καλοί άνθρωποι και δεν πρέπει να το πάρουνε προσωπικά, περί εκκαθάρισης του “κακού” πρόκειται. Πρώτα ο κομμουνισμός νομιμοποίησε ηθικά το μίσος και το φθόνο και μετά ήρθε ο εθνικοσοσιαλισμός, που έβαλε απλώς διαφορετικούς στόχους. Έτσι δημιουργήθηκε το τέλειο δίπολο αντιπαράθεσης για να αποπροσανατολίσει εντελώς τους πάντες. Να μην είναι πρόβλημα το μίσος, αλλά μόνο το αντικείμενο του μίσους. Να μην είναι πρόβλημα ο πόλεμος, αλλά μόνο αν είσαι δικός μας ή όχι. Να μην υπάρχει ύβρις, αμαρτία, μέτρο, νομιμότητα, παράδοση, καθήκον, σεβασμός, αλλά μόνο το συνωμοτικό συμφέρον. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει στην ιστορία άλλη εποχή και άλλη κοινωνία τόσο περήφανη που μπορεί να καθορίζει ανά πάσα στιγμή την έννοια του ιερού, σύμφωνα με το τι γουστάρει τη δεδομένη στιγμή.

Το να ξεμπερδέψει κανείς τα μαλλιά κουβάρια της σύγχρονης σκέψης δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν μπορούμε όμως άλλο να χώνουμε το κεφάλι μας κάτω από την άμμο. Οφείλουμε να το βγάλουμε και να αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε. Βοηθήστε αδέρφια!

Reply
Dimitrios G Panagiotidis 14 May 2019 at 18:01

Μαρία Δέλλιου, σου απαντώ -όπως κάνω πάντα και με όλους- με απλό και άμεσο ενικό, ο πληθυντικός “ευγενείας” είναι “εξ Εσπερίας συνήθεια” και εγώ είμαι …αρχαιοελληνικός. Ελπίζω να μην σε θίγω με την επιλογή μου.

Κατ’ αρχάς το κείμενο ενώ είναι γραμμένο από κάποιον κύριο Απόστολο Παπαδημητρίου, στο τέλος υπογράφεται με το «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» δια τούτο και η -δικαιολογημένη ελπίζω- σύγχυσίς μου. Τέλος πάντων, το σχόλιό μου σκοπό είχε να σημειώσει κάποιες ανακρίβειες, διασταλτικές ερμηνείες και αυθαίρετα συμπεράσματα που υπάρχουν άφθονα στο κείμενο. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή όπου ο κοινωνικός διάλογος γίνεται περισσότερο με συνθήματα και λιγότερο με επιχειρήματα, ενώ το σωστό είναι η σκέψη μας να εδράζεται και ως αφετηρία να έχει γεγονότα και αποδείξεις πέραν κάθε αμφιβολίας. Συνεπώς, ΔΕΝ μπορώ να δεχθώ επιχειρήματα όπως π.χ. “Αμετανόητοι οι δυτικοί συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος των λαών του πλανήτη”. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, γι’ αυτό και ανέφερα τον Θουκυδίδη ως ένα (όχι όμως και μοναδικό) επιχείρημα, ότι ΔΕΝ είναι έτσι επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ έτσι είπαν και εμείς ως “ανίδεοι ιθαγενείς” θαμπωθήκαμε από τα καθρεφτάκια και τις χάντρες των “ινστρουχτόρων” (και ο νοών νοείτω).

Επειδή το κείμενό σου αγαπητή Μαρία είναι κάπως μεγάλο (και ενίοτε ολίγον εκτός θέματος) δεν θα το σχολιάσω καν. Αφορμής δοθείσης όμως από την τελευταία σου παράγραφο έχω να πω τα εξής:

Η σύγχρονη σκέψη είναι όντως “μαλλιά-κουβάρια” διότι σιγά-σιγά εγκαταλείπει την Λογική και απαξιώνει την Ηθική. Παρεμπιπτόντως, και τα δύο είναι δημιουργήματα-προσφορές των Αρχαίων Ελλήνων στον ανθρώπινο πολιτισμό. Ο Χριστιανισμός δανείστηκε και από τις δύο αυτές αξίες προκειμένου μέσα από το καθαρώς θρησκευτικό δόγμα να προσφέρει μια νέα (Καινή) πρόταση στον Άνθρωπο, αυτό που μονολεκτικά ονομάζεται “Λόγος”. Ποιοί είναι αυτοί, πόσοι αυτοαποκαλούμενοι “χριστιανοί” εκφέρουν τον Λόγον του ΚΙΗΧ;

Ζούμε σε μια εποχή όπου καθημερινώς βομβαρδιζόμαστε από μη λογικά, παράλογα συνθήματα, παραστάσεις και -δυστυχώς- νεολογισμούς και ψευδο-αξίες. Έχουμε περάσει από την εποχή του είμαι πολίτης πρώτα με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και μετά με προνόμια στην θολοκουλτούρα των “ατομικών δικαιωμάτων”, μια ακατανόητη κατάσταση όπου σχολεία, χώροι εργασίας, ΜΜΕ, οι πάντες ομιλούν για “safe spaces” και “identity politics” (τα έγραψα Αγγλικα διότι ζω 30+ χρόνια στο εξωτερικό [ΗΠΑ] και δεν γνωρίζω πώς είναι στα ελληνικά).

Δεν έχω καμμία αμφιβολία, ΠΟΙΟΙ κρύβονται πίσω από την συστηματική καταστροφή του Δυτικού Πολιτισμού ο οποίος κατ’ ουσίαν είναι δημιούργημα του αρχαιοελληνικού τρόπου σκέψης περί του ζην. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αν το πω φωναχτά θα βρεθώ με συνοπτικές διαδικασίες στην φυλακή. Ακατανόητα πράγματα!Ζω στις ΗΠΑ όπου εδώ ισχύει ακόμα η απόλυτη προστασία της ελευθερίας του λόγου, φοβούμαι όχι όμως για πολύ ακόμα. Οι πιέσεις πολλές και πανταχόθεν, πάντοτε όμως οι ίδιοι υποκινητές. Μόνη παρηγοριά η αρχαιοελληνική γραμματεία. Βλέπεις, οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν στέρεα σκέψη και γνώριζαν όπως κατέγραψε ο Ηρόδοτος ότι « … αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικόν, ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον, καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα … ». Οι πυλώνες κάθε έθνους είναι η συνείδηση για κοινή καταγωγή, θρησκεία, γλώσσα και τρόπο ζωής. Αυτά προσπαθούν κάποιοι συγκεκριμένοι και πλέον γνωστοί ξένοι παράγοντες να κλονίσουν.

Λένε, ότι το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση σταματάει όταν ο λόγος μας “θίγει” εκείνον που πραγματικά μας “κυβερνάει”. Είναι όντως ένα από τα σκοτεινά σημεία της σύγχρονης εποχής στην οποία ζούμε. Γι’ αυτό σας λέω: CUI BONO, βρείτε ποιοί ευνοούνται από την διάλυση της συνοχής μας ως ελληνικό Έθνος και θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα (η αρχή είναι το ήμισυ του παντός) προς την σωστή κατεύθυνση η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την διαιώνιση του Ελληνισμού. Όχι όμως απλώς ως μια διασπορά ανά τα κράτη της υφηλίου, αλλά ως ένα ισχυρό Κράτος, με πολιτισμική παραγωγή αντάξια των προγόνων μας, εκεί στον ίδιο με εκείνους τόπο, στην πατρογονική μας κοιτίδα· την χερσόνησο του Αίμου και το Αιγαίο πέλαγος.

ΕΡΡΩΣΘΕ

Reply
ΝΕΜΕΣΙΣ 8 July 2019 at 08:28

Dimitrios G Panagiotidis
14 May 2019 at 18:01

ΣΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΩΣ ΓΕΝΟΣ !

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΖΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ…

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΗΣ ΝΤΠ.

Reply
Dimitrios G. Panagiotidis 8 July 2019 at 08:57

Σύμφωνοι ψάχνουμε λοιπόν και βρίσκουμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την νέα τάξη πραγμάτων και ποιοι είναι οι στόχοι τους. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο αφήστε δε που τα ιερά τους βιβλία τα γράφουν όλα αυτά ξεκάθαρα. Πχ λένε ότι εκείνοι είναι οι άνθρωποι ενώ εμείς οι αλλοι είμαστε υπάνθρωποι και ο Θεός τους τους έχει δώσει την αιώνια υπόσχεση ότι εκείνοι πρέπει να κυβερνούν και εμείς να τους υπηρετούμε. επιπλέον δε εμείς οι Έλληνες τους καθόμαστε στο στομάχι και τους είμαστε αχώνευτοι διότι ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός κατ ουσίαν στηρίζεται επάνω στις αρχές και τις αξίες που ανακάλυψαν και δημιούργησαν οι αρχαίοι Έλληνες συνεπώς η πορεία μας είναι διαγεγραμμένη και σίγουρα αργά ή γρήγορα μας οδηγεί σε μία μετωπική σύγκρουση με αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς περιούσιους. το πρόβλημα όμως με τους σύγχρονους Έλληνες είναι (για λόγους που δεν μπορούν να αναλυθούν εδώ) ότι είμαστε ανίκανοι να εμπνευστούμε να διδαχθούμε και να πράξουμε σύμφωνα με τις διδαχές των προγόνων μας, από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι και το Βυζάντιο. Δυστυχώς από ότι φαίνεται η τουρκοκρατία όσο κι αν λέμε ότι αντέξαμε για αυτό και επαναστατησαμε, στην πράξη μάλλον μεταλλαχθήκαμε σε κάτι που δεν θυμίζει την παλιά μας αίγλη. Σημασία πάντως έχει τη δεδομένη στιγμή και αυτό είναι το κρίσιμο πόσοι από εμάς ακόμη είναι διατεθειμένοι να αφήσουν κατά μέρος την προσωπική Νιρβάνα και ασφάλεια και να θυσιαστούμε ώστε να διατηρηθεί ο ελληνισμός έτσι όπως είναι το σωστό και όχι όπως θέλει η νέα τάξη πραγμάτων και φυσικά αυτοί που είναι κρυμμένοι πίσω από αυτήν.

Reply
ΝΕΜΕΣΙΣ 8 July 2019 at 14:24

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΗΛ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ; ; ;

Reply
ΝΕΜΕΣΙΣ 9 July 2019 at 07:02

Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ .

ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 9 July 2019 at 16:50

Νέμεσις, συμφωνώ ότι ο φανατισμός ως ψυχική ασθένεια είναι κατακριτέος και όποιος προπαγανδίζει και υποστηρίζει κάτι χωρίς τεκμήρια σαφώς και εμπίπτει σε αυτή την κατάσταση. Για να κάνουμε συζήτηση λοιπόν ξεκαθάρισε πού αναφέρεσαι όταν μιλάς για φανατισμό. Πάντως, βίντεο που λες ότι ανέβασες δεν εμφανίστηκε σε αυτή εδώ τη συζήτηση αν θέλεις ξανά κοίταξε το, κάπου κάτι δεν έγινε σωστά.

Reply
ΝΕΜΕΣΙΣ 9 July 2019 at 18:37

Dimitrios G. Panagiotidis8 July 2019 at 08:57

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ !
Η ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !

ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ …

ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ,

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ………

ΔΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤO ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ

ΕΛΛΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=OUJP53OcQn0

ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ ΔΙΑΘΗΚΗ

https://www.youtube.com/watch?v=upCridGiETk&t=104s

ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΩΡΕ

https://www.youtube.com/watch?v=YtSTjOdqT9o

ΑΦΟΥ ΔΕΙΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΛΙΝΚ

ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Αντίβαρο . ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΑ SOS ΣΗΜΕΙΑ .

ΟΤΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ Ή ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ,

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ .

ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ .

ΓΕΝΙΚΑ Η ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΛΙΟΠΑΘΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ,

ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ .

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ,

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΦΕΡΕΤΡΑ …….

ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ……

Κανένα άλλο έθνος στην Ευρώπη δεν έχυσε τόσο αίμα για την ελευθερία:

Από το 1821 μέχρι το 1933 έχουμε 5.000.000 Έλληνες νεκρούς

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/03/1821-1933-5000000.html#ixzz5t5fkQmjd

Παγγερμανισμός – Παντουρκισμός! Η μάστιγα της ανθρωπότητας!

…Από την εποχή που οι Γερμανοί κατέστρωσαν τα σχέδιά τους για επέκταση στη Μικρά Ασία,

https://antexoume.wordpress.com/2013/05/19/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84/

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85

Τὶ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ καὶ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΗΚΕ

Η Ελλάς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ανθρώπινα θύματα το μεγαλύτερο παγκοσμίως,

558.000 θανόντες, 880.000 ανάπηροι και συνολικά 1.438.000 θύματα.

Γιῶργος Λεκάκης

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/10/blog-post_4375.html

Σοφία Μαυραντζά , για το CNN GREECE,

ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

23.450.000 ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ (350.000 Χ 67 ΕΤΗ).

http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2017/07/350000-10.html

ΙΣΤΟΡΊΑ ΙΣΛΑΜ 1400 χρόνια βία τρομοκρατία βασανιστήρια επεκτατισμός

https://www.youtube.com/watch?v=0K3Egt_kwZU&t=206s

Ολη την αλήθεια για το πως επικράτησε το Ισλάμ από τον 7αιώνα ως σήμερα

https://www.youtube.com/watch?v=4yNG7UhLKEA&t=192s

Φρικτό ! Το Ισλάμ διδάσκει τήν παιδεραστία ! Islam – pedofilia .

https://www.youtube.com/watch?v=q0L36mOumFE&t=105s

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ; ; ;

ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ

ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΟ :

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΣ !

( ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ )

ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ Ι. ΜΙΧΑΛΕΤΟ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΡΤΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ , ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ SOS ΣΗΜΕΙΑ !

ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
.
ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
.
Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ
.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ
.
ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ
.
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ…………..
.
Ι. Μιχαλέτος – Η ισλαμική πληθυσμιακή επέκταση.
.

Η πραγματική ατομική βόμβα του Ισλάμ –
.
https://www.youtube.com/watch?v=KQMXqDzkgDo

5.800.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=CN-qjzloWG4&t=12s

Ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχετε δει ποτέ, σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης…

https://www.youtube.com/watch?v=JFgXBQd7_7o

Ο Ορισμός της γενοκτονίας.

Και βέβαια είναι γενοκτονία αυτό που βιώνει ο Ελληνικός λαός.

Ο Ορισμός της γενοκτονίας:

Το άρθρο 2 της σύμβασης ορίζει τη γενοκτονία ως

… οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις που διαπράττονται με σκοπό την καταστροφή , εν όλω ή εν μέρει , μιας εθνικής, εθνοτικής , φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως:

( α) Δολοφονία μελών της ομάδας,

( β ) Πρόκληση σοβαρών σωματικών ή διανοητικών βλαβών σε μέλη της ομάδας ,

( γ ) εσκεμμένη επιβολή στην ομάδα συνθηκών διαβίωσης που αποσκοπούν φυσική εξόντωσή της, εν όλω ή εν μέρει.

( δ ) επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων εντός της ομάδας .

( ε) Δια της βίας μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα .

– Σύμβαση για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας , άρθρο 2

http://ermionh.blogspot.com/2014/09/blog-post_5.html

ΥΣ.

ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ .

ΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ !

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 9 July 2019 at 19:32

Τα λόγια σου προκαλούν συγκίνηση, το πάθος σου ευγενές και ο πόθος σου ειλικρινής για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Όμως, με όλο το θάρρος, και τον απαιτούμενο σεβασμό πρός εσένα αλλά και τον εδω χώρο που μας φιλοξενεί, θεωρώ πώς η τρέχουσα-επικρατούσα κοινωνική αντίληψη περί “Πατριωτισμού” σε αντιδιαστολή με τον “Εθνικισμό” δεν ευνοεί τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε ορισμένοι Έλληνες όπως εσύ και εγώ.

Είμαστε (για εκείνους) ολίγον …ξεπερασμένοι. Βέβαια σε συζητήσεις που έχω προσπαθήσει να κάνω (αλλού αλλά και εδώ στο Αντίβαρο) λοιδορήθηκα, υβρίστηκα, προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν, αλλά επιχειρήματα να με αντικρούσουν ΔΕΝ διάβασα.

Λίγοι πλέον αντιλαμβάνονται την χαώδη διαφορά πατρίδας-έθνους αφήνω δε και το πραγματικό αίτιο της συμφοράς μας, το γεγονός δηλαδή ότι ο παναριστερισμός που επικρατεί στην Ελλάδα έχει κατορθώσει να αλλοιώσει το πραγματικό νόημα πολλών λέξεων που αποτελούν “κλειδιά” της ελληνικής γλώσσας.

Πλέον ο καθένας μπορεί να λέει Ο,ΤΙ και ΟΠΩΣ του καπνίσει, με αποτέλεσμα ο νεο-έλληνας να χρησιμοποιεί μια …σόλοικη γλώσσα και να μην μπορεί να επικοινωνήσει με την ιστορία και την παράδοσή του, ούτε φυσικά καν με τον συνάνθρωπό του.

Ο καθένας μας προφανώς ακολουθεί ένα μοναχικό δρόμο και κάνει όπως θεωρεί καλύτερα. Θα (ξανα)διαβάσω τα όσα έγραψες και θα δω τα βίντεο. Αν σε ενδιαφέρει να κάνουμε συζήτηση με περισσότερη άνεση (διότι ο χώρος εδώ παρακολουθείται) μπορείς ευχαρίστως εδώ —> dimipana(at)gmail(dot)com . Το έγραψα έτσι προφανώς για να μην εντοπιστεί από τα …ιντερνετικά ρομπότ και με …ταράξουν στο spam (ανεπιθύμητα μηνύματα). Με ενδιαφέρει η γνώμη σου σχετικά με “ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ”, ελπίζω να τα πούμε. Ευχαριστώ!

Reply
ΝΕΜΕΣΙΣ 9 July 2019 at 19:46

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ !

ΣΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ !

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ,

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ! ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ !

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΧΛΟ !

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ……

ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ !

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 9 July 2019 at 20:19

Πολύ ωραία, αναμένω να επικοινωνήσεις μαζί μου στο παραπάνω email.

Reply
ΝΕΜΕΣΙΣ 9 July 2019 at 20:24

DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS
9 July 2019 at 19:32

ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ ΜΕΪΛ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΠΗΓΕ …

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΕΪΛ ΣΟΥ ΕΔΩ : kostas@arxaiaithomi.gr ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ .

ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ .

Reply
DIMITRIOS G. PANAGIOTIDIS 10 July 2019 at 00:36

Kαλώς, θα το κάνω αργότερα απόψε (μόλις γυρίσω σπίτι από την δουλειά). Πάντως δεν έλαβα κάποιο email μέχρι στιγμής

Reply
Λευτέρης 11 July 2019 at 17:38

Δημήτριε, ἐἀν δὲν εἶσαι τρόλ ἀλλά τὰ ἐννοεῖς αὐτά ποὺ λές παραπάνω προτείνω νὰ ἔρθεις μία βόλτα ἀπὸ ἑλλάδα καὶ να κατανοήσεις τὸ ἐπίπεδο τὴν άμορφωσιά καὶ τὴν ἀμετανοησία τῶν πρώην συμπατριωτῶν σου. Πάρε ἕνα σαββατοκύριακο τὸν ἠλεκτρικὸ ἀπο μοναστηράκι πρὸς κηφισία καὶ κάνε μία βόλτα στὴν ὀμόνεια (φόρα καὶ κανένα ἀλεξίμάχαιρο γιλέκο). Μόλις ἐμπεδώσεις το μύνημα, νὰ φύγεις ἀμέσως καὶ νὰ ἐπιστρέψεις πίσω στὴν εὐλογημένη χώρα στὴν ὁποία βρίσκεσαι καὶ ἡ ὁποία, ὅπως γνωρίζεις, is the best country in the world. Ἐντάξει εἶσαι στὸ Ἰλλινόι δὲν εἶσαι καὶ σὲ καμμία ἀκροαριστερή καλιφόρνια ἣ ὤστιν, τέξας. Ἀν σὲ ἔχει πιάσει νοσταλγία νὰ σὲ ξεπιάσει γιατὶ αὐτὸ ποὺ ἔχεις στὸ μυαλὀ σου δὲν ὑφίσταται. Τὸ 66 ὐπηρχαν ἐναλακτικές λύσεις γιατιὶ τότε ζοῦσαν οὶ παπούδες μας ποὺ τσάκισαν τοὺς εἰσβολεις το 40 καὶ τους συμμορίτες το 49. Σήμερα δὲν ὑπάρχουν τέτοια πράγματα.
Φιλικά, Λευτέρης

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.