Sunday 21 April 2024
Αντίβαρο
Ευρώπη

Αξιολόγηση Ελλήνων ευρωβουλευτών 2019-2024 από το EU Matrix

Ακολουθούν τρεις πίνακες με την αξιολόγηση των Ελλήνων ευρωβουλευρτών από το EU Matrix που έχει αυτόν τον σκοπό για τους 705 ευρωβουλευτές.

Οι δύο πρώτοι πίνακες αφορούν την πολιτική ολοκλήρωση στην ΕΕ και την ρύθμιση των αγορών. Σε κάθε πίνακα υπάρχουν πέντε στήλες.
Η πρώτη είναι χρωματισμένη με πορτοκαλί και δίνει την επιρροή του ευρωβουλευτή στη διαμόρφωση της πολιτικής της ΕΕ στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν ξέρω πώς βγαίνει το ποσοστό, αλλά όσο υψηλότερο, τόσο μεγαλύτερο το έργο του ευρωβουλευτή.
Οι άλλες τέσσερις στήλες έχουν δευτερεύσα σημασία. Η δεύτερη είναι η κατεύθυνση της πολιτικής τους (υπέρ ή κατά), η τρίτη είναι ο μέσος όρος του κόμματός τους, η τέταρτη ο μέσος όρος της ευρωομάδας στην οποία ανήκουν και η πέμπτη ο μέσος όρος των ευρωβουλευτών της χώρας. Αυτές δίνονται, ώστε να συγκριθεί η επιρροή του βουλευτή σε σχέση με το κόμμα, την ευρωομάδα και τη χώρα προέλευσης.
Ο τρίτος πίνακας είναι ο αριθμός συναντήσεων με παράγοντες εκτός του Κοινοβουλίου σε σχέση με τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν (λόμπυ, ομάδες πίεσης κλπ)
Δίνω τα νούμερα και τα συμπεράσματα δικά σας.

  

Πηγή δεδομένων: https://eumatrix.eu/en/meps?criteria%5Bcountry%5D=13&page=1

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.