Saturday 4 May 2024
Αντίβαρο
Αταξινόμητα Ελληνική πολιτική Παναγιώτης Κωστόπουλος

Επιλογή εχθρού από τα κόμματα

Γράφει ο Παναγιώτης Κωστόπουλος*

Το κάθε κόμμα επιλέγει ποιον θεωρεί εχθρό του και με αυτό το δεδομένο πολιτεύεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι εχθρός του είναι η εθνική ταυτότητα. Γι’ αυτό είδαμε την πρεμούρα για τη ψήφιση της «συμφωνίας των Πρεσπών». Γι’ αυτό βλέπουμε το αντικληρικαλικό μένος του, όπως επιβεβαιώθηκε εσχάτως με τους χαρακτηρισμούς «Μεσαίωνα» και «παρελθόν» που απέδωσε ο εκπρόσωπος του, Νίκος Φίλης, με αφορμή την παρουσία ιερέων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για θέμα που τους αφορούσε. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι η παρουσία των ιερέων στη Βουλή (για 50 λεπτά) δεν ήταν ανεκτή! Για μια ακόμα φορά επιλεκτικός δικαιωματισμός από τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία έχει βρει έναν από τους βασικούς εχθρούς της στο πρόσωπο των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Άνθρωποι που μέχρι τον προηγούμενο Αύγουστο θεωρούνταν  ήρωες για την προσφορά τους, εδώ και ένα χρόνο περίπου στερούνται μισθό και ασφάλεια επειδή δεν θέλησαν να κάνουν τα εμβόλια για τον covid-19. Αν αυτό για κάποιους φαινόταν λογικό πέρυσι τέτοια εποχή, τώρα δεν έχει καμία λογική, επειδή: 1) Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για τον κορονοϊό. 2) Έχει αποδειχθεί ότι και οι εμβολιασμένοι, νοσούν, μεταδίδουν και πεθαίνουν από κορονοϊό. 3) Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε ότι  τα 2/3 των ασθενών από τον covid που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι (να σημειωθεί ότι μερικούς μήνες πριν η κ.Παγώνη μας ενημέρωνε ότι οι εμβολιασμένοι δεν φθάνουν στις ΜΕΘ) και το υπόλοιπο 1/3 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.  4) Οι ανεμβολίαστοι ήταν αυτοί που ελέγχονταν υποχρεωτικά, με δυο rapid τεστ εβδομαδιαίως, ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε με τους εμβολιασμένους.

Άρα, συμπεραίνουμε ότι το μέτρο είναι καθαρά εκδικητικό από τον δικηγόρο Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την κυβέρνηση της ΝΔ. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι προσφάτως ο δικηγόρος Υπουργός Υγείας, μας ενημέρωσε πως ο κορονοϊός το καλοκαίρι δεν μεταδίδεται στους κλειστούς χώρους, δημιουργώντας επιπλέον σύγχυση στον κόσμο που προσπαθεί να προστατευθεί.

Πριν λίγες μέρες, όταν μια ομάδα από τους υγειονομικούς προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, δόθηκε διαταγή και προσήχθησαν 37 απ’ αυτούς, σε μια επίδειξη αυστηρότητας του κράτους. Αντίθετα, γνωστοί – άγνωστοι: 1) αλωνίζουν στα υπουργεία προβαίνοντας σε επιθετικές ενέργειες.2)  Στα Πανεπιστήμια τραμπουκίζουν φοιτητές, χτίζουν πρυτάνεις και κρεμούν ταμπέλες σε καθηγητές. 3) Πετούν μολότοφ και σπάζουν περιουσίες πολιτών ανενόχλητοι. Όπως είπαμε, η Ν.Δ. έχει επιλέξει εχθρό.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει τεράστιο λάθος που δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο θα της στοιχίσει εκλογικά αυτή η τακτική. Αδιαφορεί για τις ψήφους των 7.500 υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και των οικογενειών τους. Προβλέπεται ότι το τιμωρητικό, εκλογικό τους χαστούκι θα είναι δυνατό.

*Δημόσιος Ιστορικός

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατία” στις 14/07/2022.

3 comments

ΘΑΝΟΣ 23 July 2022 at 10:36

Η ΝΔ δεν έχει μοναδικό εχθρό τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αλλά ΟΛΟΥΣ τους ανεμβολίαστους πολίτες…
Επίσης μέσα στους εχθρούς της είναι και η Μακεδονία κύριε αρθρογράφε….

Reply
Δημοσθένης ο Μακεδών 23 July 2022 at 10:40

Είναι δυνατόν να μην έχουν συνειδητοποιήσει το τί κάνουν;

Reply
Suspect 23 July 2022 at 13:43

Το συγκεκριμενο αρθρο μπαινει χαλαρα στο top 5 των πιο χαζων αρθρων που ανεβηκε ποτε στο Αντιβαρο.

1. Το να πας εξω απο το σπιτι του αλλου ειναι ευθεια απειλη. Δεν ειναι διαμαρτυρια στο υπουργειο. Τι σχεση εχουν τα γυναικοπαιδα;;;

2. Προσωπικα δεν θα ηθελα να με κουραρει μετα απο ενα χειρουργειο, καποιος ανεμβολιαστος νοσηλευτης. Δικαιωμα μου δεν ειναι;;;

3. Αν ειναι τοσο καλοι και αδικημενοι, ας πανε στον ιδιωτικο τομεα. Τι τους κραταει;;;

4. Απο μονη της η φραση “ανεμβολιαστος υγειονομικος” ειναι αστεια. Ειναι κατα της επιστημης;; Δεν ξερουν τι γινεται στα νοσοκομεια εδω και 2 χρονια;

5. Εκαναν μια επιλογη. Δικαιωμα τους. Οι υπολοιποι τι φταιμε;

Ο κλαδος της υγειας ειναι νευραλγικος και δεν επιτρεπονται παραμυθατζηδες.Αυτα καλα ειναι για το facebook.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.