Monday 22 April 2024
Αντίβαρο
Σάββας Καλεντερίδης Τουρκία

Γιατί οι 8 Τούρκοι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για την Ελλάδα – Διαβάστε και πράξατε αναλόγως οι υπεύθυνοι…

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης.
Αναδημοσίευση από τον ιστοχώρο «Ινφογνώμων Πολιτικά»

kalenteridhs

Η Ελλάδα διακατέχεται από το ενοχικό σύνδρομο απέναντι στην Τουρκία, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, λόγω της Γενοκτονίας, που αρνείται μέλος της κυβέρνησης όλων των Ελλήνων, το πολιτικό απόβλητο που λέγεται Φίλης, λόγω της εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου και του Ριζοκάρπασου, λόγω της εισβολής στην Κύπρο και λόγω της πολιτιστικής γενοκτονίας που ασκεί στη Θράκη, στους Πομάκους και τους Ρομά, που φροντίζει να τους εκτουρκίζει, με την ακατανόητη ανοχή του ελληνικού κράτους.

Στην περίπτωση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που μπήκαν στην Ελλάδα, και πάλι δείχνουμε ένα ταπεινωτικό και ντροπιαστικό ενοχικό σύνδρομο, λες και έχουμε εμείς ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην Τουρκία, αποτέλεσμα του οποίοι είναι η διαφυγή αυτών των ανθρώπων και η αναζήτηση προσπασίας από τη νομική θωράκιση που προσφέρεται για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη για τα γεγονότα στην Τουρκία, ούτε γιατί οι οκτώ επέλεξαν να έλθουν στην Ελλάδα, όπως ανερυθρίαστα προφασίστηκε ο απαράδεκτος, για επαγγελματίας διπλωμάτης, πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, ο οποίος, σημειωτέον, όπως πληροφορύμεθα από διπλωματικούς κύκλους όχι μόνο ελληνικούς, είναι φανατικός αντιμουσουλμάνος και φίλα διακείμενος προς τους πραξικοπηματίες.

Η θέση μου για τους οκτώ είναι η εξής: Θα πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να χρησιμοποιήσουν κάθε νομικό όπλο που διατίθεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη για όλους τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο, θα πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της και η εκτελεστική εξουσία, κράτος και κυβέρνηση, να εφαρμόσουν με θρησκευτική ευλάβεια όσα αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ακριβώς θέση είχα και στην υπόθεση Οτζαλάν, την ίδια θέση είχε και ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος.

Τώρα, όσον αφορά το γιατί είναι χρήσιμοι στην Ελλάδα οι οκτώ στρατιωτικοί που ζητούν άσυλο, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, οι οκτώ ανήκουν στις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας, οι οποίες έχουν επιθετικές αποστολές στην Ελλάδα, τα νησιά και τη Θράκη.

Είναι άνθρωποι που έχουν δει και έχουν μελετήσει επιθετικά σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας;
Μήπως, λέω μήπως, οι δικηγόροι τους θα πρέπει να τους συμβουλεύσουν να το ομολογήσουν αυτο στο δικαστήριο και να πουν ότι η ζωή τους είναι ρπαγματικά σε κίνδυνο, επειδή αποκάλυψαν τα σχέδια αυτά δημοσίως στο Δικαστήριο;

Στη συνέχεια, μήπως θα έλυνε πολλά άλυτα προβλήματα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, η παρουσίαση αυτών των ομολογιών για επιθετικά σχέδια μιας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ εις βάρος μιας άλλης συμμάχου στην ίδια συμμαχία;

Μήπως ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσει αυτή η λυκοσυμμαχία και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, για να μην κρύβονται κάποιοι πίσω από το δάχτυλό τους;

Όλα αυτά είναι και ένας επί πλέον λόγος αλλά και ευκαιρία να απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτό το ενοχικό σύνδρομο, μπας και σηκώσουμε κεφάλι εμείς οι ταπεινωμένοι Έλληνες.

Πηγή

6 comments

Άντης Ροδίτης 21 July 2016 at 14:08

Ίσως είναι πολύ νέος ο κ. Καλεντερίδης και πολύ βιαστικός για να ψάξει τη ρίζα των ενοχών της Ελλάδος απέναντι στην Κύπρο και, τώρα, απέναντι στην… Τουρκία!!
Προ μερικών μηνών οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Άρδην-Ρήξη με αφαίρεσαν από τη λίστα των παραληπτών και σχολιογραφων τους , γιατί νομίζετε;
Επειδή είχα την απλή και τεκμηριωμένη άποψη ότι η παρούσα ελληνική παρακμή δεν αρχίζει το 1974 με την “αποτυχία” της χούντας ν’ αποκρούσει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (που ή ίδια -μαζί με τον Μακάριο- προκάλεσε) και με την επακόλουθη “μεταπολίτευση”, αλλ’ ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 και ειδικά το 1964 με την προδοσία εκ μέρους του Μακαρίου της Ενώσεως και την προδοσία επίσης εκ μέρους του Μακαρίου της καθόλα δημοκρατικής και ενωτικής κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου.
Η “νοοτροπία Φίλη” που σήμερα θεωρεί (ανάμεσα σε άλλα “προοδευτικά”) και τη διδασακαλία των αρχαίων ελληνικών “παρα φύσιν”, η νοοτροπία που τελικά έγινε Κυβέρνηση στην Ελλάδα, έχει την αρχή και τις ρίζες της στην ανθενωτική, αντεθνική και ανθελληνική, “προχωρημένη” και αριστερή “πολιτική” Μακαρίου (μεγάλου ήρωα για όλα αυτά του νέου ελληνισμού) της οποίας τις απαρχές μπορείτε να βρείτε καταγραμμένες τεκμηριωμένα εδώ:
http://www.antifono.gr/portal/κατηγορίες/ελλάδα-ιστορία-γεωπολιτική/γραπτός-λόγος/4707-ελλάδα-θέλομεν-και-ας-τρώγωμεν-πέτρες.html
Η μνήμη τελικά είναι ο μόνος φύλακας της αλήθειας και της ανθρωπιάς μας κι ας μην την υποτιμά κανείς.

Reply
Άντης Ροδίτης 21 July 2016 at 14:25

Συμπληρωματικά λέω: Η απόφαση της αριστεράς να κάνει αυτοκριτική δεν μπορεί να σταματά στο 50%. Τα αποτελέσματα για όλους θα είναι πολύ χειρότερα. Ας τολμήσει την πλήρη αυτοκριτική κι ας στοιχίσει έναν ολόκληρο Μακάριο και όλη του την ψευδοαντίσταση, που γέννησε για την Ελλάδα έναν ψηφοθήρα Ανδρέα και δεν αποκλείεται αργά ή γρήγορα να στοιχίσει ολόκληρη την Κύπρο.

Reply
NF 21 July 2016 at 20:33

Αγαπητε κ. Ροδίτη
Ασφαλως θα ξερετε οτι ο ικανοτατος Αντισυνταγματαρχης των Τεθωρακισμενων Σαββας Καλεντεριδης εκτελεσε σπουδαιοτατες εθνικες αποστολες ως πρακτορας της ΕΥΠ στην Τουρκια, υποκλεψας μεταξυ αλλως κρισιμοτατες στρατιωτικες πληροφοριες.
Και οπως επισημαινει, οι 8 φυγαδες πιθανοτατα γνωριζουν πραγματα που πολυ θα μας ενδιεφερε να μαθουμε.
Προσωπικα παντως δε θα χυσω ουτε ενα δακρυ αν τους παραδωσουμε σιδηροδεσμιους στον Ερντογαν.

Αλλα οτι και να λεμε εμεις, η Αθηνα θα ζητησει την καθοδηγηση των Αμερικανων και αναλογως θα πραξει. Διοτι
“στη Ρωμη θα δοθει ο χρησμος,
εκει θα γινει η μοιρασια.”

Τον Ανδρεα δεν τον γεννησε ο Μακαριος. Αλλο αν αυτοι οι δυο ταιριαζαν τοσο καλα. Ομοιος ομοιω…..
Και ο Γερος εχει και αυτος ευθυνες που ανεχθηκε τα καμωματα του γιου του, ετσι δεν ειναι;

Reply
Άντης Ροδίτης 21 July 2016 at 22:21

Κάθε γέρος έχει μια δυναμία στα παιδιά και στα εγγόνια του. Ο Ανδρέας, όμως, στήριζε τον πατέρα του στον ενωτικό αγώνα μέχρι που ξαφνικά άναψε η λάμπα (όπως στα κινούμενα σχέδια) και συνέλαβε αυτούσιο και ολοκληρωμένο το μακαριακό μήνυμα: ότι ο από αρχαιοτάτων χρόνων αντι-δυτικός ελληνικός λαός, χαρίζει με τη μεγαλύτερη ευκολία την ψήφο του σε όποιον δίνει ξύλο (ας είναι και με τα λόγια) στους Δυτικούς, άλλως ΝΑΤΟ. Κι εμείς εδώ δώσαμε πολύ τέτοιο ξύλο στο ΝΑΤΟ! Τι κι αν μας στοίχισε μισή Κύπρο! Το κέφι μας το κάναμε πάντως! Ο Αναστάσης Πεπονής τ’ άκουσε από πρώτο χέρι, από τον ίδιο τον Μακάριο, Οκτώβρη του 64 στη Λευκωσία: Βεβαίως, του είπε, και θέλομεν την Ένωση αλλά όχι και να είμαστε και στο ΝΑΤΟ! Α πα, πα, πα!
Η Ελλάδα, δηλαδή, όπως συχνά την προκαλούσε ο Μακάριος, έπρεπε να πολεμήσει για την Κύπρο (με τα όπλα του ΝΑΤΟ) κι όταν την κέρδιζε θα ειδοποιούσε το ΝΑΤΟ ότι “αυτό το κομμάτι, κύριοι, δεν είναι του ΝΑΤΟ”! Κομπρέντε; Το ΝΑΤΟ θα έκαμνε μια βαθιά υπόκλιση στους κληρονόμους της ενδόξου αρχαίας Ελλάδος και θα πήγαινε ήσυχα στο σπίτι του.
Κάπως έτσι τα φανταζόταν ο κυπριακός λαός υπό την επήρεια της μακαριακής, πολιτικής και ιερατικής μαγείας κι ο ελληνικός λαός από αλάργα θαύμαζε και χειροκρόταγε. Υπάρχουν οραιώτατε πατριοτικέ και αντιστασιακέ γελοιογραφύε (ιδίως του κομμουνιστού Μποστ) εκείνης της εποχής. Ψάξτε τις.
Συχνά διερωτώμαι πότε ακριβώς η Ιστορία θα πει για τον Μακάριο ότι ούτε σοφός ήταν ούτε “αντιστασιακός”, αλλά ένας σκέτος ανόητος ηγέτης, που πήρε στον λαιμό του και στον τάφο χιλιάδες Έλληνες, Κύπριους και Ελλαδίτες, και χάρισε και μισή Κύπρο, προσωρινά, ας προσευχηθούμε, στους Τούρκους.
Ο Πούτιν για μας δουλεύει όταν δίνει ένα χεράκι στον Ερτογάν για να τον… σώσει!

Reply
NF 22 July 2016 at 08:55

Συμφωνουμε, σε ολα εκτος απο το τελευταιο περι Πουτιν και Ερντογαν. Αμαν πια με τα αντιρωσικα και φιλοαμερικανικα σας κολληματα εκει στον ΔΗΣΥ. Οι Ρωσοι ειναι καλοι και χρησιμοι φιλοι.
Καλες και απολυτα αναγκαιες οι φιλιες με τους Αμερικανους, αλλα μη βαζουμε και οοοοολα μας τα αυγα στο αμερικανικο καλαθι……..

Εξαλλου εσεις εκει κατω δεν επρεπε να τα λετε αυτα. Οποιος παει στην Κυπρο καταλαβαινει αμεσως γιατι οι ελευθερες περιοχες αποκαλουνται σκωπτικα “Μικρη Ρωσια”……

Reply
NF 22 July 2016 at 09:01

YΓ: Τις εχω δει τις σχετικες γελοιογραφιες του Μποστ…… 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.