Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ιωάννης Αμπατζόγλου Μακεδονία

Η Συμφωνία των Πρεσπών – Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρήθηκε επίσημα από την Ελλάδα στα Σκόπια ο όρος «Μακεδονία», όπως επίσης αναγνωρίστηκαν ως Μακεδόνες οι Σκοπιανοί και ως μακεδονική η σλαβική γλώσσα τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η επαίσχυντη συμφωνία υπογράφηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επικυρώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Τη Συμφωνία των Πρεσπών όμως, σέβεται και εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα προσπαθεί να την εξελίξει περαιτέρω αφού έχει προγραμματίσει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τρία σχέδια νόμου τα οποία απορρέουν από αυτήν, παγιώνοντάς την ακόμα περισσότερο. Αυτά τα τρία σχέδια νόμου είναι συμφωνίες –γνωστά και ως μνημόνια– μεταξύ της χώρας μας και των Σκοπίων και αφορούν την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων και την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Οι φωτιές που έχουν ανάψει στην κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι πλέον ανεξέλεγκτες αφού πέραν της ύπαρξης του άτυπου μετώπου του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά κατά αυτών των μνημονίων, έδωσε δυναμικά το παρών ο επίσης πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Ο τελευταίος μάλιστα, άφησε να διαρρεύσει μέσω του περιβάλλοντός του ότι προτίθεται να παραιτηθεί ακόμα και από βουλευτής σε περίπτωση που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τα πιο πάνω μνημόνια.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η στάση και των άλλων βουλευτών της ΝΔ. Θα ακολουθήσουν την κομματική πειθαρχία σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα ή θα ενεργήσουν με βάση την ελληνική ψυχή τους και θα πάψουν να σέβονται το καραγκιοζιλίκι της Συμφωνίας των Πρεσπών; Γιατί, μόνο σοβαρή δεν είναι μια συμφωνία μέσω της οποίας παραδίδεται το όνομα της Μακεδονίας σε ένα σλαβικό κρατίδιο, η ελληνική εθνική ταυτότητα του Μακεδόνα σε Σλάβους και ο χαρακτηρισμός «μακεδονική γλώσσα» σε μία βουλγαρική διάλεκτο. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πράξουν τα δέοντα οι βουλευτές, την τιμωρία θα αποδώσει ο λαός δια της ψήφου του στις επόμενες εκλογές.

Το εθνικό έγκλημα λοιπόν που συντελέστηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι τεράστιο και η τιμωρία νομοτελειακά δεδομένη, όχι μόνο σε αυτούς που το οργάνωσαν και το εκτέλεσαν, αλλά και σε όσους το συνεχίζουν. Πάνω σε αυτό το θέμα, επαληθευόμαστε όλοι όσοι υποστηρίξαμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα οδηγήσει στη λάσπη της λίμνης των Πρεσπών τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολιτικούς, που είτε τη δημιούργησαν είτε συνεχίζουν να την εφαρμόζουν.

Η επιστημονική αλήθεια, η εθνική αξιοπρέπειά μας και ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά θα αποτελέσουν τη Νέμεση στην ύβρη της πολιτικής και των πολιτικών που στηρίζουν εθνικά εγκλήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών. Διακόσια χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι για νέους αγώνες!

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.

abadzoglou@yahoo.gr

epitropiellinismou@gmail.com

3 comments

Ιωαννης Σπυροπουλος 15 April 2021 at 15:43

“Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πράξουν τα δέοντα οι βουλευτές, την τιμωρία θα αποδώσει ο λαός δια της ψήφου του στις επόμενες εκλογές.”

Συμφωνοι, προεδρε, αλλα βοηθησατε μοι να ευρω εναλλακτικας λυσεις.

Reply
Ioannis Abatzoglou 16 April 2021 at 21:58

Αγαπητέ κύριε Σπυρόπουλε, όλοι μας ελπίζουμε να βρεθούν αυτές οι λύσεις πριν να είναι αργά. Οι ζυμώσεις που γίνονται σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ευελπιστούμε ότι θα δώσουν καρπούς.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.