Wednesday 24 April 2024
Αντίβαρο
Ελληνοτουρκικά Νίκος Ταμουρίδης.

Που πας ρε Καρα-Μήτσο;

Γράφει ο Νικόλαος Ταμουρίδης.

Ξεκινούν, λένε τα μέσα ενημέρωσης, οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Και μοιραίως γεννάται μια εθνική κραυγή απορίας προς τον πρωθυπουργό της χώρας μας: «Πού πας κ. Μητσοτάκη, που σε ψήφισε ο λαός για να υπηρετείς τα συμφέροντά του; Με ποιόν πας να διαπραγματευτείς;».

Τι πας να διαπραγματευτείς με τον Τούρκο; Τα κεκτημένα σου; Και πας με (επι)διαιτητή ποιον; Τον Γερμανό, ο οποίος ταυτίζει ολοφάνερα τα συμφέροντά του με αυτά της Τουρκίας κι όχι με της Ελλάδας που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Πας να διαπραγματευτείς με αυτόν που:

-Βρυχάται καθημερινά με απίστευτες απειλές άσκησης βίας και πολέμου, επιδείξεις στρατιωτικής δύναμης, καθώς και παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και των χωρικών μας υδάτων;

-Αμφισβητεί ευθέως την εθνική μας κυριαρχία και διεκδικεί απροκάλυπτα περιοχές, χερσαίες και θαλάσσιες, όπως τη Θράκη, τα Νησιά, το Αιγαίο και την Κύπρο;

-Μεταφέρει σωρηδόν παράνομους μετανάστες στη χώρα μας και διεκδικεί την  άμεση υποστήριξη αυτών, ως αυτοανακηρυγμένος προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων;

-Δεν αναγνωρίζει τα εθνικά μας δίκαια, τα κατοχυρωμένα από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις;

Κύριε Πρωθυπουργέ!

Οι διεθνείς διαπραγματεύσεις δεν είναι πεδίο προσωρινού κέρδους χρόνου εξουσίας, ούτε, πολύ περισσότερο, απεμπόλησης των εθνικών συμφερόντων. Στο τραπέζι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεων επιβάλλεται να θέτεις το μέγιστο των εθνικών σου απαιτήσεων και όχι να παρουσιάζεσαι σαν ο αδύναμος κρίκος της όλης διαδικασίας.

Αν θέλεις να συζητήσεις με τον Τούρκο, ως γείτονα, με γνώμονα την ειρηνική συμβίωση και συνακόλουθα την ευημερία των δύο λαών, τότε, αφού ενστερνιστείς ως πρώτο και κύριο Πρόταγμα το μέγιστο Εθνικό Συμφέρον και αυτό το καταστήσεις σαφές στο διεθνές περιβάλλον, πριν από κάθε συζήτηση πρέπει να θέσεις ως προϋποθέσεις για την Τουρκία:

-Να άρει το casus belli για την αύξηση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

-Να δηλώσει ότι σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα ισχύοντα σύνορα, καθώς και τις Διεθνείς Συμβάσεις της Γενεύης του 1958 και του Montego Bay της Τζαμάικας του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.

-Να αποσύρει την διεθνώς παράνομη συμφωνία της ΑΟΖ με τη Λιβύη.

-Να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί και κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις του ΟΗΕ.

Παράλληλα ενισχύεις ΑΜΕΣΑ τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες με λίγη «κυβερνητική φροντίδα» καθίστανται ανίκητες!

Έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις με ένα γείτονα που διακατέχεται διαχρονικά από άκρατη αλαζονική και αρπακτική νοοτροπία! Έτσι προωθούνται τα εθνικά συμφέροντα!

 

Νίκος Ταμουρίδης                                                                                                               Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ                                                  Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας

18 comments

Άρης Νούλης 24 September 2020 at 18:38

Συγγνώμη κ. Αντιστράτηγε εν αποστρατία και Αντιπροεδρε της ΔΕ Ελεύθερη Πατρίδα (!), αλλά ο λόγος σου φανερώνει ότι δεν παρακολουθείς τα γεγονότα όπως λαμβάνουν χώρα. Όσα ζητάς από τον Πρωθυπουργό να πράξει, τα έχει ήδη πράξει. Όταν αρνείται να συζητήσει σε οποιοδήποτε επίπεδο όλες τις απαιτήσεις του Τούρκου Προέδρου εκτός από το θέμα της ΑΟΖ και των Θαλασσίων Ζωνών, επιτυγχάνει αυτά που του ζητάς να επιτύχει. Δεν τα αναγνωρίζει ως υπαρκτά θέματα. Για να επιβάλει στον Εντογάν να μην τα ζητά ένας μόνον τρόπος υπάρχει : η φυσική εξολόθρευσή του. Αυτό προτείνεις ; Να αρχίσουμε εμείς τοπόλεμο ; Και να χάσουμε την όποια υποστήριξη – ή έστω ημί-υποστήριξη – μάς παρέχουν τόσο οι Η.Π.Α όσο και η ΕΕ ; Να τους δώσουμε το επιχείρημα όχι μόνον να μην μάς υποστηρίζουν αλλά και να βοηθήσουν την Τουρκία με πολεμικό υλικό να μάς υποτάξει ώστε να πάψει να υπάρχει το “προβλημα Ελλάς” ;
Κύριε με τους διπλούς τίτλους, κουράστηκα να διαβάζω πολεμικές, δήθεν πατριωτικές, ανεύθυνες ιαχές από ντεμέκ πατριώτες, ήρωες του καναπέ με παντόφλες. Επειδή εσύ είσαι εν αποστρατία και δεν θα πολεμήσεις στην πρώτη γραμμή, υπάρχουν πολλοί άλλοι που θα πολεμήσουν και θα δώσουν την ζωή τους για να συνεχίσεις εσύ να ορυμαγδείς ανεύθυνα μέσα στην ασφάλεια που σού προσφέρει ο νυν Έλλην πρωθυπουργός.

Reply
ΝF 25 September 2020 at 11:21

Όταν αρνείται να συζητήσει σε οποιοδήποτε επίπεδο όλες τις απαιτήσεις του Τούρκου Προέδρου εκτός από το θέμα της ΑΟΖ και των Θαλασσίων Ζωνών, επιτυγχάνει αυτά που του ζητάς

O Kουλός λεει oτι συζητα μονο “οριοθετηση θαλασσιων ζωνων”. Δε λεει συζητα μονο υφαλοκρηπιδα και ΑΟΖ.
Τι κρυβεται πισω απο αυτην την κουτοπονηρη νεφελωδη διατυπωση; Ποιες ειναι οι “θαλάσσιες ζωνες;”
Θαλασσιες ζωνες ειναι η ΑΟΖ η υφαλοκρπηπίδα , και βεβαια τα ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ. Ο Κουλός δεχεται διαπραγματευση για το δικαιωμα επεκτασης των χωρικων υδατων μας στα 12 ν.μ., το οποιο ρητως μας απονεμει η Διεθνης Συμβαση του ΟΗΕ για το Δικαιο της Θαλασσας, ασκειται μονομερως, εχει ασκηθει απο ολες της χωρες του κοσμου πλην Ελλαδας, και που αν ασκηθει λυνει ΟΛΑ τα θεματα στο Αιγαιο υπερ ημων. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι δεχεται να συζητησει ελληνικα χωρικα υδατα πολυ μικροτερα των 12 μ.μ. στο Ανατολικο Αιγαιο.

Ακομα και αν συζητα μονο υφαλοκρηπιδα ΑΟΖ, υπαρχει προβλημα. Διοτι οριοθετηση τους δεν μποτει να γινει αν οι χωρες διαφωνουν στα εδαφικα ορια ή αν δεν υπαρχει οριστικο ευρος των χωρικων υδατων, εκτος βεβαια αν η Τουρκια παραιτηθει σιωπηρως απο τις αξιωσεις της. Με βασει ποιες ακτογραμμες θα γινει οριοθετηση, αν δεν υπαρχει απολυτη συμφωνια για το τι ανηκει σε ποιόν; Επισης αλλη οριοθετηση προκυπτει με τα 6 ν.μ. και τελειως αλλη με τα 12 ν.μ. Με 12 ν.μ. η Τουρκια δεν παιρνει σχεδον τιποτα στο Αιγαιο.
Αν το θεμα παει στο Διεθνες Δικαστηριο, τοτε αυτο αμεσως θα ρωτησει ποια ειναι τα εδαφικα ορια και το ευρος των χωτικων υδατων, και αν δει οτι οι δυο χωρες διαφωνουν επι αυτων, θα ζητησει αδεια να τα εκδικασει και αυτα, αλλιως θα κηρυξει εαυτον αναρμοδιο.
Aληθεια με βαση ποιο εφαρμοστεο δικαιο θα εκδικασει το Διεθνες Δικαστηριο, οταν ο Τουρκος λεει οτι δεν αναγνωριζει την UNCLOS του 1982;
Συνεπως ο Τουρκος πρεπει α) να παραιτηθει απο τη θεωρια των γκριζων ζωνων και β) να υπογραψει την UNCLOS του 1982 , πραγμα που σημαινει αποδοχη ελληνικων χωρικων υδατων στα 12 ν.μ., αλλιως η διαπραγματευση ειναι τεχνικως αδυνατη, εκτος αν η Ελλας εκχωρησει εδαφη και κυριαρχικα δικαιωματα. Απλα πραγματα.

Και Ασφαλεια δεν μας προσφερει ο Κουλός, ασφαλεια μας προσφερουν οι Ενοπλες Δυναμεις της Ελλαδας.
Καλα θα κανετε οι υμνητες του Κουλού να ειστε πιο προσεκτικοί.

Reply
Άρης Νούλης 25 September 2020 at 12:13

Οχι, δεν είμαι “υμνητής του Κουλού” !!! (Παρόμοιοι χαρακτηρισμοί αποδεικνύουν την ποιότητα του χαρακτήρα σου).
Είμαι, όμως όπως έγραψα, κουρασμένος από τις ανευθυνες κραυγές ηρώων του καναπέ. Γι αυτό σε προκαλώ ευθέως να απαντήσες στο ερώτημα : Τι προτείνεις εσύ ; Κι άσε τις γενικόλογες προτάσεις. Συγκεκριμένα. Πώς θα επιβάλλουμε στον Ερντογάν να σταματήσει τις διεκδικήσεις του ; Με πόλεμο ; Γνωρίζεις τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης ; Πρόσεξε, μην απαντήσεις με το γνωστό ύφος των ηρώων με παντόφλες περί ηρωισμού των Ελλήνων πατριωτών. Οι “έξυπνες βόμβες” δεν αναγνωρίζουν τέτοιους ηρωισμούς.
Ο Μητσοτάκης έχει εκμεταλλευτεί τα λάθη του Εντογάν και του έχει αποστερήσει τους μέχρι πρόσφατα φίλους συμμάχους του. Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία. Ακόμα και ο δεδηλωμένα φίλος του Τραμπ αποτραβήχτηκε από την υπεράσπιση που του προσέφερε κι άφησε το Αμεικανικό State Department να του τρίξει τα δόντια. Η Γαλλία μάς υποστηρίζει φανερά αλλά προτίμησε όπως ίσως δεν ξέρεις τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Το αεροπλανοφόρο της δεν έφτασε ποτέ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Να σού πω τι θα πρότεινα εγώ, έτσι για να γελάσουμε ; Τον παλιό τρόπο του Τρωικού πολέμου λύσεως των διακρατικών διαφορών. Να παλέψουν δύο πεχλιβάνηδες. Ένας Τούρκος κι ένας Έλληνας, δηλαδή εσύ.
Σοβαρέψου κύριε με τους φανταχτερούς τίτλους, αλλέως τέτοιες γελοίες ααπαντήσεις θα παίρνεις.

Reply
ΝF 25 September 2020 at 20:42

Προτεινω πολυ σοβαρη στρατιωτικη προπαρασκευη (ο Κουλός αδιαφορησε πληρως για τις Ενοπλες Δυναμεις επι 14 μηνες, και ξυπνησε(;) μολις πριν λιγες μερες) και οταν ειμαστε ετοιμοι, επεκταση των χωρικων υδατων στα 12 ν.μ. παντου. Αυτο λυνει ολα τα θεματα στο Αιγαιο, και μενει μονο η οριοθετηση υφαλοκρηπιδας στην Ανατολικη Μεσογειο. Εχουμε ή δεν εχουμε το δικαιωμα απο την UNCLOS;
Δεν θελουμε να το κανουμε τωρα; Ας μην το κανουμε τωρα. Αλλα δεν ειναι δυνατον να συζηταμε εκχωρηδη δικαιωματων που ρητως μας δινει η UNCLOS.
Δεν ειναι καθομου αναγκη “να πεισουμε τον Ερντογαν να σταματησει τις διεκδικησεις του”. Ας διεκδικει και την Κερκυρα αμα θελει! Αρκει να μενει στα λογια.Και να του εξηγησουμε σαφως ποια θα ειναι η ελληνικη αντιδραση, αν απο τα λογια περασει στα εργα.
Η Κυβερνηση του Κουλού δε λεει οτι ειμεθα πανισχυροι και αμα λαχει θα συντριψουμε τους Τούρκους; Δεν το ειπε και μπροστα στον Τραμπ;
Οι κουλικοι δε λετε οτι μας υποστηριζουν Γαλλοι, Αμερικανοι, ο κοσμος ολος;
Τοτε γιατι δεχομαστε να συζητησουμε και να διαπραγματευτουμε με τον Τουρκο τις ιταμες αξιωσεις του;
Εγω δεν λεω οτι ανθρωποι οπως εσυ ειστε “προδοτες”, και δεν πολυπιστευω στην υπαρξη “προδοτων”. Ειστε απλως ΡΑΓΙΑΔΕΣ.
“Τι θα πει ραγιας; Ραγιας ειναι αυτος που τρεμει τους μπατσους του Τουρκου, που ειναι σκλαβος του φοβου του, που θελει βα ζησει οπως και να ‘ναι. Τη ραγιαδοσυνη του, την ονομαζει αναγκαια φρονιμαδα”
Ιων Δραγούμης

Παρεμπιπτοντως, η τερατωδης ψευδολογια δεν θα σε βοηθησει. Ο Σουλτανος εχει κακιστες σχεσεις με το Ισραηλ απο το 2010 οταν εβρισε δημοσιως τον Σιμον Περες, με την Αιγυπτο απο το 2013 οταν υποστηριξε τους Αδελφους Μουσουλμανους, και με την Σαουδικη Αραβια απο τοτε που αποκαλυψε το ρολο του Πριγκιπα Διαδοχου στη δολοφονια του Τζαμαλ Κασόγκι.
Σε λιγο θα μας πεις οτι ο Κουλός εδιωξε τους Τούρκους το 1821.
Αλλα δεν κυβερνω εγω, κυβερναει ο Κουλός. Εχει δικαιωμα να ασκησει την πολιτικη του. Δεν εχει δικαιωμα να λεει ψεμματα στο λαο. Αν διαπραγματευεται αυτα που φοβουμαι με τους Τουρκους, οφειλει να βγει να το πει με ειλικρινεια στους πολιτες, αναλαμβανοντας και την ευθυνη.

Reply
Άρης Νούλης 25 September 2020 at 21:57

Πρώτον, χυδαίοι χαρακτηρισμοί – κουλός – υποτιμά αυτόν που τους εκστομίζει.
Δεύτερον. Διάβαζε πιο προσεχτικά και μην ερμηνεύεις τα όσα σού γράφω όπως σε συμφέρουν. Δήλωσα ότι ο Μητσιτάκης ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ τα λάθη του Ερντογάν, πχ την διαμάχη του με το Ισραήλ.
Τρίτον, αν είχε “αδιαφορήσει πλήρως” για την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, πώς τα κατάφεραν αυτές τόσο στον Έβρο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στρίμωξαν την πολεμική μηχανή του Τούρκου ;
Τέταρτον, ραγιάς είναι αυτός που σκυβει το κεφάλι στον εχθρό. Ο Μητσοτάκης ύψωσε το ανάστημά του – δηλαδή το ανάστημα της Ελλάδας – κι έσυρε τον Ερντογάν σε συζήτηση ως ίσος προς ίσον, καθώς κατάλαβε (ο Ερντογάν) ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους Έλληνες. Μη διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα λοιπόν.
Τώρα, για να σου πω και την δική μου γνώμη : Οι διαφορές μας με την Τουρκία θα λυθούν κάποτε αναπόφευκτα με πόλεμο διότι ο Τούρκος, είτε ισλαμιστής είτε κεμαλιστής, είναι απολίτιστος βάρβαρος. Η δεξιότητα του Έλληνα Πρωθυποργού – όποιος τύχει να είναι τότε – έγκειται στην ικανότητά του να επιλέξει αυτός πότε θα είναι το κάποτε.
Τέλος, χαίρομαι που αφαίρεσες τους κούφιους τίτλους από το όνομά σου. Την επόμενη φορά αφαίρεσε και τους χυδαίους χαρακτηρισμούς, πχ κουλός.
Να ‘σαι καλά.

Reply
ΝF 25 September 2020 at 22:36

Δεν ειμαι ο στρατηγος κ. Ταμουρίδης.

Απο τα 42 Mirage 2000 στην Ταναγρα πετανε τα 8. Αυτο τα λεει ολα.

Ο Κουλός επι 14 μηνες επεδειξε την ιδια ακριβως αδιαφορια για τις Ενοπλες Δυναμεις που επεδειξαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, και κρατησε τις στρατιωτικες δαπανες στο ιδιο πολυ χαμηλο επιπεδο που τις παρελαβε απο αυτους.

Τωρα μονο ξυπνησε(;), και λαμβανει καποια μετρα, οταν χεστηκε πανω του απο τις πολεμικες ιαχες του Σουλτάνου, και ευχομαι να μην ειναι αργα.

Ουτε πιστωνεται βεβαια ο Κουλός τον επαγγελματισμο του στρατιωτικου προσωπικου, που κατορθωνει να ανταπεξερχεται με επαρκεια παρα την υπαχρηματοδοτηση και την πληρη κυβερνητικη αδιαφορια.

Reply
Άρης Νούλης 26 September 2020 at 08:51

Είναι γεγονος, ΝΟΜΙΖΩ, ότι ο νυν πρωθυπουργός Μητσοτάκης όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία είχε ως προτεραιότητα την ανόρθωση της Οικονομίας. Όταν, όμως, άρχισε ο Ερντογάν τις απειλές του έθεσε την ανύψωση των Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με την ανύψωση της Δημόσιας Υγείας ως προτεραιότητες. Αν ξεκινούσε με την ενδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων με κατεστραμμένη την Οικονομία όπως την παρέλαβε θα έπρεπε να δανείσθεί τα απαραίτητα κεφάλαια με αβάσταχτο επιτόκιο. Και, τότε δεν είχαν ακόμα εκδηλωθεί οι απειλές του Τούρκου στο σημερινό σημείο.
Για να κρίνουμε την σωστή ή λανθασμένη επιλογή προτεραιοτήτων πρέπει να έχουμε ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ την ακριβή εικόνα. Εγώ δεν την έχω. Δεν είμαι ξερόλας. Την έχεις εσύ ; Εκ του αποτελέσματος, πάντως, φαίνεται να είχε δίκιο ο Μητσοτάκης. Σήμερα δανειζόμαστε με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο κι εξοπλίζουμε τις στρατιωτικές δυνάμεις μας. Η ευελιξία του – κι όχι η ισχυρογνωμοσύνη σου – να διορθώνει τις προτεραιότητες ανάλογα με την πραγματικότητα απέδωσε καρπούς. Πχ, η απόφασή του να ρίξει το βάρος του αρχικά στην Διπλωματία αποδείχθηκε σωστή.
Όσο για την επιμονή σου να τον χαρακτηρίζεις “κουλό”, καλύτερα να μην την σχολιάσω. Και για να μη νομίσεις ότι είμαι φιλομητσοτακικός, σε διαβεβαιώνω ότι παλαιότερα, επί πρωθυπουργίας του πατέρα του, κάθε φορά που ανέκυπτε κάποιο πολιτικό γεγονός για το οποίο δεν είχα ολοκληρωμένη πληροφόρηση ώστε να σχηματίσω την δική μου γνώμη, περίμενα ν’ ακούσω ποια θέση θα έπαιρνε ο πατήρ Μητσοτάκης επί του προκειμένου θέματος κι εγώ έπαιρνα … την αντίθετη. Η φιλαυτία του με ενοχλούσε σφόδρα. Γενικά αντιπαθώ την οικογένεια Μητσοτάκη και ουδέποτε την ψήφισα. Όπως δεν ψήφισα και τον σημερινό Δήμαρχο λόγω της συγγενείας του με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Αυτά.

Reply
ΝF 26 September 2020 at 12:31

Ωστε ο Κουλός αδοαφορουσε για τις Ενοπλες Δυναμεις διοτι “οι απειλες του Τούρκου δεν ειχαν εκδηλωθει στο σημεριμο σημειο” και “ειχε προτεραιοτητα την Οικονομια”.

Λες και η απειλη δεν υπηρχε ανεκαθεν, λες κσι ο Τουρκος θα περιμενει να ξυπνησει ο Κουλός πριν μας την πεσει.

Οπως ειπα απο τα 42 Mirage 2000 στην Ταναγρα πετανε τα 8. Για να επανελθουν σε πτητικη κστασταση απαιτειτο κονδυλιο 40.000.000 ευρω ετησιως, διοτι τοσο κοστιζει η συμβαση follow-on support με τους κατασκευαστες.
Ο Κουλος δεν τα διεθετε. Διεθεσε ομως 700.000.000 για “κοινωνικο μερισμα”, οπως οι ΣΥΡΙΖΑίοι.
Επισης στο επιδομα γεννησεων που εδωσε η Δομνα, υψους 200.000.000 περιεληφθησαν και οι αλλοδαποι λαθροεισβολεις, “ολοι οι κατοικοι Ελλαδας” λεει η ΚYΑ.
Το χειροτερο: Συμφωνε με στοιχεια του ΔΝΤ, το 2012-2018 oι ζημιογονες ΔΕΚΟ φορτωσαν στο Δημοσιο χρεη 18 δισ. ευρω. Το 1/3 απο αυτες αν εκλεινε ή πουλούσε Κουλός, θα εβρισκε μπολικα λεφτα. Αλλα αυτα βεβαια εχουν “πολιτικο κοστος”.
Απο τα 14 ελικοπτερα NH90, πετανε τα 2. Η συμβσση τεχνικης υποστηριξης κοστιζε 10.000.000. Ο Κουλός δεν τα διεθετε. Διεθεσε ομως 20.000.000 σε φιλικα του ΜΜΕ δηθεν για ενημερωση κατα της επιδημιας, αλλα στην πραγματικοτητα για να τον υμνουν.
Μπορω να αναφερω παρα πολλα τετοια παραδειγματα, αλλα δεν θελω να πλατιασω υπερβολλικα.
ΝΔούλα = γαλαζιος ΣΥΡΙΖΑ
Κούλης=Τσίπρας με γραβατα

Reply
Άρης Νούλης 26 September 2020 at 14:02

Εχω και μια άλλη – τελευταία – πρόταση : Να αναλάβεις εσύ την πρωθυπουργία ώστε να διορθώσεις όλα τα κακώς κείμενα της πατρίδος μας. αφού γνωρίζεις λεπτομερώς και την οικονομική και την στρατιωτική, και τη παιδαγωγική, και την τουριστική, και την υγιεινής, και της τουριστικής. και όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.
Έλα, φτιάξε ένα κόμμα. Την δική μου ψήφο πάντως μην την υπολογίζεις. Δεν πρόκειται να την δώσω σ’ έναν υπερφύαλο , επιπόλαιο κι ανεύθυνο ξερόλα.

Reply
Πατριώτης 26 September 2020 at 17:03

Μ’ αυτούς θα πάει να κουβεντιάσει ο Μητσοτάκης; Αυτούς … “έσυρε” (sic) σε συζήτηση;

Συμφωνώ με το άρθρο.

Reply
Άρης Νούλης 26 September 2020 at 19:53

Κουράστηκα να διαβάζω ανεύθυνες δηλώσεις δήθεν … πατριωτών. Ανέξοδους παλλικαρισμούς εκ του ασφαλούς. Τσικλιμαγκιές του “βάστα με να μην τον δείρω”, και να κρύβονται πίσω από αυτόν που πρέπει να τον βαστάξει όταν πέσει η πρώτη σφαλιάρα.
Για πες μας εσύ κύριε πατριώτη τι θα έκανες αν – χτυπώ ξύλο και δαγκάνω την γλώσσα μου – ήσουν πρωθυπουργός της Ελλάδας ; “Πάτε στον πόλεμο μαζί να κερδίσουμε” ;
υ/γ
Ναι, ξεροκέφαλε, έσυρε. Ο Ερντογάν προτιμά ένα πολεμικό επεισόδιο κι αυτό προσπάθησε να επιτύχει. Γιατί ; Διότι έχει προηγούμενο την επιτυχία της Τουρκίας με τα Ύμια.

Reply
Πατριώτης 27 September 2020 at 10:07

Αφού επανέλαβες αρκετές φορές τα ίδια και τα ίδια, χωρίς ουσιαστικά να σχολιάζεις το άρθρο, πες μας εσύ τι προτείνεις; Να πάμε σ’ έναν “έντιμο” συμβιβασμό;

Θα σού ανταπέδιδα το “ξεροκέφαλε”, αν ήξερα ότι μιλούσα σε άτομο σοβαρό. Αλλά αφού εσύ δεν “βλέπεις”, λόγω κομματικών ομματοϋαλίων, πόσο γελοίο είναι αυτό που γράφεις, αφού τάχα αγνοείς ποιος έσυρε ποιον και πώς, τι να σού πω;

Τι θα έκανα εγώ; Δεν θα κάθιζα να συζητήσω υπό πίεση με τον κλέφτη. Δεν συζητάς μ’ αυτόν που εισέβαλε στο σπίτι σου, αλλά τον διώχνεις. Άλλωστε, εδώ κι 90 χρόνια, οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι δεν μπορείς να συζητήσεις μαζί των. Ποιος ο λόγος να συνεχίζεται μία προσπάθεια, η οποία μόνο σαν αδυναμία εκλαμβάνεται από τούς άλλους;

ΥΓ: Τα Ίμια δεν ήταν επιτυχία τής Τουρκίας, αλλά αποτυχία τής Ελλάδος. Έχει διαφορά.

Reply
Άρης Νούλης 27 September 2020 at 14:56

Δεν είσαι τίμιος συζητής και θα σου πω γιατί.
Πρώτον, προβαίνεις σε αυθέραιτα συμπεράσματα. Ότι φορώ “κομματικά ομματοϋάλια”, προφανώς της ΝΔ. Σε πληροφορώ, λοιπόν, ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζω οποιοδήποτε κόμμα όταν πιστεύω ακράδαντα ότι η κατάρα της Δημοκρατίας είναι ο κομματισμός και κάθε -ίσμος,όπως καπιταλ-ισμός, σοσιαλ-ισμός, κομμουν-ισμός,δηλαδή ιδεαλ-ισμός, συμπερολαμβανομένων των θρησκευτικών, χριστιαν-ισμός, ιουδα-ισμός, βουδ-ισμός, μωαμεθαν-σμός, καθολικ-ισμός, προτεσταντ-ισμός. Κι εγώ είμαι ασκαρδαμυκτί δημοκράτης. και πιστός της Ορθοδοξίας.
Δεύτερον, με κατηγορείς γι αυτό που κάνεις εσύ. Δηλαδή επαναλαμβάνεις τις ίδιες κατηγορίες αναγκάζοντάς με να επαναλαμβάνω κι εγώ τα ίδια επιχειρήματα.
Τρίτον και σπουδαιότερον : Σού ζήτησα να γράψεις τι θα έκανες εσύ. Όχι τι δεν θα έκανες. Καλέ μου επιπόλαιε “πατριώτη” αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρούσε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας θα σήμαινε ότι αποδέχεται με την σιωπή της τις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Δύο επιλογές υπάρχουν : Ή πας σε πόλεμο για να λύθούν οι διαφορές, ή συζητάς αντικρούοντας τις αιτιάσεις του αντίπαλου. Εγώ δήλωσα τι θα έκανα. Αν δεν μπορούσα να διατηρήσω τα δικαιώματά μου θα πήγαινα σε πόλεμο ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΕΜΕΝΑ. Όπως είμαι σίγουρος ακόμα κι εσύ θα ξέρεις ότι μετά την δεκαετή πτώχευση της Ελλάδας οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την δεύτερη Νατοϊκή στρατιωτική δύναμη. Αυτό κάνει ο Μητσοτάκης, καθυστερεί την στιγμή της στρατιωτικής σύγκρουσης έως ότου εξοπλιστούμε κι εμείς ανάλογα,αν δεν πετύχει να εξουδετερώσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας μέσω διαλόγου ή διαιτησίας στην Χάγη.
Τέλος, άσε τις σοφιστίες. Η “ατυχία” της Ελλάδας είναι “επιτυχία” της Τουρκίας. Και η Ελλάδα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ άλλη τρίτη”ατυχία”, Μικρασιατική καταστροφή, Κυπριακό
Αυτά, κι αν μού απαντήσεις με τα ίδια, πάλι τα ίδια θα επαναλάβω κι εγώ.

Reply
Πατριώτης 27 September 2020 at 15:58

(επαν) Έρχεσαι ελαφρώς βελτιωμένος, αν κι εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τι γράφει το άρθρο. Κατά τούτο, μάλλον εσύ δεν είσαι τίμιος, εκτός κι αν είσαι μπουνταλάς.

Κατακρίνεις τον NF για τον “Κουλό”, αλλά εσύ έχεις εξαπολύσει ένα σωρό ειρωνείες για τον “κύριο με τούς φανταχτερούς τίτλους”.

Ρωτάς αν πρέπει εμείς ν’ αρχίσομε πόλεμο (είπε κανείς κάτι τέτοιο; ) και μετά παραδέχεσαι ότι δια των όπλων πρέπει να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας, αλλά … όταν συμφέρει εμάς!! Δηλαδή, ο άλλος θα μάς ρωτήσει “παιδιά είστε έτοιμοι, ή θέλετε αργότερα;”

Σού απάντησα το θα έκανα ξεκάθαρα και πάλι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Δεν θα συζητούσα, αν οι Τούρκοι δεν εκπλήρωναν τα όσα πολύ σωστά λέει ο στρατηγός και που εσύ πάλι δεν καταλαβαίνεις.

Τα Ίμια δεν είναι σοφιστεία, αλλά πραγματικότης. Αν η Ελλάδα είχε ικανή ηγεσία και είχε επιδείξει σθένος, τίποτε δεν θα είχε επιτύχει η Τουρκία. Εμείς (ο Σημίτης) οδηγήσαμε την Ελλάδα στην ήττα των Ιμίων, όχι οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι. Τι δεν καταλαβαίνεις πάλι;

Δεν μού λες, γενικώς, καταλαβαίνεις τίποτε;

Reply
Suspect 27 September 2020 at 16:04

Φιλε Αρη Νουλη, μπραβο σου για τα επιχειρηματα σου και την ψυχραιμια σου. Απο κει και περα, μην παρασυρεσαι σε ατερμονους διαλογους με αεργους που πισω απο ενα ψευδωνυμο καταλαμβανουν την Πολη χωρις επιχειρηματα. Η ασφαλεια του καναπε, του εξωτερικου και της συνταξιοδοτησης δημιουργουν παραισθησεις. Ας προσπαθησουν να φανταστουν οι ξυπνιτζηδες τι θα γινοταν αν με αυτα που μας βρηκαν το 2020 ειχαν τις τυχες της χωρας μας ο Αλεξης και η παρεα του.

Reply
Άρης Νούλης 27 September 2020 at 17:04

@ suspect.
Έχεις δίκιο. Δεν συνεχίζω τον άκαρπο διάλογο. Εμμέσως, όμως, ας απαντήσω στην τελευταία του ερώτηση :
Γενικώς και αορίστως δεν μπορώ να καταλάβω οτιδήιτε. Ειδικώς δε, δεν μπορώ να καταλάβω την βλακεία.
Να ‘μαστε όλοι καλά.

Reply
Πατριώτης 27 September 2020 at 20:26

Και η τελευταία σου απάντηση ανοησία είναι. Αυτά εισπράττει κανείς, όταν μπαίνει σε διάλογο με γραφικούς.

Reply
Άρης Νούλης 29 September 2020 at 12:23

Αφού θέλεις να ονομάζεσαι “πατριώτης”, και μάλιστα Έλλην, μάθε σωστά πρώτα την ελληνίδα γλώσσα.
γραφικός = που μοιάζει με ζωγραφιά, όμορφος, χαριτωμένος. (Λεξικό Ακαδημίας Αθηνών).
Οπότε, σ’ ευχαριστώ για την κολακεία σου που μού αναγνωρίζεις.
χαχαχα !

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.