Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Βίντεο Εκκλησία Πολιτισμός

Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Ολόκληρη η ταινία του Φράνκο Ζεφφιρέλλι. (διάρκεια 6 ώρες)

Ολόκληρο το βίντεο είναι ελεύθερα προσβάσιμο εδώ

Μέρος πρώτο

Μέρος δεύτερο

 

 

 

 

6 comments

Κυριακός 16 April 2020 at 08:32

Θεωρώ (προσωπική γνώμη) επικίνδυνο, να συνδεθούν τα Πάθη, η Σταύρωση και η Ανάσταση με αυτή την χολυγουντιανή ταινία. Έκανα χρόνια για ν’ αποβάλλω τις εικόνες του Χριστού και των μαθητών Του, όπως ήθελε να μας τις αποτυπώσει ο Τζεφιρέλι. Η εικονογραφία μας, και ιδιαίτερα στα Παλαιολόγεια Χρόνια και λίγο μετά (κρητική Σχολή), αυτή πρέπει να αποτυπωθεί στην καρδιά μας, σε συνδυασμό με τα κείμενα. Έχω και μικρές επιφυλάξεις για την εξαιρετική και ζωντανή ανάγνωση των Παθών, από την Έλλη Λαμπέτη: ενώ μ’ αρέσει πολύ η απαγγελία της, και η όλη σκηνοθεσία του Βούλγαρη, αναρωτιέμαι, γιατί η Εκκλησία καθιέρωσε την εμμελή απαγγελία; Κάποιος λόγος θα υπήρχε…νομίζω ότι ο τρόπος (εμμελούς) ανάγνωσης εμποδίζει την συναισθηματική φόρτιση από μια θεατρική απαγγελία, όπως και η εκκλησιαστική μας εικονογραφία εμποδίζει την τέρψη οφθαλμών και άλλων αισθητήριων οργάνων.

Reply
Πατριώτης 16 April 2020 at 12:56

Εξαιρετική σειρά για μικρούς και μεγάλους. Άπειρα τα έργα και οι σειρές, σχετικά με την ζωή και τα πάθη τού Χριστού, κάθε χρόνο μάς φλομώνουν τα κανάλια με δαύτες, όμως τούτη η σειρά έχει κάτι το ξεχωριστό. Και πάνω απ’ όλα, βέβαια, τον Robert Powell στον ρόλο τού Χριστού. Απίστευτη επιτυχία!

Reply
George 16 April 2020 at 18:33

Thank you

Reply
ιωαννης 17 April 2020 at 00:21

Πολλά τα εσκεμμένα λάθη που έχει η ταινία, δύο από τα οποία η παρουσίαση της Μαγδαληνής ως πόρνης και η παράλειψη του λόγου του Ιησού προς τον Πέτρο “ύπαγε οπίσω μου σατανά…”. Ταινία είναι φανταστική που δυστυχώς επηρεάζει προς λάθος μεριά τους θεατές.

Reply
Σοφία 11 May 2020 at 12:05

Επειδή στον ιστότοπο αρθρογραφούν άνθρωποι που σέβονται την ορθόδοξη πίστη και έχουν καλή προαίρεση, παίρνω το θάρρος να κάνω μία διόρθωση: δεν αναπαρίσταται από ηθοποιούς ο Θεάνθρωπος και δεν πρέπει να αναπαράγουμε την ταινία. Μην παρασύρεστε από το ότι είναι καλογυρισμένη. Ζούμε σε χώρα αγίων και ηρώων, ας μη μαθαίνουμε για τον Χριστό από τους καθολικούς, γιατί δεν τον γνωρίζουν. Είναι κρίμα το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας.

Reply
Πατριώτης 11 May 2020 at 18:33

@ ιωαννης
“η παρουσίαση της Μαγδαληνής ως πόρνης”

Έχεις δει την σειρά; Πολύ αμφιβάλλω, διότι την Μαγδαληνή υποδύεται η Anne Bancroft, ενώ την αμαρτωλή (αναφέρεται ως “Adulteress”, κανένα όνομα) η Claudia Cardinale (IMDb).

“παράλειψη του λόγου του Ιησού προς τον Πέτρο “ύπαγε οπίσω μου σατανά…””

Γιατί, o σατανάς ήταν ο Πέτρος, να τού πει τέτοια κουβέντα; Κοινός νους χρειάζεται. Δεν “παρέλειψε”, λοιπόν, διότι ουδέποτε είπε ο Ιησούς στον Πέτρο “ύπαγε οπίσω μου σατανά…” Πληροφορήσου καλύτερα και μετά κάνε μαθήματα.

Με τον Πέτρο είχε άλλη ιστορία. Τού θεράπευσε την πεθερά, πράγμα που ο Πέτρος, όπως λέει ο Ροΐδης, ουδέποτε τού συγχώρησε, γι αυτό τον απαρνήθηκε τρις, μετά την Σταύρωση. 🙂

@ Σοφία

“Είναι κρίμα το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοί μας”

Πού κολλά το αίμα τον προγόνων εδώ; Βρε βγάλτε τις παρωπίδες και αφήστε τον καθένα να πιστεύει και να βλέπει ό,τι θέλει.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.