Monday 22 April 2024
Αντίβαρο
Γιώργος Μάτσος Διάφορα

Εμβολιασμός και σφράγισμα του Αντιχρίστου. Υπάρχει συσχέτιση;

Γράφει ο Γιώργος Μάτσος.

Το παρόν απευθύνεται σε όσους Ορθοδόξους Χριστιανούς έχουν θρησκευτικούς ενδοιασμούς να κάνουν το εμβόλιο, μήπως τυχόν και είναι, αν όχι το σφράγισμα του Αντιχρίστου, εν πάση περιπτώσει κάποιο είδος προετοιμασίας για το σφράγισμα. Επικαλούνται μάλιστα σχετικώς και προφητεία του Αγίου Παϊσίου προς τούτο.

Καταρχάς προς όσους δεν πιστεύουν ή, αν και θεωρούν ότι πιστεύουν, δεν δέχονται τα περί Αντιχρίστου θεωρώντας τα δήθεν “παραμυθάκια για γιαγιάδες” κλπ., να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει με την τάση λοιδορίας των θρησκευτικών δοξασιών των Ορθοδόξων Χριστιανών πιθανώς δεν συμβαίνει με καμία άλλη θρησκεία: Οι ίδιοι οι υποτιθέμενοι πιστοί της σπεύδουν να τα λοιδορήσουν, τη στιγμή που σέβονται αντίστοιχες δοξασίες άλλων θρησκειών. Μάλιστα, αυτή η διάχυτη έλλειψη σεβασμού προς τη θρησκευτική αυτή δοξασία έχει οδηγήσει και σε μια άρνηση δημόσιας συζήτησης για το ζήτημα, η οποία κατευθύνει τα περί Αντιχρίστου στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα τέτοιων συζητήσεων.

Ενώ αν υπήρχε περισσότερος δημόσιος σεβασμός προς την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία και μπορούσαν να συζητηθούν δημοσίως οι προφητείες περί Αντιχρίστου που δέχεται η Εκκλησία μας (ξεκαθαρίζοντας πρώτα από όλα ποιες είναι έγκυρες και ποιες όχι), είναι βέβαιο ότι οι συνάνθρωποί μας που παρακολουθούν με δικαιολογημένη θρησκευτική αγωνία το ζήτημα, θα μπορούσαν να έχουν πιο έγκυρη ενημέρωση, χωρίς άγχος ότι κάποιος θα παραβιάσει εν κρυπτώ τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Αυτή η έλλειψη θρησκευτικού σεβασμού είναι που, δια της ελλείψεως αναλύσεως των περί Αντιχρίστου, έχει οδηγήσει σήμερα πολλούς επιφυλακτικούς προς το εμβόλιο συμπολίτες μας σε μια εκ πρώτης όψεως ανορθολογική άρνηση εμβολιασμού: Για έναν άνθρωπο με στοιχειώδες θρησκευτικό συναίσθημα, η παραβίαση των ιερών και των οσίων της πίστης του είναι πολύ σημαντικότερη και από τη ζωή τη δική του, ακόμη και από τη ζωή των οικείων του. Και αντί να συνειδητοποιήσουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης τη σημασία τής από ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ (όχι ιατρικής) αποδόμησης των θρησκευτικού χαρακτήρα ενστάσεων πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών για το εμβόλιο, δαιμονοποιούν αυτού του είδους τις αντιδράσεις, διατηρώντας έτσι το πρόβλημα του κορωνοϊού ιδιαίτερα έντονο για τη δημόσια υγεία.

Διότι ακόμη και οι ιατρικού χαρακτήρα, έστω και έωλες ενστάσεις είναι πολύ συχνά αποτέλεσμα αναζήτησης τεχνοκρατικού άλλοθι εκ μέρους ανθρώπων που έχουν συνειδησιακό-θρησκευτικό πρόβλημα να κάνουν το εμβόλιο και δεν είναι γνήσια ιατρικές ενστάσεις. Δεν θέλουν να κανουν το εμβόλιο φοβούμενοι μήπως παραβιάσουν τα της πίστης τους και, παράλληλα, ψάχνουν να βρουν και ψευδοϊατρικούς λόγους για να το αποφύγουν, δήθεν για “καλύτερα” για την υγεία τους.

Είναι λοιπόν επείγον να συζητήσει η κοινωνία μας δημόσια τις ενστάσεις αυτές με νηφαλιότητα και χωρίς λοιδορίες της θρησκευτικής πίστης, που καθιστούν φαιδρούς αποκλειστικά τους φορείς τους, οι οποίοι δεν συνειδητοποιούν ότι έτσι πραγματικά εγκληματούν κατά της κοινωνίας, μη επιτρέποντας την αποδόμηση επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία θρησκευτικών μύθων. Διότι μπορεί ο θρησκευτικού χαρακτήρα αντιεμβολιασμός να είναι πράγματι μύθος, επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία μύθος, όχι μόνον από υγειονομικής αλλά κυρίως και πρωτίστως από θρησκευτικής απόψεως. Όμως τα περί Αντιχρίστου, ασχέτως εάν κάποιος τα θεωρεί ως προσωπική πεποίθηση μύθο, ΔΕΝ είναι μύθος από θρησκευτικής απόψεως, αλλά εδραία πεποίθηση της Εκκλησίας μας για τα μέλλοντα, η οποία έχει περιληφθεί και στην Αγία Γραφή, στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, που έχει συμπληρωθεί με λεπτομερείς προφητείες παλαιοτέρων και νεωτέρων Αγίων.

Ένας τέτοιος Άγιος με πλήθος προφητείων για τη συντόμως επικείμενη, κατά τις προφητείες του αυτές, έλευση του Αντιχρίστου, είναι και ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Να σημειωθεί εδώ καταρχάς ότι η αγιοκατάταξη του συγκεκριμένου Γέροντος, μάλιστα δε σε σχετικά σύντομο για τα δεδομένα της Εκκλησίας μας χρόνο από τον θάνατό του, αποδεικνύει τη γενική αποδοχή τού εν λόγω προσώπου από την Εκκλησία, κλήρο και λαϊκούς. Η αγιοκατάταξή του είναι και απόδειξη της θεοπνευστίας των λόγων του Αγίου και ότι δεν αποτελούν αποκύημα φαντασίας και πλάνης.

Μέσα λοιπόν στα πολλά που έχουν λεχθεί κατά του εμβολιασμού από θρησκευτικής απόψεως συγκαταλέγεται κυρίως η διάσημη πλέον προφητεία του Αγίου για τον εμβολιασμό, ως μέρος των προφητειών του για το σφράγισμα του Αντιχρίστου. Τι είπε ακριβώς ο Άγιος;

Τα ακριβή του λόγια σύμφωνα με το έργο των μοναζουσών που ο ίδιος ιδρυσε στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης με τίτλο “Πνευματική Αφύπνιση”, εκδ. 1999, είναι τα ακόλουθα:

“Τώρα πάλι παρουσιάσθηκε μιὰ ἀρρώστια, γιὰ τὴν ὁποία βρῆκαν ἕνα ἐμβόλιο ποὺ θὰ εἶναι ὑποχρεωτικὸ καί, γιὰ νὰ τὸ κάνη κανείς, θὰ τὸν σφραγίζουν. “.

Τίθεται καταρχάς το ερώτημα, εάν είναι γνήσιο το ρητό.

Τούτο είναι αδιαμφισβήτητο. Αν και υπάρχουν στις μέρες μας πολλοί πλανεμένοι άνθρωποι που διακινούν ότι δήθεν είπε το ένα ή δήθεν είπε το άλλο ο Άγιος, εδώ πρόκειται για τα “επίσημα” τρόπον τινά έργα του Αγίου, που εξέδωσε η Ιερά Μονή που ο ίδιος ίδρυσε και οι μοναχές στις οποίες ο ίδιος εμπιστεύθηκε την καταγραφή των λόγων του. Βρίσκεται ακόμη σήμερα εν ζωή πλήθος μεγάλο μαθητών του Αγίου, που μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι τα λόγια του Αγίου στα συγκεκριμένα έξι τον αριθμό έργα είναι “γνήσιος παϊσιανός λόγος”, για να χρησιμοποιήσω την έκφραση Αγιορείτη μοναχού που συναναστράφηκε τον Άγιο όσο ήταν εν ζωή.

Είναι λοιπόν βέβαιο ότι ο Άγιος είπε τη συγκεκριμένη προφητεία, στο πλαίσιο πολλών άλλων περί της ελεύσεως του Αντιχρίστου.

Σημαίνουν όμως τα λόγια αυτά ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούμε κατά του κορωνοϊού;

Όχι! Ακριβώς το αντίθετο προκύπτει από τα λόγια αυτά, εάν τα εξετάσει κανείς προσεκτικά.

Πρώτα πρώτα, το βασικό συμπέρασμα εκ των λόγων του Αγίου είναι ότι το εμβόλιο ΔΕΝ θα είναι το σφράγισμα! Ο Άγιος το λέει πολύ καθαρά: “Για να κάνει”, λέει, κανείς το εμβόλιο, “θα τον σφραγίζουν”. Δεν θα είναι το εμβόλιο το σφράγισμα, αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ το εμβόλιο θα τον σφραγίζουν.

Ας μας πουν λοιπόν όσοι αμφιβάλλουν από θρησκευτικής απόψεως για το εμβόλιο, σε ποιο σημείο της διαδικασίας συμβαίνει ο,τιδήποτε, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι ή εξομοιώνεται ή προετοιμάζει τέλος πάντων το σφράγισμα. Να θυμίσουμε εδώ ότι το σφράγισμα θα είναι μια διαδικασία χωρίς την οποία δεν θα μπορεί κανείς να πουλήσει ή να αγοράσει ο,τιδήποτε. Σε τι συνδέονται π.χ. οι σημερινές συνθήκες διενέργειας των συναλλαγών με τη διαδικασία του εμβολιασμού όπως τη γνωρίζουμε και όπως την έχουμε γνωρίσει περί τα επτά εκατομμύρια Έλληνες, πολλοί από τους οποίους έχουμε ισχυρές ευαισθησίες περί Αντιχρίστου;

Και πού βρίσκεται ο αριθμός 666 που θα έχει σύμφωνα με την

Αγία Γραφή το σφράγισμα; Ούτε καν ως πλανεμένος ισχυρισμός δεν έχει φανεί να υπάρχει πουθενά στην όλη διαδικασία του εμβολιασμού το 666.

Κλείνεις ραντεβού για το εμβόλιο, πηγαίνεις στο εμβολιαστικό κέντρο, εμβολιάζεσαι και ΤΕΛΟΣ. Δεν υπάρχει η παραμικρή συσχέτιση με αυτό που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ από τις Γραφές ότι θα είναι το σφράγισμα.

Άρα είναι ξεκάθαρο ότι, εμβολιαζόμενοι, απολύτως καμία συσχέτιση δεν διενεργείται με το σφράγισμα του Αντιχρίστου, ούτε μπορεί αντικειμενικά, πρακτικά και από οποιαδήποτε άλλη άποψη να διενεργηθεί με τη σημερινή διαδικασία.

Εδώ όμως πολλοί φοβούνται ότι ναι μεν μπορεί ο εμβολιασμός να μην είναι ΣΗΜΕΡΑ το σφράγισμα, ενδέχεται όμως να καταστεί το σφράγισμα στο μέλλον. Ειδικά με τη διαφαινόμενη πια ανάγκη αναμανηστικών δόσεων, θεωρούν ότι τάχα επιβεβαιώνονται, διότι “να, θα μας εμβολιάζουν συνέχεια, άρα έφθασε η ώρα να αντισταθούμε τώρα στον Αντίχριστο και να μην εμβολιαστούμε”.

Είναι γεγονός ότι όλο αυτό το αδυσώπητο σύστημα ελέγχου που έχει θεσπιστεί ΓΥΡΩ από τον εμβολιασμό, με τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, την άρνηση εισόδου χωρίς πιστοποιητικό σε χώρους που έχουμε συνηθίσει να είναι δημόσια προσβάσιμοι και τον περιορισμό της δραστηριότητας για τους μη εμβολιασμένους, όλα αυτά μοιάζουν εντυπωσιακά με αυτά που φαντάζεται κανείς σήμερα ότι θα είναι αύριο μια παγκόσμια δικατορία του Αντιχρίστου Σατανά. Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα είναι μια τέτοια παγκόσμια δικτατορία, ωστόσο τα όσα διαβάζουμε στην Αγία Γραφή και στα έγκυρα γραπτά των Αγίων μάς προϊδεάζουν για μια δυστοπική κατάσταση, στην οποία χωρίς το σφράγισμα δεν θα μπορείς να κάνεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Ούτε να πουλήσεις και να αγοράσεις, αλλά ούτε και, σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο, να εμβολιαστείς.

Είναι λοιπόν όλο αυτό το σύστημα ελέγχων που δημιουργεί συσχέτιση ότι αύριο-μεθαύριο για να εμβολιαστείς, για να κλείσεις ραντεβού και για να έχεις πρόσβαση σε όσους χώρους θα χρειάζεται να είσαι εμβολιασμένος, θα πρέπει να σφραγιστείς. Και βέβαια για να πουλήσεις, να αγοράσεις και πιθανότατα εν γένει για να συναλλαχθείς. Διότι ο Άγιος Παΐσιος δεν μας μίλησε μόνον για το εμβόλιο ότι θα το πιάνει το σφράγισμα. Μας μίλησε π.χ. και για το σύστημα ελέγχου ιδιοκτησίας επί των ακινήτων. Στο ίδιο έργο “Πνευματική Αφύπνιση” βλέπουμε να αναφέρεται καθαρά και το εξής: “Ἔτσι θὰ βρῆ τότε εὐκαιρία ὁ καθένας νὰ καταπατήση καὶ νὰ πάρη ὅ,τι θέλει. Ἂς ποῦμε, ἂν θέλη νὰ καταπατήση ἕνα χωράφι, θὰ πῆ ὅτι ἦταν δῆθεν τοῦ παπποῦ του ἢ ὅτι τὸ εἶχε νοικιάσει κάποτε γιὰ βοσκοτόπι, ὁπότε ἄντε νὰ βρῆς ἄκρη. Θὰ ποῦν μετὰ οἱ ἁρμόδιοι: «Δυστυχῶς δὲν μποροῦμε νὰ τοὺς ἐλέγξουμε· ὁ ἔλεγχος μόνο μὲ τὸ κομπιοῦτερ μπορεῖ νὰ γίνη», καὶ θὰ προχωρήσουν στὸ σφράγισμα. Θὰ χτυπάη μετὰ τὸ κομπιοῦτερ, θὰ βλέπη ἂν εἶσαι σφραγισμένος, γιὰ νὰ σὲ ἐξυπηρετήση ἢ ὄχι.”.

Πρόκειται, συνεπώς, ξεκάθαρα, για ένα σύστημα που θα έχει συνολικές επιπτώσεις στην καθημερινή συναλλακτική δραστηριότητα. Θα παρουσιαστεί ως δήθεν πρόοδος, αλλά στην πραγματικότητα θα πρόκειται για μια παγκόσμια δικτατορία. Σύμφωνα με τα λόγια του Αγίου, θα θεωρείται δικτατορία και από πολιτειολογικής απόψεως (κάτι που θα αφορά ακόμη και όσους δεν πιστεύουν), αλλά από θρησκευτικής απόψεως θα ομιλούμε για μια προσωρινή (επί τρεισήμιση έτη) παγκόσμια κυριαρχία του Αντιχρίστου Σατανά.

Πρέπει λοιπόν τελικά να εμβολιαστούμε; Αν πηγαίνετε αγαπητοί μου Χριστιανοί στο σούπερ-μάρκετ για να ψωνίσετε, να εμβολιαστείτε! Διότι ούτε και αυτό θα μπορείτε να κάνετε στον καιρό του Αντιχρίστου χωρίς να σφραγιστείτε. Αν δεν πηγαίνετε στο σούπερ-μαρκετ και παράγετε μόνοι σας στο χωράφι σας ΟΛΑ όσα καταναλώνετε χωρίς εξαίρεση, να μην εμβολιαστείτε. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν πηγαίνετε και πουθενά αλλού, οπότε ο μη εμβολιασμός δεν θα κάνει κακό σε κανέναν, ούτε στον εαυτό σας ούτε στους γύρω σας.

Το σφράγισμα ως μελλοντική προϋπόθεση ενός υποχρεωτικού εμβολίου που σαφώς προφήτευσε ο Άγιος, που μπορεί να είναι για την ασθένεια του κορωνοϊού, μπορεί και για οποιαδήποτε άλλη ασθένεια (καθότι ο Άγιος ομιλεί για ασθένεια που “τώρα προέκυψε”, δηλαδή πριν από το θάνατό του, την ώρα που έλεγε τα λόγια εκείνα, άρα κατά λέξη λαμβανόμενα τα λόγια του Αγίου αφορούν ασθένεια που υπήρχε κατά το χρόνο προ της κοιμήσεώς του, προ δηλαδή του 1994, και όχι νέα ασθένεια, όπως ο κορωνοϊός) θα έχει επιπτώσεις στη ζωή μας όμοιες με όλες τις άλλες επιπτώσεις του: Δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτε από όσα είναι απαραίτητα για την κοινωνική διάσταση της ζωής μας. Δεν θα μπορούμε να πουλήσουμε και να αγοράσουμε, δεν θα μπορούμε να συναλλαχθούμε με ακίνητα και δεν θα μπορούμε ούτε να εμβολιαστούμε. Ο μη εμβολιασμός μας τότε, για να μην λάβουμε το σφράγισμα, όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα τεθεί θέμα σφραγίσματος, με το 666 και με τα όλα του, θα είναι μια ακόμη μορφή θυσίας στην οποία θα υποβληθούμε για να ομολογήσουμε το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Η έννοια της θυσίας θα είναι δηλαδή ότι ο εμβολιασμός θα είναι κάτι χρήσιμο, κάτι απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία, όπως ακριβώς η τροφή και η στέγη, αλλά δεν θα μπορούμε, εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως, να το λάβουμε με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, διότι θα αρνηθούμε το σφράγισμα.

Δεν θα είναι δηλαδή, τότε, η αποφυγή του εμβολίου η αποφυγή μιας πράξης επικίνδυνης για τη ζωή και την υγεία, αλλά η αποφυγή μιας πράξης τόσο χρήσιμης για τη ζωή και την υγεία, όσο η τροφή και η στέγη. Έτσι ώστε να μας πιέσει ο Αντίχριστος να λάβουμε το σφράγισμά του με την ούτω εκβιασμένη μας θέληση.

Ο εμβολιασμός όμως σήμερα κατά του κορωνοϊού είναι πράξη όχι απλώς ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, αλλά και πράξη Χριστιανική, προστατεύοντας το ναό της αθάνατης ψυχής μας, πράξη δε πρωτίστως αγάπης προς τον πλησίον προς τον οποίο κινδυνεύουμε να μεταδώσουμε την ασθένεια και έτσι να τον θέσουμε ακόμη και σε κίνδυνο θανάτωσης, όσο παραμένουμε ανεμβολίαστοι.

Το αντέχει η Χριστιανική σας συνείδηση αυτό; Εάν το αντέχει, αυτό αποδεικνύει ότι βρίσκεστε σε καθεστώς πλάνης, διότι πλάνη είναι το να νομίζουμε ότι κάτι είναι αμαρτία χωρίς να είναι. Αμαρτία είναι, αντιθέτως να θέτουμε σε κίνδυνο τον πλησίον μας, αλλά και τον εαυτό μας, εφόσον ο κίνδυνος είναι αναίτιος και δεν έχει επ’ ουδενί ομολογιακό χαρακτήρα.

Ο πονηρός είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει αύριο τις σημερινές αντιδράσεις, προκειμένου όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έλθει το σφράγισμα, να μπορεί να πει “να μωρέ, ψεκασμένοι είναι αυτοί οι Χριστιανοι που δεν θέλουν το σφράγισα, εξάλλου τα ίδια έκαναν και τότε με το εμβόλιο του κορωνοϊού”. Και έτσι, εξαιτίας των πλανημένων αυτών σημερινών αντιδράσεων στο εμβόλιο, να παρασύρει ανθρώπους σε κάτι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα είναι το σφράγισμα και όχι όπως σήμερα.

Αν μάλιστα θέλετε να αποδομήσετε και να εκφυλίσετε το σύστημα παγκόσμιου ελέγχου που δημιουργείται με αφορμή το εμβόλιο, τότε είναι που πρέπει να εμβολιαστείτε ΟΛΟΙ πάραυτα, ώστε να καταστήσετε τους ελέγχους απολύτως περιττούς. Διότι δεν θα υπάρχει λόγος να ελέγχονται οι πολίτες για κάτι που θα έχουμε κάνει όλοι αναιξερέτως.

Εμβολιαστείτε, λοιπόν, Χριστιανοί, και μην έχετε αμφιβολία για όσα μας υποδεικνύει η μητέρα μας Εκκλησία δια της Ιεράς Συνόδου. Να είστε βέβαιοι ότι, όταν έλθει η ώρα της πραγματικής ομολογίας τον καιρό του Αντιχρίστου, ο Θεός δεν θα αφήσει έτσι τον άνθρωπο και θα του καταστήσει απολύτως ξεκάθαρο ποια είναι η οδός του Χριστού, η οδός της Ζωής. Όπως η Ανάσταση του Χριστού ήταν ως πραγματικό γεγονός τόσο ξεκάθαρη, που και αυτοί οι Φαρισαίοι δεν την αμφισβήτησαν, αλλά δωροδόκησαν τους Ρωμαίους της κουστωδίας για να πουν ότι δήθεν έκλεψαν οι Μαθητές το πτώμα, έτσι και η έλευση του Αντιχρίστου θα είναι κατά βάθος τόσο ξεκάθαρη και το σφράγισμα αρκούντως σαφές, που θα σφραγίζεται τελικά μόνον όποιος θέλει να σφραγιστεί, όποιος αφήσει τη θέλησή του να εκβιαστεί και δήθεν να ξεγελαστεί. Θα πρόκειται για πραγματική ομολογία, στην οποία θα κληθούμε οι πάντες.

Προς το παρόν, σπεύσατε να εμβολιαστείτε κατά του κορωνοϊού! Και όταν πλησιάσει ο καιρός του σφραγίσματος, να είστε βέβαιοι ότι ο Χριστός θα μας υποδείξει ποιο θα είναι για να το αποφύγουμε, χωρίς να καταλείπεται απολύτως καμία αμφιβολία περί τούτου.

11 comments

Δ.Ο. 25 November 2021 at 16:57

Κ. Μάτσο είστε θεολόγος, κληρικός ή ασκητής και μιλάτε με τόση ευκολία για πλάνη; Και εκ μέρος ποιου;

Reply
Ικαριος 25 November 2021 at 21:18

Η πλάνη, της πλάνης, ζήτω η πλάνη! Βρύθει ανακριβειών και αγνοιας ο αρθρογράφος

Reply
Alex 25 November 2021 at 22:06

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΡΙΘΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ, ΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΖΟΥΣΩΝ ΘΕΣΕΩΝ. Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΠΟΝΗΡΙΑΣ, ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ…

Reply
Γεώργιος Μάτσος 26 November 2021 at 05:15

Ανυπομονώ, λοιπόν, να μου υποδείξετε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ποιες θεωρείτε ανακρίβειες του άρθρου για να συζητήσουμε.

Reply
26 November 2021 at 09:25

Ένα ασφαλές κριτήριο για το θέμα του εμβολιασμού είναι το εξής: Το εγκρίνει η Εκκλησία; Αν ναι, τότε είναι ασφαλές, από πνευματικής απόψεως. Όποιος είναι μέσα στην Εκκλησία αυτός θα σωθεί.

Reply
Alma 26 November 2021 at 11:45

Δύο ερωτήσεις θα σας κάνω.
Ποιοί είναι οι ψευδοεπιστημονες που αναγραφετε στο άρθρο?
Γιατί επικαλειστε το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και μέσω αυτού προσπαθείτε να πείσετε στο να πάνε να βάλουν στο σώμα τους κάτι που είναι σε πειραματικό στάδιο?

Reply
26 November 2021 at 11:48

Το άρθρο αναφέρεται στην πνευματική διάσταση του εμβολίου και όχι στην ιατρική

Reply
Ίων 26 November 2021 at 11:59

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πείτε πως το φαντάζεστε ότι “όταν έλθει η ώρα του σφραγίσματος, στο μέλλον, θα μας το υποδείξει ο Χριστός”..

Θα μας στείλει email, sms , emoji στο whatsapp ή σε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης;;;

Μας διευκρινίζετε παρακαλώ.

Επίσης δίνετε ιατρικές συμβουλές και προτρέπετε τον κόσμο σε συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις και μάλιστα εξειδικευμένες.

Μπορείτε να μας ενημερώσετε ποιά είναι η επαγγελματική ιδιότητα σας;;

Reply
Γεώργιος Μάτσος 27 November 2021 at 08:29

Εξακολουθώ να αναμένω αντιρρήσεις επί της ουσίας των γραφομένων.

Ψευδοεπιστήμονες είναι όσοι έχουν μεν την ιατρική ιδιότητα, αλλά παροτρύνουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο δήθεν για ιατρικούς λόγους, εκμεταλλευόμενοι τη φυσική καχυποψία κάθε ανθρώπου σε κάθε τι νέο και άγνωστο.

“Προτροπή σε ιατρικές πράξεις” υπάρχει εκ μέρους όχι μόνον της επίσημης πολιτείας εδώ και σε όλον τον πλανήτη, αλλά και με πλήρη συναίνεση όλων των επιστημόνων ερευνητών που έχουν ασχοληθεί ενεργά με το ζήτημα παγκοσμίως. Ενεργά σημαίνει, να έχουν μετάσχει σε πειράματα και έρευνες για τον εμβολιασμό, οι οποίες μάλιστα συνεχίζονται μέσα από τη διαδικασί της φαρμακοεπαγρύπνησης. Η προτροπή αυτή όχι μόνον είναι απολύτως νόμιμη, αλλά αποτελεί και ηθικό καθήκον κάθε ευσυνείδητου πολίτη.

Μου κάνει εντύπωση που εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να διακινούν την ψευδονομική θεώρηση “πώς προτρέπεις τον κόσμο να κάνει ιατρικές πράξεις και μάλιστα εξειδικευμένες” και τα λοιπά και τα λοιπά, όταν το ζήτημα του εμβολιασμού είναι τόσο πολύ διευκρινισμένο ιατρικά, που έχει καταλήξει ζήτημα θεσμικό, ζήτημα ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας μας απέναντι σε μια σοβαρή υγειονομική απειλή.

Η επαγγελματική ιδιότητά μου είναι αυτή του δικηγόρου, διδάκτορα του δημοσίου δικαίου και πληροφορώ με το πραγματικό μου όνομα, όποιον ψευδώνυμο συνομιλητή το έθεσε, ότι το αντίθετο, η αποτροπή από το εμβόλιο με ψευδείς διαδόσεις αποτελεί πράξη παράνομη, τιμωρούμενη αυστηρά από το νόμο.

Για να μην σταθώ καν στο βλάσφημο τρόπο με τον οποίο ομιλείτε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Κατά τα άλλα, εξακολουθώ να αναμένω αντιρρήσεις επί της ουσίας των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ γραφομένων και ιδίως τοποθέτηση στα ακόλουθα:
– Είναι το εμβόλιο το σφράγισμα;
– Υπάρχει κάτι στη διαδικασία του εμβολιασμού που να είναι το σφράγισμα ή να παραπέμπει το σφράγισμα;
– Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο Αντίχριστος θα πετύχει να βάλει τους ανθρώπους να σφραγιστούν με το να τους αναγκάσει να κάνουν πράγματα εμφανώς βλαπτικά για τους ίδιους;

Όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, παρασυρόμενοι από ψευδοεπιστήμονες, ψάχνουν στην πραγματικότητα πολλαπλό άλλοθι στα περί Αντιχρίστου. Δεν θέλουν να το κάνουν και φαντασιώνονται διάφορα.

Τα οποία ναι, είναι πλάνη.

Κατανοώ το να μην θέλει να μπει κάποιος σε ένα σύστημα ελέγχου – ούτε και εγώ το θέλω, φυσικά – αλλά αν θέλετε να βγούμε από αυτό, να εμβολιαστείτε ΟΛΟΙ.

Reply
Ελοτάνος 29 November 2021 at 00:52

Ο εμβολιασμός είναι θέμα ιατρικό όχι θεολογικό. Η ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον εμβολιασμό και δεν υπάρχει λόγος να έχουμε λογισμούς περί σφραγίσματος. Αν υπάρχει φόβος περί παρενεργειών του εμβολίου, ας κάνουμε προσευχή, να πάρουμε ευλογία απο τον πνευματικό και να εμβολιαστούμε. Αν δεν εμβολιαστούμε διότι ο Θεός θα μας προστατέψει, πειράζουμε τον Θεό και χάνουμε την χάρη. Δυστυχως η πανδημία δίχασε τους πιστούς αλλά και ιερείς, αλλά η ορθοδοξία στηρίζεται σε συνοδικές αποφάσεις όχι ατομικές. Η Παναγία να μας φωτίζει.

Reply
Κωστας Χαλκιδα 5 December 2021 at 19:20

1ο:Οταν εμβολιαζομαι μπαινω στο συστημα και παραμενω εσαει!!!
2ο:και οι εκλεκτοι θα πλανηθουν στα χρονια του Αντιχριστου…Ο Χριστος δεν ειναι προσωποληπτης να με ενημερωσει!!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.