Friday 18 August 2023
Αντίβαρο
Πολιτική & Κοινωνία Στέλιος Παπαθεμελής

Η Ρωμιοσύνη «πετιέται απ΄ αξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει»

 

 

            Η κρίση στην Ευρώπη, παρά τις Βερσαλλίες και τη Ρώμη ή και εξαιτίας τους, είναι βέβαιον ότι θα επιταθεί. Η Ελλάδα στις συμπληγάδες Ευρώπης – ΔΝΤ βίωσε ως τώρα τη χειρότερη φάση της νεότερης ιστορίας της. Αποικία χρέους. Λοβοτόμησαν την εθνική μας κυριαρχία και διήρπασαν την εθνική μα περιουσία.

Πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους ταχείας ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και αυτοπροσδιορισμού της αναπτυξιακής μας στρατηγικής.

Στις «πολλές ταχύτητες» που προετοίμασε το σύστημα μάς προορίζει ασφαλώς για την τελευταία. Να διεκδικήσουμε δυναμικά αυτό που μας ανήκει. Η αποκήρυξη της παγκοσμιοποίησης και των παραφυάδων της από τον Ντοναλντ Τραμπ, η άκομψη, αλλά δηλωτική της αποδοκιμασίας του γερμανικού ηγεμονισμού, μεταχείριση της καγκελαρίου είναι δείγμα αρχόμενων παράλληλων αλλαγών σε κρίσιμα πεδία.

Χαρακτηριστική η πρεμούρα όλων των συστημικών «ψιττακών» διεθνώς και παρ΄ημίν. Παραμιλούν στη διαπασών κατά του υποτιθέμενου εθνικολαϊκισμού. Νεοφανής όρος που κατασκέυασε το σύστημα για να πλήξει το ογκούμενο σε όλες τις χώρες λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης τής political correct.

Η εσχάτως αποκαλυφθείσα (Die Welt) μυστική συμφωνία Μέρκελ –  Νταβούτογλου για ετήσια απορόφηση από τη Γερμανία 200.000 προσφύγων είναι βοερό δείγμα φαρισαϊσμού τής πολιτικού που παριστάνει ακόμη τον ιεροφάντη των «ανοικτών συνόρων».

Τα ανοιχτά σύνορα πλημμύρησαν με μουσουλμάνους αυταρχικούς ισλαμιστές την Ευρώπη. Επώασαν τζιχαντιστές. Γέμισαν ακτιβιστικά θερμοκήπια, πρόσφορα να μετατραπούν σε προκεχωρημένα φυλάκια του ερντογανικού μείγματος παντουρκισμού – πανισλαμισμού.

Πολλοί αποδίδουν το καθημερινό τρομώδες παραλήρημα του νεοοθωμανού στις ψηφοθηρικές ανάγκες του δημοψηφίσματός του, ευελπιστώντας ότι την επομένη, η στρίγγλα θα γίνει… αρνάκι. Μέγα λάθος τους. Είναι επικίνδυνος τυχοδιώκτης και έχει διαμορφώσει πρόγραμμα ζωής: Φιλοδοξεί να εξισλαμίσει – εκτουρκίσει –  προσαρτήσει όλα τα εδάφη τής πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας (2.500.000 μ2 χλμ ή τουλάχιστον αυτά του λεγόμενου «Εθνικού Όρκου». Μιλάει υπό το κράτος ενός delirium tremens και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί στη σκιά αυτού τρομώδους παραληρήματος.

Είχαν δεν είχαν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ υπέκυψαν στην αξίωση της Τουρκίας, μη ούσης ελληνικής αντιστάσεως, και εξήρεσαν τη Λήμνο από τις πρόσφατες Νατοίκές ασκήσεις. Η πρώτη ευθύνη είναι δική μας. Κατά τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936 η Λήμνος είναι στρατικοποιημένη, γεγονός που επίσημα από τότε είχε αποδεχθεί η Τουρκία. Το ΝΑΤΟ το αναγνώρισε αυτό ήδη από το 1983.

Οι ημέτεροι το άφησαν τώρα να «περάσει» όπως και πολλά άλλα π.χ. έδωσαν άδεια για ομιλίες στη Θράκη χωρίς να τους ζητηθούν! Το πρόβλημα δυστυχώς –  ευτυχώς είμαστε εμείς. Το «ευτυχώς» έχει την έννοια ότι αν θέλουμε, μπορούμε!

Η Γερμανία και η Ολλανδία δεν συνορεύουν με την Τουρκία. Το χειρότερο αντίμετρο του τούρκου γι΄ αυτές είναι να ακυρώσει κάποιες παραγγελίες. Απέναντί μας όμως τουρκικός στρατηγικός στόχος είναι τα εδάφη Ελλάδος – Κύπρου και ο ενεργειακός πλούτος τής ΑΟΖ μας. Το αφελέστατο παραμύθιασμα περί εξευρωπαϊσμού και εξημέρωσης του θηρίου έχει, ελπίζουμε, τελειώσει: Άδοξα.

Ο κ. Τσίπρας παρέστη στα εγκαίνεια του ανακαινισμένου Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου. Καλά έκανε. Δεν κάνει όμως καθόλου καλά και έχει βαρύτατη ευθύνη γιατί δεν «μαζεύει» τους νεολαίους του που ζητούν προκλητικά κατάργηση της πρωϊνής προσευχής και των παρελάσεων !

Να αγιάσει το στόμα του ΣΤΑΘΗ (Σταυρόπουλου) για τα τρία εόρτια κείμενά του αφιερωμένα στον Ξεσηκωμό του Γένους (enikos.gr 21,22,23/3/17). Αριστερός ψάλτης απαντά σε πατριδοκάπηλους και αρνησιπάτριδες δεξιούς και αριστερούς (στην άρνηση των ελληνικών αξιών ζωής τα άκρα συμπίπτουν).

  • Θαυμαστή ευθυβολία στόχου:

«Πίσω από την πολιτική υποταγή της Ελλάδος βρίσκεται η πολιτισμική αποδόμηση. Προϋπόθεση για την αιχμαλωσία του λαού είναι η αποκοπή του από τη λαϊκή παράδοση, την κληρονομιά και τη μνήμη του, ο απορφανισμός του από τους ήρωες και τους αγίους του, τα φυλαχτά του, το σθένος και την έμπνευσή του».

  • Καταλυτική απομυθοποίηση του εκσυγχρονισμού:

«Οι εκσυχρονιστές, δεξιοί και αριστεροί, οι ενσωματωμένοι σοσιαλδημοκράτες, οι νεοφιλελεύθεροι, υπήκοοι, σμπίροι, κοιίσλιγκ και τοποτηρητές των αφεντικών τους, είναι οι νέοι γενίτσαροι που καθηλώνουν τον λαό στη θέση του ραγιά».

Κατεδάφιση της κολοσσιαίας μπαρούφας των εθνομηδενιστών ότι το ελληνικό Έθνος είναι δημιούργημα του Διαφωτισμού(την “σφήνωσε” ο Μπαλτάς στην προπέρσυνη ομιλία Τσίπρα στο ΕΚΠΑ). Η μπαρούφα αυτή φυσικά και δεν απαντά στο γεγονός ότι το Γένος από την επομένη της Αλώσεως βρέθηκε σε αδιάκοπη εμπόλεμη κατάσταση με τον κατακτητή, ούτε εξηγεί τον ύστερο ελληνικό Οικουμενισμό εκτός Οθωμανίας όπου τα ΄σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, ούτε το εντός ορίων της, νέφος των Νεομαρτύρων που υπήρξαν όλοι τους μάρτυρες της πίστεως και ήρωες της πατρίδος.

Ευχή, ασφαλώς ανεκπλήρωτη: Οι Νεολαίες ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να καλέσουν τον ΣΤΑΘΗ για ένα Φροντιστήριο εθνικής αυτογνωσίας!

Οι πολίτες τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα. Αλιεύουμε από πρόσφατη δημοσκόπηση (ΣΚΑΪ, 13/3/17): Το 71,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πια να προσφέρει τίποτα στο τόπο(το 47% είναι κυβερνητικοί ψηφοφόροι). Εξ άλλου, επειδή η πολιτική όπως και η φύση μισεί το κενό, το 39,5% θέλει κυβέρνηση Ν.Δ. και απ΄ αυτούς το 37% πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Ωστόσο μόνο το 27% εκτιμά ότι μια κυβέρνηση Ν.Δ. μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα…

Τέλος, επειδή τα καμώματα του ισλαμιστή δεν είναι απότοκα ψηφοθηρίας, αλλά «δευτέρα φύσις» του,

«Τη Ρωμιοσύνη μη τη κλαις, – εκεί που πάει να σβήσει / με το σουγιά στο κόκαλο, με το λουρί στο σβέρκο, / Να τη πετίεται απ΄αξαρχής κι αντρειεύει και θεριεύει / και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου»! (Γιάννης Ρίτσος).

 

2 comments

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 26 March 2017 at 13:26

Σε αποδοκιμασίες κατά του ψεκασμένου
υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Ζουράρι,
που εκπροσώπησε την συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας
στις φετινές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Ηράκλειο, προχώρησε ο κόσμος που παρέστη.

Οι αποδοκιμασίες έγιναν, κατά τη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, όταν παριστάμενοι τον παρότρυναν «να πάει να πουλήσει καμμιά βραχονησίδα»… Σε απάντηση παλαιότερων δηλώσεών του, ότι «δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουμε και μερικά νησιά»…

Reply
Δεξιός 26 March 2017 at 15:52

Έτσι πρέπει να αποδοκιμάζεται κάθε συμμορίτης και ειδικά κάθε “πατριώτης” κομμουνιστής (contradictio in terminis). Και αυτό ισχύει όχι μόνο για το πολιτικό σκουπίδι που αναφέρει ο Αμβρόσιος, αλλά και για τον…από πάνω και τον κομμουνιστή που αναφέρει στο κείμενό του.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.