Saturday 27 April 2024
Αντίβαρο
Δημήτρης Νατσιός Τύπος

Οι Σάπιοι

kuriakos_diakogiannhsΑντιγράφω από ένα καταγγελτικό βιβλίο, θαμμένο στην αφάνεια και την αποσιώπηση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι Σάπιοι». Είναι του Κυριάκου Διακογιάννη, δημοσιογράφου της «Αυριανής», φυλλάδα-ναυαρχίδα κάποτε του Παπανδρεϊσμού και συνώνυμο του «κιτρινισμού». Το βιβλίο γράφτηκε το 1995, όταν ο Διακογιάννης κατάλαβε τι είναι το ΠΑΣΟΚ. Γνώρισε και γεύτηκε εκ των έσω όλη την σαπίλα του πολιτικού κόσμου και υπόκοσμου, έγραψε κατά της Μασονίας και της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία προετοίμασε το «Μάαστριχτ» και το έκγονό της, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την μεγαλύτερη απάτη της σύγχρονης ιστορίας. (Περιττό να πω ότι στην «Λέσχη» έχουν υποβάλλει το σέβη τους όλοι σχεδόν οι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί. Σαμαράς, ΓΑΠ, Μπακογιάννη, Πάγκαλος, Σημίτης, Καραμανλής και πολλοί υπουργοί κυρίως οικονομίας και παιδείας. Ο Τσίπρας, ο Ποτάμις και λοιποί δεν ξέρω πού ανήκουν, όμως με τις ιδέες τους για τον Ελληνισμό και την Εκκλησία είναι… μασονικότεροι των Μασόνων).

Στο κείμενο χτυπάει ο Διακογιάννης την σαπίλα της τηλεόρασης, που στην εποχή που γράφτηκε το βιβλίο ήταν χαζοχαρούμενη Κοκκινοσκουφίτσα, μακαρίζεται σε σύγκριση με αυτά που βλέπουμε και ακούμε σήμερα. Απλώς σεβόμενος τους αναγνώστες έχω μεταλλάξει μία συγκεκριμένη ελληνική λέξη, που ορίζει την γνωστή παρέκκλιση και διαστροφή, με τον διεθνή, «ευγενή» και ανώδυνο όρο. Πριν παραθέσω το απόσπασμα, σημειώνω την περιβόητη φράση από την ομιλία του Κίσινγκερ, το Σεπτέμβριο του 1994, την οποία πολλοί θεωρούν μύθευμα. Όμως τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας-και δεν μιλώ μόνον για την οικονομική φρίκη και όχι κρίση- τον επιβεβαιώνουν.

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να του πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, να μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Κι αν ακόμη δεν ειπώθηκαν αυτά τα λόγια, εφ’ όσον γράφονται και διακινούνται εδώ και είκοσι χρόνια, είναι προφητικά. Αυτός που τα εφηύρε, «έβλεπε» το μέλλον και την καταστροφή μας. Άρα δεν είναι πλεκτάνη και σκευωρία ούτε προϊόν φαντασίας. Τα λόγια ειπώθηκαν, εφαρμόζονται και ζούμε τις συνέπειες του πλήγματος, της λυσσαλέας επίθεσης κατά των πολιτισμικών μας ριζών. Αν συγκολλήσουμε όλες τις ψηφίδες της πολεμικής, που υφίσταται το Έθνος μας από τότε, μας αποκαλύπτεται το ύπουλο σχέδιο. Για τη Γλώσσα, το ζω στο σχολείο, μια ματιά στα ανθελληνικά βιβλία, αρκεί. Η Πίστη; ταυτότητες, μάθημα Θρησκευτικών, ισλαμικά τεμένη και σπουδές, κατασυκοφάντηση του κλήρου και της Εκκλησίας, η παναίρεση του Οικουμενισμού, τα θρησκευτικά σύμβολα που εξευτελίζονται και σωρός ακόμη από αθλιότητες. Η ιστορική μνήμη διαστρεβλώνεται και διασύρεται από τους μετανεωτερικούς τσαρλατάνους της ιστοριογραφίας, τα τσιράκια της Νέας Τάξης.

Όσο για τα πνευματικά μας αποθέματα, την ιδιοπροσωπία μας, τα ιδανικά με τα οποία πορεύτηκε τούτος ο λαός αιώνες, την εφαρμογή του καίριου πλήγματος την ανέλαβαν τα κοπροκάναλα. (Το μείγμα προσέλκυσης και αιχμαλώτισης των τηλεθεατών αποτελείται από αίμα, σπέρμα και λάσπη. Μικροπρέπειες, προστυχολόγο κουτσομπολιό και αισχροήθης σπερμολογία τα οποία εκτοξεύονται νυχθημερόν, εθίζοντας ασυναισθήτως τον θεατή στο «πνεύμα» τους. Αυτές τις ημέρες τα παιδιά στο σχολείο, σοκαρισμένα και αηδιασμένα, σχολίαζαν την γιουροβιζιονική παράνοια. Το πείραμά τους πέτυχε, η μνήμη εντύπωσε το γεγονός ως σεβασμό της διαφορετικότητας. Ουδείς τολμά να πει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και χυδαίος. Αυτολογοκρίνονται όλοι διά τον φόβο των επαγγελματιών του αντιρατσισμού. Ως γνωστών η νεοεποχίτικη λογοκρισία δεν σου απαγορεύει τι να πεις, σου υπαγορεύει τι να πεις).

Παραθέτω στο σημείο αυτό το απόσπασμα από το βιβλίο του Κ. Διακογιάννη, γραμμένο, επαναλαμβάνω πριν από 20 χρόνια.

«Έχετε γεμίσει τις ελληνικές τηλεοράσεις gay επαγγελματίες και ερασιτέχνες, εξειδικευμένους έκφυλους, τους πριμοδοτείτε, τους προπαγανδίζετε, τους προβάλλετε ώστε να έχουν τις υψηλότερες ακροαματικότητες και τηλεθεάσεις και τους στέλνετε επί εικοσιτετραώρου βάσεως σε κάθε ελληνικό σπιτικό να σαπίσουν την ελληνική οικογένεια! Να τη σαπίσουν όχι μόνο με το αισχρό θέαμα, αλλά κυρίως με το δολοφονικό ακρόαμα, μ’ αυτά που ξερνάνε συνεχώς οι gay του κερατά, τα ξενικά, τα παραμορφωτικά, τα διαβρωτικά, τα διαλυτικά της ελληνικής γλώσσας! Γιατί η ελληνική γλώσσα ενοχλεί και «πονάει» αυτούς που δίνουν εντολές από τις Βρυξέλλες, γιατί όσο αυτή η γλώσσα αντέχει, επιβιώνει ο Ελληνισμός. Έρχονται οι εντολές από ειδικούς διαύλους, γίνονται θάνατος, και το γνωρίζετε αλλά δεν το σταματάτε, γιατί οι αφέντες των Βρυξελλών σας κρατάνε στην εξουσία κι εσάς και τους προηγούμενους ομοίους σας εναλλάξ, διατηρούντες και προσέχοντες όλους σας ως κόρην οφθαλμού! Γνωρίζετε καλά ότι η σήψη, ο εκφυλισμός, η κτηνωδία που διοχετεύονται συνεχώς μέσα στην ελληνική οικογένεια, τα όσα ακούγονται στις πορνοταινίες, των οποίων επίσης το εμπόριο σκανδαλωδώς διευκολύνετε, όλα αυτά αποτελούν τον προθάλαμο ψυχολογικής προετοιμασίας, ηθικής υποβάθμισης των νέων για να πάρουν το δρόμο προς το λευκό θάνατο!

Γνωρίζετε ότι αυτή η έκπτωση του ήθους, ο ευτελισμός της σάρκας, ιδίως όμως και κυρίως όσα με τρόπο διαβολικό περνάνε μέσα από το λόγο της πορνοταινίας και της τηλεοπτικής εκπομπής των προσφιλών σας gay για να φτάσουν στ’ αυτιά των νέων, είναι τα ερεθίσματα που θα στείλουν τα παιδιά μας στην ηρωίνη! Τα γνωρίζετε καλά όλα αυτά και μην προσποιείσθε άγνοια και ασχετοσύνη! Είσθε ισόβαθμα ένοχοι με τους εμπόρους πορνοταινιών, με τους παραγωγούς gay εκπομπών, με τους προαγωγούς τηλεοπτικού κιναιδισμού, με τους εμπόρους ναρκωτικών, γιατί κι αυτό το ξέρετε, ότι σε πλείστες όσες πορνοταινίες προβάλλονται εικόνες που δείχνουν και χρήση ναρκωτικών, για να τονίσουν ότι αυτά τα δύο πάνε μαζί. Και οι νέοι πέφτουν με τα μούτρα στην πρέζα! Κι εσείς προσποιείσθε τους ανίδεους. Τέτοιες είναι οι εντολές των Βρυξελλών. Αν πράγματι δηλώνετε άγνοια, είσθε ακόμη πιο επικίνδυνοι, καθότι τελείως άχρηστοι. Τέτοιες είναι οι εντολές εκ Βρυξελλών! Να σαπίσει τελείως αυτός ο λαός. Ο μισός μαντρωμένος στη θανατερή χαβούζα της Αττικής με τη Νεολαία του να σπαράζει κρεμασμένη από τις σύριγγες της ηρωίνης, η Θράκη και τα Νησιά έρημα, η Μακεδονία σε μαρασμό. Η Ελλάδα στη σημερινή της κρατική διαμόρφωση δεν χρειάζεται στην Ευρώπη, η Γερμανία, το λυσσασμένο λυκόσκυλο του ανθελληνισμού, θέλει να επαναφέρει την Τουρκία κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια, αλλά αυτό το «έργο» δεν είναι δυνατό να κατορθωθεί αν η Ελλάδα δεν διαλυθεί, αν δεν περιορισθεί στο νοτιά, αν η Νεολαία της δεν σαπίσει! Κι εσείς, οι προγραμματιστές της σαπίλας, τα γνωρίζετε όλα αυτά, αλλά υπακούτε στα αφεντικά σας στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο».

Και μια και είμαστε προ των ευρωεκλογών εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που συμμετέχει η πατρίδα μας σ’ αυτό το νεκροταφείο…

 

19 comments

Alexandros 20 May 2014 at 15:09

Το σφάλμα του εθνικιστή είναι ότι πολλές φορες χάνει την μεγαλύτερη εικόνα, την διεθνή διάσταση των πραγμάτων. Από αυτή την παγίδα στην Ελλάδα ξέφυγαν αρχικά ο Κωστής Παλαμάς και ο Ιων Δραγούμης και στη συνεχεια μαζί του ξέφυγαν και άλλοι, ο Καζαντζάκης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ωστόσο έπεσαν όλοι επάνω ώστε να καπηλευτούν το έργο τους και να τους βαφτίσουν διαφορετικά! Μετά τις τρομακτικές πράξεις του Ναζισμού ενοχοποιήθηκε πλήρως η λέξη εθνικισμός, οποτε έδρασαν ελεύθεροι, οι διεθνιστές και κοσμοπολίτες, οι οποιες υπηρετούν όχι τον άνθρωπο, αλλα το κεφαλαιο! Έτσι αλλοτριώθηκε η πολιτική ζωή παγκοσμίως!

Γράφοντας αυτά θέλω να καταλήξω, πως ο μοναδικός στόχος δεν είναι η Ελλάδα, η Ελλάδα είναι ένας στόχος σαν όλους τους άλλους, η ελληνική γλώσσα ωστόσο είναι ο απόλυτος εχθρός της τρέχουσας κυριαρχίας του χρήματος! Για παράδειγμα στην Αγγλία οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν σχεδόν καθόλου poses λέξεις από αυτές που χρησιμοποιούν είναι ελληνικές η λατινικές η έστω ότι προέρχονται από αυτές τις λέξεις, ακόμα όμως και αν είναι λίγοι που ξέρουν, δεν έχουν ιδέα, για την κυριολεκτική σημαία των λέξεων. Το αποτέλεσμα είναι ορατό νομίζω. Όταν δεν γνωρίζεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό που λες, τότε μπορείς να το χρησιμοποιείς κατά το δοκούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λέξη δημοκρατία, η οποια μάλιστα άκουσον άκουσον, πηγαίνει πακέτο με τον καπιταλισμό!

Η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα, η οποια εκφράζει τις σημαντικότερες έννοιες στον δυτικό κόσμο και ίσως παγκοσμίως, αν λοιπόν οι άνθρωποι γίνονταν γνωστες της ελληνικής γλώσσας, θα γινόταν αμέσως δυσκολότερο να τους ελέγξει κανεις!

Reply
Beriev 20 May 2014 at 18:28

Για τα λόγια του Κίσιντζερ που αναφέρει ο κ. Νατσιός δεν υπαρχει πουθενά αξιόπιστη παραπομπή, ο π. Μεταλληνός όμως κάποτε είχε αναφέρει ότι άκουσε στο ραδιόφωνο τον Κίσιντζερ να λέει αυτά τα λόγια τον καιρό που ο π. Μεταλληνός βρισκόταν για σπουδές στην Γερμανία.

Ο Κ. Διακογιάννης ήταν από τους αξιοπρεπείς Παπανδρεϊκούς “πασόκους”. Εκτός του βιβλίου του οποίου αποσπάσματα έχει ο κ. Νατσιός έχει γράψει και ένα ενδιαφέρον βιβλίο σχετικό με τις σφαγές των Σέρβων από τους Κροάτες κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τίτλος του βιβλίου: “Είναι Ορθόδοξος, σφάξτε τον”. Από τα λίγα βιβλία του είδους και εδώ και στο εξωτερικό.

Reply
karadeniz 21 May 2014 at 10:23

υπαρχει σχεδιο εξοντωσης και γενοκτονιας ολου του ελληνικου λαου -αλλα και ολων των λευκων του πλανητη και αντικατασταση τους απο αλλους λαους

δειτε εδω το ομολογουν πλεον ευθεως οι περιουσιοι….

https://www.youtube.com/watch?v=8oe9hokZizM

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 21 May 2014 at 11:01

Λοιπόν, μέ τέτοιες ἀνοησίες, θὰ καταλήξει τὸ «Ἀντίβαρο» νὰ πείσει ὅλον τὸν κόσμο ὅτι, πράγματι, γιὰ τοὺς νεκροὺς τῆς Σμύρνης ἔφταιγε ὁ «συνωστισμός». Μὰ δέν κήδονται οἱ διαχειριστὲς τῆς σοβαρότητος καὶ τῆς ὅποιας, τέλος πάντων, ἱστορίας τους ;
Γιὰ μία ἀκόμη φορά θὰ έπαναλάβω ὅτι μοναδικὸ κίνητρο ὅσων γράφουν καὶ ἀναπαράγουν τὰ μυθεύματα ὅτι τὸν Ἑλληνισμὸ διώκει μία παγκόσμιος συνομωσία τῶν Γερμανῶν καὶ τῶν Ἑβραίων (ναί, τῶν δύο μαζί !) τῶν Ἐλευθεροτεκτόνων, τῶν κεφαλαιούχων καὶ τῶν Κομμουνιστῶν (καὶ αὐτῶν τῶν δύο μαζί), εἶναι νὰ πείσουν τοὺς Ἕλληνες νὰ μὴν ψάξουν καὶ νὰ διορθώσουν τὰ ἴδια σφάλματα, ἀλλὰ νὰ τὰ φορτώνουν πάντοτε ὅλα τὰ σταρβὰ σέ ὅλους τοὺς ἄλλους, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἀφεντιά μας.

Reply
admin 21 May 2014 at 13:29

«…θὰ καταλήξει τὸ «Ἀντίβαρο» νὰ πείσει ὅλον τὸν κόσμο ὅτι…»

Επί προσωπικού μία επισήμανση:

Αγαπητέ κ. Γεωργάνα,

το έχετε γράψει 100 φορές. Καμιά δεκαριά προσπάθησα να σας απαντήσω. Είναι φαίνεται αδύνατον να δεχθείτε ότι ο καθένας εκφράζει τον εαυτό του. Κανείς δεν εκφράζει το Αντίβαρο. Δεν είναι πολιτικό κόμμα, δεν είναι πολιτικός φορέας, δεν είναι σύλλογος. Είναι ένα βήμα δημόσιας έκφρασης, μέσα από το οποίο εκφράζεστε κι εσείς. Δεν υπάρχει ταύτιση κανενός με κανέναν άλλον. Απλά και αυτονόητα πράγματα γράφω.

Παρακαλώ, συζήτηση επί της ουσίας.

Ελπίζω η σύντομη παρέμβασή μου να μην διαστρέψει τη συζήτηση από το περιεχόμενο και την ουσία του κειμένου.

Ανδρέας.

Reply
Γιάννης54 21 May 2014 at 15:19

@ Κον Γεωργαντα, τα σχολια του οποιου θα εκτιμω παντα :
“…εἶναι νὰ πείσουν τοὺς Ἕλληνες νὰ μὴν ψάξουν καὶ νὰ διορθώσουν τὰ ἴδια σφάλματα, ἀλλὰ νὰ τὰ φορτώνουν πάντοτε ὅλα τὰ σταρβὰ σέ ὅλους τοὺς ἄλλους, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἀφεντιά μας.”

Γιατι εγω καταλαβαινω το αντιστροφο ;;.. οτι δηλαδη μας προτρέπει να διορθωσουμε τα σφάλματά μας, ωστε να αντιμετωπισουμε την όποια απειλη, απ’ όπου και αν προέρχεται;;

Reply
Θεόδωρος Ορέστης 21 May 2014 at 18:10

Μία σημαντική διόρθωση σε αυτό που γράφει ο χρήστης “Beriev”: Ο π. Μεταλληνός ανέφερε σε μία ομιλία του ότι άκουσε τον μακαρίτη τον Π. Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο να αναπαράγει την επίμαχη δήλωση του Κίσιγκερ που ο ίδιος ο Μπακογιάννης άκουσε σε κάποια εκδήλωση.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 21 May 2014 at 19:57

Ἐπὶ προσωπικοῦ, λοιπόν !
Ντρέπομαι ποὺ τὸ ὄνομά μου βρίσκεται κάτω ἀπὸ ἀρχικὲς ἀναρτήσεις σὰν αὐτὴν πού βρίσκεται στὴν κορυφὴ τοῦ παρόντος νήματος, ἀκόμη καὶ ὅταν τὶς καταγγέλλω. Διότι ἡ ἀνοησία βρωμίζει καὶ ὅσους ἔρχονται σὲ ἐπαφὴ μὲ αὐτήν. Καί, τέλος πάντων, ὅποιος ἀγοραῖος ζητᾶ τὸ βῆμα τοῦ «Ἀντιβάρου» τοῦ τὸ δίδετε οἱ διαχειριστές ; «Εὐνούχους θυρωρούς» θεωρεῖτε ἑαυτούς ;

Reply
ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ 22 May 2014 at 00:53

Ποιός έφταιγε, κύριε Γεωργάνα, για τους νεκρούς της Σμύρνης;

Reply
Beriev 22 May 2014 at 01:10

@Θεόδωρος Ορέστης
Ναι έχω ακούσει και την δική σας εκδοχή του τι είπε ο π. Μεταλληνός, π.χ. εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=yK9vY4Er-Sk

δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω σε βίντεο την εκδοχή που ανάφερα εγώ παραπάνω και που συνοψίζεται σε πολλά blog και sites, π.χ. εδώ:
http://ellinorthodoxosxr.blogspot.gr/2010/07/blog-post_4550.html

“Ο π. Μεταλληνός έχει ακούσει αυτούσια την ομιλία του Χ. Κίσινγκερ , περί “ατίθασων Ελλήνων που πρέπει να πληγούν στις πολιτιστικές ρίζες τους κλπ” σε αγγλική γλώσσα, όπως δήλωσε στην εκπομπή του Αντώνη Ζησιμάτου «Με Αποψη» στις 30 Ιουνίου 2003.
Ο πατήρ Μεταλληνός, είπε “τότε σπούδαζα στην Γερμανία οταν ο Kissinger έδωσε αυτήν την διάλεξη. Ητανε 1974 και άκουγα την ελληνική εκπομπή του μακαρίτη Παύλου Μπακογιάννη από το Μόναχο. Η ομιλία γινότανε στα αγγλικά που ακούγονταν στο βάθος και με ελληνική μεταγλώτισση. Μιλάω αγγλικά και μπορώ να σας πώ με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Kissinger έκανε αυτές τις δηλώσεις γιατί τον άκουσα να τις κάνει»”…

Επειδή και εγώ όταν είχα ακούσει τον π. Μεταλληνό, μάλλον σε εκείνη την εκπομπή (μπορεί να ήταν και άλλη δεν θυμάμαι καλά, αλλά η ουσία είναι τι είχε πει) είχα μείνει με την εντύπωση ότι άκουσε παράλληλα με τον Μπακογιάννη τις δηλώσεις του Κίσιντζερ στο ραδιόφωνο. Καλό θα ήταν ο π. Μεταλληνός να ξεδιαλύνει κάποια στιγμή αυτό το θέμα.

Reply
Beriev 22 May 2014 at 01:21

@Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας
“Ντρέπομαι ποὺ τὸ ὄνομά μου βρίσκεται κάτω ἀπὸ ἀρχικὲς ἀναρτήσεις σὰν αὐτὴν πού βρίσκεται στὴν κορυφὴ τοῦ παρόντος νήματος”

Ποια εννοείς “αρχική ανάρτηση”, αυτή του κ. Νατσιού ή κάποιο από τα σχόλια και σε τι διαφωνείς με αυτό και το θεωρείς ανοησία;

Γίνε πιο συγκεκριμένος, δεν έχει υποχρέωση ο κόσμος να μυρίζει τα νύχια του για να καταλάβει τι λες, ιδίως όταν εκτοξεύεις συλλήβδην κατηγορίες για “ανοήσιες”, “αγοραίους” κλπ.

Πάψε σε παρακαλώ να βρίζεις όταν διαφωνείς με την άποψη κάποιου, δεν πρόκειται να ανεβάσεις την αξία των δικών σου σχολίων έτσι…

Reply
Kyriakos Papadopoulos 22 May 2014 at 01:54

Ὁ Κυριάκος Διακογιάννης γράφει μὲ ἕναν ἰδιαίτερο τρόπο,
ἀρκετὰ καυστικό. Ἐπειδὴ δὲν ἔτυχε νὰ τὸν ἀκούσω ποτέ,
ἀδυνατῶ νὰ γνωρίζω ἄν διαθέτει καυστικὸ χιοῦμορ ἢ ἄν
ἀπλὰ γράφει ἐπιθετικά.

Διάβασα τὸ βιβλίο του “Τὸ Πανέρι μὲ τὶς Ὀχιές”, στὸ
ὁποῖο προβάλλει, μὲ διαγράματα, τὸν ὀρυκτὸ πλοῦτο
τῆς χώρας μας. Μιλᾶμε γιὰ ἕνα βιβλίο ποὺ ἐκδόθηκε
στὰ 1982. Συγκρίνει τὴν χώρα μας μὲ ἄλλες δυτικὲς
χῶρες, καὶ μ’ αὐτὸν τὸν τρόπο δείχνει ὅτι ἄν ἥμαστε
ἀνεξάρτητοι, θὰ ἥμαστε ὑπερδύναμη.

Ἀξίζει νὰ βρεῖ κανεῖς τὸ βιβλίο αὐτό. Προσωπικά,
τὸ βρῆκα τυχαίως, στὴν ἀποθήκη μας, ὅπου σ’ ἕνα
ράφι ὑπάρχουν παλιὰ βιβλία, ποὺ ἀγόραζαν οἱ
δικοί μου στὴν νιότη τους…μέσα σ’ αὐτὰ τὰ
βιβλία εἶναι τὰ ἄπαντα τοῦ Νικόλαου Ψαρουδάκη,
τὸν ὁποῖο δὲν μνημονεύετε κύριε Νατσιέ. Εἰδικὰ
ἀπὸ σᾶς θὰ περίμενα μνεία στὸν Ψαρουδάκη…

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 22 May 2014 at 09:02

@ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ
Ἠ καλύτερη ἐξήγησις πού ἔχω διαβάσει εἶναι τοῦ Παναγιώτη Σιφναίου (βασιλόφρονος καὶ χουντικοῦ, μὲ τὰ σημερινὰ μέτρα) γιά τὴν καταστροφὴ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας. Ἂν θέλει τὸ «Ἀντίβαρο» νὰ τὴν ἀναρτήσει στὴν βιβλιοθήκη του, εὐχαρίστως θὰ τοῦ τὴν στείλω. Πρόκειται γιὰ σάρωση ἀποσπάσματος βιβλίου σὲ μορφὴ .pdf.
Ὅπως μπορεῖτε νὰ δεῖτε ἐκεῖ, μέσα σὲ περίπου εἴκοσι σελίδες, κατορθώνει νὰ περιλάβει ὅλα ὅσα μαθαίνει κανεὶς διαβάζοντας ἕνα πολύ μεγαλύτερο βιβλίο. Καὶ μάλιστα, κάπως περισσότερα :
Διερωτᾶται κανεὶς πῶς ἐξηγεῖται ἡ πολιτικὴ Γούναρη στὴν Μικρὰ Ἀσία. Ἡ φρικτὴ ἀλήθεια εἶναι ὅτι τὴν 1η Νοεμβρίου 1920 ἀποδοκιμάσθηκε στὶς ἐκλογὲς μόνον ὁ ξενόδουλος δικτάτορας Ἐλευθέριος Βενιζέλος (τόσο καταλάβαινε ὁ λαός) καὶ ὄχι ἡ πολιτική του τῆς Μεγάλης Ἰδέας. Γι’ αὐτὸ καὶ οἱ διάδοχοί του προχώρησαν στὴν «ἀποχουντοποίηση», ἀλλά συνέχισαν καὶ ἐπεξέτειναν τὴν ἐκστρατεία στὴν Μικρὰ Ἀσία. Καὶ τὸ χειρότερο : καὶ οἱ ὀπαδοί τοῦ Ἐλευθερίου Βενιζέλου δὲν τὸν ἤθελαν (κατ’ ἀκρίβειαν φθονοῦσαν τὴν ὐπεροχή του). Γι’ αὐτὸ καὶ οἱ βουλευτὲς τῶν Φιλελευθέρων χειροκρότησαν τὸν Γούναρη ὅταν ἐπανειλημμένως ἀπέρριψε τὶς προτάσεις συμβιβασμοῦ τῶν Συμμάχων (ὡραῖοι σύμμαχοι, ἀλλὰ δὲν εΐναι ἐδῶ τὸ θέμα). Καὶ δὲν χειροκρότησαν μόνον : ἐξῆψαν καὶ αὐτοὶ τὸ φρόνημα τοῦ ἄλλωστε προθυμοτάτου λαοῦ γιὰ νέες καὶ άκόμη πιὸ ἄσκοπες ἐξορμήσεις καὶ ἀπώλειες.
Κακῶς, λοιπόν, κάκιστα, γράφουν πολλοὶ γιά τὰ κακά τῆς πολιτικῆς ἀσυνεννοησίας καὶ τοῦ ἐθνικοῦ διχασμοῦ καὶ τότε καὶ τώρα. Καὶ τότε καὶ τώρα ἔχουμε ἐθνικὴ ἑνότητα στὴν ἡλιθιότητα. Καὶ ἡ ἠλιθιότητα πληρώθηκε καὶ τότε καὶ θὰ πληρωθεῖ καὶ τώρα. Καὶ τότε καὶ τώρα, ἡ ἡλιθιότητα μᾶς ἔρχεται μασκαρεμένη μὲ τὴν στολὴ τῆς λαϊκῆς κυριαρχίας καὶ τῆς ἐθνικῆς ὑπερηφανείας. Μόνον ποὺ σήμερα εἴμαστε καὶ χωρὶς ἐλαφρυντικό. Τότε, ἡ κυβέρνηση καὶ ὁ τύπος ἀπέκρυψαν μέχρι τὸ τέλος τὴν πραγματικὴ κατάσταση τοῦ πολέμου καὶ τὶς προτάσεις συμβιβασμοῦ. Σήμερα, ἁπλῶς δὲν ἔχουμε τὴν δύναμη νὰ δοῦμε στὰ μάτια τὴν πραγματικότητα, τὴν ὁποία δὲν κρύβει κανένας. Τοὐλάχιστον δὲν εἴμαστε οἱ μόνοι. Χαρεῖτε Γερμανοὺς καὶ Γάλλους …
Ἂς ἐλπίσουμε ὅτι ἡ κατατστροφή, ποὺ ἄρχισε καὶ τότε ἀπὸ τὴν οἰκονομικὴ χρεωκοπία, θὰ μείνει τώρα μόνον ἐκεῖ καὶ δὲν θὰ φθάσουμε καὶ στὸ αἱματηρὸ τέρμα ὅπου ἔφθασε ἡ γενεὰ ἐκείνη. Πάντως, ἡ διστακτικότητα τοῦ Σαμαρᾶ καὶ τῶν κυβερνητικῶν ἑταίρων νὰ ἀπολύσουν ἀπὸ τὸ δημόσιο, διότι θὰ αὐξηθεῖ ἡ ἀνεργία, θυμίζει ἔντονα τὴν διστακτικότητα τοῦ Γούναρη καὶ τῶν κυβερνητικῶν του ἑταίρων νὰ ἀποσύρουν τὸν στρατὸ διότι θά ὑπέφεραν οἱ πρόσφυγες ! Μὲ ἀποτέλεσμα νὰ πάθουν καὶ ὁ στρατὸς καὶ οἱ πρόσφυγες χειρότερα. Ἐπίσης, ὁ Γούναρης ἤλπιζε νὰ τὸν σώσουν οἱ ξένοι μὲ τὴν διάσκεψη πού ἐπρόκειτο νὰ συγκληθεῖ τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 1922. Ἡ σημερινή μας κυβέρνηση ἐλπίζει σέ ἕναν ἄλλο Σεπτέμβριο, αὐτὸν μετὰ τὶς ἐκλογὲς στὴν Γερμανία [αὐτὰ τὰ εἶχα γράψει πρὶν τὶς Γερμανικὲς ἐκλογὲς τοῦ 2013]. Ματαίως, διότι κανεὶς δὲν σώζει ὅποιον δὲν προσπαθεῖ νὰ σωθεῖ καὶ μόνος του.

Reply
Πατριώτης 22 May 2014 at 09:05

@ Θεόδωρο Ορέστη & Beriev

Σχετικά με τα δήθεν λεχθέντα από τον Κίσινγκερ, υπάρχει άρθρο του Γιάννη Μαρίνου, το οποίο δεν αφήνει καμμία αμφιβολία ότι πρόκειται περί μυθεύματος.

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 22 May 2014 at 09:50

@Γιάννης54
Ἐμ ἀφοῦ ὅλα τὰ σφάλματα καὶ τὶς ἀδικίες τὰ κάνουν οἱ ξένοι, οἱ ἄλλοι, οἱ πολιτικοί, οἱ Ἑβραῖοι, οἱ Γερμανοί, οἱ κεφαλαιοῦχοι, οἱ κομμουνισταί, οἱ εξωγήινοι, τὸ κακὸ τὸ ριζικό μας, ὅλοι, τέλος πάντων, ἐκτὸς ἀπὸ μᾶς, ἐμεῖς δὲν πρέπει νὰ διορθώσουμε τίποτε ἀπὸ αὐτὰ πού κάνουμε. Μόνον νὰ περιμένουμε νὰ ἔλθει ἕνας Μεσσίας νὰ τὰ βάλει ὅλα σὲ τάξη γιὰ τὸν περιούσιο λαὸ του. Αὐτὴ εἶναι ἡ συλλογιστικὴ αὐτῶν τῶν κυρίων καὶ κυριῶν πού καταγγέλλω. Καὶ ἀπορῶ πῶς τὸ «Ἀντίβαρο» τοὺς δίδει βῆμα. Δηλαδή, περνοῦν, βλέπουν φῶς καὶ μπαίνουν ;

ΥΓ Ἐν τάξει, κατανοῶ ὅτι μερικοὶ συναναγνῶστες δὲν μποροῦν νὰ βροῦν τήν ἀρχικὴ ἀνάρτηση στὴν κορυφὴ ἐνὸς νήματος συζητήσεων. Εἶναι φυσικὸ ἡ τόση ἀφέλεια καὶ ἀγαθοπιστία τους νὰ ἑλκύει στὸν ἱστοτόπο ἀπατεῶνες πού θὰ γράψουν καὶ μπαροῦφες, τὶς ὁποῖες οἱ ἀγαθοί, ἴσως, θὰ πιστέψουν. Ἀπλῶς, σκέπτομαι μήπως ἐνδείκνυται κάποιος περιορισμός τῶν περιστατικῶν κραυγαλέας μπαρουφολογίας.

Reply
Beriev 22 May 2014 at 11:03

@Πατριώτη
Η αρχική παραπομπή των “λεχθέντων” είναι από το 1974, από την εκπομπή του Μπακογιάννη στο γερμανικό ραδιόφωνο, όχι από το 1997 που αναφέρει ο Μαρίνος. Οπότε το άρθρο του Μαρίνου δεν αποδεικνύει τίποτα επί της ουσίας. Ούτε καν έψαξε να βρει όλες τις πηγές.

Reply
Beriev 22 May 2014 at 12:20

@Γεωργάνας
Πες μας ποιος τέλος πάντων είναι ο αγοραίος ανόητος.

Ο Νατσιός, ο Διακογιάννης, και οι δύο, κανένας από τους δύο, κάποιος έρμος σχολιαστής; Δεν έχουμε τέλος πάντων όλοι το μεγάλο και πολυτονικό “intellectuelle” σου…

Reply
Alexandros 22 May 2014 at 14:31

Οι πρώτες απολύσεις που πρέπει να γίνουν από το δημόσιο, είναι αυτοί που βρίσκονται τώρα στην εξουσία, οι οποιοι καταλήστεψαν και καταδυνάστευσαν το δημόσιο και ακόμα το κάνουν επί 40 χρονια και! Όταν απολυθούν αυτοί μετά μπορούν να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες απολύσεις και η μεταρρύθμιση του Δημοσιου!
Να πληρώσουν τα κλεμμένα οι ληστές, λοιπόν, να απολυθούν και να μπούν φυλακή και μετά να προχωρήσει κατάλληλα η απαραίτητη μείωση του δημοσιου τομέα και να μην πεινάσει και κανεις, αφού με τα κλεμμένα θα στηριχθούν οι οικογένειες των απολυμένων ωσότου βρούν δουλειά, άλλωστε τα κλεμμένα είναι το ανάξιο ποσο των μερικών δεκάδων δισεκατομμυριων Ευρώ!

Σίγουρα ο Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να κάνει κάτι τέτοιο….Αλλα φοβάμαι ούτε ο Τσίπρας…

Reply
Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας 22 May 2014 at 16:09

Ὅποιος νομίζει ὅτι ὐπάρχουν κρυμμένα δισεκατομμύρια κάπου, ἂς ἀναλογισθεῖ τὰ δύο καὶ κάτι δισεκατομμύρια πού πληρώνουν κάθε μῆνα ἀκόμα καὶ σήμερα, μετὰ ἀπὸ τεράστιες περικοπές,τὰ ἀσφαλιστικὰ ταμεῖα. Ὰς δεῖ τὴν μισθοδοσία τῶν διοικητικῶν ὑπαλλήλων τοῦ δημοσίου κι ἂς σκεφθεῖ ὅτι τὰ δύο τρίτα εἶναι σπατάλη. Ἂς δεῖ τὴν φαρμακευτικὴ δαπάνη, μέχρι πρό τινος σὲ ὕψος τριπλάσιο τοῦ μέσου ὅρου τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως. Αὐτά εἶναι τὰ δισεκατομμύρια πού λείπουν καὶ ὄχι ἡ μία ἢ ἡ ἄλλη πολυτελὴς ἔπαυλις τοῦ τυχόντος διαπλεκομένου. Μὲ παροχὲς στὸν λαὸ τὶς ἀγόραζαν τὶς ψήφους οἱ αἱρετοί μας ἄρχοντες καὶ οἱ παροχὲς στὸν ἐξυπνότερο λαὸ τοῦ κόσμου δὲν θὰ μποροῦσαν ποτὲ νὰ εἶναι φθηνές. Ἄλλωστε, οἱ δανειστὲς, ἂν ὑπῆρχε τέτοιος θησαυρός, θὰ κάθονταν νὰ ψειρίζουν τὴν μαϊμοῦ καὶ νὰ γράφουν μακροσκελέστατες ἐκθέσεις γιὰ τὴν τιμὴ τοῦ γάλακτος ;
Ἀλλὰ δὲν θέλουμε νὰ δοῦμε τοὺς ἀριθμούς, διότι θὰ δοῦμε ἐκεῖ μέσα τὴν ἀφεντιά μας.
Νὰ θυμίσω καὶ ὅτι τὸ «νὰ πληρώσουν οἱ διεφθαρμένοι» εἶναι παραλλαγὴ τοῦ μουχλιασμένου συνθήματος τῶν ἀριστερωνύμων φθονερῶν «νὰ πληρώσει τὸ μεγάλο κεφάλαιο». Καὶ καλά, τὸ ἀκροατήριο τῶν ἀριστερωνύμων ἦταν ἀφελεῖς κάποτε. Ἐμεῖς, σήμερα, γιατί νὰ εἴμαστε ;

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.