Saturday 27 April 2024
Αντίβαρο
Αναστάσιος Σκορδάρης Επιστολές Μακεδονία Σκοπιανό

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – περί Μακεδονίας

Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Ως ανώτατος θεσμικός Άρχων και εγγυητής της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος,αλλα πρωτίστως ως άμεσος συνεργάτης του νομικού γραφείου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ως Ελληνας πατριώτης, σας παρακαλώ, με την ταπεινη μου δύναμη να ΜΗΝ υπογράψετε το εθνικώς επικίνδυνο, αποσχιστικό ,ανιστόρητο και προδοτικό κείμενο της συμφωνίας.

Η Ιστορία κυριε Πρόεδρε, γράφεται σε στιγμές στις οποίες συμμετέχουμε ή έχουμε απλή παρουσία. Στην δεύτερη περίπτωση, οι στιγμές φεύγουν,η Ιστορία γράφεται εν τη απουσία μας. Στην πρώτη όμως περίπτωση, η παρουσία μας και η ενσυναίσθηση της σημαντικότητας των στιγμών, μας καθιστούν τον καθένα μας προσωπικά υπεύθυνους.

Κύριε Πρόεδρε, ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι μάχεται για την Πατρίδα και για το Έθνος. Η παρουσία σας κρίνεται επιτακτική τις ιστορικές τούτες στιγμές. Η ενεργή παρέμβασή σας, θα σας μετατρέψει σε Εθνικό Ηγήτορα και θα σας χαρίσει περίοπτη θέση στην Ιστορία λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ. Διαφορετικά, ο καθένας μας,με τον τρόπο του, με τις δυνάμεις του θα πει ένα νέο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Και οι συνέπειες για την Πατρίδα θα είναι ολέθριες. Η Ελλάδα, τρεις φορες στον 20 αι. μάτωσε για τη Μακεδονία. Και αν χρειαστεί θα ματώσει και για τέταρτη.

Κλείνοντας κ. Πρόεδρε, σας παραθέτω έναν προσωπικό προβληματισμό. Εχω ενα κοριτσάκι 3 ετών. Τι απάντηση να της δώσω όταν σε λίγα χρόνια ,γυρνώντας από στο σχολείο στο οποίο θα μαθαίνει ότι στη “Βόρεια Μακεδονία” κατοικούν “Μακεδόνες” που μιλούν “Μακεδονικά”, με ρωτήσει: “Γιατί μπαμπά δεν κατοικούν και Μακεδόνες στην Νότια Μακεδονία;”

Με εκτίμηση,

Σκορδάρης Αναστάσιος Διπλ.Πολιτικός Μηχανικό,MSc

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.