Tuesday 23 April 2024
Αντίβαρο
Παναγιώτης Κωστόπουλος Τουρκία

Αγώνας σε 3+1 άξονες

Γράφει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος*

Το θέμα των ημερών δεν μπορεί να είναι άλλο από την απόφαση του κράτους – συμμορία να μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί. Μετά απ’ αυτήν την απόφαση, οι Έλληνες καλούνται να δώσουν αγώνα σε 4 άξονες.

Ο πρώτος είναι η επίσημη αντίδραση, μέσω του κράτους. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις που θα φωνάζουν στους νταήδες της περιοχής «ως εδώ»! Πολλά μέτρα έχουν προταθεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Σταχυολογώντας: το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή που χρόνια αποτελεί γνωστή σφηκοφωλιά. Ακύρωση των ενεργειών ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό. Κλείσιμο παράνομων τζαμιών. Απόσυρση των Ελλήνων πρόξενων σε Ανδριανούπολη και Σμύρνη. Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια κ.α.

Ο δεύτερος άξονας είναι και αυτός θεσμικός και είναι η πίεση του κράτους στις ευρωπαϊκές χώρες για να αναδείξουν το θέμα της Αγιάς Σοφιάς σε παγκόσμιο πρόβλημα. Όχι με τη σκέψη ότι η Αγιά Σοφιά αποτελεί «σύμβολο διαθρησκειακού διαλόγου», όπως άστοχα ειπώθηκε, αλλά τον πιο εμβληματικό ναό της Ορθοδοξίας και ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Αλλιώς, οι ευρωπαίοι θα παραμείνουν θεατές των καταστροφών από τους μουσουλμάνους,  μνημείων ασύγκριτης πολιτιστικής αξίας όπως αυτό της Παλμύρας, ενώ παράλληλα θα συνεχίζουν να παραχωρούν έδαφος στον σφαγέα της Αφρίν, στην χώρα που δεν έχει αφήσει κάποιο πολιτισμικό αποτύπωμα και ανάγει τις γενοκτονίες σε άθλημα. Όλες αυτές οι ενέργειες των Τούρκων και η έλλειψη αντίδρασης, τροφοδοτούν τα νέο-οθωμανικά σχέδια.

Ο τρίτος άξονας είναι ο ρόλος του απλού λαού. Ενός λαού που κάποιο μέρος του δεν λέει να καταλάβει ούτε την εργαλειακή χρήση των λαθρομεταναστών στα πρόσφατα γεγονότα του Έβρου, ούτε τις συνεχόμενες απειλές και προσβολές της Τουρκίας απέναντι στην χώρα μας. Έστω και τώρα, μπορούμε να προβούμε σε κάποια μέτρα. Μερικά απ’ αυτά: μποϋκοτάζ των τουρκικών εταιρειών και των τουρκικών προϊόντων (πιστέψτε με είναι πολλά). Κανένας τουρίστας στην Τουρκία, ούτε σε μονοήμερη εκδρομή για ψώνια όπως γίνεται σε γνωστές περιοχές της Ελλάδας. Πίεση προς τα κανάλια της τηλεόρασης να σταματήσουν να προβάλουν τουρκικές σειρές και παράλληλα μποϋκοτάζ στις εταιρείες που διαφημίζονται την ώρα προβολής τους.

Ο τέταρτος άξονας είναι ο πιο ύπουλος. Είναι ο ρόλος που παίζει η «πέμπτη φάλαγγα» και εκφράζεται με δυο μορφές. Από τη μια οι (αντι)εξουσιαστές. Νέες αφίσες «κοσμούν» τους τοίχους της Αθήνας και άλλων πόλεων και νέα συνθήματα καλούν να σταματήσει ο απαράδεκτος αντιτουρκισμός και ο εθνικισμός των Ελλήνων που απειλεί τους ήσυχους γείτονές μας! Για ακόμα μια φορά τα ενεργούμενα του Σόρος δείχνουν τον πραγματικό εργοδότη τους και το μίσος τους για την πατρίδα που τους παρέχει την ελευθερία να στρέφονται εναντίον της. Από την άλλη, οι «λαγοί» του μοιράσματος του Αιγαίου και οι υπέρμαχοι των εθνικών παραχωρήσεων που δεν ξέρω αν μπορούν να φανταστούν τι υπηρεσίες προσφέρουν στον σουλτάνο.

Έστω και την ύστατη ώρα, ας αγωνιστούμε σε όλα τα μέτωπα.

 

*Ιδιωτικός υπάλληλος

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία” στις 16/7

2 comments

Παναγιωτης Κυπριωτης 19 July 2020 at 22:30

Ο λυκος στην αναμπουμπουλα φαινεται κυριε Παναγιωτη!Ειναι οντως μειωτικο για την χωρα μας να μετετραπει η Αγια Σοφια σε τζαμι.Μη ξεχνατε ομως οτι οι διεργασιες για την απελευθερωση της Ελληνικης Μικρας Ασιας εχουν ηδη ξεκινησει.Ηδη πολλοι <> εχουν αρχισει και γινονται παλι Χρ.Ορθοδοξοι ενω αλλοι κανουν τεστ DNA και ανακαλυπτουν οτι εχουν Ελληνικη καταγωγη.Οι Οθωμανοι το μονο που προσπαθουν
να καταφερουν ειναι να προλαβουν τις εξελιξεις.

Reply
Πατριώτης 20 July 2020 at 10:36

Η όλη ιστορία με την Αγ. Σοφία ήλθε γάντι στην κυβέρνηση, διότι αποπροσανατόλισε την κ.γ. από τα πραγματικά εθνικά μας προβλήματα, όπως π.χ. την εισβολή των Τούρκων σε κυπριακή και ελλαδική ΑΟΖ, το τουρκολυβικό μνημόνιο, για την ακύρωση τού οποίου η Ελλάδα δεν έχει κάμει τίποτε ουσιαστικό (π.χ. κατάθεση συντεταγμένων στον ΟΗΕ, για να αντικρούσει τις τουρκικές, που έχουν κατατεθεί ήδη από τον περασμένο Δ/μβριο) και τελικά, τις προετοιμαζόμενες “Πρέσπες” τού Αιγαίου, εις ένδειξιν τού ότι δεν είμαστε “μοναχοφάηδες”.

Το Προξενείο Κομοτηνής έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και χρόνια, αλλά αντ’ αυτού, το 2007 η κυβέρνηση εγκαινίασε τις επισκέψεις Τούρκων επισήμων στην Θράκη, τα δε χωρικά μάς ύδατα έπρεπε να έχουν επεκταθεί στα 12 νμ και να έχει ανακηρυχθεί ΑΟΖ εδώ και 25 χρόνια. Τώρα θα γίνουν αυτά λόγω μετατροπής τού μουσείου τής Α. Σοφίας σε τζαμί;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.