Tuesday 7 May 2024
Αντίβαρο
Άνθρωπος

Ανανέωση στην Κουζίνα – 4 Μυστικά για το πιο Στυλάτο Αποτέλεσμα

Ο χώρος του σπιτιού, είναι πολύ σημαντικός για κάθε άνθρωπο καθώς είναι ίσως το μοναδικό μέρος στο οποίο μπορούμε να αισθανθούμε ο εαυτός μας. Είναι μοναδικό το συναίσθημα της απελευθέρωσης που νιώθουμε όταν κλείνουμε τη πόρτα στο σπίτι μας και μπορούμε να χαλαρώσουμε με όποιο τρόπο θέλουμε.

Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να δίνουμε μεγάλη προσοχή στον προσωπικό μας χώρο και να φροντίζουμε να είναι στη καλύτερη κατάσταση. Άλλωστε, όσο πιο όμορφος είναι ένας χώρος, τόσο πιο καλά αισθανόμαστε και εμείς.

Ένας από τους πιο βασικούς χώρους του κάθε σπιτιού, είναι η κουζίνα. Είναι το μέρος που ετοιμάζουμε νόστιμα γεύματα και πειραματιζόμαστε με νέες συνταγές. Φυσικά μια περιποιημένη και στυλάτη κουζίνα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στον εαυτό σας.

Παρακάτω θα βρείτε τα 4 μυστικά για να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας.

  1. Δημιουργήστε ένα χώρο για φαγητό

Ακόμα και αν στο σπίτι σας έχετε έναν ξεχωριστό χώρο ως τραπεζαρία για να απολαμβάνεται τα γεύματα σας με τους φίλους ή την οικογένειά σας, δεν είναι κακή επιλογή να δημιουργήσετε μια μίνι τραπεζαρία στο χώρο της κουζίνας. Είναι πολύ χρήσιμο το να έχετε ένα τραπέζι αλλά και καρέκλες κουζίνας από το vidaXL, στη κουζίνα καθώς θα μπορείτε να τσιμπήσετε κάτι γρήγορα το πρωί πριν την δουλειά ή και το μεσημέρι αν βιάζεστε για άλλες υποχρεώσεις. Σίγουρα το τραπέζι θα είναι έξτρα βοηθητικό σε περίπτωση που μαγειρεύετε κάτι και χρειάζεστε χώρο για τα υλικά.

  1. Μπαρ στην κουζίνα; Κι όμως γίνεται

Τα μπαρ ή πάσο στην κουζίνα είναι μια μόδα η οποία ανθίζει και γίνεται ευρέως γνωστή ειδικά τα τελευταία χρόνια. Έτσι αν σκοπεύετε να ανανεώσετε και να ανακαινίσετε την κουζίνα σας, ένα πάσο είναι ο καλύτερος τρόπος. Καταρχάς, αν η κουζίνα βρίσκεται δίπλα στο σαλόνι, ένα πάσο είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να διαχωρίσετε αυτά τα δύο δωμάτια. Επίσης, με τη προσθήκη ενός πάσο θα είναι πιο απλό να έχετε παρέα καθώς μαγειρεύετε, μιας και τα παιδιά σας ή ο σύντροφός σας θα έχουν την ευκαιρία να καθίσουν σε ένα ειδικό σκαμπό μπαρ με πλάτη και να απολαύσουν την προετοιμασία ενός νόστιμου γεύματος.

  1. Βρείτε το στυλ της κουζίνας 

Είναι πολύ σημαντικό πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή, να βρείτε το στυλ της κουζίνας που επιθυμείτε. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ιδέες και τα δικά του θέλω για την διακόσμηση ενός χώρου. Βέβαια, το σημαντικό είναι να βρείτε αυτό που αρέσει σε εσάς, και όχι να ακολουθήσετε κάποια μόδα αν δεν ταιριάζει στην προσωπική σας αισθητική. Φυσικά, αν χρειάζεστε λίγο έμπνευση και μερικές φρέσκιες ιδέες για κουζίνες, δεν χρειάζεται να προσλάβετε κάποιον διακοσμητή, αλλά να αναζητήσετε εικόνες στο διαδίκτυο και τα χιλιάδες αποτελέσματα που θα βρείτε, θα σας εκπλήξουν.

  1. Πειραματιστείτε με τα χρώματα

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να πειραματιστείτε με τα χρώματα της κουζίνας σας, με πολλούς και διάφορους τρόπους. Αν προτιμάτε την κουζίνα σας σε πιο γήινες αποχρώσεις και ήρεμα χρώματα, τότε μπορείτε να παίξετε με τους χρωματισμούς του λευκού, του γκρι και του μπεζ. Σε περίπτωση που σας αρέσουν τα χρώματα όλων των ειδών, μπορείτε να πειραματιστείτε με αποχρώσεις κίτρινου και λευκού ή ακόμα και μπλε ή πράσινου για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.