Wednesday 27 March 2024
Αντίβαρο
Μακεδονία Σκοπιανό

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου της μεικτής ελληνο-σκοπιανής επιτροπής βρίζει το Star και επιβραβεύει ηλεκτρονικά ανεπιθύμητα πρόσωπα για την Ελλάδα!

O Slavko Mangovski είναι Σκοπιανός, γνωστός, ακραίος, εθνικιστής, με δράση για δεκαετίες και μέλος του World Macedonian Congress.

Από τις 4 Ιουνίου 2013 βρίσκεται σε λίστα ανεπιθυμήτων προσώπων της Ελλάδας. Στις 24 Οκτωβρίου 2016 επιχείρησε να μπει στην Ελλάδα από τα Σκόπια και οι αρχές του αρνήθηκαν την είσοδο δείχνοντάς του αντίγραφο του της επίσημης απαγόρευσης από τις ελληνικές αρχές. Είναι persona non grata. Το περιστατικό αυτό το δημοσιοποίησε ο Παναγιώτης Δημητράς του Greek Helsinki Monitor.

Το προφίλ του εν λόγω Σκοπιανού είναι δημόσιο. Στις 15 Νοεμβρίου 2018 έκανε μία ανάρτηση με βίντεο από τον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου έλεγε ότι η «Σκοπιανή ΕΡΤ» (δηλαδή η δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων) μετέδωσε ρεπορτάζ ότι η «Ελλάδα σκλάβωσε την Μακεδονία». Αυτό το βίντεο, το Star το χαρακτήρισε «προκλητικό» (δεν είναι άραγε;)

Η εν λόγω ανάρτηση «άρεσε» σε 5 άτομα και δέχτηκε ένα σχόλιο. Το σχόλιο ήταν της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου. Στο σχόλιο έλεγε στα ελληνικά επί λέξη «Το Star εξελίσσεται σε επίσημο βοθροκάναλο της Χρυσής Αυγής». Το σχόλιο αυτό άρεσε σε έναν άνθρωπο. Στον Slavko Mangovski

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι ένα από τα πρόσωπα που μετέχουν ως εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς(;!!) στην Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος – Σκοπίων, η οποία υποτίθεται ότι θα εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα βιβλία των ψευδομακεδόνων.

Είναι η ίδια που σε δημόσια ομιλία της έχει πει ότι «είναι φαντασίωση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική».

Αυτήν επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην μεικτή επιτροπή!!

 

Πηγές και σύνδεσμοι

  1. Σύνδεσμος του World Organisation Against Torture που περιγράφει το περιστατικό απαγόρευσης εισόδου του Mangovski στην Ελλάδα –
  2. Εικόνα (screenshot) με την περιγραφή του περιστατικού
  3. Σύνδεσμος με tweet του World Macedonian Congress, του οποίου οι απόψεις συνοψίζονται στην φράση «Δεν υφίσταται μακεδονικός αλυτρωτισμός, αλλά ελληνική κατοχή της Μακεδονίας και ελληνική γενοκτονία κατά των Μακεδόνων»
  4. Εικόνα (screenshot) με την ανωτέρω φράση – πληροφορία
  5. Σύνδεσμος στην ανάρτηση στο facebook του Slavko Mangovski, με το σχόλιο της κας. Ιωαννίδου.
  6. Εικόνα (screenshot) με την ανάρτηση και το σχόλιο
  7. Βίντεο με την επίμαχη αναφορά της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου σχετικά με την «φαντασίωση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική»
  8. Σύνδεσμος με την πλήρη σύσταση της εν λόγω μεικτής επιτροπής
  9. Το έγγραφο της ΕΛΑΣ με το οποίο δηλώνεται ότι το εν λόγω πρόσωπο είναι ανεπιθύμητο στην Ελλάδα (φωτό 1 και φωτό 2)
  10. Το σχόλιο της κας Ιωαννίδου από το δεύτερο υστερόγραφο

 

ΥΓ 29.11.2018: νέα εμφάνιση της κας Ιωαννίδου στον τοίχο του ανεπιθύμητου για την Ελλάδα Σκοπιανού εξτρεμιστή σχολιάζοντας “ΝΤΡΟΠΉ ΝΤΡΟΠΉ ΝΤΡΟΠΉ” κάτω από ανάρτηση από συλλαλητήριο μαθητών στην Φλώρινα.

ΥΓ2. 1.12.2018: νέο σχόλιο της κας Ιωαννίδου στον τοίχο του ανεπιθύμητου από την Ελλάδα Σκοπιανού εξτρεμιστή, όπου σε δημόσια θέα τον παροτρύνει ανοιχτά να προσέχει διότι υπάρχουν ορισμένοι που διαβάζουν το δημόσιο προφίλ του. Ούτε που σκέφτεται ότι και το δικό της σχόλιο είναι δημόσιο και θα το δουν όσοι διαβάζουν το προφίλ του εν λόγω εθνικιστή!

 

 

 

 

 

1 comment

Leves 17 April 2023 at 00:24

Μπραβο για την καλη δουλεια που κανατε και ξεμπροστιασατε την πατσαβουρα!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.