Tuesday 26 March 2024
Αντίβαρο
Ανδρέας Σταλίδης

Όχι άλλη τρομοκρατία

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.

Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 8 Αυγούστου 2018.

Δέκα ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, μετήχθη ξαφνικά ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές Βόλου! Δεδομένου ότι οι ημέρες φυλάκισης εκεί μετρώνται μιάμιση έως δύο φορές περισσότερες (εάν γίνει επίκληση καμιάς πλαστής «αναπηρίας»), τότε σε περίοδο 18 έως 24 μηνών, θα έχει «συμπληρώσει» 19 έτη φυλάκισης, ώστε να ζητήσει αποφυλάκιση. Εκτός της επιτάχυνσης, η δεύτερη χάρη είναι οι ευνοϊκότερες συνθήκες φύλαξης. Προνόμια που δίνονται στον μεγαλύτερο βαρυποινίτη όλων των εποχών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εφαρμόζω το Ξυράφι του Όκκαμ και δέχομαι απολύτως ότι δεν χρειάζεται  να κάνουμε περισσότερες εικασίες από την εξής μία: η 17 Νοέμβρη αποτελείτο πράγματι από την κλειστή ομάδα των συλληφθέντων, ίσως μαζί με ορισμένους της πρώτης γενιάς που αδρανοποιήθηκαν νωρίς και ξέφυγαν. Απορρίπτω έτσι το σύνηθες σκεπτικό του ΚΚΕ, ότι «όποιος δεν γνωρίζουμε, δεν μπορεί παρά να είναι πράκτορας τρίτων». Η απλή ερμηνεία σώζει τα φαινόμενα.

Η δράση της 17 Νοέμβρη χωρίζεται σε δύο περιόδους. Κατά την πρώτη (1975-81) εκτέλεσε τον αμερικανό σταθμάρχη της CIA (1975), έναν βασανιστή της δικατορίας  (1976) και δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ (1980) με το σκεπτικό ότι η υπηρεσία αυτή αποτελεί τους «βασανιστές της δημοκρατίας»(!). Αυτές τελέστηκαν από την πρώτη γενιά, στην οποία μπορεί να ενταχθεί μόνο ο Αλ. Γιωτόπουλος. Το στίγμα ως εδώ είναι ξεκάθαρα ακροαριστερό. Το 1981 δήλωσε ότι σταματάει την δράση της, χωρίς ωστόσο να τηρηθεί. Αντίθετα, πέρασε στην επόμενη γενιά με μεταίχμιο το 1983, όπου μέσα σε επτά ημέρες έγινε μία αποτυχημένη απόπειρα σε αστυνομικό και μία επιτυχημένη σε αμερικανό στρατιωτικό και τον οδηγό του, ο οποίος βρισκόταν στην θέση αυτή μόλις για δύο εβδομάδες. Οι περισσότεροι από τους φυλακισθέντες το 2002 εκείνη την περίοδο εντάχθηκαν στην οργάνωση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε την τρομοκρατία επάγγελμα. Έγινε ταμίας, αλλά η λεία δεν βρέθηκε ποτέ. Ήταν ο αρχιεκτελεστής και έγραφε τις προκηρύξεις. Όμως ούτε το περίφημο 45άρι, ούτε η γραφομηχανή της οργάνωσης βρέθηκαν ποτέ. Στο βιβλίο του δηλώνει αμετανόητος και ότι θα συνέχιζε την δράση του. Ουδέν ίχνος μεταμέλειας. Στη δεύτερη φάση, 1982-2002, οι στόχοι της δεν έβγαζαν κανέναν νόημα. Τι ήθελαν να πετύχουν; Κανείς δεν απάντησε ποτέ. Έπαθε καμία ζημία το «σύστημα» που υποτίθεται ότι πάλευαν; Το μόνο που πέτυχαν ήταν να σπέρνουν αίμα, θρήνο και πόνο, ικανοποιώντας την εξουσιολαγνεία τους. Η μεγαλύτερη εξουσία είναι επί της ζωής των ανθρώπων. Φαντάζομαι την αδρεναλίνη τους όταν αποφάσιζαν τον επόμενο στόχο με την αυτάρεσκη σκέψη «τώρα εγώ αποφασίζω ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει». Το ακροαριστερό στίγμα, που μετά το 1990 πήρε και μία ψεύτικη δόση «ελληνοκεντρικότητας», κατέστη εντελώς ψυχοπαθολογικό και αιμοδιψές.

Ο Τζωρτζάτος απεκάλυψε ότι λόγω βιασύνης του Κουφοντίνα να πάει διακοπές(!), ρίσκαραν και τελικά σκότωσαν τον περαστικό Αξαρλιάν. Ο Χριστόδουλος Ξηρός κατέθεσε ότι συχνά έβρισκαν υλικό για τις προκηρύξεις τους στα αφιερώματα των εφημερίδων. Δηλαδή πρώτα σκότωναν και μετά «αιτιολογούσαν» τις δολοφονίες. Αυτό ήταν το ποιον τους. Ο σωφρωνισμός απέτυχε σε έναν τουλάχιστον. Άφησε αναλλοίωτο τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Αυτόν που εκμεταλλεύεται τις τρύπες του «συστήματος» (τo οποίo ήθελε κάποτε να γκρεμίσει) και με ρουσφέτια προσπαθεί να αναστήσει την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Ο ίδιος γράφει ότι μετά τις δολοφονίες οργάνωνε γλέντια.

3 comments

Δεξιός 8 August 2018 at 16:34

Εξαιρετικό αντι-κομουνιστικό άρθρο. Χαίρομαι που το αντίβαρο τα τελευταία χρόνια, μέσω τον δημοσιεύσεων του, υιοθετεί μια ξεκάθαρα αντι-κομουνιστική και αντι-αριστερή ρητορική, αναιρετική της μυθολογίας του μαρξισμού-φροϋδισμού της Νέας Αριστεράς του ’60 αλλά και, φυσικά, της εγχώριας σποράς των ηττημένων του συμμοριτοπολέμου. Από την άλλη διόλου περίεργο δεν είναι για ένα ιστολόγιο που τιτλοφορείται Αντίβαρο καθώς, πράγματι, ο συντηρητισμός είναι η κατεξοχήν αντισυστημική ιδεολογία σήμερα παγκοσμίως. Εύγε.
Όσον αφορά στην ουσία του άρθρου, νομίζω πως είναι μικρό το κακό. Σύντομα επί της αντι-καραμανλικής, αντι-κομουνιστικής, πραγματικής Δεξιάς ΝΔ, οι συμμορίτες αυτοί, μαζί με το πολιτικό τους σκέλος, θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Δηλαδή σε φυλακές τύπου Γ.

Reply
NF 8 August 2018 at 19:05

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα ειχαν απελευθερωσει προ πολλου τον θρυλικο “Λουκά” της 17Ν, αν δεν εφοβουντο την οργη των Αμερικανών. Για αυτο το πανε σιγα σιγα στα μουλωχτα. Πρωτα 48ωρες αδειες, μετα αγροτικες φυλακες, μετα βλεπουμε.

Συμφωνα με ολες τις ενδειξεις, ο Λουκας πριν παραδοθει, φροντισε να διασωσει οτι μπορουσε απο τα Ιερα Κειμηλια της Επαναστασης, ωστε να μην πεσουν στα χερια των “Αγαρηνών” της Αστυνομίας. Ηταν ποτε δυνατον να παραδοθουν τα “Αγια τοις κυσίν”; Ως αφοσιωμενος φυλακας, μεριμνησε να παραδωσει το 45ρι και τη γραφομηχανη στη Νεα Γενια, η οποια και τα διαφυλασσει ως Αγιο Δισκοποτηρο. Κατι σαν συμβολικη μεταβιβαση του Πυρσού της Επαναστασης.

Reply
NF 8 August 2018 at 19:14

Στις αγροτικες φυλακες καθε μερα δουλειας μετραει για δυο. Η δουλεια ειναι σκληρη, αλλα μη νομιζετε οτι θα βαλλουν το Λουκα να ξεσκατώνει χοίρους. Θα τον βαλλουν να φυλαει τιποτα μελισσια, μια που εκανε τον μελισσοκομο στο παρελθον. Καθαρη και ωραια δουλεια, κατω απο τον γαλανο ουρανο, αναμεσα στα δεντρα και τα θυμαρια. Πολυ καλυτερα απο το καταθλιπτικο κελλι 3Χ3 στον Κορυδαλλο.

Και φυσικα θα του γραφουν και καποιες μερες δουλειας παραπανω. Υποψιαζομαι πως ο Λουκας θα ειναι τοσο εργατικος, που θα δουλευει 365 μερες το χρονο, και αργιες και Σαββατοκυριακα. Τουλαχιστον στα βιβλια της φυλακης αυτο θα φαινεται……….

Oι πολιτικες διασυνδεσεις ειναι παντοτε χρησιμες, ακομα και στους επαναστατες………..

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.