Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Ελληνική πολιτική Νίκος Λυγερός

Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός

Γράφει ο Νίκος Λυγερός.

Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός

Όλοι οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν είναι του ίδιου τύπου και μόνο ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός, γιατί έχει παραμείνει στον παλαιό ιδεολογικό κομματισμό. Αυτός ο σκληρός πυρήνας θέλει να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη ψηφοφόρων της Αριστεράς, που δεν έχουν καμία σχέση βέβαια με κάποια σταλινική προσέγγιση. Κι είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο Σύριζα είναι μονολιθικός, όσον αφορά στους ψηφοφόρους του. Άλλωστε στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία υπάρχουν πάρα πολλοί ψηφοφόροι του Σύριζα που θεωρούν δικαίως ότι η ψήφος τους έχει προδοθεί. Ποτέ δεν ψήφισαν τον Σύριζα, για να καταπατήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Είναι απλώς πολίτες που έχουν βαρεθεί ή ακόμα και σιχαθεί τα προηγούμενα μεγάλα κόμματα και θέλησαν να δοκιμάσουν μια πολιτική αλλαγή. Όμως τώρα αντιλήφθηκαν τι σημαίνει πραγματικά κόκκινη βαρβαρότητα που δεν σέβεται το Έθνος και την Ιστορία. Βλέπουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα έχει εκμεταλλευτεί την ψήφο τους, για να περάσει την δική του παράλογη ιδεολογία, δίχως βέβαια να τους προειδοποιήσει ή να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του. Διότι ο σκληρός πυρήνας ξέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσουν μαζί του. Έτσι η αλλαγή φάσης που βλέπουμε σε πολιτικό επίπεδο δεν προέρχεται μόνο από τη Δεξιά, αλλά και από την Αριστερά που εκμεταλλεύτηκε με απαράδεκτο τρόπο μια μορφή σταλινισμού.

 

Ο σταλινισμός στην Ελλάδα

Ενώ ο σταλινισμός έχει πεθάνει στις χώρες που γεννήθηκε, παραμένει ζωντανός στην Ελλάδα. Δεν αποτελεί τη λεγόμενη Αριστερά της Ελλάδας. Λειτουργεί ξεχωριστά γιατί δεν αποδέχεται τις δημοκρατικές δομές των άλλων ιδεών της Αριστεράς και γι’ αυτόν τον λόγο μισεί τον Μίκη Θεοδωράκη, επειδή έχει ανεξάρτητη σκέψη. Αυτός ο σταλινισμός βρίσκεται τώρα στην εξουσία εντός του σκληρού πυρήνα της. Κι αν ακόμα και τώρα αποτελεί μια μειοψηφία, προσπαθεί με έμμεσο τρόπο, όπως είναι παραδείγματος χάρη το Προσύμφωνο των Πρεσπών να περάσει τις ιδέες του κατά του Ελληνισμού. Δεν ασχολείται με μια κλασική αντιπαράθεση μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, θέλει μόνο να επιβάλλει τη δική του ιδεολογία σε όλους και δεν πειράζει αν δεν γίνεται αντιληπτή από τους ψηφοφόρους. Με αυτήν την έννοια τούς εκμεταλλεύεται, διότι ξέρει πολύ καλά ότι δεν ψήφισαν τον Σύριζα για τον ίδιο λόγο. Οι ψηφοφόροι του Σύριζα έχουν πέσει στην μεγαλύτερη παγίδα, διότι δεν ήξεραν ότι ο πυρήνας του είναι σταλινικός κι ήθελαν απλώς να δώσουν την ευκαιρία σ’ ένα κόμμα της Αριστεράς να πάρει την εξουσία, είχαν την εντύπωση ότι ήταν το ανάλογο που έγινε με το ΠΑΣΟΚ και δεν είδαν τις θεμελιακές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων. Το Προσύμφωνο των Πρεσπών ήταν η πρώτη καθαρή διαφορά για όλους και γι’ αυτό οι ψηφοφόροι του είναι πλέον στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

14 comments

Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης 28 December 2018 at 19:02

Σχολιάζω (αν μου επιτραπεί ασφαλώς, καθώς -σας προϊδεάζω- το περιεχόμενο είναι κάπως αιχμηρό) στα όσα διάβασα από τον οψίμως “πατριώτη” και μονίμως φανατικό “αριστερό” κ. Λυγερό ο οποίος προφανώς είναι “λυγερός” όχι μόνον κατ’ όνομα αλλά και στην σκέψη του.

1ον: Δεν υφίσταται, ούτε ποτέ υπήρξε ουσιαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στην “δεξιά” και την “αριστερά” Ελλάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί οι όροι είναι τεχνηέντως κατασκευασμένοι -ένθεν κακείθεν- από τους επιβήτορες του πολιτικού και κομματικού γίγνεσθαι προκειμένου να μαζευτεί το κοπάδι και να διχαστεί ο λαός, άρα να κυβερνηθεί ευκολότερα. Διαίρει και βασίλευε, είναι απλά τα πράγματα για όσους θέλουν να τα δούν ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ και όχι έτσι όπως νομίζουμε ή θέλουμε να είναι.

2. Κάποτε λέγαμε κομμουνιστές, μετά όταν μάθαμε ότι ο κομμουνισμός έκανε απείρως χειρότερα από τον Χίτλερ το …αλλάξαμε σε σοσιαλιστές, μετά αυτοί αποδείχτηκαν “σοσιαλΗστές” οπότε για λόγους …μάρκετινγκ το γυρίσαμε σε “αριστεροί” και μετά (όταν πάλιωσε κι αυτό) για λόγους πολιτικο-κομματικής μετάλλαξης οι …μετα-μοντέρνοι αριστεροί (έτσι γενικώς και αόριστα) αυτο-αποκαλούνται “προοδευτικοί”, “ανοιχτόμυαλοι”, “δημοκράτες” κλπ., και πάει λέγοντας. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για το ευτράπελον του όλου πράγματος, μου αρκεί να επικαλεστώ τον Αίσωπο: “Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”. Ας σοβαρευτούμε και ας πάμε στην πηγή. Μία είναι η αρχή του όλου …εγχειρήματος και ασχέτως πώς δηλώνει ο καθένας, όλοι οι “δρόμοι” έχουν αφετηρία το κομμουνιστικό μανιφέστο και την πρακτική του εφαρμογή, η οποία αν τυχόν δεν διαβάζετε εφημερίδες, απέτυχε παταγωδώς (εκτός της Ελλάδας φυσικώς όπου αρεσκόμεθα στον σαδομαζοχισμό και στο εθνικό σπορ της διχόνοιας)

3. Απόδειξη ότι ο όρος “Αριστερά” δεν σημαίνει απολύτως τίποτα είναι ότι οι ίδιοι παραδέχεστε ότι άλλη η αριστερά στην Ελλάδα, άλλη στην Ιταλία, άλλη στην Γαλλία και ούτω καθεξής. Το ίδιο ισχύει και για την “Δεξιά”. Εξίσου ασαφής και αδόκιμος όρος, επειδή έτσι έτυχε -λέει- να κάτσουν οι αντίπαλες ομάδες στο Γαλλικό κοινοβούλιο μετά την επανάσταση. Και τόσα χρόνια μετά, ΔΕΝ καταφέραμε να βρούμε ελληνικούς όρους οι οποίοι πραγματικά να εκφράζουν τον λαό, τις ανάγκες και τις προσδοκίες του, ακριβώς διότι ο στόχος ΟΛΩΝ των αριστεροδεξιών ΔΕΝ ήταν το “salus populi suprema lex esto” αλλά η εξυπηρέτηση ξένων, αλλοδαπών κέντρων εξουσίας, ασχέτων με τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού. Και ενώ τα “30 αργύρια” δεν ήταν ποτέ ευκαταφρόνητα, η λαϊκή σοφία ξέρει: Το χρήμα πολλοί εμίσησαν την δόξα όμως ουδείς!

4. Τέλος πάντων, όλα αυτά τα αριστερά-δεξιά φληναφήματα είναι ανοησίες και ιδεοληπτικά κατασκευάσματα. Πράγματα εσκεμμένως ασαφή και θολά, ιδεολογήματα χτισμένα πάνω σε παρωχημένες εμμονές, τα οποία -μελετήστε την ιστορία- ΜΟΝΟΝ διχασμό και δυστυχία έφεραν στην Πατρίδα μας. Πάντοτε, αλλά ειδικώς σήμερα, υπό τις παρούσες συνθήκες, ΔΕΝ υπάρχουν “δεξιοί”, “αριστεροί” και τα συναφή ακρο- και μέσο- και κέντρο- κλπ. Υπάρχουν μόνον ΕΛΛΗΝΕΣ. Kαι απέναντί τους έχουν ΜΟΝΟΝ τους μη-Έλληνες και τους συμμάχους τους που επιδιώκουν να συντρίψουν τον Ελληνισμό. Τον απανταχού Ελληνισμό. Στόχος μας λοιπόν είναι όχι να αυτοαποκαλούμαστε με βαυκαλιστικά επίθετα όπως “δεξιός” “συντηρητικός”, “κεντρώος” “αριστερός”, “προοδευτικός”, “δημοκράτης” αλλά να δηλώσουμε ευθαρσώς το εξής απλούστατο: Αν είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ.

5. Διότι ο Έλληνας είναι από την φύση του Δημοκράτης και δεν χρειαζόμαστε “καπέλωμα” από άλλα τεχνητά ιδεολογήματα και ιδεοληψίες, από όπου και αν προέρχονται. Έχουμε απέναντί μας έναν πολυπληθή, καλά οργανωμένο και ιδιαίτερα φανατισμένο στρατό μη-ελλήνων, ανθελλήνων, ελληνόφωνων και των κολαούζων τους. Είναι πλέον καιρός να αποκηρρύξουμε κάθε άλλη …”ταμπέλα” και να κάνουμε τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά φωνάζοντας “είμαι Έλληνας”, ώστε να μετρηθούμε. Και τότε “όσοι ζωντανοί” προσέλθουμε στο κάλεσμα της Πατρίδας, θα δώσουμε την ιερή μάχη και ό,τι μέλλει γενέσθαι. Με απλά λόγια “κάνε αυτό που πρέπει και ας γίνει ό,τι θέλει”.

Κύριε Λυγερέ, σας αναμένω και περιμένω να είστε στην πρώτη γραμμή ως Έλληνας και όχι ως Αριστερός.

Reply
admin 28 December 2018 at 22:39

Από τη μία λέτε ότι δεν υπάρχει αριστερά (και δεξιά) κι από την άλλη ότι ο Λυγερός είναι αριστερός. Δεν είναι αριστερός.

Reply
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης 28 December 2018 at 23:32

Κατ’ αρχάς καλό θα ήταν να συζητούμε επωνύμως ώστε όλοι να γνωρίζουμε ποιοί είμαστε. Εν πάσει περιπτώσει εγώ που δεν έχω πρόβλημα να υπογράφω με όνομά μου, σας απαντώ:

Θεωρώ αδύνατον να μην αντιληφθήκατε το νόημα της αντιφάσεως “ΔΕΝ υπάρχει αριστερά”. Ήμουν τόσο σαφής όσο και δηκτικός στην τοποθέτησή μου. Αριστερά ΔΕΝ υπάρχει όπως δεν υπάρχει ΔΕΞΙΑ καθώς και τα συναφή τους. Υπάρχουν κλίκες κομματικές πολιτικές και ‘γω δεν ξέρω τι που άρπαξαν μια ταμπέλα και ταμπουρώθηκαν πίσω από μια ιδεολογία (έτσι μας είπαν) η οποία όμως στην συνέχεια απεδείχθη στην πράξη ιδεοληψία για να καταλήξουμε πλέον σήμερα με ασφάλεια να λέμε ότι ΟΛΟΙ αυτοί που δηλώνουν κάτι (ό,τι και να είναι αυτό) δεν είναι τίποτε άλλο από θλιβεροί ακολουθητές κάποιου …ιδεολογήματος και τίποτα παραπάνω. Και όχι μόνον αυτό αλλά αυτή καθαυτή η προσήλωσή τους σε ένα σαθρό ιδεολόγημα που δεν ωφέλησε την Ελλάδα, αυτή η στα όρια της εμμονής αφοσίωση σε κάτι τελείως αυθαίρετο και ανυπόστατο, σαφώς κατ’ εμέ αγγίζει και με ορισμένους ξεπερνάει τα όρια της προδοσίας.

Φαντάζομαι συμφωνούμε ότι η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα -ως αυτόπτης μάρτυς των γεγονότων- να ισχυριστώ ότι από τον Ιούλιο του 1974 και την λεγόμενη “αντιπολίτευση” και μετά, η ΕΛΛΑΣ βρίσκεται διαρκώς σε φθίνουσα κατάσταση από κάθε άποψη: Κοινωνικά, οικονομικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά, ηθικά, γεωπολιτικά, θρησκευτικά, κλπ., και σε διεθνές επίπεδο πέρα από το καθεστώς προτεκτοράτου στο οποίο βρισκόμαστε, έχουμε γίνει “του κλώτσου και του μπάτσου” από όλους. Μέχρι και οι υπανάπτυκτοι αλβανοί και οι ανύπαρκτοι σκοπιανοί μάθανε ότι είμαστε για τα μπάζα και αντί να λένε ευχαριστώ και συγγνώμη, αποθρασύνονται μέρα με την μέρα και ζητάνε κι από πάνω. Δυστυχώς ο λαός είναι σοφός και εδώ ισχύει το “δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι”. Κατ’ εμέ το πολίτευμα πλέον έχει καταρρεύσει και μόνον κατ’ επίφασιν μιλάμε για “δημοκρατία”. Για να μην πολυλογούμε όμως, το ερώτημά μου είναι απλό: Τις πταίει; Και η απάντηση είναι το αυγό του …κολόμβου, φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις ή φταίει ο λαός που τις ψηφίζει. Ιδού η Ρόδος, ας κάνει κάποιος το …πήδημα και να επιχειρήσει να απαντήσει. Εγώ δεν το κάνω διότι, όχι η άποψη, ούτε καν η γνώμη, αλλά η γνώση μου επί του θέματος δεν εκφράζεται κοσμίως αλλά με πολιτικώς “εσφαλμένες” ιδέες και αν το κάνω θα μου κόψετε, δικαίως, το σχόλιο.

Όσο για τον κ. Λυγερό, κατ’ εμέ, με τα όσα έχει πει και γράψει από τότε που τον θυμάμαι εγώ, ΜΟΝΟΝ ως “αριστερός” μπορεί να θεωρηθεί και με όλο το σεβασμό τι μου λέτε εσείς εγώ το ακούω βερεσέ! Αν διαφωνείτε μιά επίσκεψη στις αρκετές παρουσιάσεις του Άρδην-Ρήξη που υπάρχουν στο YouTube μπορείτε να ακούσετε τις απόψεις του. ΑΚΟΜΑ και στο Μακεδονικό έχει εκφράσει θέσεις που δεν συμβαδίζουν με την δική σας τοποθέτηση στο Αντίβαρο. Τι άλλο να σας πώ, σε λίγο θα μας ζητηθεί να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε …ελέφαντες. Πάντως για να μην τον αδικούμε τον άνθρωπο, καλό θα ήταν να τον προσκαλέσουμε (εσείς που έχετε και την πρόσβαση, φαντάζομαι) να μας λύσει την απορία “ιδίοις λόγοις”. Ας δηλώσει ο κ. Λυγερός ότι ΔΕΝ είναι/ήταν “αριστερός” και εγώ θα ανασκευάσω ζητώντας μάλιστα και μία μεγαλοπρεπή συγγνώμη πρός κάθε ενδιαφερόμενο.

Ως επίλογο, τα μεταξωτά σωβρακάκια θέλουν και επιδέξια οπίσθια. ΕΔΩ στο χάλι που βρισκόμαστε εμείς και κυρίως η Πατρίδα μας η ΕΛΛΑΔΑ, για όσους ΔΕΝ έχουν ήδη συμβιβαστεί και επιλέξει να …”σκύψουν”, καλό θα ήταν να ετοιμαζόμαστε για την τιτάνια σύγκρουση που έρχεται, διότι 1ον) η Δημοκρατία κατελύθη βιαίως οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το άρθρο 120 και 2ον) Τόσα χρόνια παρακμή και διαφθορά μόνον με άφθονο αίμα -η Ιστορία διδάσκει- ξεπλένεται.

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.

Reply
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης 29 December 2018 at 17:31

Ε όχι κύριε Σταλίδη. Όταν με διορθώνετε (και μάλιστα με κάπως ειρωνικό ύφος) ότι κακώς αναφέρομαι στον κ. Λυγερό ως “αριστερό” και εγώ μπαίνω στον κόπο να σας αντικρούσω ενδελεχώς με μήνυμα το οποίο μου “κόστισε” κόπο και χρόνο, είναι άκρως αντιδεοντολογικό (για να μην πω, φασιστικό) να μην το εμφανίζετε. Σας παρακαλώ λοιπόν να εμφανίσετε το μήνυμά μου πάραυτα ή τουλάχιστον να μου εξηγήσετε τους λόγους της διαγραφής. Το τελευταίο που περίμενα από το Αντίβαρο είναι η “a la Syriza” σταλινικού τύπου λογοκρισία!

Reply
admin 30 December 2018 at 02:43

Κανένα ειρωνικό ύφος απολύτως.

Καμία διαγραφή. Το σχόλιό σας δεν εμφανίστηκε διότι το akismet το θεώρησε σπαμ. Υποθέτω το διαπιστώσατε μόνος σας, διότι δεν εμφανίστηκε όταν το υποβάλατε, ενώ το επόμενο εμφανίστηκε αυτόματα. Όλα τα σχόλια εμφανίζονται αυτόματα. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, δεν κόβονται από διαχειριστή, αλλά από το σύστημα. Δεν είναι δυνατόν να κόβονται αυτόματα από διαχειριστή, όπως καταλαβαίνετε.

Μόλις τώρα είδα ότι ήταν στα σπαμ και το ενεργοποίησα. Δεν κόβω ποτέ μηνύματα.

Ευχαριστώ.

Ανδρέας.

Reply
Πατριώτης 30 December 2018 at 16:36

Αναγκάζομαι να αναρτήσω (αν αναρτηθεί, τελικά) σχόλιό μου εδώ, το οποίο δεν μπόρεσα ν’ αναρτήσω στο σωστό νήμα:

Κύριε Παναγιωτίδη,

Η ελληνική γλώσσα, καίτοι πλουσιοτάτη, δεν μπορεί να κάνει την διάκριση μεταξύ Δημοκρατίας (republic) και δημοκρατίας (democracy). Λέγοντας Δημοκρατία ένα κράτος, είτε η λέξη υπάρχει στο όνομά του (π.χ. Ελληνική Δημοκρατία), είτε όχι (π.χ. ΗΠΑ), σημαίνει ότι ο ανώτατος άρχων του δεν είναι κληρονομικός. Τίποτε άλλο. Δεν μάς λέει η λέξη αν το πολίτευμά του είναι δημοκρατικό (democratic), ή όχι. Συνεπώς το Ισραήλ είναι Δημοκρατία, όπως ήσαν και οι Ν.Α. Ένωσις και οι ΗΠΑ τον καιρό τού απαρτχάιντ.
Το ΗΒ, η Σουηδία, Ισπανία, Δανία κλπ. έχουν δημοκρατία (democracy), αλλά δεν είναι Δημοκρατίες.

Η Ρωσία, όπως και η Γαλλία, έχουν ημιπροεδρική Δημοκρατία, ήτοι ο ΠτΔ εκλέγεται απ’ ευθείας από τον λαό, αλλά δεν προΐσταται τής κυβερνήσεως, διότι υπάρχει και πρωθυπουργός. Η προεδρική Δημοκρατία (ΗΠΑ, Κύπρος κ.ά.) απαιτεί να εκλέγεται ο ΠτΔ από τον λαό, αλλά και να προεδρεύει τής κυβερνήσεως. Δεν υπάρχει εκεί πρωθυπουργός.

Τέλος, η Ελλάδα, σύμφωνα και με το άρθρο 1, παρ. 1, είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία και, βάσει των ανωτέρω, δεν βλέπω πού μπορεί να υπάρχει αντίρρηση. Ο ΠτΔ εκλέγεται από την Βουλή, έχει πολύ περιορισμένα δικαιώματα (λέγε μηδενικά) και ασφαλώς δεν κυβερνά.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο και σάς εύχομαι καλή χρονιά.

Reply
Πατριώτης 30 December 2018 at 17:38

Διόρθωση/συμπλήρωση: “με το άρθρο 1, παρ. 1, τού Συντάγματός της”

Reply
Πατριώτης 1 January 2019 at 20:40

Και κάτι ακόμη, κ. Παναγιωτίδη,

Σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Reply
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης 2 January 2019 at 01:26

“Κανένα ειρωνικό ύφος απολύτως …κλπ”

Το 2ο σχόλιό μου βεβαίως και εμφανίστηκε μόλις το έστειλα και μάλιστα πρόλαβα και έκανα και μερικές διορθώσεις μέσα στο επιτρεπόμενο 5λεπτο. Την επομένη όμως που διάβασα το ειρωνικό σχόλιο του admin διαπίστωσα ότι το σχόλιο μου είχε …εξαφανιστεί. Γι’ αυτό και έστειλα το 3ο σχόλιο παραπονούμενος για λογοκρισία, οπότε δια μαγείας “ξανα-εμφανίστηκε” το σχόλιό μου καθώς και η απάντηση του admin αυτή την φορά με την υπογραφή “Ανδρέας”. Συνεπώς αυτά περί του “akismet” (?!?) και του “συστήματος που κόβει σχόλια αυτόματα” δεν τα δέχομαι, κάτι άλλο συνέβη το οποίο χάριν συντομίας το παρακάμπτω για πάμε στα ουσιώδη:

Διαφωνώ λοιπόν ριζικά με τα όσα διάβασα. Το πρώτο σχόλιο-απάντηση (του ανώνυμου admin) ήταν σαφώς ειρωνικό υπονοώντας δήθεν ότι δεν ξέρω τι λέω ομιλώντας περί “αριστεράς”. Λες και δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι τι προσπαθώ να πω όταν μιλάω για κατασκευασμένες έννοιες (δεξιά – αριστερά) οι οποίες δημιουργήθηκαν με στόχο τον έλεγχο των αντιστοίχων μαζών, έφεραν -θεωρώ εσκεμμένως- τον διχασμό και εν τέλει είναι υπεύθυνες για μεγάλες τραγωδίες που έφεραν τεράστιες καταστροφές στο νεοελληνικό “κράτος”. Με το να προφασίζεται κανείς ότι δεν καταλαβαίνει το προφανές και μάλιστα βάσει αυτού να εγκαλεί τον συνομιλητή του ότι “τα λέει” μία έτσι και μία αλλιώς, τίποτα άλλο δεν συμβαίνει από το να υποτιμούμε την νοημοσύνη του άλλου. Δικαίωμα φυσικά του όποιου admin να λέει ότι θέλει στον δικό του χώρο.

Εν πάσει περιπτώση, παρακάμπτοντας το ατυχές αυτό επεισόδιο, ας συμφωνήσουμε, ελπίζω, ότι βασική προϋπόθεση μιας υγιούς συνομιλίας είναι να αντικρούουμε/αποδεχόμαστε/επαυξάνουμε τα επιχειρήματα τα οποία μας ετέθησαν, όχι να αφήνουμε υπονοούμενα για το νοητικό επίπεδο του συνομιλητή. Αναμένω λοιπόν να μου αποδείξετε ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος σύμφωνα με τα όσα έχει πει, γράψει και κάνει εδώ και 4 τουλάχιστον δεκαετίες, ΔΕΝ συγκαταλέγεται σε αυτό που -εντελώς αυθαίρετα- ονομάζεται “αριστερή διανόηση”.

Σχετικά με το σχόλιο του “Πατριώτη”:

Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι να ζήτησα την βοήθειά σου. Από την στιγμή όμως που έστω και απρόσκλητος μου την δίνεις, οφείλω να παρατηρήσω ότι το περιεχόμενο του σχολίου σου -καίτοι ενδιαφέρον- είναι εκτός θέματος, σε σχέση φυσικά με τα δικά μου σχόλια. Διότι εγώ δεν ασχολήθηκα με τον συνταγματικό ορισμό της Δημοκρατίας άλλων κρατών, αλλά ΜΟΝΟΝ με το πώς ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ η “δημοκρατία” στην Ελλάδα και ΚΥΡΙΩΣ με την τραγική κατάσταση στην οποία έχει καταντήσει το λεγόμενο “ελληνικό κράτος” ακριβώς λόγω της αβυσσαλέας δυσλειτουργίας αυτής της δήθεν δημοκρατίας σε συνδυασμό πάντα με το διχαστικό ψευδεπίγραφο “δεξιά ή αριστερά”.

Τέλος, απορώ γιατί μου έστειλες αυτό το άρθρο: Για να υπερασπιστείς την Δημοκρατία του Ισραήλ; Συγχαρητήρια, εγώ δεν πείθομαι. Μάλλον σου διέφυγε ότι i) πρόκειται για αναδημοσίευση από την κατ’ εξοχήν κατευθυνόμενη εφημερίδα “Ο Κόσμος του Επενδυτή”, ii) η αναδημοσίευση γίνεται από το blog του …Καλεντερίδη (και δεν λέω περισσότερα) και iii) αναρωτιέμαι αν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τα σχόλια ώστε να καταλάβεις ότι η “συνέντευξη” αυτή μάλλον εντάσσεται στα πλαίσια της πάγιας πολιτικής προπαγάνδας του Ισραήλ ώστε να μας πείσει ότι πρόκειται για “δυτικό Δημοκρατικό Κράτος” ενώ στην πραγματικότητα είναι apartheid δικής του μάλιστα …”κοπής”.

Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω ότι η κουβέντα που πήγα να αρχίσω πριν μερικές μέρες, πήγε στον βρόντο. Εν πάσει περιπτώσει καλή χρονιά για το 2019, αν και με το “πολιτικό IQ” των “NEO-Ελλήνων” προβλέπω αμείωτη διόγκωση των …ελληνικών τραγωδιών.

Reply
Επισκέπτης 2 January 2019 at 11:31

Από την αγενεστάτη απάντησή σου, τόσο σε μένα, όσο και στον admin, καταλαβαίνω ότι, εκτός από ανάγωγος, είσαι και στουρνάρι, διότι δεν ξέρεις τι γράφεις. Είσαι σε δημόσιο διάλογο και δεν είναι ανάγκη να ζητήσεις βοήθεια (sic), για να σού διορθώσει κανείς τα λάθη -ουκ ολίγα- που κάνεις.
Τι θέλεις να πεις με το “blog του …Καλεντερίδη (και δεν λέω περισσότερα)”;; Γιατί δεν το λες; Άλλωστε, δεν γράφει ο … Καλεντερίδης, αλλά μιλά ο Άραβας πρώην πρέσβης τού Ισραήλ στην Αθήνα.
Όσο για το … IQ μας, το προτιμώ από το δικό σου …, γάιδαρε.

Reply
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης 2 January 2019 at 11:52

Σε παραδέχομαι “κύριε” ανώνυμε επισκέπτα, στο πεδίο των ύβρεων είσαι νικητής και μάλιστα μακράν ο πρώτος. Στο χώρο των επιχειρημάτων όμως είστε …πάτος, μηδέν εις το πηλίκιο που είπε και κάποιος πολιτικάντης. Αναμένω λοιπόν επί της ουσίας να με αντικρούσεις εσύ και οι σύμμαχοί σου, αλλά δεν κρατάω και την ανάσα μου. Καλή σας μέρα!

Reply
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης 2 January 2019 at 12:00

Αγαπητέ κύριε admin, δεν σας υποβάλω παράπονο, απλώς ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, από ότι φαίνεται το “akismet” δεν λειτουργεί σωστά. Ενώ τις προάλλες “έκοψε” δικό μου μήνυμα το οποίο δεν περιείχε καμμία …ατασθαλία, σήμερα ενέκρινε σχόλιο από κάποιον “επισκέπτη” το οποίο είναι καθαρώς υβριστικό. Τι λέτε, μπας και υπάρχει …”δάκτυλος”, ή πρόβλημα μηχανογράφησης ή να υποψιαστώ ότι ο χώρος …μεροληπτεί;

Reply
Kleomenis 2 January 2019 at 21:20

Παρακαλω θερμα μην καταφευγετε σε υβρεις και ποτε μην απαντατε σε υβρεις.
Μου αρεσε το salo populi supremus lex est?
που ειναι λογικο!

Reply
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης 7 January 2019 at 02:24

Παρακαλώ θερμά τον Κλεομένη οι απολύτως σωστές συμβουλές του (περί ύβρεων, απαντήσεων κλπ) να έχουν αποδέκτη με όνομα (έστω και αν πρόκειται για ψευδώνυμο). Έτσι γενικά και αόριστα νουθεσίες γραμμένες σε β’ πληθυντικό μάλλον πάνε στον βρόντο.

Κατά τα άλλα, ακόμα αναμένω, και πολύ φοβάμαι ότι θα αναμένω στο διηνεκές, ΠΡΩΤΟΝ την παρέμβαση του admin (ή και του Ανδρέα -υποθέτω Σταλίδη-) σχετικά με το εριστικό, υβριστικό, άκρως παραπλανητικό και εκτός τόπου και χρόνου σχόλιο του ανώνυμου “Επισκέπτη” και ΔΕΥΤΕΡΟΝ μπας και φιλοτιμηθεί ο ίδιος και μας …τιμήσει με την απάντησή του ως προς:

1) Πού και γιατί η απάντησή μου ήταν “αγενέστατη”;

2) Πώς προκύπτει ότι είμαι “αναγωγος”;

3) Πώς εννοεί τον τίτλο “στουρνάρι”;

4) Πού είναι οι αποδείξεις ότι “δεν ξέρω τι γράφω”;

5) Ακριβώς επειδή ο διάλογος είναι δημόσιος, κανένας δεν μπορεί αυθαίρετα να προσφέρει την “βοήθειά” του χωρίς να χρειάζεται και να του έχει ζητηθεί, εκτός αν εκ των προτέρων δηλώσει ότι πρόθεση είναι να διορθώσει λάθη. Όμως στο επίμαχο σχόλιο ο εν λόγω “κύριος” δεν το έκανε αυτό, αντιθέτως αφού παρέθεσε ένα σωρό ενδιαφέρουσες πλην όμως άσχετες με το υπό συζήτησιν θέμα πληροφορίες, μας εξήγησε ότι “ελπίζω (sic) να βοήθησα”. Ε, λοιπόν ΟΧΙ δεν μας βοήθησε αντιθέτως έσπρωξε την κουβέντα προς λάθος κατεύθυνση και μάλιστα με ελαφρώς υπεροπτικό τρόπο. Και ΑΥΤΟ είναι αγενής συμπεριφορά και δείχνει άνθρωπο ανάγωγο, καθώς σε δημόσιο διάλογο δεν υφαρπάζουμε την συζήτηση προς τα εκεί που θέλουμε αλλά σεβόμαστε τους συνομιλητές και την μέχρι τότε πορεία της κουβέντας.

6) Γιατί δεν αναφέρονται, ποιά είναι τα “λάθη -ουκ ολίγα-” που κάνω;

7) Για το θέμα “Καλεντερίδη” είναι γνωστόν ότι ο εν λόγω κύριος (εσκεμμένα ή όχι) είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους στο φιάσκο της υπόθεσης Οτσαλάν για το οποίο δεν λογοδότησε ποτέ. Αντιθέτως συνταξιοδοτήθηκε από τον ελληνικό στρατό δηλαδή το ελληνικό δημόσιο δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο αλλά απάντηση δεν πήραμε πώς επιτρέψαμε άλλη μία …”ξεφτίλα” δια χειρός των τούρκων οι οποίοι αποδεικνύουν κάθε φορά ότι τελικά οι μπουταλάδες είναι οι …γκιαούρηδες και όχι αυτοί. Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν με αυτή την ιστορία άσε που έχω κι άλλα να του χρεώσω, στα οποία έχω προσωπική γνώση, από πρώτο χέρι (προσέξτε είπα “γνώση”, όχι γνώμη, ούτε άποψη, αλλά “γνώση”) αλλά σταματάω εδώ διότι δεν είναι το κυρίως θέμα αυτό.

8) Επίσης, το ξέρουμε ότι “δεν γράφει ο … Καλεντερίδης, αλλά μιλά ο Άραβας πρώην πρέσβης τού Ισραήλ στην Αθήνα” άλλωστε εγώ ο ίδιος το επισήμανα στο μήνυμά μου πρώτος με την συμπλήρωση μάλιστα ότι πρόκειται για προπαγανδιστικό άρθρο “συγκεκριμένης” εφημερίδας, με “συγκεκριμένη” ατζέντα, ελεγχόμενη από “συγκεκριμένο” χώρο με πολύ “συγκεκριμένους” στόχους καθόλου σύμφωνους με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Με καταλαβαίνετε φαντάζομαι, και δεν αναφέρω ότι το άρθρο αυτό ήταν σχετικά …”αρχαίο” με ελάχιστη αξία ως προς τις τις τρέχουσες εξελίξεις.

9) Τέλος, εγώ θα είμαι ευτυχής αν έχω (το τέστ θα δείξει) το ΙQ του γαιδάρου. Συμπαθές τετράποδο ποτέ δεν πειράζει κανένα και εξαιρετικά ολιγαρκές αλλά πολύ χρήσιμο ζώον. Δουλεύει σκληρά, είναι υπομονετικό, ζητάει ελάχιστα σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών του και άντε το πολύ πολύ να γκαρίσει λίγο. Αλλά και τότε δίκιο έχει. Έτσι και ‘γω, …γκαρίζω όταν οσφραίνομαι την παρουσία ελληνόφωνων οι οποίοι “πλασάρονται” ως “Πατριώτες”. Θα αναμείνω πάντως στο ακουστικό μου με τις αποδείξεις για το υψηλό IQ των σύγχρονων γηγενών Ελλήνων (και εγώ μίλησα για “πολιτικό IQ” αλλά δεν το κατάλαβε ο υψηλού IQ “Επισκέπτης”) δυστυχώς στο μεταξύ το ίδιο Άρδην δημοσίευσε αυτό το άρθρο (http://ardin-rixi.gr/archives/210513) και μας τα χάλασε λίγο. Διαβάστε το θα χαρείτε για τις πρωτιές των Ελλήνων με το …”υψηλό” IQ. Ειλικρινώς, αναρωτιέμαι an οι σημερινοί ιθαγενείς της ψωροκώσταινας, ειδικά αυτοί που έχουν τα …”μυαλά” (χρησιμοποιώ τον όρο καταχρηστικώς) του …”Επισκέπτη”, αν νιώθουν περήφανοι με τα χάλια τα δικά τους και της Ελλάδας έτσι που την κατάντησαν. Πολύ φοβάμαι ότι όχι απλώς νιώθουν “περήφανοι” αλλά το διαφημίζουν κιόλας.

10) Παρεμπιπτόντως, Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες για τα Επιφάνεια και μακάρι να έχουμε μια μαζική επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους “έλληνες” όπως ο “Επισκέπτης” … διότι πλέον στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η φιλευσπλαχνία και η Αγάπη του Θεού.

ΥΓ: Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, παρηγορηθείτε όμως είναι το τελευταίο, δεν θα ξανασχοληθώ με τα φληναφήματα του κάθε “επισκέπτη” ….

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.