Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Βίντεο

O οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης gia το Μνημόνιο και την οικονομική κρίση

Ο οικονομικός αναλυτής Δημήτρης Καζάκης συζητάει με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη από το ΚΡΗΤΗ ΤV στις 4 Μαρτίου 2011 για την οικονομική κρίση και το μνημόνιο.





6 comments

Ανώνυμος 14 March 2011 at 04:57

Ιστορίες για αγρίους. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι με τι όρους έδιναν λεφτά μεγάλε Καζάκη που τάχα παρακαλούσαν και να μας δώσουν;
Η εθνική κυριαρχία σε μάρανε, όταν γίνονταν τα όργια με το δανεισμό που ήσασταν όλοι εσείς οι αριστεροί και παλαιοπασόκοι να τα καταγγείλετε; Αλλά τι να καταγγείλετε τους εαυτούς σας; Από αυτό το χρήμα φάγατε και οι δημοσιογράφοι και οι κρατικοδίαιτες συντεχνίες και τα κομματόσκυλα και όλοι.
Όταν σε δάνειζαν οι κουτόφραγκοι με μηδενικό επιτόκιο λόγω του ευρώ για να συντηρείς εσύ όλη αυτήν την αθλιότητα και να μην αλλάζεις τίποτε ήταν καλά, τώρα που τα ζητάνε πίσω είναι ιδιώτες επενδυτές και τοκογλύφοι.
Κλασσικοί ελληνάρες, το παίζουμε και αριστεροί και υπέρ του λαού και να πληρώσει το κεφάλαιο. Άτιμη φάρα, θα σας άξιζε απόλυτα να καταστραφείτε να σας αφήσουν μόνους σας με τις σαπιοκοιλιές σας να δω τότε αν επαρκούσαν τα έσοδα από τα κορόιδια του ιδιωτικού τομέα για να πληρώνουν τις κοιλιές του δημοσίου.
Αλλά έχε χάρη που έχουν γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή οι μεγάλοι και τους συμφέρει ακόμα να υπάρχει αυτό το κράτος. Αλλιώς μαύρο φίδι που σας έφαγε Καζάκη, μαύρο φίδι!

Reply
Ι. Χονδρογιάννης 15 March 2011 at 11:31

Ώπα Ανώνυμε πάρτο λίγο πιό σιγά!
Ιστορίες για αγρίους αλλά εγώ στη δική σου τοποθέτηση είδα μια επίθεση απίστευτης αγριότητας!
Για να εξηγούμαι! Δεν γνωρίζω το ποιόν η την πολιτεία του κ. Καζάκη, ούτε τον έχω ξανακούσει ή διαβάσει πριν από αυτό το βίντεο! Απλά ακούω τα περιεχόμενα! Όπως κάνω πάντοτε και με όλους! Η κρίση δική μου! Και δεν είμαι αριστερός ούτε υπήρξα ποτέ παλαιός ή νέος Πασόκος!
Πάμε ένα-ένα! α)Ρώσος ή Κινέζος ή όποιος άλλος, σου δίνει λεφτά για ίδιον όφελος αλλά με διαφορετική προσφορά και όρους. Εσύ επιλέγεις με γνώμονα το δικό σου συμφέρον. Εμένα (όπως και σε πολλούς) καθόλου δεν μου προκύπτει ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή! β)Η Εθνική κυριαρχία, όποιον μαραίνει, κακώς θεωρείς; γ)Μας δάνειζαν οι κουτόφραγκοι με μηδενικό επιτόκιο; Πότε; πόσα; Για Killers χωρών με όπλο το χρέος έχεις ακουστά;
Και προχωράς σε άγριες επιθέσεις με άκρως απλουστευτικές και επικίνδυνες θέσεις! Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιούς δάνεισαν και γιατί, ποιοί είχαν κουτάλα και ποιοί χόρτασαν πείνα, ποιοί είναι υπεύθυνοι της αθλιότητας και για πιά αθλιότητα μιλάμε και ποιοί τη συντηρούν! Όλοι στη ίδια κατσαρόλα, συστατικά της ίδιας πανάθλιας σούπας, κατά το Παγκάλειον δόγμα “μαζί τα φάγαμε!” Ο “εργολάβος” οικοδομών της επαρχίας με δυό εργάτες συνεργείο είναι ταυτόσημος και ισο-υπεύθυνος με τον όποιο κρατικοδίαιτο μεγαλοεργολάβο πάει ο νούς σου! Γιατί δεν έκοψε απόδειξη ή δεν μπορεί να πληρώσει το ΙΚΑ! Ο εξαθλιωμένος αγρότης πατέρας μου φταίει για την κατάντια της γεωργίας μας γιατί δήλωσε έξι κιλά λάδι παραπάνω για επιδότηση! Θα ‘θελες να δουλέψεις ταμίας σε εφορία; Υπάλληλος σε πρωτόκολλο πολεοδομίας; Να δείς τι κοιλιά θα κάμεις; Και να σε κατηγορούν ότι εσύ κατέστρεψες το ελληνικό δημόσιο;
Σε βλέπω έτοιμο να δείρεις όποιον διαμαρτύρεται για τη μεσαιωνική δουλεία που έχει επιστρέψει επειδή υπάρχουν κηφήνες εργατοπατέρες, έτοιμο να βρίσεις τον πατέρα μου για τα έξι κιλά λάδι και να χαριεντίζεσαι με “δυνατά μυαλά” τεχνοκρατών του Υπουργείου Γεωργίας μας και ιδίως πολύ respect σ’ αυτούς των Βρυξελλών. Για όλα φταίνε οι Έλληνες, οι μισοί έστω που διαβρώνουν όμως όλους, έτσι γενικώς και αορίστως, που δεν αλλάζουνε, αλλά προ τα που; Μήπως πρέπει πρώτα να δούμε προς τα που πάμε ή μάλλον προς τα που μας πάνε; Και αν δεν πληρώσει φόρους το κεφάλαιο, προς χάριν του οποίου λειτουργεί το σύστημά μας, ποιός θα πληρώσει; Η γιαγιά μου η συνταξιούχα του ΟΓΑ; Πολύ εμπιστοσύνη με κρυφή χαρά διαβλέπω στα “γεωπολιτικά συμφέροντα των μεγάλων”! Το μαύρο φίδι που θα φάει κάποιους είναι οικτιρμός ή ευχή; Μήπως είναι αυτό που θα φάει όλους μας;
Και για την ιδεολογικο-πνευματική κατάντια μας φταίνε επίσης όλοι! Ιδίως οι “διαφορετικοί”! Που κρυβόταν τόσο καιρό; Γιατί, αν υπήρχαν από παλιά, εσύ τους πρόσεξες; Μήπως τους εκτιμείς σήμερα που τους πήρες χαμπάρι; και δεν έχουν δικαίωμα -όλοι βεβαίως- να μιλούν (υποχρέωση λέω εγώ) σήμερα που ο “κόμπος έφθασε στο χτένι;” Μόνος του θα λυθεί; Η προτιμάς μονοδιάστατες απόψεις και “μονοδρόμους”;
Φίλε ανώνυμε, δεν ξέρω αν ανήκεις στην υψηλή κοινωνικο-οικονομική ελίτ που προπαγανδίζει όσα περίπου και εσύ! Εάν ναι, καλά κάνεις αλλά δεν μπορείς να διατείνεσαι ότι το ίδιον σου συμφέρον είναι συμφέρον της Ελλάδος και της πλειονότητος των “υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων”! Και δε θα συνεννοηθούμε ούτε θα συμφωνήσουμε! Εάν όχι, δεν συνιστώ σε κανέναν να υιοθετεί άκριτα όποιες τοποθετήσεις αντιλόγου όπως η ανωτέρω, αλλά ας ακούσει με ανοιχτό μυαλό και ας κρατήσει κάτι έστω και για “πισινή” που λέμε, ας βάλει έστω και μερικές στην τσέπη, έτσι σαν “ψιλά για ώρα ανάγκης”, όπως η σημερινή!

Reply
ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ 15 March 2011 at 23:09

Και λίγα αναφέρει ο κύριος Καζάκης. Αναφερόμαστε σε ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα. Το χρέος της Ελλάδας είναι περίπου 40 δις αν γίνει και καταγγελία απάτης για την δημιουργία χρήματος- πώληση χαρτονομίσματος (Ευρώ) από τις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης δίχως ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Reply
Ι. Χονδρογιάννης 16 March 2011 at 09:44

Αναλύσεις όπως του κ. Καζάκη θα συναντήσει κανείς πολλές! Και από άτομα που δεν έχουν κοινές ιδεολογικές καταβολές ούτε καν εθνικές!
Τις πιο πολλές θα βρεί κανείς ότι προέρχονται από … ΗΠΑ! Οι οποίοι οικτίρουν τη δική τους χώρα για το πως κατάντησε δέσμια μιας ληστρικής χούφτας τραπεζιτών! Με χρέος που δεν θα ξεπληρώσει ΠΟΤΕ!
Επειδή, υποψιασμένος από τον ορυμαγδό πληροφορίας της εποχής μας, η οποία συχνά αποκαλύπτεται “κατασκευασμένη” και ύποπτη και στο χώρο της εκάστοτε αντιπληροφόρησης ως δούρειος ίππος αφανών επιδιώξεων (βλ. υποκινούμενα/χαλιναγωγημένα κινήματα τύπου π.χ. Solidarnosc, ανθρώπινα δικαιώματα κατά “φιλάνθρωπο” κ. Sorros, ΜΚΟ και “επιφανείς διανοούμενους” με απίστευτες “αιρετικές” θέσεις πληρωμένες από Υπουργεία Εξωτερικών διαφόρων χωρών, προσπαθώ να φιλτράρω την όποια αντι-πληροφόρηση δέκα φορές παραπάνω από την mainstream. Γιατί η δεύτερη είναι γνωστό τοις πάσι από ποιούς εκπορεύεται και γιατί! Δεν είναι κρυφό ότι ο μισός παγκόσμιος τύπος π.χ. ανήκει στον Murdoch ούτε τίνος είναι το Reuters ούτε ότι όλες οι μεγάλες ελληνικές εφημερίδες και κανάλια ανήκουν σε μια χούφτα προμηθευτών και εργολάβων του δημοσίου που έχουν κάνει απίστευτο πλούτο αλλά το κράτος το ρήμαξα εγώ και συ π.χ. που δεν “εκσυγχρονίζομαι” και δεν παραδέχομαι την αθλιότητα της σκέψης μου και τον παρασιτισμό της ύπαρξής μου!
Επειδή οι θεωρίες “συνωμοσιολογίας” δεν ήταν ποτέ το forte μου, προσπαθώ να εμπιστευθώ την παιδεία-εκπαίδευσή μου. Την γνώση και την κρίση μου! Οι βλακώδεις συνωμοσιολογίες μπάζουν αμέσως νερά και στον στοιχειωδώς πεπαιδευμένο (π.χ. Λιακόπουλος). Πως θα τις ξεσκαρτάρεις σε πιό περίπλοκες κατασκευές; Με συνεχή διασταύρωση πληροφοριών, διαρκή κρίση, συνεχή παρακολούθηση επαλήθευσης στο χρόνο και πάντα ανοικτό μυαλό!
Με αυτά τα κριτήρια διαπιστώνω -δυστυχώς!- ότι ο κ. Καζάκης μας λέει όντως αληθινές ιστορίες για “αγρίους”, μόνο που δεν είμαστε εμείς αυτοί, είναι αυτοί που θέλουν να φυλάνε τα πρόβατα, να τα σαλαγάνε για να τα αρμέγουν μέχρι σταγόνα και όντως λίγα λέει!

Reply
elakritas 3 April 2011 at 13:34

Είσαι ένας προβοκάτορας του νεο-οθωμανισμού που χαίρεσαι για την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας που καταγγέλει ο Καζάκης, και μπράβο του.
Ολοι εσείς το φοβόσαστε την πατριωτική αριστερά που μπήκε ξανά μπροστά στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας και την σωτηρία του Λαού.
Ξέρετε ότι αν φύγουν τα αφεντικά σας του ΔΝΤ θα σας φάει το μαύρο σκοτάδι μαζί με τον αρχηγό σας , τον κωλοτούμπα.

Reply
Θεόδωρος Ορέστης 3 April 2011 at 14:45

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ! ΕΙ’ Δ’ ΑΛΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.