Friday 26 April 2024
Αντίβαρο
Απόστολος Παπαδημητρίου Μακεδονία

Εθνικός στρουθοκαμηλισμός

    Οι αρμόδιοι των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών που αναμεταδίδουν τους αγώνες βρέθηκαν μπροστά σε δίλημμα. Πώς να αποδεχθούν να προβάλλονται τα αρχικά MKD, καθώς συνέπεσε στον πρώτο κιόλας αγώνα αντίπαλός μας να είναι η ομάδα της χώρας, της οποίας οι ταγοί, με την αμέριστη στήριξη των πατρόνων τους, σφετερίζονται την ιστορία μας; Και ως πολυμήχανοι βρήκανε τη λύση. Με παρέμβαση του σκηνοθέτη διαγράφονται τα ενοχλητικά αρχικά και έτσι δεν προκαλούνται οι διαθέτοντες ακόμη εθνικές ευαισθησίες. Άλλωστε όλοι ικανοποιηθήκαμε από την αδυναμία της ομάδας της γείτονος να αντιμετωπίσει τη δική μας, την ισχυρή, καθώς εμείς είμαστε μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!


    Βέβαια ο στρουθοκαμηλισμός των αρμοδίων της ΕΡΤ είναι ασήμαντος μπροστά στον άλλο του Υπουργείου επί των Εξωτερικών, αν λάβουμε υπ’ όψη δύο πρόσφατα περιστατικά. Το πρώτο συνιστά την άδεια προσγείωσης στον αερολιμένα της Κέρκυρας αεροπλάνου της γείτονος, που έφερε τα διακριτικά του σφετερισμού του ονόματος της Μακεδονίας. Ειπώθηκαν τότε πολλά φαιδρά ως δικαιολογίες. Ότι αυτό έγινε δεκτό μόνο για μία φορά, καθώς συνέτρεχαν ειδικοί λόγοι (σύνοδος του ΟΑΣΕ). Αλλά για ποιά ασφάλεια και για ποιά συνεργασία συζήτησαν οι ισχυροί και οι δορυφόροι τους, υπό ελληνική μάλιστα προεδρία, όταν παρεμβαίνουν διαρκώς προς αποσταθεροποίηση της Βαλκανικής; Τελικά, για την τιμή των όπλων, τιμωρήθηκε κάποιος υπάλληλος επειδή έδωσε την εντολή για την προσγείωση του αεροσκάφους. Σαν ο υπάλληλος αυτός να μην είχε προϊστάμενο και να μην είχε λάβει άνωθεν την εντολή που μετέφερε!


    Λίγο αργότερα διεξήχθησαν οι Μεσογειακοί αγώνες. Σ’ αυτούς συμμετείχαν για πρώτη φορά και οι γείτονες της FYROM με το παγιωμένο πλέον διεθνώς όνομα. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η αντίδρασή μας να ήταν πολύ εντονότερη, καθώς η γείτων χώρα δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα. Αλλά φαίνεται ότι, όσοι έχουν υπ’ όψη τους τους αλυτρωτικούς χάρτες της ενιαίας Μακεδονίας, τους οποίους οι εγκάθετοι της γείτονος προβάλλουν κατά κόρον μέσω του διαδικτύου, θα έκαναν τη σκέψη: “Καλομελέτα κι έρχεται”! Εκπρόσωπός μας στους αγώνες αυτούς ήταν ο σύζυγος της κυρίας υπουργού μας επί των Εξωτερικών!


    Τώρα μπροστά στα αδιέξοδα εκ της δεινής οικονομικής μας θέσεως (ανεργία, καθίζηση της αγοράς, αύξηση του δημοσίου χρέους) επισπεύδονται οι εθνικές εκλογές και όλοι ριχτήκαμε με πάθος στην αγαπημένη μας ενασχόληση. Πόσο θυμίζει η αντιπαράθεση των κομμάτων εξουσίας την άθλια αντιπαλότητα μεταξύ βασιλικών και βενιζελικών, ενώ ο στρατός μας πολεμούσε. Πόλεμο έχει και σήμερα η χώρα μας. Πόλεμο από εκείνους που προκλητικά καταπολεμούν τα εθνικά μας δίκαια. Από εκείνους που χαρίζουν διαρκώς στους γείτονές μας αποσπώντας από τη χώρα μας! Γνωρίζουμε ότι η σθεναρή τοποθέτησή μας στο Βουκουρέστι έναντι των ΗΠΑ που έσπευδαν να επηρεάσουν τους “συμμάχους” τους στη λήψη αποφάσεων κατά των ελληνικών συμφερόντων δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο ανεκδιήγητος μεσολαβητής συνεχίζει το έργο του και η ελληνική θέση θα επιδεινωθεί, καθώς αναμένεται να τεθεί θέμα επανόδου των Ελλήνων πολιτών, από τους οποίους στερήθηκε η ελληνική ιθαγένεια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, και απόδοσης των περιουσιών τους. Ο καπιταλισμός έχει ως μόνη αξία την ιδιοκτησία. Και στο σημείο αυτό θα δεχθούμε ισχυρές οχλήσεις, υπέρτερες των δυνάμεων αντίστασής μας, αν έχουν απομείνει τέτοιες. Την ανησυχία επιτείνουν κάποιες δηλώσεις στελέχους της μέχρι πρότινος αξιωματικής αντιπολίτευσης περί της ανάγκης αλλαγής στάσεως της χώρας μας έναντι αυτών που πρωτοστατούν σήμερα στο έδαφος της FYROM στην ανθελληνική υστερία και προπαγάνδα. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι αυτοί είναι απόγονοι εκείνων που αισθάνθηκαν την ταπείνωση από τους χωροφύλακες του Βενιζέλου και του Μεταξά και από τα διοικητικά όργανα του αθηναϊκού κράτους, το οποίο αγνοούσε και εξακολουθεί να αγνοεί την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα. Ό,τι και να μας κάνουν δεν πρέπει να ενδώσουμε, ώστε να χορηγήσουμε ελληνική ιθαγένεια σε εμπαθείς εχθρούς μας.


    Παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες για νέο κύκλο συνομιλιών προς επίλυση του κυπριακού ζητήματος. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται έντονα παρασκηνιακά ο διαχρονικός ολετήρας μας, η Αγγλία. Δεν λησμονούμε πώς είχαν τοποθετηθεί οι πολιτικοί μας, όταν ο κυπριακός λαός είχε κληθεί να αποφανθεί επί του ελληνοκτόνου σχεδίου Ανάν. Άραγε περιμένουν κάτι διαφορετικό ως βάση για νέες συνομιλίες; Στο μεταξύ οι Τούρκοι, που ασφαλώς έχουν αποδεχθεί την πραγματικότητα του αποκλεισμού τους από την ΕΕ, προκαλούν καθημερινά την ανοχύρωτη χώρα μας, στην οποία οι μόνοι που πονούν πλέον για το κατάντημά μας είναι οι πιλότοι των πολεμικών μας αεροσκαφών, οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά στις επιχειρήσεις ανάσχεσης των εχθρικών. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτινής οργιάζει και ελέγχει, μέσω των εγκαθέτων, τον μουσουλμανικό πληθυσμό και εμείς δεν θέλουμε να απελευθερώσουμε από την τυραννία του τους Πομάκους!


    Τέλος ας δούμε και το μέτωπο της ενέργειας, για την οποία ο πόλεμος στα παρασκήνια είναι αμείλικτος. Η χώρα μας είχε υπογράψει σύμβαση με τη Ρωσία για την κατασκευή αγωγού αερίου και πετρελαίου από τη Βουλγαρία προς τη Θράκη. Η κατασκευή του αγωγού θα συνοδευόταν σαφώς από κάποια εγγύηση της ισχυρής Ρωσίας για την ασφαλή λειτουργία του αγωγού. Δεν είμαι από αυτούς που συνδέουν τη Ρωσία με τα πεπρωμένα της φυλής. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Πούτιν κινείται για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας του με επιτυχία, κατά γενική ομολογία. Είναι όμως πασιφανές ότι μεταξύ των διεφθαρμένων ηγετών του κόσμου συμφέρον για τη χώρα μας, η οποία εξαπατήθηκε και εξαπατάται, πιεζόταν και πιέζεται προς ενδοτικές πολιτικές, είναι να προσεγγίσουμε τη Ρωσία. Γι’ αυτό με ανησυχία πληροφορήθηκα τη διακήρυξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για προσθήκη πάγου στον πάγο που ήδη έθεσε στην κατασκευή του έργου η βουλγαρική κυβέρνηση.


    Αυτής της χώρας τα συμφέροντα ποιός θα τα υπηρετήσει;


   


“ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ”           


 


           

.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.