Sunday 13 August 2023
Αντίβαρο
1830-Απελευθέρωση-Βαλκανικοί Ευαγγελία Κ. Λάππα Μακεδονία

Ιστοσελίδα «Μακεδονομάχοι» (Καταγραφή 8719 Μακεδονομάχων μέχρι στιγμής)

Έχει τεράστια αξία να θυμόμαστε τους Αγωνιστές, τους Ήρωες και βέβαια πολύ περισσότερο τους Εθνομάρτυρες, που πολέμησαν για την Ελλάδα μας. Ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει βέβαια, να ακολουθούμε το παράδειγμά τους, γιατί όπως ισχύει το «Μνήμη Αγίου, μίμηση Αγίου», έτσι ισχύει και το «Μνήμη Ήρωα, μίμηση Ήρωα». Ίσως αν δεν υπήρχαν αυτοί, η Ελλάδα μας να μην υπήρχε.

Ο Μακεδονικός Αγώνας ανέδειξε πολλούς από αυτούς τους Αγωνιστές, που σήμερα αποκαλούμε Μακεδονομάχους. Αν αυτοί δεν πολεμούσαν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, ίσως και η Μακεδονία μας να ήταν ακόμα σε χέρια βαρβάρων.

Σας κοινοποιώ την παρακάτω ιστοσελίδα, την οποία, με την βοήθεια του Θεού, εδώ και αρκετό καιρό φτιάχνω και θα συνεχίσω να εμπλουτίζω. Περιέχει μέχρι στιγμής 8.719 Μακεδονομάχους, που συμμετείχαν με κάθε ιδιότητα σε αυτόν τον ιερό αγώνα, και που καταγράφηκαν μέσα από μαρτυρίες, βιβλία και έγκυρες ιστοσελίδες.

Παραθέτω την παρακάτω ιστοσελίδα σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς όλους αυτούς τους Αγωνιστές, στους οποίους οφείλουμε το ότι ζούμε ελεύθεροι. Ελεύθεροι, πάνω στα ματωμένα ιερά χώματα.

Μακεδονομάχοι:

https://macedonian-fighters.com/

 «Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει!» (Ίων Δραγούμης)

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα

Σας ευχαριστώ πολύ

Ευαγγελία Κ. Λάππα

Μαθήτρια Β’ Λυκείου

3 comments

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 17 May 2021 at 19:11

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ! ΤΗΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ. ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΡΑΚΙ ΣΤΑ 17 ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΑΓΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Reply
Ξ.Θεοδωρίδου 17 May 2021 at 19:27

Θερμά συγχαρητήρια για την ιδέα και την υλοποίηση!
Προτείνω να γίνει γνωστή σε εκπαιδευτικούς άμεσα…Καλό θα ήταν να διοχετεύσει η πληροφορία σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες όπως το esos.gr ας πούμε.
Δεν ξέρω αν συμπεριλάβατε και τον συνθέτη Αιμίλιο Ριάδη, που συνέθεσε πατριωτικά ποιήματα για τη Μακεδονία;
Καλή συνέχεια!

Reply
Ιωάννης 17 May 2021 at 22:18

Συγχαρητήρια για την εργασία σου.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.