Sunday 28 April 2024
Αντίβαρο
Νίκος Λυγερός Πολιτική & Κοινωνία

Η ώρα της μεγάλης απόφασης, η κυβέρνηση, η ψήφος ενάντια στον Ελληνισμό και το Προσύμφωνο των Πρεσπών

Γράφει ο Νίκος Λυγερός.

Η ώρα της μεγάλης απόφασης

Όσο και να θέλουν οι βουλευτές να μειώσουν το εθνικό θέμα του Σκοπιανού και ειδικά την ψηφοφορία περί Προσυμφώνου Πρεσπών, για να μην έχουν ενοχές και τύψεις, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει απολύτως τίποτα. Ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης με την οποία δεν θα κριθεί το μέλλον της Μακεδονίας όπως πιστεύουν οι περισσότεροι αλλά το πολιτικό μέλλον των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν το Προσύμφωνο. Διότι ακόμα κι όταν θα ακυρώσουμε την απόφασή τους, το στίγμα του εχθρού του Ελληνισμού θα παραμένει καρφωμένο πάνω τους έως το τέλος της ζωής τους. Δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να τους βρει οποιαδήποτε δικαιολογία για τη μη αναστρέψιμη πράξη τους και δεν θα τους σώσει ο αριθμός τους. Ο καθένας θα υποστεί το πολιτικό του κόστος, διότι ο καθένας θα είναι υπεύθυνος για την ψήφο του την ώρα της ψηφοφορίας. Έτσι με την αρχή του τέλους για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση θα αρχίσει και το δικό τους τέλος. Είναι λοιπόν καλό να το γνωρίζουν εξ αρχής και το μόνο που θα μπορούσε να τους σώσει από την καταδίκη του ελληνικού λαού θα ήταν να καταψηφιστεί το Προσύμφωνο των Πρεσπών, όπως έγινε και με το Σχέδιο Ανάν, διότι τότε η απόφαση τους δεν θα είχε επιπτώσεις πάνω στο Έθνος. Για όλα τα άλλα πρέπει να ξέρουν τι τους περιμένει μετά τη μεγάλη απόφαση που θα παρθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση

Όσο και να ήθελε να το αποφύγει η κυβέρνηση και ειδικά λόγω του Σκοπιανού, έχει αρχίσει το τέλος της διότι με τη ψηφοφορία για το Προσύμφωνο των Πρεσπών έριξε μόνη της την ταφόπλακά της. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία πλέον για να υποστηρίξει κάποιος μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να υπερψηφίσει το κείμενο του Προσυμφώνου αφού τώρα όλοι το έχουμε μελετήσει και ξέρουμε πως κάθε του άρθρο με τον δικό του τρόπο είναι κατά της Μακεδονίας, της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ήρθε λοιπόν η ώρα για το μεγάλο όχι ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, αλλά και της κυβέρνησης αφού αυτή δημιούργησε όλες τις συνθήκες για να φτάσουμε σε αυτή την τελική φάση. Φτάνει πια, να έχουμε πάνω στο κεφάλι μας μια μορφή δικτατορίας που δεν θέλει να δώσει σημασία στη βούληση του Ελληνικού λαού που εκδηλώθηκε και στο τρίτο μεγαλειώδες Συλλαλητήριο στην Αθήνα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποδεχτούμε την έντεχνη ταπείνωση του ελληνικού λάου. Αυτή η κυβέρνηση που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απαράδεκτο κόμμα δεν μπορεί πια να μας εκφράζει με επίσημο τρόπο και ο Ελληνισμός πρέπει να την ξεφορτωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έτσι θα καταγράψουμε με ακρίβεια κάθε βουλευτή που θα εναντιωθεί στην βούληση του ελληνικού λαού για να τελειώσει το πολιτικό του μέλλον.

Για όσους ψηφίσουν ενάντια στον Ελληνισμό

Για όσους ψηφίσουν ενάντια στον Ελληνισμό, με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών, θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ως ελληνικός λαός. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία δικαιολογία για την υπερψήφιση. Σίγουρα μερικοί βουλευτές έχουν εξαγοραστεί, άλλοι φοβούνται τις επιπτώσεις των πιέσεων που ασκούν οι σταλινικοί σκληροπυρηνικοί του κυβερνώντος κόμματος, άλλοι σχεδιάζουν να φύγουν σε άλλες δημόσιες θέσεις, άλλοι στην Ευρωβουλή και άλλοι δεν ξέρουν που να κρυφτούν λόγω της διάσπασης του κόμματός τους. Για κάθε τέτοιο βουλευτή, η Ελλάδα θα θυμάται ότι την πρόδωσε κι ότι πρόδωσε το όνομα της Μακεδονίας χωρίς ν’ αντισταθεί, μόνο και μόνο επειδή ακολούθησε το προσωπικό του συμφέρον και μια βάρβαρη ιδεολογία που μπόρεσε να εισβάλλει στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί οι περισσότεροι δεν ήξεραν καν τι πρεσβεύει και μάλιστα από την αρχή. Έτσι όσοι ψηφίσουν ενάντια του Ελληνισμού να ξέρουν από πριν ότι θα υποστούν όχι μόνο ένα τεράστιο πολιτικό κόστος αλλά ότι θα είναι οριστικό, διότι η απόφαση τους θα είναι μη αναστρέψιμη και το ίδιο θα ισχύσει για την καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό, άρα μην έρθουν στη συνέχεια να μας πουν γιατί τελείωσε τόσο απότομα η καριέρα τους.

Καμιά συνεργασία με την κυβέρνηση για το Προσύμφωνο

Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε καμιά συνεργασία με την κυβέρνηση για το Προσύμφωνο των Πρεσπών να περάσει χωρίς να την καταδικάσουμε, διότι είναι μόνο χάρη σε αυτές τις ψήφους, που είναι ελάχιστες, που θέλουν να υπερψηφίσουν αυτό το απαράδεκτο κείμενο που λειτουργεί ενάντια στον Ελληνισμό. Άρα κάθε μια από αυτές τις ψήφους που δεν ανήκουν στην κυβέρνηση της θα πρέπει να αναρωτηθεί τι έγκλημα κάνει κατά του ελληνικού λαού. Διότι τώρα πρέπει να το σκεφτεί και όχι εκ των υστέρων, όταν θα έχει το στίγμα πάνω της εφόρου ζωής. Οι βουλευτές που θα καταδικάσουν τον εαυτό τους μόνο και μόνο για να περάσει η κομματική γραμμή ενός κόμματος στο οποίο ανήκουν, θα έχουν τεράστια προβλήματα που σίγουρα τους έκρυψε η κυβέρνηση που τους έχει ανάγκη για να περάσει τα δικά της. Αυτό το πολιτικό κόστος θα πρέπει να το υπολογίσουν σωστά γιατί θα είναι το μεγαλύτερο της καριέρας τους. Ζούμε μια ιστορική απόφαση σε επίπεδο Βουλής και ακόμα μερικοί βουλευτές δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι πάνε να κάνουν, διότι πολύ απλά δεν έχουν διαβάσει εξ ολοκλήρου ούτε το Προσύμφωνο ούτε το σκοπιανό σύνταγμα κι ούτε βέβαια τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.