Thursday 2 May 2024
Αντίβαρο
1453-Τουρκοκρατία

ΒΙΝΤΕΟ – Τουρκοκρατία: Οι αποτυχημένες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ επαναστάσεις του 15ου και 16ου αιώνος

Οι Έλληνες μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως δεν αποδέχτηκαν την κατοχή, όπως ορισμένοι αποδομητές της ιστορίας υποστηρίζουν. Αντιθέτως, έκαναν εκατοντάδες (πάνω από 130 μετρημένες) εξεγέρσεις και επαναστάσεις.

Στο παρακάτω βίντεο εξετάζουμε τις σημαντικότερες επαναστάσεις των πρώτων δύο αιώνων της Οθωμανοκρατίας, στις οποίες θα δούμε ότι πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η Δύση (κυρίως αρνητικό). Ο Κροκόδειλος Κλαδάς, ο Ανδρέας Παλαιολόγος και ο Ιερομάρτυρας μητροπολίτης Ρόδου Προκόπιος είναι μόνο λίγες από τις πολύ σημαντικές προσωπικότητες της περιόδου αυτής που πρωτοστάτησαν στις επαναστάσεις αυτές…

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Cognosco Team

3 comments

brigita 3 May 2018 at 12:17

Όχι “μετά της Αλώσεως” εν προκειμένω -μετά την Άλωσιν, παρακαλώ.

Reply
Δημοσθένης ο Μακεδών 3 May 2018 at 14:04

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ο Έλληνας χρειάζεται περί τα 400 χρόνια, αφ’ ενός μεν ν’ αντιληφθεί την κρισιμότητα της καταστάσεως, αφ’ ετέρου δε το τί πρέπει να κάνει!!!

Reply
Προκρουστης 3 May 2018 at 14:59

επαναστασεις ειχαμε σε καθε χωριο 400 χρονια συνεχομενα αλλα καποιοι θελουν να μην μαθαινουμε την αληθινη ιστορια και το πως πολεμουσαν οι παππουδες μας σαν αληθινοι Ελληνες γιατι ετσι πηγαινες στο παραδεισο οχι με το “σφαξε με αγα μου να αγιασω”, αυτο ηταν ενας μυθος και κοροιδια των ιδιων των τουρκων για να δουλευουν αυτους που νομιζανε οτι ηταν χριστιανοι οπως και σημερα πηγαινουν εκκλησια και δεν εχουν ιδεα τι λεει το ευαγγελιο.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.