Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης Εσωτερική πολιτική Μακεδονία

Τα βραβεία του Τσίπρα (και ο ρόλος του Καμμένου)

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 8 Οκτωβρίου 2021.

Πάνος Καμμένος: «Πώς να ρίξω την κυβέρνηση με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί;».

Η προσωπική μου γνώμη για τον πρώην υπουργό εθνικής αμύνης είναι ότι είναι μειωμένης αξιοπιστίας. Θυμάμαι, για παράδειγμα, ότι κατά τις διαβουλεύσεις υπό τον ΠτΔ τον Μάϊο του 2012 απείλησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση τον κ. Παπούλια, επειδή στον φάκελο προς τον τύπο με τις θέσεις των ΑΝΕΛ για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, συμπεριέλαβε και μία σελίδα με τις πραγματικές θέσεις (να γίνει υπουργός εθνικής αμύνης), την οποία το ίδιο το γραφείο του είχε από λάθος επισυνάψει στον φάκελο! Δεν την κατασκεύασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν ξεχνώ ότι παρέτεινε την παραίτησή του από υπουργός για δύο ημέρες, από τις 11 στις 13 Ιανουαρίου 2019, λόγω προσωρινής αναβολής κύρωσης της Συμφωνίας στα Σκόπια από Αλβανούς βουλευτές. Εκμεταλλεύτηκε την αναβολή και διατήρησε τη θέση του για 48 ακόμη ώρες! (Δείτε και τις υποσημειώσεις στο άρθρο).

Επίσης, η ρητορική ερώτηση του κ. Καμμένου υποκρύπτει τη δική του ευθύνη. «Μόνο με τις Πρέσπες διαφωνούσα με τον Τσίπρα», λέει, σαν να πρόκειται για μία ελάσσονα διαφωνία, πχ το εύρος του πεζοδρομίου! Εάν πράγματι το θεωρούσε ύψιστο θέμα, πολλά θα μπορούσε να είχε ήδη κάνει. Η συγκεκριμένη καταγγελία, εφόσον ευσταθεί, θα μπορούσε αυτομάτως να ακυρώσει την εν λόγω συμφωνία, βάσει της Συνθήκης της Βιέννης για διεθνείς συμφωνίες, εφόσον κυρώθηκε έστω και από έναν, ο οποιός έχει «εξαγοραστεί».

Πώς άραγε αισθάνονται ή απαντούν τα 5 στελέχη του που τότε μεταπήδησαν στον ΣΥΡΙΖΑ; Έπειτα, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάτι να απαντήσει στον συγκυβερνήτη του; Συμπτωματικά, την ίδια μέρα δήλωσε ότι θα παραχωρήσει τα χρήματα που έλαβε από διεθνείς βραβεύσεις σε 6 πανεπιστημιακά ιδρύματα για να βραβεύουν τους φοιτητές.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στη Συμφωνία λόγω χρημάτων. Επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι οι λόγοι ήταν ιδεολογικής φύσης, δηλαδή ικανοποίηση των ιδεολογικών προγόνων του κ. Τσίπρα και κ. Κοτζιά. Όμως έχει μία αξία να μάθουμε τα ποσά που έλαβε, πότε και από ποιον.

Ο σύλλογος «Επιτροπή Ελληνισμού», στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, έχει κάνει μία έρευνα και κατέγραψε 162 συγκεκριμένες παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια. Τις απέστειλε πρόσφατα και στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Οι παραβιάσεις αφορούν σε δημόσιους φορείς όπως την Ακαδημία, επιμελητήρια, μέσα ενημέρωσης, υπουργεία, αθλητικές ομοσπονδίες (όλων των αθλημάτων), αλλά και δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις προσώπων όπως πρέσβεις, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ επανειλημμένως, μνημεία, αγάλματα, και ασφαλώς χάρτες και περιεχόμενο σχολικής ύλης!

Όλοι στα Σκόπια συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον όρο σκέτο «Μακεδονία», αποφεύγουν την ρητή διατύπωση της Συμφωνίας που λέει ότι το επίθετο «Μακεδονικός» σε δημόσιους φορείς πρέπει να αντικαθίσταται από την έκφραση «της Βόρειας Μακεδονίας», διαιωνίζεται η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας, αλλά και οι ανοησίες περί αρχαίων Μακεδόνων στα βιβλία τους.

Όταν λοιπόν βραβεύεται ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ζάεφ για μία συμφωνία, την οποία ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει γραμμένη στα παλαιά του υποδύματα, τότε αυτή η Συμφωνία, ουσιαστικά δικαιώνει και ενισχύει έναν εθνικισμό, και μάλιστα έναν εθνικισμό εις βάρος της ελληνικής ταυτότητας, την οποία ακρωτηριάζει αφού αποδίδει τη διεθνή χρήση του όρου αποκλειστικά στους Σκοπιανούς.

Έχει λοιπόν μία σημασία να γνωρίζουμε ποιοι, πότε και με ποια ποσά δεν εβράβευσαν απλώς με ηθική ανταμοιβή αλλά με υλική, και δεν εβράβευσαν υλικά απλώς τον θεσμό του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ατομικά τον κ. Τσίπρα για τη συνεισφορά του, (αφού ως δικά του προσωπικά χρήματα τα εμφανίζει).

Διότι πιθανώς να είναι οι ίδιοι που μέσω φορέων τους πίεζαν να επιβληθεί μία τέτοια εξευτελιστική λύση. Αφού δεν τιμώρησαν τη χώρα οικονομικά με έξοδο από την ευρωζώνη, εξευτέλισαν την Ιστορία της και τον ελληνικό λαό.

 

Σημειώσεις

  • Πηγή 1 – Στις 8.1.2019 ξεκινάει η συζήτηση για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Σκοπίων. με προγραμματισμένη ημερομηνία ψήφισης στις 10.1.2019 το βράδυ.
  • Πηγή 2 – Την ίδια ημέρα, στις 8.1.2019 ανακοινώνει ότι θα συναντήσει στις 11.1.2019 (την επομένη της 10.1.2019) τον κ. Τσίπρα και αμέσως μετά θα δώσει συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ
  • Πηγή 3 – Κατά την κύρωση στα Σκόπια, διαβάζουμε ότι καθυστέρησε κατά μία ημέρα, διότι στις 10.1.2019 δύο Αλβανοί βουλευτές είχαν αρνηθεί να την ψηφίσουν, και τελικά δεν κυρώθηκε εκείνη την ημέρα, όπως ήταν αναμενόμενο
  • Πηγή 4 – Στις 10.1.2019 (Πέμπτη) το βράδυ ανακοινώνει την ακύρωση του ραντεβού με Τσίπρα και τη συνέντευξη τύπου που ήταν προγραμματισμένο για το πρωί της επομένης (11.1.2019), αφού είχε αναβληθεί η ψηφοφορία κύρωσης στα Σκόπια
  • Πηγή 5  Στις 11.1.2019 (Παρασκευή βράδυ) κυρώνεται τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών, με την ψήφο των δύο Αλβανών βουλευτών του κόμματος BESA.
  • Πηγή 6 – Στις 13.1.2019 (το μεσημέρι Κυριακής) ανακοινώνει τελικά την παραίτησή του ο κ. Καμμένος]

Πηγή – Αντίβαρο – https://www.antibaro.gr/article/31262 

3 comments

Δημοσθένης ο Μακεδών 9 October 2021 at 12:16

Δηλαδή, πιστεύετε ότι ο “κύριος” Τσίπρας και οι “συν αυτώ” έχουν ιδεολογία;;; Μάλιστα, αυτή η ιδεολογία έχει βάθος και “προγόνους”;;;
Προσωπικά, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

Reply
admin 13 October 2021 at 11:30

Ναι, έχουν ιδεολογία με βάθος και προγόνους. Και ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς και πολλοί εκ των συν αυτώ. Ορίστε ένα δείγμα

Reply
Δημοσθένης ο Μακεδών 15 October 2021 at 12:50

Με συγχωρείτε, αλλά ούτε με αυτούς που αναφέρονται παραπάνω έχει καμιά σχέση ο Τσίπρας και οι ακόλουθοί του! Αποτελούν υβρίδιο ειδικού σκοπού!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.