Tuesday 23 April 2024
Αντίβαρο
Άνθρωπος

Πώς να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη ψυχολογικά περίοδο

Υπάρχουν περίοδοι που είμαστε ιδιαίτερα φορτισμένοι ψυχολογικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα. Μπορεί να φταίει κάτι που μας συνέβη ή να αισθανόμαστε πιεσμένοι συναισθηματικά, αλλά να μην μπορούμε να καταλάβουμε πού οφείλεται. Σε κάθε περίπτωση, πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αισθανθούμε καλύτερα. Ακολουθούν κάποιες από τις δικές μας προτάσεις.

Κάνε πράγματα που αγαπάς

Το να ασχολούμαστε με πράγματα που μας αρέσουν όχι μόνο μας φτιάχνει τη διάθεση, αλλά μας κάνει να ξεφεύγουμε κι από τα προβλήματα που μας απασχολούν. Ασχολήσου με την αγαπημένη σου δραστηριότητα, αναζήτησε νέα χόμπι, δοκίμασε πράγματα που πάντα ήθελες μα ποτέ δεν τόλμησες και με τον καιρό θα αισθανθείς καλύτερα. Δοκίμασε ακόμα και νέα πράγματα που ποτέ δεν είχες φανταστεί να κάνεις.

Αποδέξου τα συναιαθήματα που νιώθεις

Η λύπη, η απογοήτευση, ο θυμός είναι και αυτά συναισθήματα που είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεται ένας άνθρωπος. Τις περισσότερες φορές τα πολεμάμε ή τα αρνούμαστε, διότι νομίζουμε ότι είναι λάθος να τα αισθανόμαστε, με αποτέλεσμα να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερο κακό στον εαυτό μας. Σε τέτοιες δύσκολες περιόδους πρέπει να είμαστε σύμμαχος και όχι εχθρός του εαυτού μας. Μην αρνείσαι όσα νιώθεις, αντιθέτως, αποδέξου τα.

Ταξίδεψε

Τα ταξίδια μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε πολύ καλύτερα όταν είμαστε πιεσμένοι ή πεσμένοι ψυχολογικά. Και μόνο η διαδικασία του σχεδιασμού ενός ταξιδιού μας γεμίζει προσμονή και χαρά. Μπορείς, για παράδειγμα, να δεις τις διαθέσιμες εκδρομές στο εξωτερικό με το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Time, να επιλέξεις τον αγαπημένο σου προορισμό και να ανακαλύψεις νέα μέρη που θα σε ανανεώσουν και θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα!

Ζήτα βοήθεια

Σε τέτοιες περιπτώσεις η εξωτερίκευση των αρνητικών συναισθημάτων μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Μην κρατάς μέσα σου ό,τι σε απασχολεί, αλλά συζήτησέ τα με άτομα που εμπιστεύεσαι και σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Φυσικά, μία ακόμα λύση είναι η ψυχανάλυση. Ένας ειδικός μπορεί να σε καθοδηγήσει με έναν μοναδικό τρόπο. Κι αν δεν σου αρέσει η ιδέα της συνεδρίας από κοντά, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις ψυχανάλυση μέσω skype με τον Dr. Γρηγόρη Βασιλειάδη για να αισθάνεσαι απόλυτη άνεση..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.